ΤΙ ΟΠΛΟ ΦΙΛΕ ???GiorgosT έγραψε:Και εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω τι φυσίγγια να χρησιμοποιώ στο κυνήγι τις φάσας.
3150 το βάρος 28 ίντσες και οι αυλοί 18,5 και 18,3. Ευχαριστώ.
ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
-
- Full Member
Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
- GiorgosT
- Full Member
Δυστυχώς Bettinsoli DiamondKKILER έγραψε:ΤΙ ΟΠΛΟ ΦΙΛΕ ???GiorgosT έγραψε:Και εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω τι φυσίγγια να χρησιμοποιώ στο κυνήγι τις φάσας.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
-
- Full Member
ΔΩΣΤΟ ΜΕΣΑ ΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ . ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΣΟΚ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ , ΕΑΝ ΠΧ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ 4-3 ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ, ΒΑΛΕ ΜΙΑ TIGER 32 GR ROTTWEILL 6 NOYMERO ΣΤΟ 4 ΚΑΙ ΜΙΑ SAGA FIELD 5 ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ 3 . ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ . ΕΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΑ EUROPA ΚΟΚΚΙΝΗ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ 6 Η 5 ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ 3 ΤΣΟΚ ΚΑΙ 31.5 ΤΟΡ EXTRA ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗ ΣΤΟ 4 ΤΣΟΚ ΠΑΛΙ 6 Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ . ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΓΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΒΑΛΕ ΣΤΟ 4 ΤΣΟΚ ΣΟΥ , SAGA 32 GRAMMARIA ΜΕ ΤΤΑΠΠΑ ΜΙΛΛΕΝΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 . ΦΩΘΚΙΑ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ .GiorgosT έγραψε:Δυστυχώς Bettinsoli DiamondKKILER έγραψε:ΤΙ ΟΠΛΟ ΦΙΛΕ ???GiorgosT έγραψε:Και εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω τι φυσίγγια να χρησιμοποιώ στο κυνήγι τις φάσας.
-
- Full Member
Αγαπητοί φίλοι, διαβάζοντας μερικά σχόλια που γίνονται στο site φυσίγγια και καιρικές συνθήκες κατάλαβα ότι υπάρχει μια κάποια λανθασμένη αντίληψη για τα φυσίγγια με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι κυνηγοί να μπερδεύονται αντί να βοηθούνται. Θα σας δώσω δύο τρία σημεία τα οποία είναι αναμφισβήτητα.
• Όλα τα φυσίγγια μα όλα(28 μέχρι 50 γραμμάρια, του βορκά, της υγρασίας, της ξηρασίας, του αέρα , εσωτερικά ,εξωτερικά!!!!!.....) σκοτώνουν στα 30 με 35 μέτρα .Είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, είτε έχει υγρασία, είτε είσαι στο Τρόοδος είτε στο κύμα είτε το όπλο είναι 26αρη είτε 30αρη είτε το τσοκαρισμα είναι 5* είτε 1* είτε…….δεν ξέρω τι άλλο. Βάλτε ένα τηλεφωνικό κατάλογο στα 30 μέτρα και παίξετετο με νο 6 σκαϊ. Θα διαπιστώσετε ότι όλα τα φυσίγγια θα τρυπήσουν 150-200 φύλλα, που σημάνει ότι πουλί υπάρχει στην Κύπρο δηλ. περτικος, φάσα κλπ τρυπά το κορμί του και ρεσει που την άλλη η σπάζει του το πιο δυνατό κόκκαλο του κορμιού του. Δηλαδή να το πω κυπριακά αν τα σκάγια δώκουν πάνω στο πουλί τότε σίγουρα θα το σκοτώσουν . Αν τα σκάγια δεν δοκουν πάνω στο πουλί τότε μόνο δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν.
