Olympia Mini Max 28g & Olympia Super Skeet 32g
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Re: Olympia Mini Max 28g & Olympia Super Skeet 32g
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε, το κουτσοφτερα παίζει μεγάλο ρολό και το φυσίγγιο που βάζεις μέσα στο όπλο, αν βγάζει κατανομές που να ρήξη το θήραμά ξερό(3ιπλα 4απλα κτυπήματά) 

- kanaris
- Full Member
Ειδες αμα συνηθισεις με ανοιχτα τσιοκ?Breda Pegaso έγραψε:φιλε Ανδρεα εχει βαση αυτο που λες...αλλα δεν ειναι απολυτο, για να μην βαγαζουμε λαθος συμπερασματα.ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Ένα τσοκ κάτω θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό , μου έτυχε παλιά το ιδανικό τσοκ για έμενα πλέων είναι το *** για τα 24 γραμμάρια στην τσίχλα και δεν μου έτυχε καμία φορά να μου πέσει πουλί ζωντανό η να το ξιφτερησω
Εχουμε να κανουμε με θηραμα, πλασμα ζωντανο με δυναμη...και κουτσοφτερα θα εχει και ζωντανα και ξυφτερισματα. Ειναι αδυνατο να εχουμε παντα κεντραρισμενες τις βολες μας.
Τωρα αν καποιοι συνδιασμοι μειωνουν τα κουτσοφτερα ειναι αλλη κουβεντα.

ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- spyrosspyrou851
Συμφωνώ με το να πάεις σε *3 τσιοκ νοουμένου ότι το επιτρέπει η περιοχή που κυνηγούμε, εάν είναι καρτέρι και ψηλοπετούν το καταλάβω, αλλά αν είναι περπατητό με *3 τσιοκ είναι κατά την άποψή μου πιο πιθανόν να αχρηστεύσεις τα πουλιά σε μέγεθος τζίκλας παρά να τα καρπωνόμαστε. Γι αυτό πιστεύω στο περπατητό θέλεις τουλάχιστο *4 τσιοκ.
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
εγώ και στο περπατητο 3-3 χρησιμοποιώ απλα εκείνες που είναι πολύ κοντά αφήνω τες να απομακρυνθούν και μετα της παίζω, εννοείτε όμως το πυκνό δεν έχεις αυτή την ευχέρειά
- spyrosspyrou851
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:εγώ και στο περπατητο 3-3 χρησιμοποιώ απλα εκείνες που είναι πολύ κοντά αφήνω τες να απομακρυνθούν και Μέτα της παίζω, εννοείτε όμως το πυκνό δεν έχεις αυτή την ευχέρειά
Ποιος ο λόγος να παίζεις 3-3 και να τα αφήνεις να απομακρυνθούν και όχι ας πούμε 5-3; Μου φένεται κάπως παράλογο και ότι κάνεις έξτρα σκέψεις εκείνη την ώρα δλδ να υπολογίζεις απόσταση αν είναι αρκετή, αν απομακρύνθηκε και ξέρω εγώ.
- kanaris
- Full Member
Κατα την αποψη μου μιλωντας παντα για ποστο τζικλας "αν οι αποστασεις που χτυπαμε τα πουλια απαιτουν παση θυσια στενα τσιοκ για να τα καρπωθουμε πρεπει να αλλαξουμε ποστο-εκτος και αν ειναι καθαροτοπι και διαθετουμε και καλο βουρκατορα. Τι σκοπο εχει να χτυπησω ενα πουλι που σχεδον σιγουρα δεν θα βρω "spyrosspyrou851 έγραψε:Συμφωνώ με το να πάεις σε *3 τσιοκ νοουμένου ότι το επιτρέπει η περιοχή που κυνηγούμε, εάν είναι καρτέρι και ψηλοπετούν το καταλάβω, αλλά αν είναι περπατητό με *3 τσιοκ είναι κατά την άποψή μου πιο πιθανόν να αχρηστεύσεις τα πουλιά σε μέγεθος τζίκλας παρά να τα καρπωνόμαστε. Γι αυτό πιστεύω στο περπατητό θέλεις τουλάχιστο *4 τσιοκ.

ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Ο λόγος μετά από πολλές δοκιμές τα 24 γραμμάρια δεν μου αφήνουν κενά, καθόλου δεν έκατσα να σκεφτώ άπλα παίρνω την ώρα μου αν είναι κοντά, και έξαλλου από τότε που παίζω με κλειστά τσοκ βελτιώθηκε δραματικά η σκόπευση μου, αποτυχίες έχω σίγουρα όπως όλοι μας αλλά είναι παραπάνω η επιτυχίες από της αποτυχίες και όσες φορές άνοιξα τσοκ άρχισαν τα προβλήματά όπως ζωντανά πουλια(το ξιφτερισμα δεν σημενη πάντα είναι το τσοκ η το φυσίγγιο μπορεί το πουλί να χτυπήθηκε ξυστά) 

- Breda Pegaso
Εγω πεζω παντα ανοικτα τσιοκς. Και μειωσα τα κουτσοφτερα πολυ με 32-33γρ και λεπτα σκαγια. + ποιοτικο πιστονι Ζ2Μ
Και χτυπω πολυ συχνα πουλια σε αποστασεις 30-40 μετρα.
Περισσοτερο με ενδιαφερουν απο τα 15 - 30 μετρα να τα σιγουρευω. Και το 5 τσιοκ μου με το συνδιασμο που αναφερα μεχρι τα 30-35 μετρα τα κανει "συκα" αν ειναι κεντρο η βολη.

Περισσοτερο με ενδιαφερουν απο τα 15 - 30 μετρα να τα σιγουρευω. Και το 5 τσιοκ μου με το συνδιασμο που αναφερα μεχρι τα 30-35 μετρα τα κανει "συκα" αν ειναι κεντρο η βολη.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
γιατι να αλλασω το τσοκ αν θελω να πεζω με κλειστα τσοκ να βαλω ταππα στην πρωτη θαλαμη και πιστονι στην αλλη θαλαμη. Επεισης θελω την γνωμη σας για τα super tordo 32γρ της victory γιατι ακουσα καλα λογια και αν ακουσε κανενας για τα aguila t2 η τα δοκιμασε? Σε ψηλωμενες ειναι οτι πρεπει δοκιμασμενα και σε μακρινες
Εως τωρα χρησιμοποιουσα tordo της Olympia super skeet της Olympia dispenser ταππα τις victory με πολλα καλα αποτελεσματα σε μπικτες βολες και κοντινα πουλια

- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Και εγώ φιλε χτυπώ σε μακρινές χωρίς κανενα πρόβλημα αλλα με 24 γραμμάρια νο8-7 την Κυριακή τα 24αρια που πηρα μαζί μου με το που χτυπούσε την τσιχλα εσυρνεν την!Breda Pegaso έγραψε:Εγω πεζω παντα ανοικτα τσιοκς. Και μειωσα τα κουτσοφτερα πολυ με 32-33γρ και λεπτα σκαγια. + ποιοτικο πιστονι Ζ2Μ![]()