ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από giorgos80 »

Prestige 8 έγραψε:
giorgos80 έγραψε:@prestige χωρις να εχω ιδεα απο ιδιογομωση νομιζω εισαι λιο ακυρος σε αυτο που λες.δεν μπορω να διανοηθω
οτι μια ζελατινοποιημενη πυριτιδα θα μπορουσε να καρτερα την υγρασια για να ενωθουν τα σωματιδια της.

Διάβασε λιγο καλύτερα τι εχω γράψει φίλε.
Anw
το τι εχεις γραψει το εχω καταλαβει πολυ καλα.ισως δεν το εξηγησες οπως θα ηθελες.anw συμφωνω με τον αντρεα78.αν συμφωνεις μαζι του τοτε συμφωνουμε αν οχι τοτε συμφωνουμε οτι διαφωνουμε. :D :D
παντα φιλικα
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

giorgos80 έγραψε:
Prestige 8 έγραψε:
giorgos80 έγραψε:@prestige χωρις να εχω ιδεα απο ιδιογομωση νομιζω εισαι λιο ακυρος σε αυτο που λες.δεν μπορω να διανοηθω
οτι μια ζελατινοποιημενη πυριτιδα θα μπορουσε να καρτερα την υγρασια για να ενωθουν τα σωματιδια της.

Διάβασε λιγο καλύτερα τι εχω γράψει φίλε.
Anw
το τι εχεις γραψει το εχω καταλαβει πολυ καλα.ισως δεν το εξηγησες οπως θα ηθελες.anw συμφωνω με τον αντρεα78.αν συμφωνεις μαζι του τοτε συμφωνουμε αν οχι τοτε συμφωνουμε οτι διαφωνουμε. :D :D
παντα φιλικα
:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Ότι καταλάβει ο κάθε ένας φίλε. Θα ήταν αφύσικο εαν συμφωνούσαμε όλοι πάντα και αντιλαμβανομασταν τα διάφορα με τον ίδιο τρόπο.

Ο φίλος Αντρεας αναφέρεται καθαρά σε υγρασία, ενώ εγώ ανάφερα και το κεφάλαιο νιτρογλικερινη και σταθεροποιητές. Θα ήταν αδιανόητο μια ζελατινοποιημενη πυριτιδα να εξαρτώταν απο τν υγρασια οπως λες, αλλά αυμφωνης με τν Αντρέα και οχι με εμένα.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Όλοι συμφωνούμε και όλοι διαφωνούμε... :P ...θα ήταν παράλογο αν όλοι μας είχαμε την ίδια άποψη, γνώμη για διαφορα θέματα, σημασία εχει να σεβόμαστε την άλλη άποψη και αν διαφωνούμε απλα να παραθέτουμε τα δικά μας συμπεράσματα, γνώμη, άποψη, απλα όμορφα και ωραία.
10-20....άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, θα ήταν παρα-φύση να συμφωνούν απόλυτα... :lol: :P