• 1. Ότι αλού θωρούμε τσε αλλού παν τα σκάγια
που σημάνει ότι έχουμε πρόβλημα με την σκόπευση μας και πρέπει να βρούμε την αιτία είτε μόνοι μας είτε ζητώντας την βοήθεια κάποιων φίλων που έχουν τις γνώσεις να μας βοηθήσουν. Αν δεν είσαστε σίγουροι ότι διορθώσατε την σκόπευση σας τότε μην επιχειρήσετε να ασχοληθείτε με τα φυσίγγια, διότι σας εγγυούμαι ότι θα χαντακωθείτε
και στην απογοήτευση σας θα ακούτε τον κάθε φίλο ο ποίος καλόπιστα θα θέλει να σας βοηθήσει προτείνοντας σας αυτό και τούτο και το άλλο φυσίγγιο με αποτέλεσμα……… μύλος η υπόθεση.
• 2.Αν η σκόπευση μας είναι σωστή τότε κοιτάζουμε τον παράγοντα φυσίγγιο και συγκεκριμένα τον φονικό κύκλο που κάνει το φυσίγγιο μας στα 35μ. Δηλαδή πώς πάνε τα σκάγια στο στόχο μας, ένα τσι και ένα δα? η λίγα ποδά και λίγα ποτσί…..και στη μέση τίποτε?
Αν συμβαίνουν αυτά τότε το συγκεκριμένο φυσίγγιο που επέξαμε δεν ήταν η ώρα του η να το πω καλύτερα δεν έκαμνε στον συγκεκριμένο καιρό και ο φονικός του κύκλος αντί να έχει 3 με 4 κενά ,(μεγέθους πιατάκι του καφέ που είναι ένας αποδεκτός αριθμός σύμφωνα με τους ειδικούς, που αυτό σημάνει ότι στα δέκα σωστά σκοπευμένα φυσίγγια τα οκτώ σίγουρα θα καταβάλουν το πουλί), θα έχει 8 με 10 κενά δηλαδή στα δέκα φυσίγγια μόνον τα τρία θα καταβάλουν το πουλί. Και φανταστείτε στο κυνήγι της φάσας που παίζουμε τα πουλιά κάποτε στα 40, στα 50, στα 60μέτρα!!!! Τι πιθανότητες θα έχουμε με ένα τέτοιο φυσίγγιο.
Aκούω κάποιους φίλους να λένε σε συναδέλφους τους... φιλε μου το καλοκαίρι στη φασσα δοκίμσε το τάδε φυσίγγιο και θα εκπλαγής, εγώ εν το βκάλω που τον σιηπέττο....πεζω το ούλη μέρα.Ο τρόπος που το λεγουν κατα την αποψιν μου είναι λανθασμένος και αυτο θα το εξηγείσω με καποια παραδείγματα άυριο.
• Όλα τα φυσίγγια μα όλα(28 μέχρι 50 γραμμάρια, του βορκά, της υγρασίας, της ξηρασίας, του αέρα , εσωτερικά ,εξωτερικά!!!!!.....) σκοτώνουν στα 30 με 35 μέτρα .Είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, είτε έχει υγρασία, είτε είσαι στο Τρόοδος είτε στο κύμα είτε το όπλο είναι 26αρη είτε 30αρη είτε το τσοκαρισμα είναι 5* είτε 1* είτε…….δεν ξέρω τι άλλο. Βάλτε ένα τηλεφωνικό κατάλογο στα 30 μέτρα και παίξετετο με νο 6 σκαϊ. Θα διαπιστώσετε ότι όλα τα φυσίγγια θα τρυπήσουν 150-200 φύλλα, που σημάνει ότι πουλί υπάρχει στην Κύπρο δηλ. περτικος, φάσα κλπ τρυπά το κορμί του και ρεσει που την άλλη η σπάζει του το πιο δυνατό κόκκαλο του κορμιού του. Δηλαδή να το πω κυπριακά αν τα σκάγια δώκουν πάνω στο πουλί τότε σίγουρα θα το σκοτώσουν . Αν τα σκάγια δεν δοκουν πάνω στο πουλί τότε μόνο δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν.
