ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Ναι δίκιο έχετε να φαντάζεστε ειδικα αν τα πουλια είναι ψηλωμένα και έχουνε περάσει πριν απο αλλα αντιεροπορικά πυρα!Δεν ήταν τυχαία η επιλογή των chokes.
Το I.M είναι Ιmproved Modified (βελτιμένο μισό τσόκ) δηλάδη 3/4 ή ** κ.λ.π
Προσωπικα είδα πολυ καλύτερες τουφεκιες με αυτές τις light γομωσεις με τα σφικτα τσοκαρίσματα παρα με τις γομώσεις των 31~31 γρ όπου έχω παρατηρήσει καλύτερη συμπεριφορα με MOD. CHOKE.
Μ εοτιδήποτε φυσίγγιο ????? Θα διαφωνίσω κάθετα.
Εχω δει ποLλα μα πάρα πολλα φυσίγγια με φουλ τσοκ να έχουν διασπορα μεγαλυτερη και απο I.C.
Ομως αυτές είναι προσωπικες εκτιμήσεις και τίποτε άλλο!!!
Το I.M είναι Ιmproved Modified (βελτιμένο μισό τσόκ) δηλάδη 3/4 ή ** κ.λ.π
Προσωπικα είδα πολυ καλύτερες τουφεκιες με αυτές τις light γομωσεις με τα σφικτα τσοκαρίσματα παρα με τις γομώσεις των 31~31 γρ όπου έχω παρατηρήσει καλύτερη συμπεριφορα με MOD. CHOKE.
Μ εοτιδήποτε φυσίγγιο ????? Θα διαφωνίσω κάθετα.
Εχω δει ποLλα μα πάρα πολλα φυσίγγια με φουλ τσοκ να έχουν διασπορα μεγαλυτερη και απο I.C.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
- Athos 1978
- Full Member
Ομως αυτές είναι προσωπικες εκτιμήσεις και τίποτε άλλο!!![/quote]
Εγώ συνήθως βλέπω το αντίθετο .
Αλλά τι να πούμε αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτε άλλο.
Ομως αυτές είναι προσωπικες εκτιμήσεις και τίποτε άλλο!!![/quote]
Εγώ συνήθως βλέπω το αντίθετο .
Αλλά τι να πούμε αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτε άλλο.
Open mind for a different view.
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Εγώ συνήθως βλέπω το αντίθετο .Athos 1978 έγραψε:Εχω δει ποLλα μα πάρα πολλα φυσίγγια με φουλ τσοκ να έχουν διασπορα μεγαλυτερη και απο I.C.
Αλλά τι να πούμε αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτε άλλο.[/quote]
εγώ σε ψιλά γραμμάρια η χαμηλά, μακρινές η κοντινές τουφεκιες 3-3 τσοκ

- Breda Pegaso
Το τσιοκ ειναι γουστο και ψυχολογια.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- kypros
Και μην συγκρινεται εταιρεια με εταιρεια. Τα τσιοκ της μιας ειναι διαφορετικα απο τις αλλης. Πχ τα ορτιμα της βερεττα ειναι πολυ κλειστα. Το 2* της ειναι σαν το 1* ths browning
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- kanaris
- Full Member
φιλε κυπρο ξερουμε κατι σιγουρο και για τα mobilechocke της beretta σε σχεση ας πουμε παλι με την browning?kypros έγραψε:Και μην συγκρινεται εταιρεια με εταιρεια. Τα τσιοκ της μιας ειναι διαφορετικα απο τις αλλης. Πχ τα ορτιμα της βερεττα ειναι πολυ κλειστα. Το 2* της ειναι σαν το 1* ths browning
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- kypros
Νομιζω ενα περιπου τα mobile choke ει αι συμβατα με της βραουνινγκ. Αλλα τα οπτιμα ειναι πολυ κλεισταkanaris έγραψε:φιλε κυπρο ξερουμε κατι σιγουρο και για τα mobilechocke της beretta σε σχεση ας πουμε παλι με την browning?kypros έγραψε:Και μην συγκρινεται εταιρεια με εταιρεια. Τα τσιοκ της μιας ειναι διαφορετικα απο τις αλλης. Πχ τα ορτιμα της βερεττα ειναι πολυ κλειστα. Το 2* της ειναι σαν το 1* ths browning
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία, είναι ατελείωτο κεφάλαιο με χώρο για πολλές δοκιμές και μελέτες.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν εξαιρέσεις τα ~5-10εκ. διαφορά στην προσκόπευση του γρήγορου με του αργού στα 25-35μ., δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μιας και σε αυτές τις αποστάσεις η διαφορά στην ενέργεια είναι μηδαμινή.
Όλα αυτά βέβαια για διαφορές ταχυτήτων σε λογικά πλαίσια π.χ. 420μ/δ με 380μ/δ και όχι στα άκρα που θα αναφέρει σε λίγο ο φίλος Αντρέας όπου πήρε πέρδικα με φυσίγγιο των ~250μ/δ!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Χρίστο ο Ανδρέας είναι της άλλης σχολής! εγώ άλλης!! και εσύ ενδιάμεσα! κάποιο συμπέρασμά θα βγει που θα πάει

Προσωπικά πιστεύω ότι αν εξαιρέσεις τα ~5-10εκ. διαφορά στην προσκόπευση του γρήγορου με του αργού στα 25-35μ., δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μιας και σε αυτές τις αποστάσεις η διαφορά στην ενέργεια είναι μηδαμινή.
Όλα αυτά βέβαια για διαφορές ταχυτήτων σε λογικά πλαίσια π.χ. 420μ/δ με 380μ/δ και όχι στα άκρα που θα αναφέρει σε λίγο ο φίλος Αντρέας όπου πήρε πέρδικα με φυσίγγιο των ~250μ/δ!!!!!!!!!!!!!!!

Χρίστο ο Ανδρέας είναι της άλλης σχολής! εγώ άλλης!! και εσύ ενδιάμεσα! κάποιο συμπέρασμά θα βγει που θα πάει

- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
σχετικό αυτό φίλε, εγώ μετά από πολλές δοκιμές στον πίνακά το κυνήγι μου και τα φυσίγγια μου το 3 τσοκ μου δίνει την πιο καλή κατανομήBreda Pegaso έγραψε:Το τσιοκ ειναι γουστο και ψυχολογια.

- kanaris
- Full Member
ok επειδη ειχα την εντυπωση οτι αυτο ισχυε γενικα. οτι δηλαδη τα beretta ειναι πιο κλειστα απο τα browning/mirokukypros έγραψε:Νομιζω ενα περιπου τα mobile choke ει αι συμβατα με της βραουνινγκ. Αλλα τα οπτιμα ειναι πολυ κλεισταkanaris έγραψε:φιλε κυπρο ξερουμε κατι σιγουρο και για τα mobilechocke της beretta σε σχεση ας πουμε παλι με την browning?kypros έγραψε:Και μην συγκρινεται εταιρεια με εταιρεια. Τα τσιοκ της μιας ειναι διαφορετικα απο τις αλλης. Πχ τα ορτιμα της βερεττα ειναι πολυ κλειστα. Το 2* της ειναι σαν το 1* ths browning
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!