Browning Cynergy Sporting

Απάντηση
axerkwtis

Browning Cynergy Sporting

Δημοσίευση από axerkwtis »

valperik έγραψε:
axerkwtis έγραψε:Σαν κατοχος του συγκεκριμενου οπλου δηλωνω απολυτα ευχαριστημενος..ειχα θεμα στην αρχη μεχρι να συνηθισω την ρηγα και μετα τα σποτελεσματα μ ηταν πολλα καλα..το σκοτωμα του οι βολες του οι κατανομες του για μενα εν πολλα καλες..πανω στα φυσιγγια εν το ηβρα ιδιοτροπο κ το λακτισμα τ μηδαμινο λογω του πελματος..προχτες πηρα το μερκελ κ ειχα τα ιδια φυσιγγια για τις ιδιες ωρες κ η διαφορα ηταν αισθητη..εκεινο π πιστευω ισχυει εινσι πως δεν διαφημιστηκε σωστα ως καθολου αλλιως θα εβλεπες πολλα περισσοτερα να κυκλοφορουν..το σιουρο ειναι πως δεν θα το σποχωριστο γιατι εν αξιολογο οπλο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φίλε axerkwtis ευχαριστώ για την απάντηση. Έπιασα και τον Φρίξο να τον ρωτήσω σχετικά με το μοντέλο και το μόνο που μου είπε είναι ότι εν το φέρνει και δεν πιάστηκε στην Κύπρο. :? Σαν να και εν ήθελε να μου πουλήσει το όπλο και ακόμα λίγο να μου έκλεινε και το τηλέφωνο. :shock: Είπε μου ότι μόνο με παραγγελία το φέρνει και εν κάπου στια 1950 euro.
Ερώτησα τον και για τον Β725 Sporting που εν στα ίδια λεφτά και είπε μου ότι εν καλύτερο.
Το δικό σου μοντέλο εν με το adjustable comb? Το υλικό του black ice είναι καλό ή είναι καλύτερο να το πιάσεις με το ξύλο?
Φιλε το μονο π μπορω να σ πω ειναι κανονισε μια μερα να σ το φερω να το δεις σε σκοπευτηριο καλυτερα για να παιξεις κιολας να δεις την συμπεριφορα τ..το θεμα πλαστικο η ξυλο οπως ειπε κ ο φανος εν γουστα κ μοδα..προσωπικα ενα οπλο με ομορφα ξυλα λυπουμαι το στο βουνο κ προσεχω να μεν παθει κατι..το πλαστικο εν πλαστικο..επαιξα του ως 52 γραμμαρια κ ηταν γλυκια αν τουτο λεει κατι..στο κυνηγι με 35-38 τπτ..τζικλες ως 32 να διερωτασε αν επαιξες..μιλουμε για χαρτουτσιες στες καταλληλες συνθηκες..ξαναλεω σ εγω εν το αλλασω..αν εισαι λεμεσο νομιζω ειχε καπου ενα κ πουλιετουν να το ψαξω κ να σ πω

Sent from my iPhone using Tapatalk
istriano ®

Re: Browning Cynergy Sporting

Δημοσίευση από istriano ® »

Το Β725 αν ηταν BMW θα ηταν το 116. Το cynergy κατηγοριας 520.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

istriano ® έγραψε:Το Β725 αν ηταν BMW θα ηταν το 116. Το cynergy κατηγοριας 520.

:lol: Ε Φανο ειπαμε να λουσουμε το μωρο εσυ επνιξες το....

Και το Cynergy και το 725 εχουν ένα κοινό ...ειναι 2 καινοτομιες , δυο αποπειρες για να διαφοροποιηθει η Browning απο μια γραμμη που διατηρουσε και διατηρει για χρονια....