• 1. Ότι αλού θωρούμε τσε αλλού παν τα σκάγια

• 2.Αν η σκόπευση μας είναι σωστή τότε κοιτάζουμε τον παράγοντα φυσίγγιο και συγκεκριμένα τον φονικό κύκλο που κάνει το φυσίγγιο μας στα 35μ. Δηλαδή πώς πάνε τα σκάγια στο στόχο μας, ένα τσι και ένα δα? η λίγα ποδά και λίγα ποτσί…..και στη μέση τίποτε?

Aκούω κάποιους φίλους να λένε σε συναδέλφους τους... φιλε μου το καλοκαίρι στη φασσα δοκίμσε το τάδε φυσίγγιο και θα εκπλαγής, εγώ εν το βκάλω που τον σιηπέττο....πεζω το ούλη μέρα.Ο τρόπος που το λεγουν κατα την αποψιν μου είναι λανθασμένος και αυτο θα το εξηγείσω με καποια παραδείγματα άυριο.
-
- Full Member
ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΠΙΟΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ . ΠΡΩΤΟΝ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΚΤΛ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ . ΟΠΟΤΑΝ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ <<ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ >> . ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΕΝΝΟΩ Α-Σ-Χ-Ο-Λ-Ο-Λ-Ο-Υ-Μ-Ε, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ . ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΣΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ,ΤΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΕΧΕΙ, ΤΙ ΚΑΨΥΛΛΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΑΛΥΚΑΣ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ, ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΧΕΙ , ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ, ΠΟΣΗ ΠΙΕΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΩΝΟ Η ΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΟΝΙ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟΥ . ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ??? ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ( ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ), ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ . ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ . ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΑΜΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΞΑ 140 ΠΟΥΛΙΑ 3 ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΡΗ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΚΑΡΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΟΥ . ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΗΤΑΝ 90% ΣΕΚΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ , ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 32 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΑΡΚΑΣ . ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ : ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΥΝΗΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ . ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ .ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΦΤΑΣΑ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΜΕ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟ ΦΑΚΟ 1Χ640 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΣΟ ΚΑΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΠΟΣΟ ΖΕΣΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΣΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΑ.......................................LEFKIOS έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, διαβάζοντας μερικά σχόλια που γίνονται στο site φυσίγγια και καιρικές συνθήκες κατάλαβα ότι υπάρχει μια κάποια λανθασμένη αντίληψη για τα φυσίγγια με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι κυνηγοί να μπερδεύονται αντί να βοηθούνται. Θα σας δώσω δύο τρία σημεία τα οποία είναι αναμφισβήτητα.
• 1. Ότι αλού θωρούμε τσε αλλού παν τα σκάγια![]()
![]()
που σημάνει ότι έχουμε πρόβλημα με την σκόπευση μας και πρέπει να βρούμε την αιτία είτε μόνοι μας είτε ζητώντας την βοήθεια κάποιων φίλων που έχουν τις γνώσεις να μας βοηθήσουν. Αν δεν είσαστε σίγουροι ότι διορθώσατε την σκόπευση σας τότε μην επιχειρήσετε να ασχοληθείτε με τα φυσίγγια, διότι σας εγγυούμαι ότι θα χαντακωθείτε
![]()
![]()
και στην απογοήτευση σας θα ακούτε τον κάθε φίλο ο ποίος καλόπιστα θα θέλει να σας βοηθήσει προτείνοντας σας αυτό και τούτο και το άλλο φυσίγγιο με αποτέλεσμα……… μύλος η υπόθεση.
