Φίλε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο σε μια τέτοια δοκιμή...παραμόρφωση σκαγιών, τσοκάρισμα, τυχαία διασπορά των σκαγιών,κ.α.
Θεωρητικά ομιλούντες...αν όλα είναι ίδια και αλλάξει μόνο η ταχύτητα τότε το πιο γρήγορο θα είναι σε όλες τις αποστάσεις πιο γρήγορο από το αργό όπως είπε και ο φίλος Αντρέας πιο πάνω.
Απλά στις ψηλές ταχύτητες η απώλεια ταχύτητας είναι πιο μεγάλη από ότι σε πιο χαμηλές διότι η τριβή των σκαγιών στον αέρα είναι σε σχέση του τετραγώνου της ταχύτητας.
Αν λάβουμε υπόψη μόνο τον παράγοντα τριβή-διασπορά των σκαγιών...όσο πιο μαζεμένα είναι τα σκάγια κατά την έξοδό τους από την κάννη τόσο πιο μικρή απώλεια έχουν λόγω του ότι συμπεριφέρονται σαν ένα σώμα(εξού και τα "βρωμάλευρα"-buffer για αύξηση συγκέντρωσης και παραμένουσας ταχύτητας) άρα αν το αργό φυσίγγιο διατηρήσει την μάζα των σκαγιών "ενωμένη" για περισσότερο χρόνο τότε ναι σε κάποια φάση το αργό θα είναι πιο γρήγορο...αλλά και πάλι ποιά πρέπει να είναι η αρχική διαφορά ταχύτητας για να γίνει αυτό μέσα στα 35μ του ωφέλιμου βεληνεκούς.
Επίσης όταν πλέον τα σκάγια ανοίξουν και έρθουν όλα σε αντίσταση με τον αέρα τότε αυτό που είναι εκείνη την στιγμή πιο γρήγορο θα παραμείνει και έτσι.
Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία, είναι ατελείωτο κεφάλαιο με χώρο για πολλές δοκιμές και μελέτες.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν εξαιρέσεις τα ~5-10εκ. διαφορά στην προσκόπευση του γρήγορου με του αργού στα 25-35μ., δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μιας και σε αυτές τις αποστάσεις η διαφορά στην ενέργεια είναι μηδαμινή.
Όλα αυτά βέβαια για διαφορές ταχυτήτων σε λογικά πλαίσια π.χ. 420μ/δ με 380μ/δ και όχι στα άκρα που θα αναφέρει σε λίγο ο φίλος Αντρέας όπου πήρε πέρδικα με φυσίγγιο των ~250μ/δ!!!!!!!!!!!!!!!
