ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:Το 155/32 με ενα μαλακό βύσμα, είμαι σίγουρος ότι ειναι κάτω απο 700bars, τα 640 με το 1.55/30, ο Αντρέας θα πρέπει να τα πήρε απο τον Κιλίλη, εξάλλου αποκλείεται να έχει λιγότερα απο 430m/s... ;)
Ηταν με gualandi Αντρέα 17αρι με 14 χιλ κενό και 3.10 χιλ βάθος ρελιου :D έβγαλε 416 μ/δ και 355 v20
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Το 155/32 με ενα μαλακό βύσμα, είμαι σίγουρος ότι ειναι κάτω απο 700bars, τα 640 με το 1.55/30, ο Αντρέας θα πρέπει να τα πήρε απο τον Κιλίλη, εξάλλου αποκλείεται να έχει λιγότερα απο 430m/s... ;)
Ηταν με gualandi Αντρέα 17αρι με 14 χιλ κενό και 3.10 χιλ βάθος ρελιου :D έβγαλε 416 μ/δ και 355 v20

Χαχαχα...άρα με ρηχό ρελι θα ηταν περι τα 600bars..???
Με Κιλίλη δεν το έχεις ταχογραφησει??
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Φιλούι το βύσμα είναι μύθος!!!
Οι μάλλινες που δεν έχουν απόσβεση δεν βγάζουν πιέσεις...απλά χάνουν σε ταχύτητα λόγω τριβής φαντάζομαι.
Οι Gualandi παρόλο του ελαστικού αμορτισέρ βγάζουν ψηλές πιέσεις συγκριτικά με άλλα βύσματα όπως π.χ. B&P.

Για τις πυρίτιδες D20, C7, 206??? προσωπικά τις θεωρώ πιεσάτες στις δοσολογίες τους...ακόμα και η εταιρεία τις δίνει με σχετικά ψηλά bar για τα γραμμάριά τους.
Έχω ακούσει για συναδέλφους που γεμίζουν την D20 στα 34-35γρ με 1.65-1.70...αυτό το setup είναι σίγουρα πάνω από 800...και αν είναι για καλοκαίρι ++.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Οσοι μου ειπαν γομωσεις με D20 μεχρι τωρα, ειναι πιο κατω απο αυτες που δινει ο κατασκευαστης...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Εννοείς σε ταχύτητες ή δοσολογίες?
Όταν είχα αρχίσει τις ιδιογομώσεις γέμιζα 1.55/32, 1.50/29 και έβλεπα ταχύτητες της τάξης των 430+ και ενθουσιαζόμουν...μετά όταν μάθαμε 2-3 πράγματα περισσότερα κατάλαβα ότι φλέρταρα στα 700+ bar λόγω λάθος κλεισίματος με υπερβολικό πάτημα πράγμα που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.
Γι'αυτό δίνονται και τα ύψη, κατεβάσματα, βύσματα... διότι ένα φαινομενικά ίδιο setup μπορεί να διαφέρει σε μια παράμετρο μόνο και να βγάζει 100+ bar περισσότερα χωρίς κατανάγκη να βγάζει και τις ανάλογες ταχύτητες.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Ρε brο,
Οι μαλλινες εχουν απόσβεση και μαλιστα αρκετή ακομα και οι Diana, θυμισου οταν την πιεσες με το πενασακι..
Για τον Gualandi συμφωνώ και νομιζω ειναι λόγω διαμέτρου και κατασκευής για να μην έχει καθολου απώλειες, ένα πολύ σκληρό βύσμα ομως έχει τάσεις να αυξάνει τις πιέσεις.
andreas78

vti-chris έγραψε:Εννοείς σε ταχύτητες ή δοσολογίες?
Όταν είχα αρχίσει τις ιδιογομώσεις γέμιζα 1.55/32, 1.50/29 και έβλεπα ταχύτητες της τάξης των 430+ και ενθουσιαζόμουν...μετά όταν μάθαμε 2-3 πράγματα περισσότερα κατάλαβα ότι φλέρταρα στα 700+ bar λόγω λάθος κλεισίματος με υπερβολικό πάτημα πράγμα που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.
Γι'αυτό δίνονται και τα ύψη, κατεβάσματα, βύσματα... διότι ένα φαινομενικά ίδιο setup μπορεί να διαφέρει σε μια παράμετρο μόνο και να βγάζει 100+ bar περισσότερα χωρίς κατανάγκη να βγάζει και τις ανάλογες ταχύτητες.

Ooooo yes.....!!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Από τον καιρό που χρησιμοποιώ απάτητα όλα μου τα σετ απ ήταν κάτω από 700 μπαρ και ταχύτητές 450 μ/δ και κάτω έκτος από την C7
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω μιλουσα για δοσολογια πυριτιδας.

Ρε παιθκια για τζιηκλα 600-650 bar σαν να τζιαι εν πολλα...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:

Χαχαχα...άρα με ρηχό ρελι θα ηταν περι τα 600bars..???
Με Κιλίλη δεν το έχεις ταχογραφησει??
μια φορά και έβγαλε 500μ/δ άλλα δεν θα αναφέρω δοσολογία ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”