![]()
![]()
![]()
• 2.Αν η σκόπευση μας είναι σωστή τότε κοιτάζουμε τον παράγοντα φυσίγγιο και συγκεκριμένα τον φονικό κύκλο που κάνει το φυσίγγιο μας στα 35μ. Δηλαδή πώς πάνε τα σκάγια στο στόχο μας, ένα τσι και ένα δα? η λίγα ποδά και λίγα ποτσί…..και στη μέση τίποτε?![]()
Αν συμβαίνουν αυτά τότε το συγκεκριμένο φυσίγγιο που επέξαμε δεν ήταν η ώρα του η να το πω καλύτερα δεν έκαμνε στον συγκεκριμένο καιρό και ο φονικός του κύκλος αντί να έχει 3 με 4 κενά ,(μεγέθους πιατάκι του καφέ που είναι ένας αποδεκτός αριθμός σύμφωνα με τους ειδικούς, που αυτό σημάνει ότι στα δέκα σωστά σκοπευμένα φυσίγγια τα οκτώ σίγουρα θα καταβάλουν το πουλί), θα έχει 8 με 10 κενά δηλαδή στα δέκα φυσίγγια μόνον τα τρία θα καταβάλουν το πουλί. Και φανταστείτε στο κυνήγι της φάσας που παίζουμε τα πουλιά κάποτε στα 40, στα 50, στα 60μέτρα!!!! Τι πιθανότητες θα έχουμε με ένα τέτοιο φυσίγγιο.
ΕΣΥ ΠΧ ΕΙΣΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ Η ΣΑΛΑΤΑ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΡΩΓΩΝΤΑΣ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ .
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ . ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ . ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤ ΣΟΥ .
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ 14 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 23:31 ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ SYNERGY 4-5 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟ . ΠΩΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΤ???? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΑ Α1 1.90 ΓΡ ΚΑΙ 36 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕ Α1 1.55 ΚΑΙ 28 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ??? ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΒΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ??
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KKILER την 30 Ιούλ 2011, 07:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Full Member
Φίλε killer σε χαιρετώ. Καταρχήν δέχομαι την πρόσκληση σου να συναντηθούμε, έτσι για να σου επιβεβαιώσω ότι δεν παρεξήγησα τα όσα έγραψες. Το ότι έγραψα τα σχετικά μετά από δική σου αναφορά ήταν τυχαίο και δεν είχε να κάνει μαζί σου ειλικρινά και το τονίζω . Ήταν η γενική εικόνα που απεκόμισα διαβάζοντας αυτό το τοπικ για φυσίγγια. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να προσβάλω κάποιον για οποιοδήποτε λόγο και η αναφορά μου αλλού κοιτάζουμε και αλλού πάνε τα σκάγια ήταν σε στιλ αστείου άλλωστε έβαλα και τις φατσούλες για να μην παρεξηγηθώ. Απλώς ήθελα να τονίσω ότι αν δεν είμαστε σίγουροι για το ότι σκοπεύουμε σωστά και η αναφορά μου αυτή ήταν περισσότερο για τους νεαρούς μας κυνηγούς, είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε με τα φυσίγγια διότι θα μπερδευτούμε. Ούτε και εννοούσα να μην προτείνουμε σε κάποιο που μας ζητά την βοήθεια του τι φυσίγγια να χρησιμοποίηση, προς θεού , οι γνώσεις και η ανταλλαγή απόψεων είναι επιβεβλημένες να γίνονται γιατί με αυτό το τρόπο όλοι, μα όλοι μαθαίνουμε!! Η αναφορά μου σαυτό το σημείο ήταν πως το λέμε και στο τέλος έγραψα ότι αύριο θα δώσω παραδείγματα με τον καιρό . Αν περίμενες να διαβάσεις και κάποια παραδείγματα που θα έγραφα τότε σίγουρα η εντύπωση σου για μένα θα ήταν διαφορετική. Πάντως σου ξανατονίζω ότι δεν σε παρεξήγησα και περιμένω την κατάλληλη στιγμή να συναντηθούμε, ίσως από εβδομάδας που θα είμαι και εγώ με άδεια. Πριν σε αφήσω έχω μια απορία να μού λύσης… ηντα ώρα έκατσες και έγραψες το σημείωμα σου ρε αθεόφοβε!!!! , εφόσον εγώ το έστειλα στις 12+35 μετά τα μεσάνυκτα.!!! Επίσης να ρωτήσω αν το killer έχει σχέση με τον κατασκευαστή των γνωστών φυσιγγίων. Σε χαιρετώ
-
- Full Member
Σε συνέχεια της συζήτησης για φυσίγγια και καιρικές συνθήκες αναφέρω τα πιο κάτω. Σύμφωνα με δελτίο καιρού από freemeteo στις 31/7 ημέρα Κυριακή δηλ αύριο θα υπάρχουν οι εξης καιρικές συνθήκες στις διάφορες επαρχίες.(Αυτά που γράφω είναι πραγματικά και το ποσοστό υγρασίας που αναφέρω είναι ο μέσος Όρος μεταξύ των ωρών 5-9 και10-1600 και ο λόγος είναι για να απλοποιήσω τα πράγματα για τους νεαρούς κυρίως κυνηγούς.)
