ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
LEFKIOS
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Πανίκο σε χαιρετώ. Διάβασα τις απορίες σου σχετικά με τα μικροπροβλήματα που συναντάς σε σχέση με καιρικές συνθήκες και φυσίγγια και να είμαι ειλικρινής δεν αντιλήφτηκα τι ακριβώς ζητάς. Για την τραχήλα τον Νοέμβριο λόγο ψηλών θερμοκρασιών και βοριά( εγώ το θεωρώ ξηρασία αυτό που λέγεις) δοκίμασε την Άτλας 28γρ(κίτρινη) και την olympia super trap32gr (μπλέ).Επίσης για Ξηρασία τον Ιανουάριο εφόσον είσαι ικανοποιημένος με την σειρά της Ολύμπια δοκίμασε την σούπερ σκητ 32γρ νο9(πορτοκαλί) σε κανονικό καιρό μέχρι και ξηρασία. Eπίσης από την σειρά της EXTRA δοκίμασε την baby 28.5gr .Εάν έχει ξηρασία και αυξημένο αέρα(3-4-5) τότε δοκίμασε την High velocity 31gr της Ολύμπια η την Gem28gr και από την σειρά της EXTRA την Mini 29gr.Για το σημείο που λέγεις ότι στη περιοχή της Αμ/στου τον Ιανουάριο στην Τσίκλα έχει βοριά( που σημάνει ξηρασία) με παρά πολύ υγρασία αυτό κατά την γνώμη μου δεν γίνεται διότι συνήθως ο βόρειος αέρας δεν φέρνει υγρασία. Ίσως να βλέπεις κάποια υγρασία κάτω στα χόρτα λόγο υγρού καιρού τις πρωινές ώρες(2-3-4 το πρωί) αλλά στην συνέχεια το ξημέρωμα να γύρισε σε βορκά που σημάνει μας ενδιαφέρει η υγρασία στην ατμόσφαιρα και όχι η υγρασία κάτω στα χόρτα που ήταν αποτέλεσμα της υγρασίας της νύκτας. Αν ισχύει αυτό τότε δοκίμασε τις ποιο πάνω επιλογές για ξηρασία. Για τις ταχύτητες που ζητάς για EXTRA KAI ATLAS δυστυχώς δεν τις γνωρίζω παρόλο που ζήτησα από τον φίλο Πανικο Σολομωνίδη να μας τις δώσει ,όμως ακόμη τίποτε. Φίλε Πανίκο οι εισηγήσεις πού σου δίνω είναι πάντοτε κατά την γνώμη μου, θα ήταν ορθό να κάνεις και εσύ μερικές δοκιμές με το δικό σου όπλο για να δεις την συμπεριφορά τους και στην πράξη. Επίσης αν έχεις αποκτήσει για συγκεκριμένα φυσίγγια κάποια σιγουριά τότε μην τα αλλάξεις έστω και αν κάποιοι σου λένε κάτι διαφορετικό, μην ξεχνάς ότι η ψυχολογία είναι σημαντικός παράγοντας στο κυνήγι. Αυτά είχα να σού αναφέρω, αν θέλεις κάτι άλλο ,η κάποια διευκρίνιση μην διστάσεις , πρέπει να ξέρεις ότι και εγώ μαθαίνω με τις ερωτήσεις διότι σκαλίζω περισσότερο τα πράγματα που σημαίνει ότι κάθε φορά κάτι μαθαίνω παραπάνω από αυτό που ειδή γνώριζα . Σε χαιρετώ.
