ΣΕΡΚΟΥΤΣΙ ΜΕ ΠΟΙΝΤΕΡ
- AndreasDr
Re: ΣΕΡΚΟΥΤΣΙ ΜΕ ΠΟΙΝΤΕΡ
Η κουβέντα τούτη σηκώνει ώωωωωρες συζητησης και 3-4 φραπέ
Εγω το μόνο που έχω να πω για τα ημίαιμα του φίλου Κώστα είναι οτι δεν είναι και τραγική η τιμή που ζητά! Αμαν λαλεί 200 και παει ο κυπραιος τσιαμε θα το πιάσει 150 (μπορει και πιο κατω) , αμαν σκεφτείς τα έξοδα του, φαγιά τους, εμβόλια τους, χαππούθκια τους κτλ όσπου να γινουν 2 μηνών, στην τελικη ελάχιστο το κέρδος του. Οπως και να χει αποψη είναι και σεβαστή η οποιαδήποτε.

Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
- kostas DMK DOG FOOD
- Full Member
Ακριβως ετσι φιλε Αντρεα...
-
ο λόγος που διαφώνησα με τον κωστα, αντρέα, ειναι οτι εβαλε τα καθαρόαιμα ολα σε μια σακούλα.δεν διαφωνω οτι υπαρχουν εξερετα ημιαιμα αλλα απο μια γεννα ατε να βγουν 2-3 τα αλλα ?και αυτά τα 2-3 εχουν ημερομηνία λήξης.ενω στο καθαροαιμο εστω και χωρις χαρτία συνεχιζης να το βελτιωνης.
- AndreasDr
Φίλε Μιχάλη συμφωνώ με σένα 100% , τούτο που λαλείς είναι το τεράστιο πρόβλημα για όσους όντως ασχολούντε με τα σκυλιά τους. Εγω ας πούμε τωρά έχω γέννα, μάνα ημίαιμη drahthaar-segugio και πατερας Drahthaar καθαρόαιμο. Η γέννα ήταν καταλάθος (για να καταλάβεις η μάνα ήταν πουλημένη σε ένα φίλο) , τωρά εγώ τι σκυλάκια να περιμένω? Ασχετο αν οι γεννήτορες είναι αριστοι κυνηγετικά εγώ δέν ξέρω τι κουτάβια θα εξελιχθούν, ουτε κάν πιο θα έπρεπε να διαλέξω για να κρατήσω. Άρα Κώστα για να λαλούμε και του στραβού το δίκιο αυτό είναι και το πιο βασικό πρόβλημα των ημίαιμων. Ενω το καθαρόαιμο, ξέρω τι προβλέπει και τι όχι η φυλή του άρα ξέρω και τι πρέπει να περιμένω αν το δουλέψω σωστά. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, σε μιά γέννα καθαρόαιμων έχεις 50-50 να πάρεις αυτά που ζητάς απο τους γεννήτορες, ενώ στα ημίαιμα ούτε 10%. Τούτα ούλλα εν πειράματα των κύπριων εκτροφέων-"γενετιστών". Φιλικά πάντα.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
- kostas DMK DOG FOOD
- Full Member
Μα φιλε Αντρεα συμφωνω απολυτα εγω μια γνωμη ειπα για τα ζωα που δεν τυχενουν τησ καταληλης εκπαιδευσης.
- virtualgreek
- Moderator
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ.
Διάβασα όλα τα προηγούμενα μηνύματα και προβληματίστηκα αρκετά.
Από την μία έχουμε ημίαιμα σκυλιά από διασταυρώσεις και από την άλλη τα καθαρόαιμα.
Προσωπικά κυνηγώ αποκλειστηκά με Κούρτχααρ καθαρόαιμα.
Σε μία γέννα από καθαρόαιμους γονείς (πάντα της ίδιας ράτσας, διότι αν δεν είναι δεν μιλάμε για καθαρόαιμα πλέον) που θα μας δώσει 10 κουτάβια, τα 8 στα 10 θα σου βγούν. Διαλέξτε στα τυφλά και κατά 80% θα σας βγει καλό το σκυλί.