• Λεμεσός ,περιοχή Φοινικάρια .Από τις 5 μέχρι τις 9 το πρωί η υγρασία θα είναι περίπου 75%(υγρός) και από τις 10-1600 το απόγευμα θα είναι 50%(ξηρός).Ο αέρας θα είναι 1-2
• Πάφος, περιοχή Αναδιού. Απο τις5-9 η υγρασία θα είναι 70%(υγρός) και από 10-1600 60% (κανονικός) Ο αέρας θα είναι 1-2
• Λάρνακα, περιοχή Πυργά. Από τις 5-9 η υγρασία θα είναι 60%(κανονικός) και από 10-1600 35% (ξηρός) Ο αέρας θα είναι 1-2-3
• Λευκωσία, περιοχή Φοιλάνι. . Από τις 5-9 η υγρασία θα είναι 75%(υγρός) και από 10-1600 40% (ξηρός) Ο αέρας θα είναι 1-2-3
----Αν αύριο άρχιζε το κυνήγι και θα επέλεγα να πάω στο Φοιλάνι για φάσες Παρέα με το φίλο μου τον ΚΚΙLER!!!! Θα επέλεγα από τα φυσίγγια, πάντα κατά την δική μου γνώμη, για το πρωινό επειδή θα έχει υγρασία , Top31gr—Rocket32gr—Victory starlight 32gr---Olyp.super 32gr. Για τις 10 και μετά λογω του καιρού που μεταβάλλεται σε ξηρό θα επέλεγα από τα φυσίγγια, Gem32gr--H/V 31gr—victory 31gr—Mini 29gr
-----Aν επέλεγα να πάω Πάφο ,στο Αναδιού για κυνήγι τότε για το πρωινό θα ήταν το ίδιο με αυτό της Λευκωσίας και για τις 10 και μετά που ο καιρός μεταβάλλεται σε κανονικό θα επέλεγα από,Mirage 30gr—Tiger 30gr—Gem 35gr—Gem 30gr—Champion 31gr.
Αν κάποιοι φίλοι μπορούν να δώσουν κάποιες δικές τους επιλογές βάση των ποιο πάνω καιρ. Συνθηκών θα ήταν χρήσιμο να τις δώσουν για να εμπλουτίσουμε τις επιλογές μας. Φίλε kkiler αν μπορούσες να μας δώσεις και τις δικέ σου επιλογές θα ήταν καλοδεχούμενες.
