ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013

Απάντηση
ARRWSTOSFASSAS
Full Member

Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από ARRWSTOSFASSAS »

spyrosspyrou851 έγραψε:
Aloupos έγραψε:
φιλε με ολο το σεβασμο αλλα η καταστροφη του κυνηγιου ειναι ατομα που σκεφτονται σαν εσενα. τι σου εκαμε δηλαδη η αλεπου και εκαταστρεψε σε? και μετα σκεφτου και τι καμνουμε εμεις οι κυνηγοι στην φυση που ειναι ο κοσμος που ζει η αλεπου! για ονομα του θεου, δεν μπορω να καταλαβω με ποιαν λογικη σκοτωνει καποιος ετσι ομορφο ζωο και καποιοι να το υποστηριζουν!
Φίλε με όλο τον σεβασμό, αλλά αν νομίζεις ότι η αλεπού στην Κύπρο δεν είναι επιβλαβής για το κυνήγι τότε κάποιο από τα πάρακάτω συμβαίνει:

1ο>>Δεν είσαι κυνηγός, όλοι οι κυνηγοί γνωρίζουν τις καταστροφές που προκαλεί η αλεπού, κυρίως τζίνοι που πάνε τζιαι εκπαιδευτικά τζιαι τις βρίσκουν πολύ πιο συχνά

2ο>>Κάτι χάπια πίνεις που σε κάμνουν να χάνεις επικοινωνία με το περιβάλλον, διότι να λαλείς ότι η αλεπού δεν κάμνει ζημιές σημαίνει κάτι πίνεις

3ο>>Αν δεν πίνεις κάτι τότε πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις διότι έτσι απόψεις έχουν τες οι οικολόγοι που νομίζουν ότι ούλλοι οι κυνηγοί εν κρεατοσυλλέκτες, λαθροθήρες, δολοφοόνοι, λέσια, ξιμαρίζουν τζιαι ξαπολούν/δέρνουν τους σκύλους τους.

Κάποιο από τα πιο πάνω συμβαίνει μαζί σου. Με όλο το σεβασμό.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ελυσααααααααααα
ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΕΑΣ...ΕΧΩ ΤΖΙΝΙ!
ARRWSTOSFASSAS
Full Member

Δημοσίευση από ARRWSTOSFASSAS »

ε και επειδη η αλεπου απαγορευεται ρε κοπελια εχει κανενα κυνηγο που εν να της στρωσει κοκκινο χαλι και να της πει περασε αξιοσεβαστη μ αλεπου κ εν θα σε πειραξω? οξα εν να της τες σφηξει και τες 2 και να ξαναγεμωσει χωρις φοβο και παθος
ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΕΑΣ...ΕΧΩ ΤΖΙΝΙ!
axerkwtis

ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από axerkwtis »

Προς τον φιλο Panikko Setter..
Παραδιδοντε μαθηματα απο εμπειρους κυνηγους για ολα τα θηραματα αναλογως καιρικων συνθηκων και περιοδου..για να γνωριστουμε καλυτερα το πρωτο μαθημα εν δωρεαν!!!
ImageUploadedByTapatalk1388165674.042001.jpg
ImageUploadedByTapatalk1388165697.839697.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Περιοχη Αναλιωντα περιχ Λευκου
περσυ και φετος με τον Αρτεμη G καναμε μια καταπολεμηση επιβλαβων @λ3π0υ7ες/καρακαξες που η περιοχη φιλοξενουσε παμπολα μελοι του ειδους ...
Λογο του οτι εχω σπιτι στην περιοχη την επισκέπτομαι αρκετα συχνα για εκπαιδευτικα κτλ κτλ ετσι κα8ε χρονο ξερω πανω κατω τι παιζει στην περιοχη απο αποψης θηραματων και επιβλαβων !
αφου παιξαμε καμια 25-30 καρακαξες και 2-3 @λ3π0υ7ες ηλπιζα πως τα θηραματα στην περιοχη θα ανεκαμπταν αφου απαγορευσαν και ενα μεγαλο κομματι απεναντη απο το Λευκο οπου τα θηραματα θα ειχαν ευκολη προσβαση σε περιπτωση κυνδινου (εμας) !
εκανα μια "αναγνωρηση" κυνηγι για καρακαξες το καλοκαιρι κατα την διαρκεια του κυνηγιου φασσας , καθως και λιγα εκπαιδευτικα αφου το σπιτι μου ειναι διπλα , σαφως μειωμενες οι καρακαξες , αλεπου ουτε ειδα ακομη φετος για να ειμαι ειλικρινης ...ομως το θηραμα στα ιδια επιπεδα ! δεν ειδα αυξηση στο θεμα περδικιων και σιγουρα μειωση στο θεμα λαγων !
πρην το κυνηγι οπως καθε χρονο τα 4-5 ζευγαρια περδικιων που καταφερνουν να επιβειωσουν δινουν ενα αριθμο 70-100 περδικια στην περιοχη , στα εκπαιδευτικα ολα μια χαρα κουτουλουμε και πανω σε 1-2 λαους
μετα αφηνουν τα κοτοπουλα που δεν τα χρειαζεται ο τοπος ( ενα ξεροβουνι με 70-100 αγρια περδικια και 3-5 λαγους τι αλλο θελει?)
και ξεκεινουν τα προβληματα

