ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από RELOADER S »

H ζωή θέλει καί λίγο καλαμπούρι Ανδρέα.
Λοιπόν..... 12/70 csb3 686 1.65X 32 N.9 (υπάρχει σε εμπορικό φυσίγγιο κυπριακο) στο κανονακι έδωσε 550 bar
Η MAXAM to 12/70 G-209 1.65X30 N.7 το δίνει 600 bar.
Kάτι δεν πάει καλά νομίζω .Σχολίαστο Ανδρέα καί σύ.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε, η Maxam λογικά δινει την μέγιστη πίεση ασχέτως βυσματος και κλεισίματος, ενω στο αλλο ειναι η πίεση του συγκεκριμένου σεταπ για το οποίο δεν γίνεται αναφορα το κενό, το κλεισιμο, το βύσμα, τα στάδια, αφου μιλάμε για εμπορικό!!!
Ένας ιδιογομωτής δεν ειναι σε θέση να αντιγράψει ενα φυσιγγιο βιοτέχνη, τα ρελια των €400, τα πολλαπλά στάδια, οι μηχανές των χιλιάδων ευρώ, δίνουν πολλαπλάσιες επιλογές απο ότι σε έναν ιδιογομωτή.
Ένας ιδιογομωτής, βλέποντας ενα εμπορικό σεταπ με έναν Α αριθμό bar, πρεπει να ξεκινά πολυ χαμηλότερα για να βρίσκεται μέσα σε επιτρεπτά όρια. Εξάλλου εμείς προσπαθούμε ο καθένας να φτιάξει ενα φυσιγγιο για τα γούστα και τις ιδιοτροπίες του.
Για την CSB3, προσωπικά δεν εχω άποψη, αφου δεν την γνωριζω καθόλου... ;)
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα!
Παράδειγμά πάρτε ένα φυσίγγιο μιας εταιρίας και αντιγράψτε το ακριβώς το ίδιο, θα δείτε ότι το πάχος της στεφάνης του ρελιου θα είναι διαφορετική(πιο χοντρή λιγότερη πίεσή) θα δείτε ότι το βάθος θα είναι λιγότερο από εσάς η περισσότερο(παραπάνω βάθος παραπάνω πίεσή ανεξάρτητος βήματος) και ένα άλλο σημείο το βύσμα πατημένο η απάτητο?(πατημένο βύσμα θα δόση παραπάνω πίεσης είτε είναι μαλακό η σκληρό, αυτά δεν μας τα λένε η ιστοσελίδες ;) για αυτό και κάνουμε δοκιμές στο κανονάκι για να είμαστε 100% σίγουρη και δεν αντιγράφουμε το σετ απ και λέμε ότι είναι τόσα μπαρ της εταιρίας
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Για ΤΖΙΗΚΛΑ

Διατρηση στον καταλογο για το Νο10 στα 40 μετρα ποση πρεπει να ειναι για να ειμαστε καλυμμενοι.
Εκανα δοκιμη την 1.65 χ 33 Α1 και βγαζει περιπου 80 σελιδες.

Δεν μιλω για κοντινες βολες. Αλλα για 30 μετρα αν ειναι οκ....
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα!
Παράδειγμά πάρτε ένα φυσίγγιο μιας εταιρίας και αντιγράψτε το ακριβώς το ίδιο, θα δείτε ότι το πάχος της στεφάνης του ρελιου θα είναι διαφορετική(πιο χοντρή λιγότερη πίεσή) θα δείτε ότι το βάθος θα είναι λιγότερο από εσάς η περισσότερο(παραπάνω βάθος παραπάνω πίεσή ανεξάρτητος βήματος) και ένα άλλο σημείο το βύσμα πατημένο η απάτητο?(πατημένο βύσμα θα δόση παραπάνω πίεσης είτε είναι μαλακό η σκληρό, αυτά δεν μας τα λένε η ιστοσελίδες ;) για αυτό και κάνουμε δοκιμές στο κανονάκι για να είμαστε 100% σίγουρη και δεν αντιγράφουμε το σετ απ και λέμε ότι είναι τόσα μπαρ της εταιρίας
Mα η αντιγραφή δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτοσκοπός.Ομως Ανδρέα σύμφωνα με αυτά λές και ο Ανδρέας 78
εάν σού αρέσει ενα εργοστασιακό set up me AO εστω και αν έχεις τα ίδια ακριβώς υλικά δέν μπορείς να πετύχεις
τις επιδόσεις του.Δέν λέω απο την πρώτη .
Δέν ξέρω αν δέν κατάλαβα καλά ....
andreas78

Φίλε Reloader S,
Νομίζω ήμουν αρκετα ξεκάθαρος στην αναφορα μου. Οι βιοτέχνες δεν φτιάχνουν φυσιγγια με τις MEC ή τες LEE... :P .
Αντιγράφοντας επ´ ακριβώς ενα σεταπ εργοστασιακό, με τα ίδια ακριβώς υλικά, γραμμάρια και τελικό κλεισιμο με ρελιασμα, θα είσαι το λιγότερο κατα 100bar πιο ψηλα απο το εργοστασιακό. Αν ακολουθήσεις όμως την διαδικασία σταδίων του βιοτέχνη, κατι πολυ δύσκολο να γνωρίζουμε με σιγουριά εμείς, τοτε θα είσαι κοντα.
Το να ρίχνω στον πίνακα ενα εμπορικό φυσιγγιο και μετα να ρίχνω την δική μου αντιγραφή με την Mec και να είμαι κοντα στις κατανομές δεν σημάνει ότι ειναι το ίδιο..... τα bar, η καμπύλη καύσης, η ταχύτητα που σκοτώνει δηλ., στα 15-20 μετρα, τι λέει?????
Καταλήγω πως ένας "ιδιογομωτής" δεν μπορει επ´ ουδενή να αντιγράψει επ´ ακριβώς ενα εμπορικό φυσιγγιο που δημιουργήθηκε απο μηχανη μεγάλης κλίμακας και μαζικής παραγωγής. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε διαφορα αλλα φυσιγγια που μια τέτοια μηχανη δεν μπορεί και προπάντων ενα φυσιγγιο ακριβώς όπως εμείς θελουμε να ειναι, μπορει να εχει καλυτερες επιδόσεις, μπορει παρόμοιες, μπορει όμως τις πλείστες φορές να ειναι κατώτερο...... ;)
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Εις υγείαν των κατώτερων επιδόσεων!!! Ας ζήσει και κανένα ζωντανό!!!
Γέμωσε γέμωσε φυσίγγια εμείς οι ιδιογομωτές εν αφήνουμε τίποτε να περάσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εικόνα
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Χιχιχιχιχιχιχι....... :lol: :roll: :mrgreen:
andreas78

Το άλλο Σάββατο θα φέρω τον σκύλο στο εργαστήρι.... :roll: ...να διαλέξει ο ίδιος τι να φτιαξω!!!!!!!.... :shock: :lol: :lol:
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Κοίτα, κατώτερες αποκλείεται να είναι...διότι πιο κάτω από εμάς δεν έχει άλλη θέση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”