• Λεμεσός ,περιοχή Φοινικάρια .Από τις 5 μέχρι τις 9 το πρωί η υγρασία θα είναι περίπου 75%(υγρός) και από τις 10-1600 το απόγευμα θα είναι 50%(ξηρός).Ο αέρας θα είναι 1-2
• Πάφος, περιοχή Αναδιού. Απο τις5-9 η υγρασία θα είναι 70%(υγρός) και από 10-1600 60% (κανονικός) Ο αέρας θα είναι 1-2
• Λάρνακα, περιοχή Πυργά. Από τις 5-9 η υγρασία θα είναι 60%(κανονικός) και από 10-1600 35% (ξηρός) Ο αέρας θα είναι 1-2-3
• Λευκωσία, περιοχή Φοιλάνι. . Από τις 5-9 η υγρασία θα είναι 75%(υγρός) και από 10-1600 40% (ξηρός) Ο αέρας θα είναι 1-2-3
----Αν αύριο άρχιζε το κυνήγι και θα επέλεγα να πάω στο Φοιλάνι για φάσες Παρέα με το φίλο μου τον ΚΚΙLER!!!! Θα επέλεγα από τα φυσίγγια, πάντα κατά την δική μου γνώμη, για το πρωινό επειδή θα έχει υγρασία , Top31gr—Rocket32gr—Victory starlight 32gr---Olyp.super 32gr. Για τις 10 και μετά λογω του καιρού που μεταβάλλεται σε ξηρό θα επέλεγα από τα φυσίγγια, Gem32gr--H/V 31gr—victory 31gr—Mini 29gr
-----Aν επέλεγα να πάω Πάφο ,στο Αναδιού για κυνήγι τότε για το πρωινό θα ήταν το ίδιο με αυτό της Λευκωσίας και για τις 10 και μετά που ο καιρός μεταβάλλεται σε κανονικό θα επέλεγα από,Mirage 30gr—Tiger 30gr—Gem 35gr—Gem 30gr—Champion 31gr.
Αν κάποιοι φίλοι μπορούν να δώσουν κάποιες δικές τους επιλογές βάση των ποιο πάνω καιρ. Συνθηκών θα ήταν χρήσιμο να τις δώσουν για να εμπλουτίσουμε τις επιλογές μας. Φίλε kkiler αν μπορούσες να μας δώσεις και τις δικέ σου επιλογές θα ήταν καλοδεχούμενες.
-
- Full Member
Νομιζω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι απλα. Θα ηταν ευχης εργον εαν βασιζαμε τις επιλογες μας με βαση μονο δυο μεταβλητους παραγοντες που αναφερονται πιο πανω οι οποιοι ειναι η υγρασια και ο αερας. Σημαντικος παραγοντας ειναι η γεωμετρια της καννης μας και η θερμοκρασια το καλοκαιρι στην Κυπρο.
Κατα τη γνωμη μου οταν η θερμοκρασια δεν ειναι σε ακραια επιπεδα τοτε δεν παιζει και τοσο σημαντικο ρολο, εαν ομως μιλουμε για ακραιες καταστασεις των 40 κελσιου στις 11 το πρωι τοτε απαιτηται κατι περισσοτερο απο ενα φυσιγγιο για ξηρο καιρο. Χρειαζεται μια ισορροπημενη δοσολογια προπαντως στην πυριτιδα.
Ενα απο τα φυσιγγια που συστηνετε για υγρασια και το οποιο χρησιμοποιω φανατικα στο κυνηγι της τζικλας για μενα δεν δουλευει σε καμια περιπτωση το πρωινο με υγρασια το καλοκαιρι. Εχει διατρηση αλλα βγαζει κατανομες χαλια και για να εχουμε ενα σωστο φυσιγγιο οι κατανομες πρεπει να ειναι ανταξιες της διατρησης εαν δεν θελουμε να βασιζομαστε σε μεμονομενες επιτυχιες. Τις κατανομες κατα τι γνωμη μου μονο η εμπειρικη γνωση μπορει να τις μετρησει σωστα αφου το χαρτονι για μενα που πολλοι συστηνουν ειναι ο πιο μεγαλος ψευτης γιατι σε καμια περιπτωση δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα λογο του οτι ως γνωστο τα σκαγια ταξιδευουν σε μορφη κολουρου κωνου με μια σχετικη ατρακτο και οχι σε κυκλικη μορφη.