τα περδικια της κλουβας και το φαγητο/νερο τους μαζεβουν τα 4-5 αγρια κοπαδια της περιοχης περιξ του πυρινα οπου και κουρνιαζουν εκει ολα μαζι , πας εκει απογευμα και βλεπεις ενα τεραστιο κοπαδι τον 150-200 πουλιων
την πρωτη κυριακη μαζευεται εκει ολη η αφροκρεμα του κυνηγοκοσμου κανουν 4-5 αθρωπινες αλυσιδες γυρο απο το Λευκο και καρτερουν την πρωτη ντουφεκια και τον πρωτο Μαλακα που θα φκει πανω και αρχηζει το μεγαλο κυνηγι ! μεσα σε 1-2 ωρες το πολλην δεν πετα μουγια !!!ειναι αδυνατο να περασει κατι ζωντανο, ακομη και να περασει την πρωτη γραμμη υπαρχει και δευτερη και τριτη και τεταρτη !!!
καμια δεκαρια περδικια και κανενας λαγος που μεσα στην καλυψη της νυχτας εκαταφεραν να τρυπωσουν κοντα στα σπιτια θα δωσουν την επομενη σεζον απογωνους για την σφαγη !

Σημερα μετα απο 4 ωρες περπατημα στο Λευκο δεν ειδα ουτε ακουσα εστω και 1 περδικι ουτε και ενα σημαδι
ποιος φτει η αλεπουδες/καρακαξες που εγω καταπολεμησα περσυ?
η Λαθροθηρια ??? ( μια νυχτα πρην το κυνηγι ειχε στην περιοχη ΦΕΤΟΣ τουλαχιστο 200 περδικια μαζι με ζινα της κλουβας και τουλαχιστο 6-8 λαγους !)
η το ανεξελεκτο κυνηγι που κανουμε σε ορισμενες περιοχες σαν αυτην ?
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
savvis25
Full Member

Δημοσίευση από savvis25 »

