φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011
- APOLLON_1
Re: φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011
ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΣΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΓΕΡΑΚΟΤΣΙΚΛΕΣ ΤΡΥΟΝΟΤΣΙΚΛΕΣ ΤΡΙΖΑΡΕΣ ΤΣΙΚΛΕΣ ΚΤΛ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σ`ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΝ ΤΡΥΟΝΟΤΣΙΚΛΑ ΛΕΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑΚΟΤΣΙΚΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ι ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΕΞΑ ΜΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΙΑΖΕ ΜΕ ΤΡΙΖΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΤΕΛΙΕΣ ΠΑΝΟ ΤΙΣ ΙΤΑΝ ΤΡΙΓΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΕΛΙΕΣ EIXE K`AΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΙ ΤΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΙΔΕΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΙΑ ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΞΙΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΣΤΑΒΡΟΣΗ
EPANIEL POWER
- Dimitris
Στην Ελλάδα την τρυονότζικλα (turdus viscivorus) την λένε κεδρότσιχλα ή δενδρότσιχλα

Η γερακότζικλα (turdus pilaris) ονομάζεται γερακότσιχλα ή ελατότσιχλα

Φίλε αν είναι όπως την πιο κάτω φωτογραφία, τότε έπαιξες χιονότζικλα (turdus torquatus)APOLLON_1 έγραψε:ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΙΑΖΕ ΜΕ ΤΡΙΖΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΤΕΛΙΕΣ ΠΑΝΟ ΤΙΣ ΙΤΑΝ ΤΡΙΓΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΕΛΙΕΣ EIXE K`AΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΙ ΤΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΙΔΕΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- APOLLON_1
ΑΜΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΦΑΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΕΤΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΙΝ ΒΡΗΚΕΣ Ι ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΙΝ ΕΠΕΞΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΙ ΟΥΤΕ ΤΠΤ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΑΝΤΟΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟ ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΡΥΟΝΕΣ ΤΡΙΑΖΑΡΕΣ ΜΑΥΡΟΤΣΙΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΕΧΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ.Dimitris έγραψε:Στην Ελλάδα την τρυονότζικλα (turdus viscivorus) την λένε κεδρότσιχλα ή δενδρότσιχλα
Φίλε αν είναι όπως την πιο κάτω φωτογραφία, τότε έπαιξες χιονότζικλα (turdus torquatus)APOLLON_1 έγραψε:ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΙΑΖΕ ΜΕ ΤΡΙΖΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΤΕΛΙΕΣ ΠΑΝΟ ΤΙΣ ΙΤΑΝ ΤΡΙΓΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΕΛΙΕΣ EIXE K`AΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΙ ΤΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΙΔΕΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
EPANIEL POWER
- Dimitris
Πολλά σπανια να έρτουν χιονότσικλες στην Κύπρο, ίσως γι΄ αυτό και δεν ήξεραν πολλοί να σου πούν τι είναι. Εγώ δεν έχω δει ούτε γερακότζικλα live ίσως επειδή δεν κυνηγώ στα πολύ ψηλά.
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- APOLLON_1
ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΨΥΛΑ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΡΥΟΝΟΤΣΙΚΛΑ ΤΡΙΖΑΡΑ ΜΑΥΡΟΤΣΙΚΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΠΕΣ ΣΤΙ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΨΥΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΠΑΝΤΟΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟ ΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑDimitris έγραψε:Πολλά σπανια να έρτουν χιονότσικλες στην Κύπρο, ίσως γι΄ αυτό και δεν ήξεραν πολλοί να σου πούν τι είναι. Εγώ δεν έχω δει ούτε γερακότζικλα live ίσως επειδή δεν κυνηγώ στα πολύ ψηλά.
EPANIEL POWER
-
- Full Member
elithike k i diki m aporia gia tin xionotzikla.epiasa persi mian tsie edierotoumoun ti einai,itan ena kopadoui 4-5 tsie epetousan xamila k opos tis saittes,sto troodos tin pira ton dekevri
- APOLLON_1
ΠΕΡΣΙ ΤΙΝ ΠΙΡΕΣ?pavlos patsas έγραψε:elithike k i diki m aporia gia tin xionotzikla.epiasa persi mian tsie edierotoumoun ti einai,itan ena kopadoui 4-5 tsie epetousan xamila k opos tis saittes,sto troodos tin pira ton dekevri
EPANIEL POWER
- Anthimos
- Moderator
Δημητρη μου γερακότσιχλα εγω επεξα στο Μιτσερο αλλα και χαμηλά ως την Περιστερώνα και μαλιστα Νιοβρη τρυονοτζικλες πιαννει τζαι ο καμπος στο Τσερι (περιοχη χαλεπιανες) και αν δεν λιμπισουν στα μηλα και το σταφυλι το ασυναχτο πάνω ψηλα (Αγρο , Αλωνα, κτλ) ειναι πιο πιθανο να τις βρεις σε αριθμους μεσα σε κάμπους στα πεδινά γι αυτο και ονομάζεται (Field Fair) Τωρα Χιονότσιχλα (Ring Ouzel) οντως μονο στο Τροοδος βρισκεις και σπανιότατα!!!Dimitris έγραψε:Πολλά σπανια να έρτουν χιονότσικλες στην Κύπρο, ίσως γι΄ αυτό και δεν ήξεραν πολλοί να σου πούν τι είναι. Εγώ δεν έχω δει ούτε γερακότζικλα live ίσως επειδή δεν κυνηγώ στα πολύ ψηλά.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
ενας παρεας που εφκαλα προχτες λιο χαλια ι φωτο αλλα αντελοσσιαστικα!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ατε εβαλα ζεγω τες δικες μου 2 φασες εγω 1 ο πατερας ζε 2 αρκοπεζουνα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.