ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από o kalamaras »

Άμα η υγρασία είναι τόσο σημαντική μπορείς ευκολα να την προσδιορίσεις με ένα θερμόμετρο-υγρόμετρο. Κυκλοφορούν ηλεκτρονικά σε πολυ προσιτή τιμή 30-60€. Το έχεις στην τσέπη σου και αναλόγος κοιτάς και βάζεις το ανάλογο φουσέκι. Τώρα για τον αέρα θα σου έλεγα να πάρεις ένα ανεμόμετρο αλλά μπορεί να είναι άβολο στο κουβάλημα και στο στήσιμο.
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Δημοσίευση από o kalamaras »

GiorgosT έγραψε:Κύριοι,
Έκανα και εγώ με την σειρά μου δοκιμές πάνω σε χαρτόνι από τα 20 και τα 35 μέτρα και ήθελα να κλαίω.
Φυσίγγιο που έπαιζα πέρσι το δοκίμασα και τρελάθηκα. έπαιξα την fiocchi 36 GR 6 μάλλινη τάπα χάρτινος κάλυκας νούμερο στα 20 μέτρα ο κύκλος ήταν όπως ένα μεγάλο πιάτο που τρώμε. στα 35 μέτρα πάρα πολλά κενά όλα αυτά με 4 τσιοκ. Θα δοκιμάσω την Rottvail 36 gr 6 νούμερο τάπα χαρτόνι να δω αν θα είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα.
Ωραία προσπάθεια! Αλλά γιατί 'ήθελες να κλαίς'? Ψιλοαναμενόμενα τα αποτελέσματα. Δε θα ήταν δυνατόν βέβαια να δεις μια πολύ όμορφη κατανομή στα 20μ. και μια επίσης πολύ όμορφη κατανομή στα 35μ. με το ίδιο τσοκ-φυσίγγι!! Ϊσως να έβλεπες μια καλή κατανομη αν είχες κύλινδρο στα 20μ., τσοκ 1-2 στα 35μ. ή έκανες τη δοκιμή σου στα 25-30μ. Μη περιμένεις όμως να δεις και τίποτα ζωγραφιές. Οι περισσότερες κατανομές είναι σκορποχώρι. Ότα λες πολλά κενά, πόσα δηλαδή και πόσο μεγάλα?
Miroku Mk-10
Full Member

Δημοσίευση από Miroku Mk-10 »

Θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Λεύκιο-LEFKIOS να μας ενήμερώσει αν μπορεί σχετικά με τις βαρομετρικές πιέσεις και τις σχέσεις του με τα φυσίγγια. Υγρασία- χαμηλό βαρομετρικό, ξηρασία - ψηλό βαρομετρικό. Αν δηλαδή στις ψηλές πιέσεις - ξηρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσίγγια με μεγάλες ταχύτητες-γρήγορα και στην υγρασία- κάπως πιο αργά φυσίγγια. Οι συμβουλές σου θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Παράλληλα, οι μεγάλοι αυλοί του όπλου μου (18,8) με δυσκολεύτουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έχω πολύ καλά αποτελέσματα. Τι μου συστήνεται;
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Miroku Mk-10 σε χαιρετώ. Για αυτό που ενδιαφέρεσαι , για ξηρασία, ταχύτητες κλπ πήγενε στην σελιδα 8 αυτού του topic και θα βρής οτι ακριβώς ζητάς, με παραδείγματα για καιρό και φυσίγγια, πάντοτε οπως γράφω με την δική μου γνώμη και εμπειρία, δεν βαφτίζομαι ειδικός .Για θέμα αυλού 18.8 εγώ προσωπικά δεν εχω εμπειρια πως συμπεριφέρεται με τα φυσίγγια και το καιρο, υπάρχουν ομως στο site αυτό αρκετα σχολεια σχετικά με διευριμένους αυλούς απο διάφορους φίλους και αν ψαξεις λίγο θα βρής αυτό που ζητάς, ισως και καποιος αλλος συνάδελφος διαβάσει την απορεία σου και σου δώσει τις γνώσεις του.. Δεν εχω πολύ χρόνο πρέπει να ετοιμαστώ για τη φάσα θα παω Πάφο , επι ευκαιρία ευχομαι σε σενα και σε ολους τους φίλους του site καλό κυνήγι με ασφάλεια πανο απο ολα και αν δεν πετύχουμε το αναμένόμενο να θυμάστε υπάρχει και η επόμενη μέρα.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Miroku Mk-10 έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Λεύκιο-LEFKIOS να μας ενήμερώσει αν μπορεί σχετικά με τις βαρομετρικές πιέσεις και τις σχέσεις του με τα φυσίγγια. Υγρασία- χαμηλό βαρομετρικό, ξηρασία - ψηλό βαρομετρικό. Αν δηλαδή στις ψηλές πιέσεις - ξηρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσίγγια με μεγάλες ταχύτητες-γρήγορα και στην υγρασία- κάπως πιο αργά φυσίγγια. Οι συμβουλές σου θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Παράλληλα, οι μεγάλοι αυλοί του όπλου μου (18,8) με δυσκολεύτουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έχω πολύ καλά αποτελέσματα. Τι μου συστήνεται;
Φίλε το όπλο μου που κυνηγω εδω και 8 χρόνια είναι 18,8 μαγκνουμ και το καλοκαιρι για ζεστο καιρο χρησιμοποιω 34 και 33,5 γραμμαρια μόνο της Nobel Sport ο αδελφος μου με επισης το ίδιο όπλο πάλε χρησιμοποια τα ίδια γραμμαρια αλλης εταιρεια με πολυ καλα αποτελέσματα . Το προβλημα το καλοκαιρι σπάνια μας δινεται η δυνατότητα να ριξουμε φυσιγγια για να βγαλουμε αποτελεσματα συνηθως τα φυσιγγια που ριχνουμε ειναι περιορισμενα ετσι εγω διαλεξα τα φυσιγγια που ειναι σταθερα διαχρονικά και εχω σεκκα χτυπηματα και κανουν για όλες τις ώρες. Το 34 της Nobel το χρησιμοποιω και τις πρωτες μέρες του ενδημικου ειδικα μετα τις 10 το πρωί και τα αποτελέσματα ειναι ακαριαια. Προσωπικά ειμαι φανατικός της λογικης επιλέγω 5 με 6 φυσιγγια που με εξυπηρετούν και σταμάτησα να πειραματιζομαι. Σε πολλες περιπτωσεις εχω κουτσοφτερα και ξιφτερισματα και καλλικωματα αλλα αμα την ιδια μερα τα φυσιγγια που επελεξα να χρησιμοποιήσω μου δωσουν 1 ή 2 σεκκα πουλια σημαινει οτι μαλλον σκοπευτικά ήμουν λάθος. Μου αρεσει η βλητικη και το ψαξιμο αλλα σε περιοδους που γεμιζα μια τσαντα διαφορα φυσιγγια και την μια παιξε το ενα και την αλλη το αλλο ειχα πιο πολλες αποτυχιες παρα επιτυχιες ετσι κατεληξα σε 5 με 7 φυσιγγια , 2 στη φασσα , 2 με 3 στο ενδημικο και 2 στη τζικλα και τέλος!!! :)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
cynergy
Full Member

Δημοσίευση από cynergy »