Σιγουρα το 725 δεν ειναι BMW116 αλλα απο την αλλη ουτε και το Cynergy 520 !! Νομιζω αν θελεις να τα πάρουμε με BMW ειναι και τα 2 σειρά 3 αλλα το ένα πιο νέο μοντελο απο το αλλο !!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
valperik
Full Member

Δημοσίευση από valperik »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πολύ κατατοπιστικές και οι παρομοιώσεις σας :lol: Και εγώ πιστεύω ότι είναι της ίδιας κατηγορίας μοντέλα αλλά δεν σημαίνει ότι το ποιο καινούριο είναι και καλύτερο. :D
Φίλε axerkwtis θα ήταν ωραία να το δοκιμάσω σε σκοπευτήριο να δω και τη ρήγα του και το πως το νιώθω το όπλο. Να κανονίσουμε μια μέρα όποτε μπορείς και εσύ. Δεν είμαι από Λεμεσό αλλά δουλεύω Λεμεσό και έτσι πηγαινοέρχομαι καθημερινά.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Athos 1978 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Ενα σεταπ που παρουσιάζεται δημόσια και το οποίο βληθηκε με ενα Α όπλο και ήταν ικανοποιητικό, δεν σημαίνει ότι θα ειναι το ίδιο και σε ενα Β όπλο, παρα το ότι παρουσιάζεται ενα σεταπ πάντα αυτός που θα το αντιγράψει θα πρεπει να κάνει δοκιμες για να το προσαρμόσει στο όπλο του και στους αυλούς του!!!

Τα φυσιγγια που χρησιμοποιας και στα δυο σου οπλα, φίλε Άθω, για να εχουν παρομοια κατανομη, ταχύτητα και συγκέντρωση θα πρεπει τα οπλα σου ασχέτως της διαφοράς αυλού, να εχουν ακριβώς τον ίδιο κωνο προσαρμογής και το ίδιο ακριβώς μήκος. Και παλι όμως δεν θα ειναι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αφου και σε δυο ίδιου μοντέλου οπλα, με ίδιους κώνους,αυλούς και μήκος καννης θα υπάρχει διαφορα στον πίνακα και στην ταχύτητα του φυσιγγίου, αυτο όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεις να έχεις επιτυχίες και στα δυο οπλα με τα ίδια φυσιγγια. Απεναντίας ειναι αυτο που είπα και πιο πριν, ότι σημασία εχει να βρούμε τον συνδυασμό φυσιγγίου/τσοκ/απόστασης και σκοπευτηκων ικανοτήτων, κατι που φενεται να κατέχεις.
Ανδρέα γιατί είσαι απόλυτος και σώνει και καλά τα όπλα πρέπει να έχουν κάποια ομοιότητα ,
τα όπλα που έχω καμιά σχέση έχουν το ένα με το άλλο ,beretta της δεκαετίας του 90
με αυλούς 18,3 και από την άλλη miroku 18,7 με κώνους 10 πόντους .

