ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
-
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Με κύλινδρο οτιδήποτε κάτω από 10άρι είναι λίγο. Δοκιμασμένο...έτυχε και πήρα μαζί μου κάτι σκοπευτικά με 8άρι και από τις 15 πήρα τη μια. Με τα δεκάρια μέχρι τα 25μ-30μ είναι ΟΚ.
Αν χρησιμοποιείς 4 ή 3 τσοκ τότε πάει και το 8.5 ή 9.
Φέτος προσωπικά θα ετοιμάσω 26 ή 27γρ 11άρια.
Υπόψη ότι με τα ψηλά σκάγια καλό είναι τα φυσίγγια να έχουν ψηλές ταχύτητες λόγω των απωλειών που έχουν από το χαμηλό τους βάρος, αλλά πάντοτε σε λογικά πλαίσια.Π.Χ αν γεμίζουμε 1.65/32 8άρια πάμε σε 1.65/30 10άρια...πιο ψηλές ταχύτητες και σωστές κατανομές για το μέγεθος της τζίκλας.
Υπόψη ότι με τα ψηλά σκάγια καλό είναι τα φυσίγγια να έχουν ψηλές ταχύτητες λόγω των απωλειών που έχουν από το χαμηλό τους βάρος, αλλά πάντοτε σε λογικά πλαίσια.Π.Χ αν γεμίζουμε 1.65/32 8άρια πάμε σε 1.65/30 10άρια...πιο ψηλές ταχύτητες και σωστές κατανομές για το μέγεθος της τζίκλας.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
- Breda Pegaso
Το 10 το χρησιμοποιω χρονια στον κυλινδρο με πολυ καλα αποτελεσματα. Και σε μακρινες αποστασεις περαν των 30... αλλα οκ τα φυσιγγια ηταν NSI! Τωρα αλλαζουν τα δεδομενα με τα δικα μου...Αν ειμαι καλυμμενος μεχρι τα 30 ειμαι ευχαριστημενος. Το 10 θα ελεγα ειναι το νουμερο της τζιηκλας και φυσικα ανοικτα τσιοκαρισματα!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- RELOADER S
- Full Member
Σωστόοοοοοοςvti-chris έγραψε:Με κύλινδρο οτιδήποτε κάτω από 10άρι είναι λίγο. Δοκιμασμένο...έτυχε και πήρα μαζί μου κάτι σκοπευτικά με 8άρι και από τις 15 πήρα τη μια. Με τα δεκάρια μέχρι τα 25μ-30μ είναι ΟΚ.

- RELOADER S
- Full Member
Φίλε δέν βλέπω κανένα λόγο να ΣΠΑΤΑΛΑΣ 33γρ γιά τήν τζιήκλα.Breda Pegaso έγραψε:Για ΤΖΙΗΚΛΑ
Διατρηση στον καταλογο για το Νο10 στα 40 μετρα ποση πρεπει να ειναι για να ειμαστε καλυμμενοι.
Εκανα δοκιμη την 1.65 χ 33 Α1 και βγαζει περιπου 80 σελιδες.
Δεν μιλω για κοντινες βολες. Αλλα για 30 μετρα αν ειναι οκ....
- Breda Pegaso
Λογω του οτι παιζω ανοικτα τσιοκς πρεπει να γεμισω τα κενα. Και ψαχνω ενα μονο φυσιγγι. Ατε να κατεβω στα 31-32 το πιο λιγο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Από ταχύτητες δεν έχω πρόβλημα εγώ.....vti-chris έγραψε:Με κύλινδρο οτιδήποτε κάτω από 10άρι είναι λίγο. Δοκιμασμένο...έτυχε και πήρα μαζί μου κάτι σκοπευτικά με 8άρι και από τις 15 πήρα τη μια. Με τα δεκάρια μέχρι τα 25μ-30μ είναι ΟΚ.

- RELOADER S
- Full Member
Πάω πάσο φίλε BREDA.Breda Pegaso έγραψε:Λογω του οτι παιζω ανοικτα τσιοκς πρεπει να γεμισω τα κενα. Και ψαχνω ενα μονο φυσιγγι. Ατε να κατεβω στα 31-32 το πιο λιγο.
- Breda Pegaso
Περι ορεξεως 

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Φιλε Breda να παρεις πιστονια που δεν εχουν φτερα νομιζω εχει ο Μιλιος αν δεν κανω λαθος για πιο κλειστες κατανομεςBreda Pegaso έγραψε:Περι ορεξεως
-
- Full Member
Αντρέα αν κάποιος θέλει πιο κλειστές αλλάζει τσοκ...το ζητούμενο του φίλου όπως και εμένα φαντάζομαι είναι να έχει ανοικτές κατανομές και να καλύπτει τα κενά με πιο πολλά σκάγια.
Στέφανε(αν δεν κάνω λάθος) από ότι κατάλαβα κυνηγάς περπατητό...αν είναι όντως έτσι το 10 σε 30-31γρ ή ~25γρ 11 είναι μια χαρά.
Το 11 λόγω του πλήθους σκαγιών ανά γραμμάριο που δίνει ακόμα και με 25γρ έχει πολύ περισσότερα από τα 30 10άρια και από φίλους κυνηγούς που χρησιμοποιούν 12άρια νομίζω δεν στερείται δύναμης.
Στέφανε(αν δεν κάνω λάθος) από ότι κατάλαβα κυνηγάς περπατητό...αν είναι όντως έτσι το 10 σε 30-31γρ ή ~25γρ 11 είναι μια χαρά.
Το 11 λόγω του πλήθους σκαγιών ανά γραμμάριο που δίνει ακόμα και με 25γρ έχει πολύ περισσότερα από τα 30 10άρια και από φίλους κυνηγούς που χρησιμοποιούν 12άρια νομίζω δεν στερείται δύναμης.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"