Οσοι ασχολουνται με τις ιδιογομωσεις θα πρεπει να ξερουν οτι σε συνθηκες ξηρου καιρου, χονδρικα δε θα λαβω υποψην αλλες μεταβλητες, η αρχη λεγει οτι αυξανεται η ποσοτητα της πυριτιδας και αυξανονται και οι αρχικες ταχυτητες, το αντιθετο συμβαινει για συνθηκες υγρασιας. Οταν η συνταγη ειναι για ξηρο καιρο και συνιστα πυριτιδα 1,70γρ. και χρησιμοποιησουμε αυτη τη δοσολογια με 57,5χιλ ρελιασμα που για παραδειγμα χρησιμοπουμε στην τζικλα σε συνθηκες 0-7 κελσιου ξεροβορια, αυτη η συνταγη δεν προκειται να δουλεψει σε 40 κελσιου αφου θα εχει τα εξης χαρακτηριστικα, διατρηση ικανοποιητικη, μεγαλες ταχυτητες, μεγαλο λακτισμα και κακες κατανομες. Οι ταχυτητες πρεπει να ειναι ισορροπημενες για να επιτυχουμε καλες κατανομες. Με το εξης φυσιγγιο θα εχουμε φαινομενα overkilling λογο μεγαλων ταχυτητων και διατρησεων, κουτσοφτερα λογο κακων κατανομων και αιματωμενα. Μπορει ομως να εχουμε και κανενα τυχερο head shot απο κανενα αδεσποτο σκαγι στα 50 μετρα που θα μας οδηγησει σε λαθος συμπερασματα.
Την πιο πανω συνταγη για να την κανουμε να δουλεψει σωστα το καλοκαιρι σε 40 κελσιου θα πρεπει οπωσδηποτε να κατεβασουμε την πυριτιδα κατα 0,05γρ και το ρελιασμα στα 58-58,3 χιλ. ετσι ειναι σιγουραπιο ισορροπημενη και αποτελεσματικη στις κυπριακες ιδιαζουσες συνθηκες.
Αυτο που θελω να αποδειξω ειναι οτι καθε φυσιγγιο αναλογα με τι δοσολογια του και τη χημικη συσταση της πυριτιδας του δουλευει σε ενα συγκεκριμενο range μεταβλητων συνθηκων που διαφερουν μεταξυ τους. Η ετικετα ξηρασια, υγρασια ειναι ενας γενικος οδηγος που σιγουρα δινει μεγαλη βοηθεια στους πληστους κυνηγους που δεν καταπιανονται με τετοιες λεπτομερειες και πολυ καλα κανουν κατα τη γνωμη μου.
Στο τελος της ημερας δε νομιζω να υπαρχει σωστη και λαθος απαντηση ή προσεγγιση σε αυτο το θεμα και αυτο που μετρα ειναι το αποτελεσμα.
Κατα τη γνωμη μου οταν η θερμοκρασια δεν ειναι σε ακραια επιπεδα τοτε δεν παιζει και τοσο σημαντικο ρολο, εαν ομως μιλουμε για ακραιες καταστασεις των 40 κελσιου στις 11 το πρωι τοτε απαιτηται κατι περισσοτερο απο ενα φυσιγγιο για ξηρο καιρο. Χρειαζεται μια ισορροπημενη δοσολογια προπαντως στην πυριτιδα.
