ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013

Απάντηση
Aloupos
Full Member

Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από Aloupos »

spyrosspyrou851 έγραψε:
Aloupos έγραψε:
φιλε με ολο το σεβασμο αλλα η καταστροφη του κυνηγιου ειναι ατομα που σκεφτονται σαν εσενα. τι σου εκαμε δηλαδη η αλεπου και εκαταστρεψε σε? και μετα σκεφτου και τι καμνουμε εμεις οι κυνηγοι στην φυση που ειναι ο κοσμος που ζει η αλεπου! για ονομα του θεου, δεν μπορω να καταλαβω με ποιαν λογικη σκοτωνει καποιος ετσι ομορφο ζωο και καποιοι να το υποστηριζουν!
Φίλε με όλο τον σεβασμό, αλλά αν νομίζεις ότι η αλεπού στην Κύπρο δεν είναι επιβλαβής για το κυνήγι τότε κάποιο από τα πάρακάτω συμβαίνει:

1ο>>Δεν είσαι κυνηγός, όλοι οι κυνηγοί γνωρίζουν τις καταστροφές που προκαλεί η αλεπού, κυρίως τζίνοι που πάνε τζιαι εκπαιδευτικά τζιαι τις βρίσκουν πολύ πιο συχνά

2ο>>Κάτι χάπια πίνεις που σε κάμνουν να χάνεις επικοινωνία με το περιβάλλον, διότι να λαλείς ότι η αλεπού δεν κάμνει ζημιές σημαίνει κάτι πίνεις

3ο>>Αν δεν πίνεις κάτι τότε πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις διότι έτσι απόψεις έχουν τες οι οικολόγοι που νομίζουν ότι ούλλοι οι κυνηγοί εν κρεατοσυλλέκτες, λαθροθήρες, δολοφοόνοι, λέσια, ξιμαρίζουν τζιαι ξαπολούν/δέρνουν τους σκύλους τους.

Κάποιο από τα πιο πάνω συμβαίνει μαζί σου. Με όλο το σεβασμό.
Ειπα οτι εν θα κατσω να ασχοληθω αλλα... Πρωτον ννε ειμαι κυνηγος απο 10 χρονων και ειμαι 26 τωρα. Δεν ειμαι και 100 χρονια κυνηγος αλλα εχω καποια εμπιρεια. Δευτερο αν ημουν οικολογος εν θα επιεννα κυνηγι και τριτο πεμου να δουμε τι ζημιες καμνει η αλεπου και να σου πω και τι ζημιες καμνουμε ολοι εμεις οι κυνηγοι συμπεριλαμβανομενου και εμενα!!!
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

Aloupos έγραψε:
spyrosspyrou851 έγραψε:
Aloupos έγραψε:
φιλε με ολο το σεβασμο αλλα η καταστροφη του κυνηγιου ειναι ατομα που σκεφτονται σαν εσενα. τι σου εκαμε δηλαδη η αλεπου και εκαταστρεψε σε? και μετα σκεφτου και τι καμνουμε εμεις οι κυνηγοι στην φυση που ειναι ο κοσμος που ζει η αλεπου! για ονομα του θεου, δεν μπορω να καταλαβω με ποιαν λογικη σκοτωνει καποιος ετσι ομορφο ζωο και καποιοι να το υποστηριζουν!
Φίλε με όλο τον σεβασμό, αλλά αν νομίζεις ότι η αλεπού στην Κύπρο δεν είναι επιβλαβής για το κυνήγι τότε κάποιο από τα πάρακάτω συμβαίνει:

1ο>>Δεν είσαι κυνηγός, όλοι οι κυνηγοί γνωρίζουν τις καταστροφές που προκαλεί η αλεπού, κυρίως τζίνοι που πάνε τζιαι εκπαιδευτικά τζιαι τις βρίσκουν πολύ πιο συχνά

2ο>>Κάτι χάπια πίνεις που σε κάμνουν να χάνεις επικοινωνία με το περιβάλλον, διότι να λαλείς ότι η αλεπού δεν κάμνει ζημιές σημαίνει κάτι πίνεις

3ο>>Αν δεν πίνεις κάτι τότε πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις διότι έτσι απόψεις έχουν τες οι οικολόγοι που νομίζουν ότι ούλλοι οι κυνηγοί εν κρεατοσυλλέκτες, λαθροθήρες, δολοφοόνοι, λέσια, ξιμαρίζουν τζιαι ξαπολούν/δέρνουν τους σκύλους τους.