Φίλε Άθω καλημέρα,
Σε κανένα σημείο της παράθεσης μου, δεν ήμουν απόλυτος ή σώνει και καλά, φαίνεται δεν διάβασες καλά την παράθεση μου, απεναντίας σου ανέφερα ότι τα βλητικά αποτελέσματα ενός φυσιγγίου σε δύο πλήρως διαφορετικές κάννες δεν θα είναι παρόμοια, χωρίς αυτό βέβαια να έχει κάποια επίπτωση στα αποτελέσματα κάρπωσης σου, από την στιγμή που εσύ έχεις βρει το φυσίγγιο που σου προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα και στα δύο όπλα.
Εποικοδομητικό θα ήταν επίσης να σταματήσουν οι ειρωνείες και οι χλευασμοί από κάποιους τρίτους που είτε λόγο μειωμένων γνώσεων, είτε λόγο μειωμένης αντίληψης δεν είναι σε θέση να κάνουν μια εποικοδομητική συζήτηση.
Για να μην φανώ και πάλι απόλυτος για την άποψη μου, στο θέμα των βλητικών αποτελεσμάτων, απλά θα σου αναφέρω με λίγα λόγια που στηρίζω αυτή την άποψη.
Στο όπλο με τον πολύ μακρύ κώνο συναρμογής/προσαρμογής και διευρυμένο αυλό, ένα φυσίγγιο των 34-35γρ., με πλαστική βυσμάτωση στα 36,5μτρ με τσόκ 3*, θα έχει πέραν των 1,5-2 μέτρα μικρότερη άτρακτο σκαγιών από αυτό με τους στενούς αυλούς και τον μικρό κώνο, επίσης αισθητή θα είναι και η ανάκρουση στο δεύτερο όπλο, δεν μπορώ για παράδειγμα να βάλω στο Baikal μου που έχει 18,2 αυλούς και πολύ μικρό κώνο, φυσίγγιο 35γρ., και να περιμένω να απολαύσω βολές..!!!
Οι μικροί κώνοι σε συνδυασμό με τους στενούς αυλούς, ενδείκνυται για παραδοσιακές βυσματώσεις της τότε εποχής εκ των οποίων πολλές από αυτές δεν ήταν καλής ποιότητας και η κάννη προσπαθούσε να μειώσει αισθητά την διαφυγή αερίων για να μην δημιουργούνται συσσωματώσεις. Οι μεγάλοι κώνοι συναρμογής σε συνδυασμό με τους διευρυμένους αυλούς, ενδείκνυται για σύγχρονες βυσματώσεις όπως επίσης οι συγκεκριμένες κάννες βοηθούν την ομαλή μετάβαση των σκαγιών από των θαλάμη στον κώνο χωρίς παραμορφώσεις και «τρελά» σκάγια και μειώνουν αισθητά την άτρακτο των σκαγιών στα πολλά γραμμάρια.
Αν και φαίνεται να χαλάμε λίγο το θέμα και να βγαίνουμε λίγο εκτός…το αφήνω στην κρίση των διαχειριστών αν χρειάζεται να μεταφερθεί η παράθεση μου σε κάποιο άλλο τόπικ.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Εφόσον γράφεις κάτι δημόσια να είσαι έτοιμος να ακούσεις και την αντίθετη άποψη. Το γεγονός ότι είσαι ιδιογομωτής δεν σημαίνει ότι έχεις περισσότερες γνώσεις από κάποιο που δεν είναι. Αυτά που αναφέρεις εδώ μπορείς να τα αποδείξεις βιβλιογραφικά ή να μας δείξεις τα πειράματα σου;

Δεν μας έφτανε η παραπληροφόρηση που γίνεται για τις καιρικές συνθήκες και την επιλογή του κατάλληλου φυσίγγιου οι αυλοί μας έλειπαν τώρα. Με το να γράφεται δημόσια ότι για την επιλογή ενός φυσιγγίου πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ο άυλος από το εκάστοτε όπλο δε παραπληροφορείται; Άλλο το να λέμε το γνωστό σε όλους μας ότι οι στενοί αυλοί/ελαφριά όπλα θέλουν χαμηλές γομώσεις για ευνόητους λόγους ή ότι ίσως να είναι καλύτερα με διευρυμένους να μην χρησιμοποιούμε παραδοσιακή τάππα και άλλο το να δίνεται "set-up" με βάση το χιλιοστό του αυλού. Πως να μην σας ειρωνεύονται μετά. Όλα αυτά τι στιγμή που σήμερα είναι το πιο εύκολο πράγμα να βρεις αξιόλογα φυσίγγια στο εμπόριο. Όλες οι εταιρίες παγκόσμια γιατί δεν αναφέρουν για ποιο όπλο ή αυλό κατασκευάστηκε ένα φυσίγγιο και μόνο στην αγία νήσο γίνεται τόσος ντόρος για τα φυσίγγια.