Σε αρκετά μεγάλο βαθμό συμφωνώ με το φίλο Σωτήρη, ΚΑΙ έχω να συμπληρώσω το εξής το οποίο διδάχθηκα κατά τις σπουδές μου (Δασολόγος περιβαλλοντολόγος): 'Οι αλεπούδες και άλλα αρπακτικά (π.χ. κουνάβια, ασβοί, νυφίτσες, αγριόγατες) κυνηγούν και θηρεύουν συνήθως τα αδύναμα, καχεκτικά, ασθενικά άτομα(βλέπε περδίκια κλούβας-τα οποία τους προσφέρουμε στο πιάτο αφού δεν είναι έτοιμα συνήθως κατά την στιγμή της απελευθέρωσής τους) και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην γενετική αναβάθμιση του είδους(περδίκια στην περίπτωση μας) μιας και τα άτομα που γλυτώνουν για να δώσουν απογόνους είναι τα ικανότερα, ισχυρότερα, εξυπνότερα!!
Σημείωση: Ο τρόπος όμως που εμείς κυνηγούμε συνήθως δεν ξεχωρίζει τα δυνατά από τα αδύναμα.!!!
Καταλήγοντας θέλω να σημειώσω πως τάσσομαι υπέρ της διαχείρισης του αριθμού των αρπακτικών(αλεπούδες στην περίπτωσή μας) αν διαπιστωθεί "επιστημονικά πάντοτε" ότι σε συγκεκριμένες περιοχές ο αριθμός τους είναι μεγάλος με αποτέλεσμα την παράλληλη πρόκληση ζημιών σε υποστατικά με οικόσιτα ζώα.
Αν επιθυμείται να εμβαθύνω παρακαλώ να μου δώσετε χρόνο για να μελετήσω σχετική βιβλιογραφία και να σας πω περισσότερα.
Υ.Γ. Το είδος της αλεπούς που έχουμε στην Κύπρο Ονομάζεται Vulpes vulpes indutus και είναι ΕΝΔΗΜΙΚΟ υποείδος(μοναδικό στν κόσμο) γι'αυτό και προστατεύεται. Προς θεού δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εκλείψει.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Φίλε Σωτήρη, δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου αλλά η κατάσταση που περιγράφεις δεν ισχύει παντού. Μπορεί στην περιοχή που αναφέρεις να μην υπάρχουν αλεπούδες και άλλα επιβλαβή αλλά να τα πετσοκόφκει ο άνθρωπος (όχι λαθροθήρες αλλά "κυνηγοί"). ΝΑΙ στην περιοχή σου ο άνθρωπος ευθύνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι παντού εν οι κυνηγοί που φταίσειν όπως δεν σημαίνει ότι για άλλες περιοχές μόνο τα επιβλαβή φταίνε. Ο λόγος που γίνεται αυτό που περιγράφεις, κατά την γνώμη μου, είναι η συνεχής μείωση των θηραμάτων σε πολλές περιοχές, και πολλύς κόσμος, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, σκέφτεται "ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΒΡΑ ΕΝΝΑ ΠΑΙΞΩ ΟΣΑ ΔΩ". Εάν όμως ο κόσμος βρίσκει θήραμα συνέχεια δεν θα έχει τούτη την λαιμαργία του "Τωρά που έχω chance". Την άλλη φορά κάποιος έβαλε φώτο με ένα κοράζινο με το αυκό στο στόμα, ή ένα βίντεο με αλεπού και 4-5 μικρά. Τζίνες οι αλεπούδες νομίζεις δεν επηρέασαν τον πληθυσμό των θηραμάτων; Είται των άγριων είται των κοτόπουλων είται για τους λαγούς. Όσο για τα περδίκια που επέζησαν που αναφέρεσαι, οι αλεπούδες μπορεί κάλλιστα να τους επιτέθηκαν και να τα επηρέασαν και αυτά, γι αυτό είπα ότι τα επιβλαβή κάμνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη, δίοτι τζίνα που δεν μπορεί να παίκσει/πετσοκόψει/λαθροθηρεύσει ο άνθρωπος σκοτώνουν αρκετά από αυτά τα επιβλαβή. Πρώτη ευθύνη κατά την άποψη μου (γενικά για την Κύπρο) την έχει η λαθροθηρία και μετά έρχονται τα άλλα που κάμνουν την κατάσταση ακόμα πιο χειρότερη (κρεατοσυλλογή, αρρώστιες, επιβλαβή κ.ο.κ).
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