Στην αντίθετη περίπτωση, σε μια διασταυρωμένη γέννα, 2 στα 10 θα σου βγουν. Θέλει πολύ προσοχή.
Το πρόβλημα όμως είναι τι θα βγει από εκείνα τα κουτάβια όταν πλέον μεγαλώσουν και τα ζευγαρώσετε.
Τα καθαρόαιμα κουτάβια όταν μεγαλώσουν θα ζευγαρώσουν κατά μεγάλη πιθανότητα με καθαρόαιμα σκυλιά και θα βγάλουν καθαρόαιμους απογόνους. Και πάλι μπορείτε να αγοράσετε στα τυφλά και κατά 80% θα σας βγουν.
Τα διασταυρωμένα τι θα βγάλουν ? Εάν έχετε την εντύπωση ότι θα βγάλουν ακριβώς τους ίδιους γονείς, λανθάνεστε. Όλα πλέον εξαρτώνται από την μητέρα φύση και την θεία τύχη.
Όσο αφορά τα διασταυρωμένα σκυλιά που βγαίνουν στο βουνό και γίνοντε καλά κυνηγόσκυλα, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν τα καθαρόαιμα όταν βγαίνουν τακτικά στο βουνό. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις, αλλά εδώ μιλώ πάντα για τον κανόνα.
Τέλος, ένας ιδιοκτήτης καθαρόαιμου σκύλου πολύ δύσκολα θα δεκτεί να ζευγαρώσει το σκυλί του με ένα σκύλο άλλης ράτσας ή/και χωρίς χαρτιά. Άρα έχοντας αυτό υπόψη, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οι γονείς των διασταυρωμενων είτε δεν είναι καθαρόαιμοι ή η το ζευγάρωμα δεν ήταν προγραμματισμένο.
Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να ζευγαρώσω τα σκυλιά μου με σκυλιά που δεν είναι καθαρόαιμα, όσο καλά και εάν είναι στο βουνό. Πόσο μάλλον να είναι άλλης ράτσας
Σ. Μακρής
Από την μία έχουμε ημίαιμα σκυλιά από διασταυρώσεις και από την άλλη τα καθαρόαιμα.
Σε μία γέννα από καθαρόαιμους γονείς (πάντα της ίδιας ράτσας, διότι αν δεν είναι δεν μιλάμε για καθαρόαιμα πλέον) που θα μας δώσει 10 κουτάβια, τα 8 στα 10 θα σου βγούν. Διαλέξτε στα τυφλά και κατά 80% θα σας βγει καλό το σκυλί.
Στην αντίθετη περίπτωση, σε μια διασταυρωμένη γέννα, 2 στα 10 θα σου βγουν. Θέλει πολύ προσοχή.
Το πρόβλημα όμως είναι τι θα βγει από εκείνα τα κουτάβια όταν πλέον μεγαλώσουν και τα ζευγαρώσετε.
Τα καθαρόαιμα κουτάβια όταν μεγαλώσουν θα ζευγαρώσουν κατά μεγάλη πιθανότητα με καθαρόαιμα σκυλιά και θα βγάλουν καθαρόαιμους απογόνους. Και πάλι μπορείτε να αγοράσετε στα τυφλά και κατά 80% θα σας βγουν.
Τα διασταυρωμένα τι θα βγάλουν ? Εάν έχετε την εντύπωση ότι θα βγάλουν ακριβώς τους ίδιους γονείς, λανθάνεστε. Όλα πλέον εξαρτώνται από την μητέρα φύση και την θεία τύχη.
Όσο αφορά τα διασταυρωμένα σκυλιά που βγαίνουν στο βουνό και γίνοντε καλά κυνηγόσκυλα, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν τα καθαρόαιμα όταν βγαίνουν τακτικά στο βουνό. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις, αλλά εδώ μιλώ πάντα για τον κανόνα.
