Χειμώνας 2013-14

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Χειμωνας 2013-14

Δημοσίευση από Γιατρός »

Σήμερα η μέρα μύριζε κυνήγι για 2-3 ώρες και μετά σε ένα hunting lodge για σούπα και ξεκούραση
Αργά το απόγευμα ακόμα μια πανιά και το βράδυ ψητά και καλό κόκκινο κρασί
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
axerkwtis

Χειμωνας 2013-14

Δημοσίευση από axerkwtis »

Εγω εν να σπασω που ειδαν τα ακραια καιρικα φαινομενα...ηταν γλυκασια με εφυσαν με εχιονιζε..πολλα..2 πελλους ειχε το βουνο μονο που εν εσταματησαν λεπτο..!ηθελα να κατουρισω κ αντρεπομουν αμπα κ εν την εβρω..η καρπωση σε μια υπεροχη φωτο με θεα..!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ALEXIS
Full Member

Re: Χειμωνας 2013-14

Δημοσίευση από ALEXIS »

virtualgreek έγραψε:Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση προς τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να κυνηγίσουν και να καρπωθούν θήραμα.

Με τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκε που επικρατούν σήμερα (διότι είναι πολύ ακραία τα καιρικά φαινόμενα και αρκετά σπάνια για τα Κυπριακά δεδομένα) τι φυσίγγια απέδωσαν και ποιά δεν απέδωσαν σήμερα.

Εάν είχα την ευκαιρία να κυνηγίσω σήμερα, η εμπειρία μου θα με παρότρυνε προς βαρετές γομώσεις 35-37γρ ίσως και 40 και κατά συνέπεια περισσότερα Bars για να μπορέσει το φυσίγγιο να αποδώσει σωστά.

Τι χρησιμοποιήσατε σήμερα ?

Σ.
SAGA FIELD 32GR NO.5
ALEXIS
Full Member

Δημοσίευση από ALEXIS »

DIMITRISF έγραψε:
virtualgreek έγραψε:Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση προς τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να κυνηγίσουν και να καρπωθούν θήραμα.

Με τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκε που επικρατούν σήμερα (διότι είναι πολύ ακραία τα καιρικά φαινόμενα και αρκετά σπάνια για τα Κυπριακά δεδομένα) τι φυσίγγια απέδωσαν και ποιά δεν απέδωσαν σήμερα.

Εάν είχα την ευκαιρία να κυνηγίσω σήμερα, η εμπειρία μου θα με παρότρυνε προς βαρετές γομώσεις 35-37γρ ίσως και 40 και κατά συνέπεια περισσότερα Bars για να μπορέσει το φυσίγγιο να αποδώσει σωστά.

Τι χρησιμοποιήσατε σήμερα ?

Σ.
Egw file simera eiha tin tixi na ktipisw ena lago stis 8 to prwi me remigton 39 grammaria alla den eiha tin efkairia na dwkimasw kati allo na sou pw.
ΠΟΙΑ REMINGTON 39GR ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
Sorry apo tablet.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ...ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΒΑΡΕΤΕΣ ΓΟΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 10-25 ΜΕΤΡΩΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ 4 ΠΟΥΛΙΑ (2 ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ,1 ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑ,1 ΟΡΤΥΚΙ)
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ(ΖΕΣΤΗ-ΚΡΥΟ) VICTORY DISPENSER 32GR N8-N9.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ 500BAR ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑ 20Μ 325m/s.ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΦΥΣΙΓΓΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΒΑR ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ...ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ.... ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΕ ΦΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ.

ΣΗΜ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΩ ΦΑΣΣΕΣ.ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ FETERAL ME TA ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙΡΟ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΣΕ 33 ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ 40΄/. ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΣ 480m/s :o
ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΥΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ BAR ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ..ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Εγω εχω παρατηρησει οτι σε τετιες συνθηκες οτι δουλευει πολυ η πυριτιδα Α1. Γενικα ειναι κατα την αποψη μου η πια εβριας χρησης πυριτιδα αλλα και ειδικα σε συνθηκες κρυου και υγρασιας ειναι πολυ καλη
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

kypros έγραψε:Εγω εχω παρατηρησει οτι σε τετιες συνθηκες οτι δουλευει πολυ η πυριτιδα Α1. Γενικα ειναι κατα την αποψη μου η πια εβριας χρησης πυριτιδα αλλα και ειδικα σε συνθηκες κρυου και υγρασιας ειναι πολυ καλη

εγω εχω παρατηρηση οτι "δουλευει η σ4" σε τετοιεσ σινθηκεσ 3 τσικλεσ σημερα ... αλλα εν ειχα τη τυχη να παιξω πα σε αλλεσ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

"Στην πραγματικότητα τα φυσίγγια που είναι κατασκευασμένα από πρώτης κατηγορίας υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο διότι επηρεάζονται πολύ λίγο από τις μεταβολές του καιρού. Από διάφορες μετρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις μας με την βοήθεια κατάλληλων οργάνων, προκύπτει ότι για διαφορές θερμοκρασίας περίπου 15-20 βαθμών (δηλ. από τους 30°C στους 15-10°C) δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η απόδοση του φυσιγγίου. Ωστόσο οι θερμοκρασίες γύρω από το 0°C, είναι σε θέση να επηρεάσουν ως ένα βαθμό τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά του φυσιγγίου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να τα καθιστούν μη αποδοτικά. Υπολογίζεται ότι ένα φυσίγγι θα απολέσει (ανάλογα με τον τύπο της πυρίτιδας) το 3-15% των πιέσεών του και 0,5-3% των ταχυτήτων του από τους +30°C στους 0°C. Πρόκειται για διαφορές που ίσως γίνουν αισθητές στις πολύ οριακές βολές."

Απο το site της Lambro...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

Breda Pegaso έγραψε:"Στην πραγματικότητα τα φυσίγγια που είναι κατασκευασμένα από πρώτης κατηγορίας υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο διότι επηρεάζονται πολύ λίγο από τις μεταβολές του καιρού. Από διάφορες μετρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις μας με την βοήθεια κατάλληλων οργάνων, προκύπτει ότι για διαφορές θερμοκρασίας περίπου 15-20 βαθμών (δηλ. από τους 30°C στους 15-10°C) δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η απόδοση του φυσιγγίου. Ωστόσο οι θερμοκρασίες γύρω από το 0°C, είναι σε θέση να επηρεάσουν ως ένα βαθμό τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά του φυσιγγίου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να τα καθιστούν μη αποδοτικά. Υπολογίζεται ότι ένα φυσίγγι θα απολέσει (ανάλογα με τον τύπο της πυρίτιδας) το 3-15% των πιέσεών του και 0,5-3% των ταχυτήτων του από τους +30°C στους 0°C. Πρόκειται για διαφορές που ίσως γίνουν αισθητές στις πολύ οριακές βολές."

Απο το site της Lambro...
;) ολοι αυτοι ειναι αχαπαροι!μονο εμεις ξερουμε απο φυσιγγια!!!σωβαροτεις μιδαιν!
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εμεις παντα ειμαστε σταθεροι στη σκοπευση μας με οτι καιρο τζιαι αν καμνει. Εν οι χαρτουτσιες που ειναι ασταθεις! :-S
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”