Ειπα οτι εν θα κατσω να ασχοληθω αλλα... Πρωτον ννε ειμαι κυνηγος απο 10 χρονων και ειμαι 26 τωρα. Δεν ειμαι και 100 χρονια κυνηγος αλλα εχω καποια εμπιρεια. Δευτερο αν ημουν οικολογος εν θα επιεννα κυνηγι και τριτο πεμου να δουμε τι ζημιες καμνει η αλεπου και να σου πω και τι ζημιες καμνουμε ολοι εμεις οι κυνηγοι συμπεριλαμβανομενου και εμενα!!!
φιλε Αλουπέ, με το δικό σου σκεπτικό δέν πρέπει δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε για να βοηθήσουμε το θήραμα. Άσχετο με τα όσα λές, ναί αποδεδειγμένα η αλεπού προκαλέι τεράστιες ζημιές σε περδίκια και λαγούς. Αλλά δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε διότι και οι κυνηγοί κάνουν ζημιές. Τα ίδια προβλήματα προκαλούν και οι ποντίκες, αλλά και τα φυτοφάρμακα, αλλά και πάλι δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε διότι και οι κυνηγού προκαλούν ζημιές. Όπως και να έχεις, κόπιασε όποτε μα όποτε θέλεις στο περβόλι μου (νύχτα) να κάνουμε καταμέτρηση αλεπούς και να δούμε εάν οι πληθυσμός είναι λογικός για τηνπεριοχή. Επίσης ψάχνω υποστηρικτές της αλεπους όπως εσένα να μου πούν που να αποταθώ για τις τεράστιες οικονομικές ζημιές που υπέστει η φάρμα μου απο τις αλεπούδες το τελεταίο διάστημα. Απο που πρέπει να ζητήσω αποζημίωση για τους κόπους μιας ζωής που κατέληξαν να χωρτάσουν καμπόσες αλεπούδες? Είναι τυχαίο που στην ίδια περιοχή η οποιά ανθούσε κάποτε απο θηραμα τωρά δέν συναντάς ούτε περδίκι ουτε λαγό? είναι τυχέο που οι αλεπούδες στην συγκεκριμένη περιοχή είναι δεκάδες, εξάλιψαν όλα τα 'αγρια θηράματα και πλέον θρέυονται με οικόσιτα και μάλιστα με είδη που παλιά θεωρέιτο απίθανο να πλησιάσουν (γουρούνια-κατσίκια)?
Δέν είπαμε φίλε μου να εξαφανιστεί η αλεπού, είπαμε να γίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, να μειωθεί ο πληθυσμός της σε λογικά και ελεγχόμενα πλαίσια. Τωρά αν είσαι αλεπουδολάτρεις, μπορείς να κάμεις δικπό σου χώρο να φιλοξενάς όσες αλεπούδες θέλεις, αγόραζε τους κουνέλια, κότες κτλ να τες ταίζεις και να τις καμαρώνεις.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Aloupos
Full Member

Δημοσίευση από Aloupos »

Κάποιο από τα πιο πάνω συμβαίνει μαζί σου. Με όλο το σεβασμό.[/quote]

Ειπα οτι εν θα κατσω να ασχοληθω αλλα... Πρωτον ννε ειμαι κυνηγος απο 10 χρονων και ειμαι 26 τωρα. Δεν ειμαι και 100 χρονια κυνηγος αλλα εχω καποια εμπιρεια. Δευτερο αν ημουν οικολογος εν θα επιεννα κυνηγι και τριτο πεμου να δουμε τι ζημιες καμνει η αλεπου και να σου πω και τι ζημιες καμνουμε ολοι εμεις οι κυνηγοι συμπεριλαμβανομενου και εμενα!!![/quote]