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε Πανίκο σε χαιρετώ. Διάβασα τις απορίες σου σχετικά με τα μικροπροβλήματα που συναντάς σε σχέση με καιρικές συνθήκες και φυσίγγια και να είμαι ειλικρινής δεν αντιλήφτηκα τι ακριβώς ζητάς. Για την τραχήλα τον Νοέμβριο λόγο ψηλών θερμοκρασιών και βοριά( εγώ το θεωρώ ξηρασία αυτό που λέγεις) δοκίμασε την Άτλας 28γρ(κίτρινη) και την olympia super trap32gr (μπλέ).Επίσης για Ξηρασία τον Ιανουάριο εφόσον είσαι ικανοποιημένος με την σειρά της Ολύμπια δοκίμασε την σούπερ σκητ 32γρ νο9(πορτοκαλί) σε κανονικό καιρό μέχρι και ξηρασία. Eπίσης από την σειρά της EXTRA δοκίμασε την baby 28.5gr .Εάν έχει ξηρασία και αυξημένο αέρα(3-4-5) τότε δοκίμασε την High velocity 31gr της Ολύμπια η την Gem28gr και από την σειρά της EXTRA την Mini 29gr.Για το σημείο που λέγεις ότι στη περιοχή της Αμ/στου τον Ιανουάριο στην Τσίκλα έχει βοριά( που σημάνει ξηρασία) με παρά πολύ υγρασία αυτό κατά την γνώμη μου δεν γίνεται διότι συνήθως ο βόρειος αέρας δεν φέρνει υγρασία. Ίσως να βλέπεις κάποια υγρασία κάτω στα χόρτα λόγο υγρού καιρού τις πρωινές ώρες(2-3-4 το πρωί) αλλά στην συνέχεια το ξημέρωμα να γύρισε σε βορκά που σημάνει μας ενδιαφέρει η υγρασία στην ατμόσφαιρα και όχι η υγρασία κάτω στα χόρτα που ήταν αποτέλεσμα της υγρασίας της νύκτας. Αν ισχύει αυτό τότε δοκίμασε τις ποιο πάνω επιλογές για ξηρασία. Για τις ταχύτητες που ζητάς για EXTRA KAI ATLAS δυστυχώς δεν τις γνωρίζω παρόλο που ζήτησα από τον φίλο Πανικο Σολομωνίδη να μας τις δώσει ,όμως ακόμη τίποτε. Φίλε Πανίκο οι εισηγήσεις πού σου δίνω είναι πάντοτε κατά την γνώμη μου, θα ήταν ορθό να κάνεις και εσύ μερικές δοκιμές με το δικό σου όπλο για να δεις την συμπεριφορά τους και στην πράξη. Επίσης αν έχεις αποκτήσει για συγκεκριμένα φυσίγγια κάποια σιγουριά τότε μην τα αλλάξεις έστω και αν κάποιοι σου λένε κάτι διαφορετικό, μην ξεχνάς ότι η ψυχολογία είναι σημαντικός παράγοντας στο κυνήγι. Αυτά είχα να σού αναφέρω, αν θέλεις κάτι άλλο ,η κάποια διευκρίνιση μην διστάσεις , πρέπει να ξέρεις ότι και εγώ μαθαίνω με τις ερωτήσεις διότι σκαλίζω περισσότερο τα πράγματα που σημαίνει ότι κάθε φορά κάτι μαθαίνω παραπάνω από αυτό που ειδή γνώριζα . Σε χαιρετώ.
ευχαριστω θα δοκιμασω και θα σου πω αποτελεσματα.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Φιλε Λευκιε, μας εξηγας σε παρακαλω γιατι ο βορειας σημαινει ξηρασια?Γιατι μου φαινετε παραξενο.

