Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Panmoy
Full Member

Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από Panmoy »

Εδώ για χάρη της συζήτησης πρέπει να διαχωρίσουμε 2 πράγματα.
Την σκοπευτική ικανότητα και το κυνηγετικό ένστικτο.
Αυτός που θα θέσει σε αμφισβήτηση την σκοπευτική ικανότητα του Digweed πραγματικά δεν μπορεί παρά να είναι ο μωρός σε αυτή την ιστορία. Το αν παίζει στα 70 ή 80 ή 90 μέτρα δεν θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο της κουβέντας αλλά το αν αυτό που κάνει τον κάνει μοναδικό. Τα διαπιστευτήρια του είναι όλοι οι βαρύτιμοι τίτλοι και οι επιτυχίες που απόκτησε στην πολυετή του καριέρα ως σκοπευτής. Και σαν κυνηγός όμως κατέχει το ρεκόρ για τα πιο πολλά πουλιά σε μια μέρα (600 πουλιά) . Και γω σας ρωτώ….είναι τόσο εύκολο να το επιτύχεις? Να πυροβολείς για μια μέρα και να σκοτώνεις 600 πουλιά? Στο ποστ της τζίκλας διάβασα το όμορφο σχόλιο του Κου Λεύκιου ο οποίος λέει ότι σε μια φάση μετά από κάποιες ντουφεκιές έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και χρειάστηκε να σταματήσει, να νιφτεί και μετά να ξανά-συνεχίσει. Πόσο μάλλον να κρατάς γραμμές και να κάνεις υπολογισμούς συνειδητούς ή όχι για να καταβάλεις τόσα πουλιά ή έστω δίσκους. Στο βίντεο που ανάρτησα ο άνθρωπος δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να καταβάλλεται το πουλί κατά την πορεία του καθώς επίσης και κάποια πράγματα για το πώς πρέπει να καμουφλάρετε μια φυλάχτρα. Δεν μας ενδιαφέρουν?
Το κυνηγετικό ένστικτο είναι άλλη υπόθεση. Μιλώντας και για τις δικές μας κυνηγετικές συνθήκες και όχι μόνο, το να συγκόψεις τον τόπο, να έβρεις τα πουλιά, να διαβάσεις τον καιρό καθώς και τόσους άλλους αστάθμητους παράγοντες που στο τέλος θα δώσουν μια καλή κάρπωση είναι άλλη υπόθεση. Δεν είναι πάντα οι καλύτεροι σκοπευτές που έχουν τα καλύτερα κυνηγετικά αποτελέσματα. Επειδή όμως τουλάχιστον εγώ το έχω ζήσει και με το κυνήγι αλλά και με τη θάλασσα ειδικά που ασχολούμαι σε υψηλό επίπεδο εάν πάρω και στήσω τον Digweed στο πέρασμα μου το πιθανότερο είναι να με κάμει να σπάσω που το κάχρι μου γιατί θα παίζει ακόμα και κείνα τα πουλιά που εγώ δεν θα σηκώσω όπλο αφού προφανώς η σκοπευτική μου ικανότητα δεν είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο σαν το δικό του. Εάν πάρω τον Παναγιωτάκη (Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής άπνοιας και δάσκαλος μου) σε ένα οριακό μου κομμάτι γεμάτο ψάρια θα καρπωθεί ίσως περισσότερα ψάρια από μένα λόγο της απνειστικής του ικανότητας. Εάν πάει μόνος του για ψάρεμα πιθανόν να μην χτυπήσει ούτε λέπι και το λέει και ο ίδιος.
Δεν είμαι άνθρωπος που θεοποιώ ανθρώπους, κατ’ ακρίβεια τους έχω απομυθοποιήσει όλους και έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα στα 38 μου χρόνια. Υπάρχει κόσμος που έχει ταλέντο, υπάρχει κόσμος που έχει ταλέντο και δεν το αναπτύσσει, υπάρχει κόσμος που έχει λιγότερο ταλέντο αλλά έχει θέληση, όρεξη και πάθος και διαπρέπει σε ότι και να κάνει. Στην περίπτωση του Digweed αλλά και άλλων κορυφαίων αθλητών, οι εταιρίες αναπτύσσουν τα προϊόντα τους βάση των ικανοτήτων αυτών των ανθρώπων και αυτό δεν πρέπει να το προσπερνούμε. Για να έχουμε τα όπλα, τα φυσίγγια, τα αυτοκίνητα κτλ κτλ που έχουμε σήμερα κάποιοι αθλητές έβαλαν κάτω τες εξειδικευμένες τους ικανότητες που σίγουρα δεν έχω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος Κυπραίος ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ . Μακάρι κάποιοι να πεισμώνουν για να προοδεύει και ο τόπος μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους άθλους και τις επιτυχίες αυτών των μοναδικών ανθρώπων γιατί δούλεψαν ίσως πιο σκληρά από τον καθένα για να είναι γνωστοί ανά την υφήλιο.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Panmoy έγραψε:Εδώ για χάρη της συζήτησης πρέπει να διαχωρίσουμε 2 πράγματα.