φιλε Αλουπέ, με το δικό σου σκεπτικό δέν πρέπει δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε για να βοηθήσουμε το θήραμα. Άσχετο με τα όσα λές, ναί αποδεδειγμένα η αλεπού προκαλέι τεράστιες ζημιές σε περδίκια και λαγούς. Αλλά δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε διότι και οι κυνηγοί κάνουν ζημιές. Τα ίδια προβλήματα προκαλούν και οι ποντίκες, αλλά και τα φυτοφάρμακα, αλλά και πάλι δέν πρέπει να κάνουμε τίποτε διότι και οι κυνηγού προκαλούν ζημιές. Όπως και να έχεις, κόπιασε όποτε μα όποτε θέλεις στο περβόλι μου (νύχτα) να κάνουμε καταμέτρηση αλεπούς και να δούμε εάν οι πληθυσμός είναι λογικός για τηνπεριοχή. Επίσης ψάχνω υποστηρικτές της αλεπους όπως εσένα να μου πούν που να αποταθώ για τις τεράστιες οικονομικές ζημιές που υπέστει η φάρμα μου απο τις αλεπούδες το τελεταίο διάστημα. Απο που πρέπει να ζητήσω αποζημίωση για τους κόπους μιας ζωής που κατέληξαν να χωρτάσουν καμπόσες αλεπούδες? Είναι τυχαίο που στην ίδια περιοχή η οποιά ανθούσε κάποτε απο θηραμα τωρά δέν συναντάς ούτε περδίκι ουτε λαγό? είναι τυχέο που οι αλεπούδες στην συγκεκριμένη περιοχή είναι δεκάδες, εξάλιψαν όλα τα 'αγρια θηράματα και πλέον θρέυονται με οικόσιτα και μάλιστα με είδη που παλιά θεωρέιτο απίθανο να πλησιάσουν (γουρούνια-κατσίκια)?
Δέν είπαμε φίλε μου να εξαφανιστεί η αλεπού, είπαμε να γίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, να μειωθεί ο πληθυσμός της σε λογικά και ελεγχόμενα πλαίσια. Τωρά αν είσαι αλεπουδολάτρεις, μπορείς να κάμεις δικπό σου χώρο να φιλοξενάς όσες αλεπούδες θέλεις, αγόραζε τους κουνέλια, κότες κτλ να τες ταίζεις και να τις καμαρώνεις.[/quote]
Καλα ρε φιλε πριν 10 χρονια ασπουμε που ειχε θηραμα και εν ειχαμε προβλημα με του πληθησμους των περδικιων και των λαγων που ηταν οι αλεπουδες? εν ηταν στην κυπρο? τοτες γιατι εν ειχαμε προβλημα δηλαδη? να σου πω εγω την αποψη μου: τοτε που ειχε θηραμα μπολικο ετρωαν και οι αλουποι και οι λιγοι κυνηγοι που υπηρχαν και εν υπηρχε προβλημα. Τωρα ομως που το 70 % της κυπρου ειναι κυνηγοι και που τουτο το 70, το 50% νομιζουν οτι εν κυνηγοι και αντις 5 περτικους που δικαιουνται πεζουν 10...ε ννε ρε φιλε εννα εχουμε προβλημα με τους αριθμους των πουλιων η ξερω γω των λαγων. Εν λαλω πως εγω ειμαι ο πας τζινιος αλλα αμαν για παραδειγμα παεις στον κορνο μια κυριακη και εχει 100 κυνηγους ε εν λογικο να μεν εχει θηραμα. Εγω που μιτσης που επιεννα με το τζιρι μου στη βαβατσινια για παραδειγμα ποττε μου εν επεια τοσα χρονια και να πω οτι "εν ειχε τιποτε σημερα", τζιπανω γιατι ετσι πολλα περτιτζια δηλαδη, εν εχει αλουπους? τελως παντων εν προκειτε να το συνεχισω. Τουτη εν η αποψη μου και εν θα προσπαθησω να την επιβαλω σε κανενα
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Aloupos έγραψε:

