ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2013 – 14 !!!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2013 – 14 !!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

karatzaferis11 έγραψε: eimai 18 xronia kinigos
K. karatzaferis11 τοτε !
ακομη δεν μου απαντησες αν εχεις βρει στο vindeo που ανεβασα την λεπτη γραμμη της κρεατοσυλλογης και της επιτυχημενης εξωρμησης , αυτο θελω να μου πεις και οχι ποσα και τι θηραματα κυνηγουσες πρην 18 χρονια !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
karatzaferis11
Full Member

Δημοσίευση από karatzaferis11 »

τι να σου πω οτι με το να εισαι που το πρωι ως την νυκτα μες τα βουνα για να παιξεις 10 πουλια και να τα φκαλεις φωτογραφια δεν ειναι κομπλεξισμος και ειναι η λεπτη γραμμη της μαλακιας .
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

sotiris!129 έγραψε:Γιωργο επειδη μου αρεσει το σκεπτικο σου και επειδη εισαι νεος και παθιασμενος με το κυνηγι ειναι ο μονος λογος που ακομη γραφω , γιαυτο θα σου κανω μια ερωτηση και σκεψου καλα πρην απαντησης
πρην καμια 10ρια εξωρμησεις με πηρε ο συντροφος σε μια εντελος αγνωστη για μενα περιοχη, ημασταν μονοι μας σε ακτινα 200-300 μετρων , ενω απο την αλλη μερια του βουνου οπου ηταν ενας ελαιονας στην πλαγια του βουνου γινοταν πανηγυρι !
Οι ζικλες περνουσαν απο μπροστα μας μεσα στα πευκα ... καπελιαζαν την κορυφη του βουνου και εβγεναν μεσα στην πλαγια με τες ελιες... οσες λοξοδρομουσαν και εβγαιναν εξω απο τα πευκα παιζαμε εμεις !
οταν τελειωσε το ποφυσημα αρχησα να σκαναρω την αγνωστη για μενα περιοχη ... περπατησα περασα απο την περιοχη με τους 10δες κυνηγους περπατητος με το οπλο ανοιχτο ειδα τα ποστα τους 1-1 εκανα ολοκληρο γυρο του βουνου και ξαναπηγα στο συντροφο
Τες επομενες 2-3 εξωρμησεις εκανα το ιδιο πραγμα επαιζα 3-4 ποφυσημα και μετα εκανα αυτη την βολτα 1 ωρας χωρις να παιζω ουτε 1 ζικλα απλα για να ελεξω και να μαθω την περιοχη
πρην 4 εξωρμησης Πυντομενος απο το club ειπα να τους την καμω ...
Παω βγαινω στο ποστο που τα πουλια της περιοχης περνουσαν για να παν στον ελαιονα και αρχηζω πολεμο (δυστιχος πυντομενος απο το club εκανα το ενα καλιζι μετα το αλλο) και τα 20-30 οπλα της περιοχης αφου δεν επαιζα ζικλα και τα πουλια περνουσαν απο εμενα επαιξαν απο 5-6 ζικλες και κανεις δεν μου εδωσε σημασια ...
Επομενη εξωρμηση απο το προι σταθηκα στο ιδιο ποστο η ωρα 6 , η πρωτες ντουφεκιες ειδη ακουγωνταν και στο βουνο επικρατουσε πανικος γιατι 2 παρεες των 5-6 ατομως αποφασησαν να κυνηγισουν στην ιδια περιοχη και στο τελος μαλλωσαν για τα ποστα τους κτλ κτλ (αλλο λιω να παιχτουν)
Δεν εδωσα συμμασια αφου κανεις δεν ηταν στο ποστο που ειχα βρει ...βλεπεις εκει δεν ηταν ποστο μεχρι που πηγα εγω !
Στο τελος της μερα αναγκασα ενα βουνο να περνει ματι εμενα και να τρεχουν να μου κοντεψουν πολλοι ακομη και στα 10 μετρα μπροστα μου (χωρις ομως αποτελεσμα) , 20-30 κυνηγοι που ηταν στην περιοχη δεν σταυρωσαν ζικλα αφου ολα τα πουλια της περιοχης επρεπε να περασουν απο εμενα για να παν πανω τους και δεν ειχαν την τυχη της περασμενης εξωρμησης ... επαιξαν ολοι απο 0-1-2 πουλια και αυτα ηταν επειδη περνουσαν απο επανω μου οταν εγω πηγενα να πιασω τες ζικλες που ειχα παιξει !