Φίλε Prestige, όντως ενδιαφέρον συζήτηση.
Θα προσπαθήσω να σου πω την γενική άποψη και εικόνα που εχω, χωρίς αυτο να σημαίνει οτι δεν σέβομαι την άποψη σου, η του ειδικού που σου την εχει μεταφέρει.
Το φαινόμενο στο οποίο αναφερεσε, συμβαίνει σε όλες τις δυβασικες πυριτιδες, λόγο Νιτρογλυκερίνης αλλα κυρίως λόγο της μεγάλης ποσότητας υγρασίας, συμπεριλαμβανομένου και τους σταθεροποιητές, που εχουν αυτές οι πυριτιδες, όταν αυτο το φαινόμενο συμβεί, δεν σημαίνει οτι καλύπτει πλήρως ολο τα φάσμα της πυριτιδας, που βρίσκεται εντός του φυσιγγίου, ειναι σαν την κατανομη των σκαγιων, δηλαδή ειναι απόλυτα τυχαίο το αν θα γίνει 1-2-3.. σώματα, αν ανοίξεις με προσοχή 5-6 παλια φυσιγγια με Tecna, θα δεις οτι μπορει ούτε ενα να μην ειναι ολοκληρωτικά ενα σώμα αλλά διάσπαρτα.
Τωρα εμείς σαν σκοπευτές δυο πανομοιοτυπων φυσιγγιων με Tecna, εκ των οποίων το ενα να ειναι 2 εβδομάδων και το αλλο μιας μέρας, δεν ειμαστε σε θέση να καταλάβουμε καμία απολύτως διαφορα, ούτε και οι αποτυπώσεις στον πίνακα δοκιμών ειναι σε θέση να μας δώσουν κάποιο σαφές συμπέρασμα, καταλήγοντας οτι μονο εξειδικευμένα μηχανήματα ειναι σε θέση να δώσουν την όποια απάντηση υπάρχει, άρα απο την στιγμή που δεν ειναι εμφανές και αισθητό σε εμάς, δεν υπάρχει..... ;)
Αν όμως στο ενα φυσιγγιο η πυριτιδα αυτή κουνάει, ενω στο αλλο εχει συμπιεστεί όσο πρεπει, τότε η αίσθηση στην ανάκρουση, κατανομη, ταχύτητα και στο στόμιο της καννης θα ειναι πέρα για πέρα αισθητή και εμφανές....!!!!!
Επιφυλάσσομαι όμως, μελλοντικά( Να περισσέψουν δηλαδή λίγα λεφτά για μια αγορά... :( ..) με μια γραφική παράσταση καμπύλης καύσης, η οποία θα μας λύσει όποια απορία μπορει να έχουμε.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλές πυριτιδες που εχουν κάποιου τύπου ιδιοτροπίες και κουσούρια στο στήσιμο,
π.χ. Την παλιά Γερμανική Rottweil δεν πρεπει να την ακουμπά βύσμα.....και για να δουλέψει με τον σύγχρονο τροπο, πρεπει να την κατεβάσεις 0,30γρ.,...... Η MB λέγεται οτι χριαζεται πάτημα καλο για να καεί σωστα,......Η Nobel 64, η γκρίζα άφηνε πάντα κατάλοιπα παρα την άψογη καύση της......και παει λέγοντας, για την Tecna, αν και γνωριζω πολλούς που την γεμίζουν, αλλα και διαβάζω και στο διαδυκτιο, δεν εχω ακούσει, να εχει κάποιο κουσούρι.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Aπο την προσωπική μου εμπειρία έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα.
Μην στριμώγνεται και μην ζορίζεται τις απόλυτα διαβασικές πυρίτιδες όπως Sipe, S.4, Tecna/N.
Oι περισσότεροι των ερασιτεχνών ιδιογομωτών απογοητεύονται απο την πρωτη επαφή τους με αυτές και παραπονιούνται ή συμπεράινουν εσφαλμένα ότι "σκορποσκαγιάζουν".
Καλή επαφή του βύσματος τόσο όσο να αποβληθεί ο αέράς ανάμεσα στα φυλίδια και πρός Θεού όχι "τσιμεντοποίηση" της πυρίτιδας.
Το κλεισιμο που προτείνω έιναι ελαφρύ ρέλιασμα π.χ για το 12/69 (+/-0,3) κλείσιμο στα 58 (+/- 0,3) και όχι συμπιεσμένα βύσματα.
Οι πυρίτιδες αυτές λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νιτρογλυκερίνη 48% περίπου είναι αρκετά εκρηκτικές κατα συνέπεια το όποιο ζόρισμα κακό θα κάνει στη τουφεκιά και στο όπλο μας παρά καλό.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Καλησπέρα,
Και συμπληρώνω πως δεν είναι η πυριτιδα που κάνει την διαφορά αλλα το ολο στήσιμο του εκάστοτε σεταπ, που θα μας αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. ..δηλαδή, μια αξιολογη κατανομή και διάτρηση στη απόσταση που ο καθε ενας μας κυνηγά και κάνει τις βολές του.
Κάποιοι απο εμας τα καταφέρνουν σε κάποιες πυριτιδες και κάποιοι αλλοι σε άλλες, σε αυτές που εγω μπορεί να μην καταφέρω να φτιάξω ενα καλο σεταπ, δεν σημαίνει οτι αυτες οι πυριτιδες δεν είναι καλές. ....!!!

By the way. ...η Tecna σκότωνε σήμερα. .. :P :lol:
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

By the way. ...η Tecna σκότωνε σήμερα. .. :P :lol:[/quote]

Και πότε δεν σκότωνε Αντρέα μου.... δηλητήριο είναι!!!
Μου αρέσει πάρα πολύ όταν την δουλεύω στο κατώτερο όριο της προοδευτικότητας της (34~35 γρ σε ψιλα σκάγια και 36~37 σε χονδρά) και ειδικά με παραδοσιακά ανευ κυαθίου γεμίσματα.
Ειναι εξαιρετική σε συνδιασμο χάρτινου κάλυκα με ελαφρύ 8άκτινο αστεροειδές.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

andreas78 έγραψε:Καλησπέρα,
Και συμπληρώνω πως δεν είναι η πυριτιδα που κάνει την διαφορά αλλα το ολο στήσιμο του εκάστοτε σεταπ, που θα μας αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. ..δηλαδή, μια αξιολογη κατανομή και διάτρηση στη απόσταση που ο καθε ενας μας κυνηγά και κάνει τις βολές του.
Κάποιοι απο εμας τα καταφέρνουν σε κάποιες πυριτιδες και κάποιοι αλλοι σε άλλες, σε αυτές που εγω μπορεί να μην καταφέρω να φτιάξω ενα καλο σεταπ, δεν σημαίνει οτι αυτες οι πυριτιδες δεν είναι καλές. ....!!!