Συνηθως ο βοριας το χειμωνα ειναι παγωμενος αερας, αγιαζι, σου δημιουργει το συναισθηματου καψιματος στο προσωπο και του ερεθισμενου λαιμου, οταν ειναι δυνατος, και εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα υγρος αερας.

Ολες οι μονες που βρισκω το χειμωνα ειναι σε μερη που κοφκει ο βορκας ακριβως γιατι ''παγωνει'' τον λαγο.

Με ενδιαφερει να μαθω γιατι λες οτι ειναι ξηρος ο καιρος οταν εχει βορια, γιατι παντα απαντας με επιχειρηματα, και θελω να δω αυτη σου την αποψη.Εαν ειναι ξηρος ο Βοριας, τοτε καποια πραματα τα εχω αντιληφθει λαθος...και παντα τα λαθη μου θελω να τα καταλαβαινω για να γινομαι καλυτερος , γενικα, και στο κυνηγι και στην ζωη
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

Κύριοι,
Έκανα και εγώ με την σειρά μου δοκιμές πάνω σε χαρτόνι από τα 20 και τα 35 μέτρα και ήθελα να κλαίω.
Φυσίγγιο που έπαιζα πέρσι το δοκίμασα και τρελάθηκα. έπαιξα την fiocchi 36 GR 6 μάλλινη τάπα χάρτινος κάλυκας νούμερο στα 20 μέτρα ο κύκλος ήταν όπως ένα μεγάλο πιάτο που τρώμε. στα 35 μέτρα πάρα πολλά κενά όλα αυτά με 4 τσιοκ. Θα δοκιμάσω την Rottvail 36 gr 6 νούμερο τάπα χαρτόνι να δω αν θα είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

GiorgosT έγραψε:Κύριοι,
Έκανα και εγώ με την σειρά μου δοκιμές πάνω σε χαρτόνι από τα 20 και τα 35 μέτρα και ήθελα να κλαίω.
Φυσίγγιο που έπαιζα πέρσι το δοκίμασα και τρελάθηκα. έπαιξα την fiocchi 36 GR 6 μάλλινη τάπα χάρτινος κάλυκας νούμερο στα 20 μέτρα ο κύκλος ήταν όπως ένα μεγάλο πιάτο που τρώμε. στα 35 μέτρα πάρα πολλά κενά όλα αυτά με 4 τσιοκ. Θα δοκιμάσω την Rottvail 36 gr 6 νούμερο τάπα χαρτόνι να δω αν θα είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα.
αρχισαν οι αληθειες φιλε μου,και εγω εκανα κατι δοκιμες και εκπλαγικα :twisted:
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Καλό θα είναι να βγάζουμε και μια φωτογραφία του χαρτονιού έτσι να δημιουργηθεί ένα θέμα μόνο με δοκιμές στο χαρτόνι και άλλα θέματα που θα σχετίζονται με την βλητική του λειόναννου. Ο πρώτος που θα ανεβάσει φωτογραφίες ας ανοίξει και καινούργιο θέμα.

Σίγουρα διαφορετικές κάννες, αυλοί κτλ αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε μια εικόνα. Στη φωτογραφία που θα ανεβάζουμε θα γράφουμε το φυσίγγιο, τσιόκ, απόσταση, καιρικές συνθήκες, όπλο και ότι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο. Η απόσταση δεν χρειάζεται να είναι ίδια για όλους για να έχουμε μια εικόνα πως συμπεριφέρεται ένα φυσίγγιο σε διαφορετικές αποστάσεις. Έχω και εγώ σκοπό να κάνω μερικές δοκιμές φέτος.....μετά από αρκετά χρόνια.

Τις Fiocchi είχα δοκιμάσει πριν 3-4 χρόνια την κλασική τους σειρά στα 34 gr. Αρκετό κλότσημα για τόσα γραμμάρια έτσι δεν τις αγόρασα ξανά αν και είχα επιτυχίες σε θήραμα. Εντούτοις, για μένα το κλότσημα είναι ότι χειρότερο σε ένα φυσίγγιο. Μάλλον, το μπαρούτη θα ήταν γρήγορης καύσης.

Αν είχες τέτοια κενά μεταξύ των σκαγιών στα 20 μέτρα (έστω και με τάππα) τότε κάτι δεν πάει καλά. Ίσως οι πιέσεις που αναπτύσσονται να είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να παραμορφώνεται η τουφεκιά. Στα 35 μέτρα εν οριακή η τουφεκιά πάντως.