χθές πήγα σε μια απο τις αγαπημένες μου περιοχές για λαγοκυνήγι μάλιστα είδα και ένα pajero με το κάλυμμα του περιοδικού μας. Δέν είδα ποιός ήταν. Περπατούσαμε απο τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με 2 μικρά διαλείμματα των 15 λεπτών. Είχαμε 3 πολύ έμπειρα σκυλιά μαζί μας. Αποτέλαισμα βγάλαμε ένα λαγό έφυγε άπαιχτος και ένας προσηκωμένος. Βρήκαμε και μια βατούρα το απόγευμα καλό σημάδι για του χρόνου στο ίδιο σημείο που την βρήκαμε και πέρσι την ίδια εποχή. Περδίκια 0, τσίκλες λίγες. εκείνο που μας έκανε αντύπωση είναι ότι περιοχές που βρίσκαμε πολλές μαλαές και σημάδια (μονοπάτια, κόπρια κ.τ.λ) δέν υπήρχε τίποτε οι λαγοί μειώθηκαν πάρα πολύ και λόγω του ότι το ζώο αυτό είναι και ζώο περιοχής όπου δέν επιτρέπει σε άλλα να μπαίνουν στην περιοχή του ιδιαίτερα αρσενικά εξαπλώνεται. Επειδή μειώθηκαν όμως τώρα ένας λαγός έχει στην διάθεση του πολύ περισσότερη περιοχή άρα η ιχνηλασία γίνετε πολυ ποιό δύσκολη. Αλεπούδες είδαμε λίγα σημάδια αλλά όχι σε σημείο που να είανι εξοντωτικό. Αυτό διαφαίνεται και απο την πορεία των λαγών που δέν ήταν βουρημένοι του αλουπού αλλά απλά τώρα μπορούν να κάνουνπολύ περισσότερα κόλπα πρίν να κάτσουν. Πέρσι την ίδια εποχή στην ίδια περιοχή σηκώναμε πολλά περδίκια, πιστεύω ότι η ανοβρία φέτος έπληξε σοβαρά των πλυθησμό των περδικόπουλων τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Φυσικά συναντήσαμε και ένα θέαμα αηδιαστικό όπου μια παρέα με 7 άτομα και 7-8 σκύλους κρατούσαν τις αντιπυρινικές και κυνηγούσαν με διώξεις και τα αυτοκίνητα. Έβγαλαν ένα λαγό 1 χιλιόμετρο μακριά στο απέναντι βουνό και αμέσως έφυγαν σαν σφαίρα 2 διπλοκάμπινα να έρθουν στο βουνό που βρισκόμαστε εμείς άμπα τσαι φύει τους ο λαός...
Αν δέν παρθούν τολμηρές αποφάσεις εκ μέρους των υπευθύνων δυστηχώς φίλοι μου το κυνήγι φτάνει πρός το τέλος του. όταν λείψουν οι λαγοί το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί σε περδίκια και φραγκολίνες να πάνε και αυτά με διάφορες μεθόδους και μετά καπούτ.....
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Αριστε, δυστυχως φετος για τα περδικια ηταν μια φοβερα ασχημη χρονια . Κυνηγω εδω και. 20 χρονια παντα μονο περδικι κατα το ενδημικο και φετος για καποιες περιοχες με μεγαλη φημη και ιστορια τα περδικια απλα δεν υπαρχουν. Δεν πιστευω στα ματια μου και δεν ξερω τους λογους. Ειναι απιστευτο.

Μιλω για μεγαλη περιοχη που καλυπει μεγαλο κομματι της ημιορινης και ορεινης λευκωσιας.

Επισης το δευτερο τραγικο σημειο ειναι οτι στην εναλλακτικη περιοχη που κυνηγουμε στην οποια υπαρχουν ευτυχως καποια περδικια το. 80% των πουλιων που χτυπησαμε δεν ηταν φετινα. Αυτο ειναι τρομακτικο και επισης δεν ξερω γιατι. Το εχω διασταυρωσει και με αλλους περδικοκυνηγους οτι σε πολλες περιοχες τα περδικια που χτυπουν ειναι ολα παλια σε ηλικια με μεγαλα κοτσια και ελαχιστα ειναι φετινα νεαρα....

Για μενα αν και σε θεμα καρπωσης στο τελος της σεζον ειμαι στα ιδια επειπεδα με αλλα χρονια λογο μια περιοχης ,φετος συναντησα πολυ λιγοτερα περδικια στις περισσοτερες περιοχες που κυνηγω.

Επισης προβλημα φετος υπαρχει και στις φραγγολινες που ειναι σαφως λιγοτερες.