Αυτός που θα θέσει σε αμφισβήτηση την σκοπευτική ικανότητα του Digweed πραγματικά δεν μπορεί παρά να είναι ο μωρός σε αυτή την ιστορία. Το αν παίζει στα 70 ή 80 ή 90 μέτρα δεν θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο της κουβέντας αλλά το αν αυτό που κάνει τον κάνει μοναδικό. Τα διαπιστευτήρια του είναι όλοι οι βαρύτιμοι τίτλοι και οι επιτυχίες που απόκτησε στην πολυετή του καριέρα ως σκοπευτής. Και σαν κυνηγός όμως κατέχει το ρεκόρ για τα πιο πολλά πουλιά σε μια μέρα (600 πουλιά) . Και γω σας ρωτώ….είναι τόσο εύκολο να το επιτύχεις? Να πυροβολείς για μια μέρα και να σκοτώνεις 600 πουλιά? Στο ποστ της τζίκλας διάβασα το όμορφο σχόλιο του Κου Λεύκιου ο οποίος λέει ότι σε μια φάση μετά από κάποιες ντουφεκιές έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και χρειάστηκε να σταματήσει, να νιφτεί και μετά να ξανά-συνεχίσει. Πόσο μάλλον να κρατάς γραμμές και να κάνεις υπολογισμούς συνειδητούς ή όχι για να καταβάλεις τόσα πουλιά ή έστω δίσκους. Στο βίντεο που ανάρτησα ο άνθρωπος δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να καταβάλλεται το πουλί κατά την πορεία του καθώς επίσης και κάποια πράγματα για το πώς πρέπει να καμουφλάρετε μια φυλάχτρα. Δεν μας ενδιαφέρουν?
Το κυνηγετικό ένστικτο είναι άλλη υπόθεση. Μιλώντας και για τις δικές μας κυνηγετικές συνθήκες και όχι μόνο, το να συγκόψεις τον τόπο, να έβρεις τα πουλιά, να διαβάσεις τον καιρό καθώς και τόσους άλλους αστάθμητους παράγοντες που στο τέλος θα δώσουν μια καλή κάρπωση είναι άλλη υπόθεση. Δεν είναι πάντα οι καλύτεροι σκοπευτές που έχουν τα καλύτερα κυνηγετικά αποτελέσματα. Επειδή όμως τουλάχιστον εγώ το έχω ζήσει και με το κυνήγι αλλά και με τη θάλασσα ειδικά που ασχολούμαι σε υψηλό επίπεδο εάν πάρω και στήσω τον Digweed στο πέρασμα μου το πιθανότερο είναι να με κάμει να σπάσω που το κάχρι μου γιατί θα παίζει ακόμα και κείνα τα πουλιά που εγώ δεν θα σηκώσω όπλο αφού προφανώς η σκοπευτική μου ικανότητα δεν είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο σαν το δικό του. Εάν πάρω τον Παναγιωτάκη (Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής άπνοιας και δάσκαλος μου) σε ένα οριακό μου κομμάτι γεμάτο ψάρια θα καρπωθεί ίσως περισσότερα ψάρια από μένα λόγο της απνειστικής του ικανότητας. Εάν πάει μόνος του για ψάρεμα πιθανόν να μην χτυπήσει ούτε λέπι και το λέει και ο ίδιος.
Δεν είμαι άνθρωπος που θεοποιώ ανθρώπους, κατ’ ακρίβεια τους έχω απομυθοποιήσει όλους και έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα στα 38 μου χρόνια. Υπάρχει κόσμος που έχει ταλέντο, υπάρχει κόσμος που έχει ταλέντο και δεν το αναπτύσσει, υπάρχει κόσμος που έχει λιγότερο ταλέντο αλλά έχει θέληση, όρεξη και πάθος και διαπρέπει σε ότι και να κάνει. Στην περίπτωση του Digweed αλλά και άλλων κορυφαίων αθλητών, οι εταιρίες αναπτύσσουν τα προϊόντα τους βάση των ικανοτήτων αυτών των ανθρώπων και αυτό δεν πρέπει να το προσπερνούμε. Για να έχουμε τα όπλα, τα φυσίγγια, τα αυτοκίνητα κτλ κτλ που έχουμε σήμερα κάποιοι αθλητές έβαλαν κάτω τες εξειδικευμένες τους ικανότητες που σίγουρα δεν έχω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος Κυπραίος ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ . Μακάρι κάποιοι να πεισμώνουν για να προοδεύει και ο τόπος μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους άθλους και τις επιτυχίες αυτών των μοναδικών ανθρώπων γιατί δούλεψαν ίσως πιο σκληρά από τον καθένα για να είναι γνωστοί ανά την υφήλιο.
+1000
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Re: Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από Pathfinder »