Καλημέρα
andreas78

Πουθενά δεν εγραψα οτι πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν με τον τρόπο που το παραθέτεις εσύ, φίλε....Ελληνικά γράφω, εγραψα τις διαφορές όπως επίσης επεσύμανα οτι καποιο φυσίγγιο μπορει να δουλέψει και στα δύο όπλα, το γράφω πρώτο-πρώτο!!!!!!
Για βιβλιογραφία είναι γεμάτο το διαδύκτιο, μια βόλτα θα σε πείσει για τις διαφορές.
Ειμαι σίγουρος οτι εχεις παρεξηγήσει τα γραφώμενα μου, οι διαφορές είναι περίπου αυτές που αναφέρεις και εσύ..!!!!

@ Επίσης, κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι, δεν είμαι απόλυτος και οι γνώσεις σε αυτά τα θέματα δεν είναι ποτέ αρκετες και πλήρης.!!!

http://www.knf.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE ... %B9%CF%82/
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

OK τότε απολογούμαι φίλε αν κατάλαβα εγώ λάθος τα συμπεράσματα των παραθέσεων σας με τον Ανδρεα Τ. Πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι προηγούμενες συζητήσεις σας σε αυτό το θέμα εύκολα οδηγούν σε λάθος πληροφορίες.

Επειδή δεν έχω ώρα να ψάξω να το βρω, αν μπορείς σε παρακαλώ δώσε μου το link που αποδεικνύει αυτό που λες ότι "με τον πολύ μακρύ κώνο συναρμογής/προσαρμογής και διευρυμένο αυλό, ένα φυσίγγιο των 34-35γρ., με πλαστική βυσμάτωση στα 36,5μτρ με τσοκ 3*, θα έχει πέραν των 1,5-2 μέτρα μικρότερη άτρακτο σκαγιών". Μου ακούγεται παράξενο γιατί αν έχει 2 μέτρα μικρότερη άτρακτό τότε πόση συνολικά θα είναι είναι η άτρακτός των σκαγιών του όπλου με το κανονικό κώνο.

Μήπως όλα αυτά είναι κόλπα των εταιριών για να προωθήσουν τα νέα μοντέλα και την κατανάλωση; Εντωμεταξύ, κυνηγώ και εγώ με όπλο με διευρυμένο αυλό και κώνους.

Φιλικά
andreas78

Φίλε δεν υπάρχει λογος να απολογεισαι, συζήτηση κανουμε.
Προσθεσα στην παραθεση μου ενα λινκ με γενικες εντυπώσεις του Χατζιωτη και επιφυλασσομαι να παραθεσω το απόγευμα διαφορα μήκη ατρακτων, υπαρχουν περιπτωσεις που η άτρακτος μπορεί να φτάσει πολύ μεγαλα μήκη.
Ποτε δεν παραθεσα σεταπ, για ανάλογο αυλό οπως επισης ειμαι εναντίον του σκεπτικου φυσιγγι και καιρικές συνθηκες αφου με ενα διαφορετικο τσοκακι διορθώνονται τα παντα!!!!
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

andreas78 έγραψε:Φίλε δεν υπάρχει λογος να απολογεισαι, συζήτηση κανουμε.
Προσθεσα στην παραθεση μου ενα λινκ με γενικες εντυπώσεις του Χατζιωτη και επιφυλασσομαι να παραθεσω το απόγευμα διαφορα μήκη ατρακτων, υπαρχουν περιπτωσεις που η άτρακτος μπορεί να φτάσει πολύ μεγαλα μήκη.
Ποτε δεν παραθεσα σεταπ, για ανάλογο αυλό οπως επισης ειμαι εναντίον του σκεπτικου φυσιγγι και καιρικές συνθηκες αφου με ενα διαφορετικο τσοκακι διορθώνονται τα παντα!!!!

ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ....

ΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΣΟΚΑΚΙ ΔΙΟΡ8ΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝ8ΗΚΕΣ....ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΑ FIXED CHOK ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙ8ΑΝΟΤΗΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΠΛΑ ΠΟΛΥΤΣΙΟΚ.

ΦΙΛΙΚΑ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”