Φίλε Αλουπέ, είναι αποδεδειγμένο το πόσο κάνουν ζημιά οι αλεπούδες και γι'αυτό όλοι μλουν για μείωσή της. Να δεις τι πάρτυ κάμνουν τις μέρες που απευλευθερώνουν τα περδίκια και όχι μόνο. Τζίνο που με ενόχλησε είναι το πόσο απόλυτος είσαι για το ότι η αλεπού δεν κάνει ζημιές τζαι είναι 100% ευθύνη του ανθρώπου. Κατά την άποψη μου, όπως είπα τζαι πριν 1ος λόγος είναι η λαθροθηρία, τα επιβλαβή κάμνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

Aloupos έγραψε:Φίλε με όλο τον σεβασμό, αλλά αν νομίζεις ότι η αλεπού στην Κύπρο δεν είναι επιβλαβής για το κυνήγι τότε κάποιο από τα πάρακάτω συμβαίνει:

Ειπα οτι εν θα κατσω να ασχοληθω αλλα... Πρωτον ννε ειμαι κυνηγος απο 10 χρονων και ειμαι 26 τωρα. Δεν ειμαι και 100 χρονια κυνηγος αλλα εχω καποια εμπιρεια. Δευτερο αν ημουν οικολογος εν θα επιεννα κυνηγι και τριτο πεμου να δουμε τι ζημιες καμνει η αλεπου και να σου πω και τι ζημιες καμνουμε ολοι εμεις οι κυνηγοι συμπεριλαμβανομενου και εμενα!!![/quote]

Δέν είπαμε φίλε μου να εξαφανιστεί η αλεπού, είπαμε να γίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, να μειωθεί ο πληθυσμός της σε λογικά και ελεγχόμενα πλαίσια. Τωρά αν είσαι αλεπουδολάτρεις, μπορείς να κάμεις δικπό σου χώρο να φιλοξενάς όσες αλεπούδες θέλεις, αγόραζε τους κουνέλια, κότες κτλ να τες ταίζεις και να τις καμαρώνεις.[/quote]
Καλα ρε φιλε πριν 10 χρονια ασπουμε που ειχε θηραμα και εν ειχαμε προβλημα με του πληθησμους των περδικιων και των λαγων που ηταν οι αλεπουδες? εν ηταν στην κυπρο? τοτες γιατι εν ειχαμε προβλημα δηλαδη? να σου πω εγω την αποψη μου: τοτε που ειχε θηραμα μπολικο ετρωαν και οι αλουποι και οι λιγοι κυνηγοι που υπηρχαν και εν υπηρχε προβλημα. Τωρα ομως που το 70 % της κυπρου ειναι κυνηγοι και που τουτο το 70, το 50% νομιζουν οτι εν κυνηγοι και αντις 5 περτικους που δικαιουνται πεζουν 10...ε ννε ρε φιλε εννα εχουμε προβλημα με τους αριθμους των πουλιων η ξερω γω των λαγων. Εν λαλω πως εγω ειμαι ο πας τζινιος αλλα αμαν για παραδειγμα παεις στον κορνο μια κυριακη και εχει 100 κυνηγους ε εν λογικο να μεν εχει θηραμα. Εγω που μιτσης που επιεννα με το τζιρι μου στη βαβατσινια για παραδειγμα ποττε μου εν επεια τοσα χρονια και να πω οτι "εν ειχε τιποτε σημερα", τζιπανω γιατι ετσι πολλα περτιτζια δηλαδη, εν εχει αλουπους? τελως παντων εν προκειτε να το συνεχισω. Τουτη εν η αποψη μου και εν θα προσπαθησω να την επιβαλω σε κανενα[/quote]

Φίλε πρίν 10 χρόνια η αλεπού ήταν επιτρεπόμενη για κυνήγι, γιαυτό δέν έκαμναν ζημιές, αλλά επιδή και πάλι δεν γινόταν σωστή διαχείριση κοντέψαμε να την εξαφανισουμε. Συμφωνω με τον φίλο Σπύρο, οτι εισαι απόλυτος στο οτι η αλεπού δεν προκαλει ζημιές και εχει 100% ευθύνη ο κυνηγός.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Aloupos έγραψε:
istriano ® έγραψε:Αλουπε καλως ορισες στην παρεα του φορουμ!! Αν και εχω την αισθηση οτι σε γνωριζω/ουμε απο πριν!!!!!!!!
Ευχαριστω φιλε. για να πω την αληθεια διαβαζω καθημερινως τις συζητησεις του φορουμ και σημερα εκανα λογαριασμο απλα για να γραψω αυτο που εγραψα. τωρα για το αν με γνωριζεις δεν το νομιζω
σημερα εκαμες λογαριασμο αλλα κατω απο το αβαταρ σου λεει οτι εισαι εγγεγραμενος απο το 2010. :?:
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