Panmoy έγραψε:Εδώ για χάρη της συζήτησης πρέπει να διαχωρίσουμε 2 πράγματα.

Εν η δουλεια σου εσενα ρε...τζιε να γραφεις τζιε να παιζεις;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
Panmoy
Full Member

Δημοσίευση από Panmoy »

kypros έγραψε:
Anthimos έγραψε:
Pathfinder έγραψε:σε μια φαση στην αρχη λεει οτι η συγκεκριμενη φασσα ηταν 100 γυαρδες μακρυα (90μ). εν κανονι που βαστα ρε κουμπαρε η εν βολια που συρνει...ας ερτει κυπρο και να τον δω ποσο μαγκας ειναι....να δρωνει ο κωλος του και να μεν θωρει πουλι.Να του δινεται μια ευκαιρια την ωρα που εν αντεχει να αφηκει τα μαθκια του αλλο ανοιχτα και να την καλλικωνει. Να τον δω με τες ευκαιριες που εχει ενας κυπραιος φασσαρης τι DIGWEED θα γινοταν...ατε ρε..ατε ρε...εγυνικε μου και ο DIGWEED φασσαρης!! :?

Υ.Γ Kυριε DIGWEED εγω εν τζιε ααα...ηταν αστειο :roll: :D

:lol: Ηρθε Κυπρο φιλε αρκετες φορες , περσι ειχαμε την τιμη να τον παρακολουθησουμε στο Grand Prix στο Ολυμπιακο σκοπευτηριο Λευκωσιας
Εν εχει ετσι πραμα
Το Perazzi φαινετε 20 αρι 26 ιντζες αμα το κρατα τζαι ο ανθρωπος σκοπευτικα ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
Respect :!:

Εχει αθλητες με πιο σωστη τεχνικη και στυλ που ειναι πιο κοντα στο προτιπο
Tα πρότυπα τα καθορίζουν οι πρωτοι των αθλητών. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η ιστορία του άλματος εις ύψος. Στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1968, στην Πόλη του Μεξικό, ο Αμερικανός Dick Fosbury άλλαξε για πάντα τον τρόπο που εκτελείτω το άλμα εις ύψος.
http://www.youtube.com/watch?v=Id4W6VA0uLc
Τα πρότυπα είναι για να σπάζουν ;)
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Παντελή μου ο Digweed και ο Andy Crow εν τζαιν προτυπα υπο την αποψη του να μυθοποιήσεις εναν ανθρωπο. Ειναι δυο ταλεντα σκοπευτικα και κυνηγετικα και το αποδικνυουν τακτικα με βιντεο απο επισημες πηγες οχι homemade!!
Προς θεου , δεν μειωνουμε καποιο , εξαλλου εχουμε κι εμεις " Ιερα Τερατα" της σκοποβολης , ανδρες και γυναικες δοξα σοι ο θεος και μακαρι να τους προβαλλαμε σαν πολιτεια σαν ΜΜΕ οσο τους προβαλουν αυτους οι Εγγλεζοι. Δεν ειναι κακο Αντιθετα αποκτουν οι νεοι σωστα προτυπα
Αν μπορουμε εμεις σαν Κυπριοι να τους φτασουμε ??? ΦΥΣΙΚΑ!!!!!