διαβασε καλα αυτα που εγραψα και απαντησε μου στην ερωτηση που θα σου κανω....
ποιος φτεει που δεν επαιξαν ζικλα , εγω η αυτοι ?
Θα σου απαντήσω ευθέως επειδή μου έτυχε κάτι παρόμοιο εντελώς τυχαία! Και λέω εντελώς τυχαία επειδή πολύ απλά μου έκατσε το πόστο χώρις να ξέρω καλά καλά την περιοχή! Δηλαδή βρήκα το πόστο όπου έσχιζαν για τις ελιούες , ενώ οι πλείστοι ήταν μες τες ελιούες ! Την πρώτη φορά 10 και τη δεύτερη 15 , ενώ οι άλλοι που 4-5 συμπεριλαμβανομένων και του Πατέρα μου! Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά μας όμως ? ένιωσα κάπως άσχημα επειδή στο τέλος δεν άφηνα τις τζίκες να περάσουν προς τα κάτω! Ενιωσα άσχημα που η υπόλοιπη παρέα δεν έπαιξε όσες εγώ! Εσύ φίλε είσαι επίσης παθιασμένος , αλλά εσύ έκανες το γυρό σου που δίπλα τους , τους είδες και σε είδαν! Το έκανες μερικές φορές μέχρι να καταλάβεις το πόστο που περνούν (στο οποίο δεν πήγαιναν λόγω άγνοιας ή και αφέλειας!). Τους είδες και τους τα χάλασες όσο άσχημο κι αν ακούγεται! Το έκανες θελημένα και τώρα βγαίνεις να τους κοροιδεύεις! Να ποια είναι η διαφορά !

Θα ήταν καλό να περηφανευόσουν για την εξυπνάδα και το κυνηγετικό ένστικτο που έδειξες , παρά για τους άλλους που στην ουσία δεν τους άφηνες να τους σταυρώσουν τζικλες! Αυτά στα λέω φιλικά και για να σκεφτείς ότι δεν είσαι μόνος σου στο βουνό! Εδώ είναι η μαγκιά της κυνηγετικής παιδείας! Δεν το κάνεις για να πικκάρεις τους άλλους αλλά για τον εαυτό σου!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

karatzaferis11 έγραψε:τι να σου πω οτι με το να εισαι που το πρωι ως την νυκτα μες τα βουνα για να παιξεις 10 πουλια και να τα φκαλεις φωτογραφια δεν ειναι κομπλεξισμος και ειναι η λεπτη γραμμη της μαλακιας .
Κ.Καρανζαφερι πως σε λενε τελος παντον την περασμενη εξωρμηση ειχα παει στρατο το προι ...
το κυνηγι φασσας που εκανα εγινε μεσα σε 1:30 - 2 ωρες
εξακολουθεις να μην απαντας για το video που σαν μεγαλητερος με μεγαλητερη πειρα και αφου εχεις αποψη για την κρεατοσυλλογη επρεπε να βρεις αμεσως αν θεωρειται η οχι κρεατοσυλλογη !
Γιαυτο και θα το κλεισω εγω αναλυοντας το ...
Στο video βλεπουμε κλασικοτατη συμπεριφορα κοπαδιου απο Φασσες , 2 οδηγοι πρωτοι τσακαρουν την περιοχη κανουν για περισοτερο απο 5 λεπτα σβουρες μπροστα μου, το video στο youtube δυστιχος αλλοιωνει την ποιοτητα και δεν φενεται καθαρα, κανουν πρωτοι βυθιση στο δεντρο μονο οταν ειναι σιγουροι πως δεν κινδυνευουν και το κοπαδι 60-80 φασσες τυφλα ακολουθει τους οδηγους !
Η φυλαχτρα καθως και η φαση ολη με ενα λεπτο καθηστερηση θα ειχε ως αποτελεσμα να κατσει ολο το κοπαδι απο πανω μου , με μια και μονο χαρτουτσια απο αυτη την φαση θα ειχα εκτελεσει του καθου τουλαχιστο 2-3 μπορει και παραπανω φασσες αλλες τοσες με την δευτερη !
Παρολα αυτα προτιμησα να κανω ενα απλο αλλα δικαιο double ενω τα πουλια ηταν ακομη εν πτιση !
Το ιδιο σεναριο εχει προηγηθει 10 λεπτα νωριτερα με κοπαδι 10 πουλιων και πηρα μονο 1 φασσα , ενω παλη αν αφηνα το κοπαδι να κατσει απο πανω μου θα εκανα σφαγη !
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Γιωργο, απο εκεινη την Εξωρμηση και μετα εσυ τι πιστευεις οτι γινεται για το συγκεκριμενο ποστο? ;)
Εγω παντος δεν ξαναπηγα εκει !
Ioannis97
Full Member