Αναμένουμε τις πρώτες φωτογραφίες.
WAFFEN
Full Member

Δημοσίευση από WAFFEN »

κυριοι, κατα την ταπεινη μου αποψη η κατανομη επηρεαζετε απο τις καιρικες συνθηκες. αν ενα φυσιγγιο ειναι σταθερο τοτε πρεπει να μετρηθει η ταχυτητα του 4-5 φορες σε φυσιγγια του ιδιου και διαφορετικου πακεττου. επισης πιστευω οτι τα χαρτινα φυσιγγια με μαλλινη τταππα πρεπει να φυλαγονται σε καταλληλο χωρο, χωρις υγρασια και υψηλες θερμοκρασιες αλλιως επηρεαζετε η αποδοση τους. τα αποτελεσματα σας ειναι με μονο ενα φυσιγγιο? αν ναι τοτε δοκιμαστε περισσοτερα φυσιγγια, προσφατης εισαγωγης και μετα μοιραστειτε τα αποτελεσματα σας μαζι μας. ειναι πραγματι ενδιαφερον να ξερουμε.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Γιωργο μου .
Θερμοκρασια?
Μαρκα Οπλου?
Διαμετρος κωνου?
Χρωμιομένο η αχρωμιοτο?
Μαγκνουμ ή οχι

Αφου σου αρεσουν κι εσενα τα "παραδοσιακά" χαρτινα με ταππα δοκιμασε Golden Wing 34 Πρασινη και Golden Wing 36 κοκκινη. Τις χρησιμοποιω 8 χρονια και δεν τις αλλαζω !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Πανίκο σε χαιρετώ. Ημουν εξωτερικό σήμερα επέστρεψα ,τώρα είδα την ερώτηση σου, θα σου απαντέισω αύριο.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε LAURONA σε χαιρετώ. Έχω αντιληφθεί ότι κάπου υπάρχει μια σύγχυση σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες . Και εγώ είχα αυτή τη σύγχυση με τον καιρό διότι άκουα και διάβαζα διάφορα με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνω αν ο βορκάς είναι και βόρειος άνεμος η δυνατός αέρας η παγωνιά η ξυλοπαούρα η ψατσιή η σιόνι η αγιάζι η παγωμένος αέρας …….. .Η ουσία κατά την δική μου άποψη πάντοτε είναι να κοιτάζουμε από πού φυσά ο αέρας δηλαδή η κατεύθυνση του και δεν μας ενδιαφέρει αν είναι δυνατός αέρας η αδύνατος η αν είναι κρύο (2-3 βαθμούς) η αν είναι γλυκασιά (15-25 βαθμούς) η αν είναι ζέστη (25-35 βαθμούς)η αν είναι καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας ,άνοιξη. ΤΟ ΜΟΝΟ που ελέγχω είναι από πού φυσά ο αέρας .Αν φυσά από βόρεια η ανατολικά τότε κατά το πλίστο δεν έχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, άρα λέμε ότι ο καιρός είναι ξηρός. Aυτό που λέγεις ότι το χειμώνα είναι παγωμένος ο αέρας είναι σωστό διότι ενώ είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες λόγο χειμώνα, ο βόρειος αέρας, (εννοώ η κατεύθυνση του) πού μας έρχεται από την βόρεια Ευρώπη η να πούμε καλύτερα από βορειότερες χώρες σε σχέση με την Κύπρο, αυτός λοιπόν ο αέρας είναι είδη ψυχρός και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα γίνεται παγωμένος όπως το ανάφερες. Σε αντίθεση με αυτό που είπες αν ο αέρας φυσά από νότια τότε είναι αυτό πού λεμέ γλυκασιά διότι παρόλο που είναι χειμώνας με χαμηλές θερμοκρασίες ο νότιος αέρας που μας έρχεται από την βόρεια Αφρική είναι πιο θερμός σε σχέση με αυτόν του βορρά και έτσι μετριάζει τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Αυτός ο αέρας δηλαδή ο νότιος έχει συνήθως υγρασία στη ατμόσφαιρα και λέμε ότι είναι υγρός. Άρα συνοψίζοντας κατά την γνώμη μου πάντοτε ελέγχω από πού φυσά ο αέρας.. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ αν μελετήσεις λίγο τα δελτία καιρού στα διάφορα site , είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφτείς αυτά που λέγω. Αν θέλεις να μιλήσουμε περισσότερο τότε άφησε το τηλέφωνο σου σε μήνυμα εδώ στο site να τα πούμε περισσότερο. Σε χαιρετώ Λεύκιος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”