By the way. ...η Tecna σκότωνε σήμερα. .. :P :lol:
καλημερα , φιλε αντρεα θα διαφωνησω μαζι σου, συφωνω στο οτι το σωστο στησιμο του σεταπ ειναι σημαντικο αλλα κατα την γνωμη μου υπαρχουν πυριτιδεσ λιγοτερο σταθερεσ απο τησ αλλεσ,κατα την ταπινη μου αποψη αυτεσ ειναι οι "ισπανικεσ " γνωριζοντασ περιπου με τη πυριτιδεσ ασχολησε :shock: (νοβελ64) δεν μπορεισ να συγκρινησ αυτεσ με ΑΥΤΗΝ. αρα το ειδοσ τησ πυριτιδασ ειναι εξησου σιμαντικο οσο το στησιμο του σεταπ. ακομη κατι που ξεχασα δεν μπορεισ να βαζεισ στο ιδιο "καζανι" τισ ιταλικεσ οι γαλλικεσ πυριτιδεσ με τισ ισπανικεσ, οσο περνουσαν τα χρονια γινονταν δοκιμεσ και δοκιμεσ και οι φορμουλεσ αλαζαν οσπου να φτασουμε στο σημερινο αποτελεσμα, ενα πραγμα που το ισπανικο εργοστασιο δεν μπορει να εχει λογο των 15.20 χρονων εμπηριασ του
andreas78

Καλημέρα φίλε Νίκο,
Επουδενή, η παράθεση μου δεν αφορούσε τις παλιές πυριτιδες που κατέχω, ειναι λάθος να τις συγκρίνω με τις σύγχρονες για πολλούς λόγους, φθορά του χρόνου, μεγαλη μάζα κ.α.
Θα συμφωνήσω μαζι σου οτι υπάρχουν ασταθείς πυριτιδες, αλλα αυτή η αστάθεια προέρχεται μεταξύ διαφορετικών lot, ακόμη πυριτιδες που ειναι παραδοσιακα σταθερές, σε καθε αλλαγή lot, υπάρχει διαφορά που κάποιες φορές μας ειναι αισθητή, ενω κάποιες άλλες φορές δεν ειναι, για αυτο και ειναι επιτακτική ανάγκη ο κατα καιρούς έλεγχος και δοκιμη των σεταπ μας.
Θα επιμείνω στην άποψη μου, και θα προσθέσω οτι τα πάντα ειναι στο μυαλό μας, ασχέτως πυριτιδας, το σωστό στήσιμο ειναι αυτο που κάνει την διαφορα, εξάλλου στην τελική όλες οι πυριτιδες κανουν το ίδιο πράγμα.
andreas78

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε: Και πότε δεν σκότωνε Αντρέα μου.... δηλητήριο είναι!!!
Μου αρέσει πάρα πολύ όταν την δουλεύω στο κατώτερο όριο της προοδευτικότητας της (34~35 γρ σε ψιλα σκάγια και 36~37 σε χονδρά) και ειδικά με παραδοσιακά ανευ κυαθίου γεμίσματα.
Ειναι εξαιρετική σε συνδιασμο χάρτινου κάλυκα με ελαφρύ 8άκτινο αστεροειδές.
Καλημέρα Κώστα,
Αν και ειναι νωρίς να εκφράσω άποψη, εντούτοις ειναι φανερό οτι ειναι πολυ καλη... :D
Εκτός του 4άκτινου που έδωσε ρέστα, έκανα ακόμη δυο σεταπ στα 34γρ., μεταξύ τους τα σεταπ είχαν διαφορετική μαλλινη.
Επίσης σε χάρτινο καλικα, 6ακτινο, με μαλλινη κερωμενη ήταν εξαιρετικό, ενω ενα αλλο σε πλαςτικο, με μαλλινη άσπρη ακερωτη και 6ακτινο δεν μου άρεσε η αίσθηση της ντουφεκιάς και μου άφησε και άκαη πυριτιδα.
Θα την δουλέψω και την Κυριακή, στα δυο σεταπ που μου άρεσαν...αυτο ειναι σίγουρο... :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”