Δημοσίευση από Ioannis97 »

λιγα πουλια το πρωι μετα κατα τες 8 εκηνιθικαν λιον επεξαμεν 3 τσικλες 2 οπλα

εχω τζε μιαν απορια ποτε τζε πιες καθημερινες ενα δοκουν τζε που?

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

sotiris!129 έγραψε:Γιωργο, απο εκεινη την Εξωρμηση και μετα εσυ τι πιστευεις οτι γινεται για το συγκεκριμενο ποστο? ;)
Εγω παντος δεν ξαναπηγα εκει !
Να σου πω ακριβώς τι έγινε! Την επόμενη εξόρμηση που πήγα περικύκλωσαν το πόστο μου 4 άτομα... Κατάφεραν να κτυπήσουν που 3-5 τζίκλες ο καθένας τους! Εγώ επειδή άργησα να πάω και έχασα το πόστο έκατσα στις ελιούες που κάτω τους (2ο παίξιμο) και έπαιξα 3... :lol: Μετά από εκείνη τη μέρα οι τζίκλες μειώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή!
Avis777
Full Member

Δημοσίευση από Avis777 »

Καμια τζικλουα κινειται οξα εξαφανιστηκαν ? Παντως κυπερουντα τροοδος σχεδον μηδεν...ειδα καμποσα σιελιονια :D
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Ioannis97 έγραψε:λιγα πουλια το πρωι μετα κατα τες 8 εκηνιθικαν λιον επεξαμεν 3 τσικλες 2 οπλα

εχω τζε μιαν απορια ποτε τζε πιες καθημερινες ενα δοκουν τζε που?

Ευχαριστώ
Avis777 έγραψε:Καμια τζικλουα κινειται οξα εξαφανιστηκαν ? Παντως κυπερουντα τροοδος σχεδον μηδεν...ειδα καμποσα σιελιονια :D

Ιωάννη, οι περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι τζίκλας Τετάρτη-Κυριακή απλώς μετατρέπονται σε καθημερινές για την εβδομάδα που έρχεται. Δεν έχει αλλαγή στις περιοχές.

Περιοχή Αγ. Θεοδώρου Λάρνακας είχε λίγες τζίκλες (αρκετές σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή). Έπιασα 7 εγώ, 6 ο πατέρας μου τζιαι 6 ο ξάδερφος μου. Εσήκωσα καμμιά τουζίνα περδίκια τζιαι ένα λαγό κυριολεκτικά που μέστα πόθκια μου. Στην αρχή ενόμιζα εν κουφή τζιαι εσάστηκα να της την μπίξω. Θωρώ τον κουμπάρο πηδηκτό πηδηκτό, μετά χαμηλώνει τα φκιά του τζαι εκόπηκεν του βούρου.

Α τζιαι κάτι ακόμα, στην σημερινή κάρπωση συμπεριλαμβάνεται τζιαι μια μέλισσα η οποία ετσίμπησε με στην χωρισιά που έχουν τα καπέλα που πίσω. Η καημένη επέθανε μετά. :lol: :lol:

Αυτά για σήμερα, αύριο τζιαι κανεί :cry: :cry:
Ioannis97
Full Member

Δημοσίευση από Ioannis97 »

Eυχαριστω Σπυρο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”