Μην ξεχνας οτι για χρονια η υπογραφη μου στο φορουμ ηταν THINK BIG!!!! ;)

Το να μπορεις ν αναγνωρισεις τον καλυτερο σου ομως και να προσπαθεις να τον φτασεις και να γινεις αν ειναι δυνατον καλυτερος του ειναι μεγαλη φιλοσοφια και σταση ζωης. Χρειαζεται μεγαλη αυτογνωσια ,!! Ειδικα σκοπευτικα πρεπει να μην σου φταιν οπλα , χαρτουτσιες , ο ήλιος , ο αερας κτλ κτλ

Ο συνδυασμος του ταλεντου τους , το οτι ειναι ετοιμοι να ακουσουν και να βελτιωθουν , εφεραν τους σε σημεια που σωστα οπως λές οι εταιρειες αναπτυσουν τεχνολογειες ειδικα γι αυτους αξιοποιόντας τις ικανοτητες τους

Με τον να μειωνουμε τα κατορθωματα αυτων των ανθρωπων μονο συμπλεγματα βγαζει και ανασφαλειες
Τι αλλο εμεινε να λεμε δηλαδη να πουμε..?.. οτι ο Γιουσέιν Μπολτ βουρα με τροχουθκια τζαι ριμοουτ κοντρολ???????
(Επειδη να μειωνεις αθλητες ετσι επιπεδου Κυπριους ή ξενους καπως ετσι ακουγετε)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Panmoy
Full Member

Δημοσίευση από Panmoy »

Ακριβως φιλε μου, ο Digweed στον οποιο αναφερομαστε θα μπορουσε να ειναι ο καθε υπεραθλητης στο δικο του αγωνισμα...Κυπριος, μαυρος ασπρος γερος νεος κτλ. Συμφωνουμε απολυτα !
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΙΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ DIGWEED ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!!
http://www.ihunt.gr/node/976
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Καλησπέρα σε όλους , καταρχήν νομιζω ότι θα ήταν καλό να ανοιχτεί ενα άλλο θεμα και να συζητηθεί το συγκεκριμμένο θέμα,εν θέμα το διαχειριστών βέβαια αλλά ενε καλο να βλέπεις το θέμα χειμερινο κυνήγι φασσας και να συζητουμε για τις σκοπευτικές ικανότητες του Digweed του Crow ή όπως κι αν τον λενε...

Για να επανέλθω στο θέμα....

Μπράβο σε όλους για τα αποτελέσματα σας!! :)
Και για μένα χθες ήταν μια πολύ καλή μερα :D :D τελικά το λούναπαρκ άνοιξε σχετικά νωρίς και οι κυρίες έκαναν την εμφάνιση τους!!
Απο το πρωί αν και έκανα λάθος εκτίμηση του πόστου, φάνηκε ότι θα ακολουθούσε κάτι ωραίο...
Με μιά καλύτερη εκτίμηση , ακολούθησε και αλλαγή πόστου όπου και με αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο...
Ωραίες ντουφεκιές με μερικές δύσκολες επαναφορές( φιλε Σολωνα ειλικρινά θυμήθηκα τα γάντια σου, εννοειτε ότι μπήκαν στην λίστα αγορών) :!:
Αποτέλεσμα ήταν να καρπωθώ 7 πουλιά + 1 την οποία δυστυχώς δεν βρήκα..
Εκ των οποίων 6 ήταν στο πρωινό πόστο και 1 το απογευμα σε άλλη τοποθεσία.Είπα να τις αφήσω να ηρεμήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας ;) ;)
Χαιρετισμούς σε όλους και καλές αναμετρήσεις με τις σιδερένιες....Υπομονη και επιμονη!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
axerkwtis

Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από axerkwtis »

Αμαν παφιτεψει το πλασμαν φασσεφκει...!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Re: Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από Pathfinder »

axerkwtis έγραψε:Αμαν παφιτεψει το πλασμαν φασσεφκει...!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Μπραβο ρε Νικο!!!.Τελικα εκατσε σου η Παφος μια χαρα βλεπω ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”