Τέλος, ένας ιδιοκτήτης καθαρόαιμου σκύλου πολύ δύσκολα θα δεκτεί να ζευγαρώσει το σκυλί του με ένα σκύλο άλλης ράτσας ή/και χωρίς χαρτιά. Άρα έχοντας αυτό υπόψη, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οι γονείς των διασταυρωμενων είτε δεν είναι καθαρόαιμοι ή η το ζευγάρωμα δεν ήταν προγραμματισμένο.
Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να ζευγαρώσω τα σκυλιά μου με σκυλιά που δεν είναι καθαρόαιμα, όσο καλά και εάν είναι στο βουνό. Πόσο μάλλον να είναι άλλης ράτσας
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- kostas DMK DOG FOOD
- Full Member
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 80% ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
- Anthimos
- Moderator
Φίλε θα συμφωνήσω μαζι σου σε όλαvirtualgreek έγραψε:Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ.
Σ. Μακρής

Εκπαιδευω ένα σκύλο καθαροαιμο όπως τον Γερμανικό δεικτη και ξέρω οτι γενετικα ειναι προγραμματισμένος να κυνηγα και φτερωτο και τριχωτό και να φερμάρει. Αν του διασταυρώσω όμως ενα Σεγκουτσι με ένα Γερμανικό δεικτη και μου βγουν 2 στα 10 κουταβια που ειναι μετρια προς καλα και χριζουν εκπαιδευσης και ξεκινησω να τα εκπαιδευω στο βουνο και τα κουταβια έχουν εξαιρετική μυτη ιχνηλατουν αλλα δεν φερμάρουν και γενετικά τραβουν προς το φτερωτο. Τι εκαμα εκτος που μια τρυπα μες το νερο. Ειναι λίγο μια παλια νοοτροπία που επεσε μια μανία πριν 15 χρόνια με τους αγγλικους δεικτες και επειδη στα 100 ζωα εφκαινε ενα να φερμάρει λαγους όλοι αγοράζαν εγγλεζικα ποιντερ και μετα εφκάλαν τη φυλή σκάρτη οτι προβουρα και δεν τους προλαβαινουμε οτι δεν βγάζουν λαγους κτλ κτλ . Τα ζωα εκάμναν απλα οτι ήταν σχεδιασμένα γενετικα να κάμνουν για αιωνες!!! Πρεπει να αποφασισουμε τι θελουμε και τι κυνηγουμε. Να πιάσεις ιχνηλάτη και να κυνηγας και μπεκάτσες και ορτύκια ειναι πολλα δυσκολο , να διασταυρώσεις ενα ιχνηλάτη με ένα δεικτη σκόπιμα ειτε απλα επενδυεις στο οτι δεν ξερουμε τι θέλουμε αρα καποιος στραβος θα τα αγορασει ειτε εγινε ατυχημα και τα διαθέτεις για να φκάλεις τα έξοδα σου.Τα ημιαιμα και οι διασταυρωσεις δεν ειναι Κυπριακο φαινομενο και σαν σκυλια συντροφιας το εξωτερικο εν γεματο μπασταρτικα. Για το κυνηγι όμως ο κόσμος στο εξωτερικο κατα 85% δεν συμβιβαζεται σε διασταυρωσεις και εξιδικευεται στο τι κυνηγα. Η αποψη μου ειναι οτι Γερμανικοι Δεικτες και τα Επανιελ ειναι σκυλια γενικης χρησης και κινηγουν εξισου καλα και φτερωτο και τριχωτο. Οι διασταυρωσεις μόνο κακο μπορει να κάμουν ειδικα με ζωα που γενετικα απέχουν ετη φωτός μεταξυ τους. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- kostas DMK DOG FOOD
- Full Member
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ.
- Anthimos
- Moderator
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣkostas DMK DOG FOOD έγραψε:ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΗΜΙΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ.
Του διασταυρωμένου δεικτη με ιχνηλάτη όμως τι εκπαιδευση να του κάμεις???
Εκπαιδευση για φερμα ή για ιχνηλασία
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!