Δυο ερωτησεις προς αυτους που γνωριζουν να μας πουν:
1. Οταν ο ανθρωπος επεκτινεται ραγδαια στη φυση και συγκρουεται αναποφευκτα με τμηματα της ποιος φταιει για τη συγγρουση?
2. Στην Κρητη που δεν υπαρχει αλεπου τι προβλημα εχει το οικοσυστημα?
3. Ειχαμε παντα αλεπουδες ή υπηρχαν αλλα αρπαχτικα πιο παλια?
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Η Αλεπου ειναι μερος της κυπριακής πανιδας και δεν πρεπει κατ ουδενα λογω να εξαλειφθει.
Επιβαλλετε να γινει ελεγχος και μειωση των πλυθησμων της όμως επειδη ειναι αμεσα συνδεδεμένη με την ευημερια των θηραματικων πληθυσμωςν ( λαγους , περδικες που αποτελουν κυρια τους τροφη)
Σε περιοχες οπου υπάρχει μεγάλος αριθμος με αλεπουδες σε συνδυασμο με το κυνηγι οι πληθυσμοι των θηραματων ειναι οριακοι. Γι αυτο πιο συχνα οι αλεπουδες κανουν επιδρομες σε φαρμες και σπιτια και αρπαζουν απο κοτες , κουνελια , γουρουνοπουλα και κατσικια ακομα και γατες για να χορτασουν την πεινα τους.
Πριν 10 χρονια φιλε Αλουπέ το ταμειο θηρας εφαρμοζε διαχειριστικα προγραμματα ελεγχου των αριθμων της αλεπους > Εξαλλου δεν νοειτε διαχειριση θηραματων χωρις ελεγχο του πληθυσμου της αλεπους ( οχι εξαφανιση της)
Τωρα απαγορευετε να τις αγγιξεις και εχουν γινει μαστιγα μιας και δεν εχουν φυσικους εχθρους στη Κυπρο!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Καμια απολυτη αποψη δεν ειναι σωστη. Η αλεπου σιγουρα αν δεν ελεγχεται προκαλει ζημια. Το ιδιο και ισως μεγαλυτερο προβλημα δημιουργει και η ποντικα. Οσο αφορα τον ανθρωπινο παραγοντα, ειναι νομιζω γεγονος οτι αποτελει το νουμερο ενα αρνητικο παραγοντας για την μειωση αρκετων ειδων θηραματων και κυριως η λαθροθηρια εκτος της περιοδου κυνηγιου, η ανεξελεκτη εκπαιδευση σκυλλων την περιοδο αναπαραγωγης και οι λαθος αποφαςεις οσο αφορα την δημιουργια απαγορευμενων περιοχων που θα επρεπε να ηταν πιο στρατιγικα τοποθετημενες και με πιο πολλη μελετη
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
mikros

Δημοσίευση από mikros »

kanaris έγραψε:Δυο ερωτησεις προς αυτους που γνωριζουν να μας πουν:

2. Στην Κρητη που δεν υπαρχει αλεπου τι προβλημα εχει το οικοσυστημα?
3. Ειχαμε παντα αλεπουδες ή υπηρχαν αλλα αρπαχτικα πιο παλια?
2. Στην Κρητη ναι μεν δεν υπαρχει η αλεπου αλλα υπαρχουν μικροτερα σαρκοφαγα θηλαστικα, οπως ο αγριογατος, η ζουριδα ή κουναβι, ο ασβος και η καλιγιαννου ή νυφίτσα.
3.Το μεγαλυτερο αρπακτικο θυλαστικο της Κυπρου ηταν ανεκαθεν η αλεπου
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”