Την παρτυδα εσωσαν οι μπεκατσες και οι τζηκλες που ευτυχως ειναι ισως στο καλυτερο σημειο της δεκαετιας για τα μερη μας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kypros την 28 Δεκ 2013, 08:30, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
mugen
Full Member

Δημοσίευση από mugen »

Για μεγάλη μας έκπληξη τις τελευταίες εξορμήσεις σε περιοχή της Λευκωσίας βλέπουμε αριθμούς λαγών οι οποίοι ευτυχώς δεν θηρεύονται άρα θα ζήσουν για αναπαραγωγή. Τις τελευταίες τρείς εξορμήσεις από συνομιλίες μας και με άλλες παρέες στην περιοχή θα πρέπει να εντοπίστηκαν περίπου 5-6 λαγοί εκ των οποίων κατάφερα να θηρεύσω εγώ μόνο τον ένα.. Λαγοί υπάρχουν σε μεμονωμένες περιοχές με αρκετό πυκνό ενώ σε περιοχές που πέρσι βγάζαμε 2-3 λαγούς φέτος με το ζόρι ένα.. όσον για αυτούς που αποκαλούντε κυνηγοί με μία μάντρα σκυλιά και 10 άτομα στα γύρο βουνά θα τους έλεγα ότι έχασαν την έννοια του κυνηγιού. Εμείς κυνηγάμε δύο άτομα με τρία σκυλιά ιχνηλάτες εκ των οποίων το ένα νεαρό και να ευχαριστούμε το Θεό φέτος τα πήγαμε αρκετά καλά σε σχέση με άλλες παρέες. Σε περιοχή εντοπίσαμε κάποιον από Λευκωσία ο οποίος εκτρέφει ιχνηλάτες με μετρημένους 25 σκυλους και 8 άτομα να μας λέει ότι δεν υπάρχουν λαγοί. Πως να υπάρξουν ρε φίλε αφού έφερες ένα στόλο μαζί σου.
Και ένα συμβάν από εκτές δύο παρέες με ψηλά δυπλοκάμπινα όπως τα τράκτα εισήρθαν σε απαγορευμένη περιοχή κανονικά και κυνηγούσαν . ειδοποιήθηκε άμεσα η θύρα και οι κύριοι έκαναν με το ρολόι 2,5 ώρες να έρθουν. Το πουλί επέτασε όμως.

Θυροφυλακή Κύπρου να μας ζήσουν…..
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Σε συνέχεια τις προηγούμενης μου δημοσίευσης θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι μιας και κάπόιοι φαινεται να ενοχλήθηκαν πολύ. χωρις να αντιληφθούν σωστά το τι ανέφερα Για εμένα προσωπικά-σαν άτομο -σαν κυνηγό το κυνήγι με σκύλους δίωξεις δέν είναι κάτι το αντιαθλητικό εάν γίνετε σωστά και αθλητικά. Έχεις πόδια πάρτα και βούρα πίσω απο τους σκύλους σου να παίξεις το θήραμα που σου ξεφώλιασαν οι σκύλοι σου, το να τρέχω με το αυτοκίνητο να κόψω το θήραμα αυτό για εμένα είναι το αηδιαστικό. ΠΑΡΑΝΟΜΟ δέν είναι εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι πολύ πιθανό τα όπλα να μεταφέρονται συναρμολογημένα εντός του αυτοκινήτου. Υπάρχουν και άτομαπου τους αρέσει να κυνηγάνε με δίωξη και τους ανεβάζει το να καταφέρουννα βρεθούν στην πορεία του λαγού ενώ τον κυνηγάνε οι σκύλοι, πράγμα πολύ ποιό δύσκολο απο το κυνήγι καβάλα στο σκυλί. Απο την στιγμή όμως που όλη η υπάιθρος είναι γεμάτη χωματόδρομους και αντιπυρινικές, η χρήση είτε αυτοκινήτων είτε πολλών σκοπών οι οποίοι τις περισσότερες φορές ελάχιστα περπατούν λόφω του αριθμού τους είναι αντιαθλητική πάντοτε σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη
Προσέχουμε...για να έχουμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”