Anthimos έγραψε:
Miroku Mk-10 έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Λεύκιο-LEFKIOS να μας ενήμερώσει αν μπορεί σχετικά με τις βαρομετρικές πιέσεις και τις σχέσεις του με τα φυσίγγια. Υγρασία- χαμηλό βαρομετρικό, ξηρασία - ψηλό βαρομετρικό. Αν δηλαδή στις ψηλές πιέσεις - ξηρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσίγγια με μεγάλες ταχύτητες-γρήγορα και στην υγρασία- κάπως πιο αργά φυσίγγια. Οι συμβουλές σου θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Παράλληλα, οι μεγάλοι αυλοί του όπλου μου (18,8) με δυσκολεύτουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έχω πολύ καλά αποτελέσματα. Τι μου συστήνεται;
Φίλε το όπλο μου που κυνηγω εδω και 8 χρόνια είναι 18,8 μαγκνουμ και το καλοκαιρι για ζεστο καιρο χρησιμοποιω 34 και 33,5 γραμμαρια μόνο της Nobel Sport ο αδελφος μου με επισης το ίδιο όπλο πάλε χρησιμοποια τα ίδια γραμμαρια αλλης εταιρεια με πολυ καλα αποτελέσματα . Το προβλημα το καλοκαιρι σπάνια μας δινεται η δυνατότητα να ριξουμε φυσιγγια για να βγαλουμε αποτελεσματα συνηθως τα φυσιγγια που ριχνουμε ειναι περιορισμενα ετσι εγω διαλεξα τα φυσιγγια που ειναι σταθερα διαχρονικά και εχω σεκκα χτυπηματα και κανουν για όλες τις ώρες. Το 34 της Nobel το χρησιμοποιω και τις πρωτες μέρες του ενδημικου ειδικα μετα τις 10 το πρωί και τα αποτελέσματα ειναι ακαριαια. Προσωπικά ειμαι φανατικός της λογικης επιλέγω 5 με 6 φυσιγγια που με εξυπηρετούν και σταμάτησα να πειραματιζομαι. Σε πολλες περιπτωσεις εχω κουτσοφτερα και ξιφτερισματα και καλλικωματα αλλα αμα την ιδια μερα τα φυσιγγια που επελεξα να χρησιμοποιήσω μου δωσουν 1 ή 2 σεκκα πουλια σημαινει οτι μαλλον σκοπευτικά ήμουν λάθος. Μου αρεσει η βλητικη και το ψαξιμο αλλα σε περιοδους που γεμιζα μια τσαντα διαφορα φυσιγγια και την μια παιξε το ενα και την αλλη το αλλο ειχα πιο πολλες αποτυχιες παρα επιτυχιες ετσι κατεληξα σε 5 με 7 φυσιγγια , 2 στη φασσα , 2 με 3 στο ενδημικο και 2 στη τζικλα και τέλος!!! :)
Φιλε Anthime τη μαρκα ειναι το οπλο σου και πια φυσιγγια τις Nobel χρησιμοποιας?λογο του οτι αποκτισα προσφατα ενα browning με 18,8 αυλους
dont shoot fast...shoot good
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

cynergy έγραψε:
Anthimos έγραψε:
Φιλε Anthime τη μαρκα ειναι το οπλο σου και πια φυσιγγια τις Nobel χρησιμοποιας?λογο του οτι αποκτισα προσφατα ενα browning με 18,8 αυλους
Φιλέ στο κυνηγι χρησιμοποιω Fabarm Axis Field 28" Magnum TRIBORE, Χρησιμοποιω ΝΟΒΕL SPEED 34 gr Πρασινη και GM3 Πρασινη 33,5 γρ, Στο ενδημικο Golden Wing Κοκκινη 36 γρ ή την Πρασινη 34γρ στην εναρξη μαζι με Nobel Speed 34 αμα εν ζεστη πολλη...Τζικλα ..στο ξηφωτι 28 γρ 12αρα Ηλιονα, μετα 32 γρ την ΕΧΤΡΑ η STARLIGHT 32
Αυτα φίλε!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Μοδεστος
Full Member

Δημοσίευση από Μοδεστος »

ρε παιθκια πειτε μου κανενα φουσιεκι για το προι...κυνηγω με βερεττα ουλτρα λιατ...με τσιοκ 4-2 ευχαριστω εκ των προτερων(στον τοπο που ενα παω εν ποταμος δλδ εχει λιγο υγρασια)
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

Μοδεστος έγραψε:ρε παιθκια πειτε μου κανενα φουσιεκι για το προι...κυνηγω με βερεττα ουλτρα λιατ...με τσιοκ 4-2 ευχαριστω εκ των προτερων(στον τοπο που ενα παω εν ποταμος δλδ εχει λιγο υγρασια)
SAGA heavy kai SAGA field δοκιμασε και δεν θα χασεις! ο αριθμος στο σκάι ειναι δικη σου υποθεση,εγω πεζω 7νουμερο.
Μοδεστος
Full Member

Δημοσίευση από Μοδεστος »

tracker686 έγραψε:
Μοδεστος έγραψε:ρε παιθκια πειτε μου κανενα φουσιεκι για το προι...κυνηγω με βερεττα ουλτρα λιατ...με τσιοκ 4-2 ευχαριστω εκ των προτερων(στον τοπο που ενα παω εν ποταμος δλδ εχει λιγο υγρασια)
SAGA heavy kai SAGA field δοκιμασε και δεν θα χασεις! ο αριθμος στο σκάι ειναι δικη σου υποθεση,εγω πεζω 7νουμερο.
ευχατιστω φιλε tracker!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”