Ενα απο τα φυσιγγια που συστηνετε για υγρασια και το οποιο χρησιμοποιω φανατικα στο κυνηγι της τζικλας για μενα δεν δουλευει σε καμια περιπτωση το πρωινο με υγρασια το καλοκαιρι. Εχει διατρηση αλλα βγαζει κατανομες χαλια και για να εχουμε ενα σωστο φυσιγγιο οι κατανομες πρεπει να ειναι ανταξιες της διατρησης εαν δεν θελουμε να βασιζομαστε σε μεμονομενες επιτυχιες. Τις κατανομες κατα τι γνωμη μου μονο η εμπειρικη γνωση μπορει να τις μετρησει σωστα αφου το χαρτονι για μενα που πολλοι συστηνουν ειναι ο πιο μεγαλος ψευτης γιατι σε καμια περιπτωση δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα λογο του οτι ως γνωστο τα σκαγια ταξιδευουν σε μορφη κολουρου κωνου με μια σχετικη ατρακτο και οχι σε κυκλικη μορφη.
Οσοι ασχολουνται με τις ιδιογομωσεις θα πρεπει να ξερουν οτι σε συνθηκες ξηρου καιρου, χονδρικα δε θα λαβω υποψην αλλες μεταβλητες, η αρχη λεγει οτι αυξανεται η ποσοτητα της πυριτιδας και αυξανονται και οι αρχικες ταχυτητες, το αντιθετο συμβαινει για συνθηκες υγρασιας. Οταν η συνταγη ειναι για ξηρο καιρο και συνιστα πυριτιδα 1,70γρ. και χρησιμοποιησουμε αυτη τη δοσολογια με 57,5χιλ ρελιασμα που για παραδειγμα χρησιμοπουμε στην τζικλα σε συνθηκες 0-7 κελσιου ξεροβορια, αυτη η συνταγη δεν προκειται να δουλεψει σε 40 κελσιου αφου θα εχει τα εξης χαρακτηριστικα, διατρηση ικανοποιητικη, μεγαλες ταχυτητες, μεγαλο λακτισμα και κακες κατανομες. Οι ταχυτητες πρεπει να ειναι ισορροπημενες για να επιτυχουμε καλες κατανομες. Με το εξης φυσιγγιο θα εχουμε φαινομενα overkilling λογο μεγαλων ταχυτητων και διατρησεων, κουτσοφτερα λογο κακων κατανομων και αιματωμενα. Μπορει ομως να εχουμε και κανενα τυχερο head shot απο κανενα αδεσποτο σκαγι στα 50 μετρα που θα μας οδηγησει σε λαθος συμπερασματα.
Την πιο πανω συνταγη για να την κανουμε να δουλεψει σωστα το καλοκαιρι σε 40 κελσιου θα πρεπει οπωσδηποτε να κατεβασουμε την πυριτιδα κατα 0,05γρ και το ρελιασμα στα 58-58,3 χιλ. ετσι ειναι σιγουραπιο ισορροπημενη και αποτελεσματικη στις κυπριακες ιδιαζουσες συνθηκες.
Αυτο που θελω να αποδειξω ειναι οτι καθε φυσιγγιο αναλογα με τι δοσολογια του και τη χημικη συσταση της πυριτιδας του δουλευει σε ενα συγκεκριμενο range μεταβλητων συνθηκων που διαφερουν μεταξυ τους. Η ετικετα ξηρασια, υγρασια ειναι ενας γενικος οδηγος που σιγουρα δινει μεγαλη βοηθεια στους πληστους κυνηγους που δεν καταπιανονται με τετοιες λεπτομερειες και πολυ καλα κανουν κατα τη γνωμη μου.
Στο τελος της ημερας δε νομιζω να υπαρχει σωστη και λαθος απαντηση ή προσεγγιση σε αυτο το θεμα και αυτο που μετρα ειναι το αποτελεσμα.
για να μην βασανίζεστε κ να μην κουράζεται το μυαλό σας τι φυσίγγια να παίξεται στο λαγό βάζουμε: waismanns hell rottweil χάρτενη 36gr και στην αριστερή fob livre τεσσάρα. Στην φάσσα waismanns hell rottweil πλαστική 36gr. Στην αριστερή fob livre.Στην τζίκλα φτάνει να φκάλλει σσιπεθκια 

- GiorgosT
- Full Member