ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ LAURONA
Με τοσα καλα σχολια για τουτον τον Λαουρονα θελουμε κ μεις να τον γνωρισουμε!
Φιλε φκαινεις κ σε αλλες εκδοσεις οξα μονο κυνηγετικος;
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
- πανικος
Re: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ LAURONA
[quote="axerkwtis"]Με τοσα καλα σχολια για τουτον τον Λαουρονα θελουμε κ μεις να τον γνωρισουμε!
Φιλε φκαινεις κ σε αλλες εκδοσεις οξα μονο κυνηγετικος
φιλε μου σταματα τες ειρωνειες θα διαγραφεις απο το φορουμ και θα σου στερηθει και η αδεια κυνηγιου 1 χρονο αν συνεχισεις
νομιζω υπαρχει και σε σπορτ εκδοση χαμηλωμενος με κοντοκαννο κυνηγετικο 
Φιλε φκαινεις κ σε αλλες εκδοσεις οξα μονο κυνηγετικος
φιλε μου σταματα τες ειρωνειες θα διαγραφεις απο το φορουμ και θα σου στερηθει και η αδεια κυνηγιου 1 χρονο αν συνεχισεις

μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
-
ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΦΕΡΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ(ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΠΑΛΙΑ ΘΥΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ.ΕΙΧΑ ΚΑΗΜΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΓΩ .ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΑΓ ΤΟΠΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΣ.
- APOLLON_1
-
OK ΡΕ ΑΥΛΟΣ ΚΑΛΟ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΕΞΗ. 

Μα δηλαδη, υπαρχει τουτος ο Laurona;axerkwtis έγραψε:Με τοσα καλα σχολια για τουτον τον Λαουρονα θελουμε κ μεις να τον γνωρισουμε!

Φανο δεν ειναι μυθος!!!ειναι πραγματικοτητα!!!βγαινει σε εκδοση κυπριακη (σ)πορτιν!!!
Αρεσε μου πολλα η παρομοιωση σου ομως εδωκες πανω!
Στο τζινη να του φωναζω ρεεε Διγενη πανω σου πιαστο Γριβα μου!!!πολλιν το μουστατζι!
Αρεσε μου πολλα η παρομοιωση σου ομως εδωκες πανω!
Στο τζινη να του φωναζω ρεεε Διγενη πανω σου πιαστο Γριβα μου!!!πολλιν το μουστατζι!
- Laurona
eto 2 vdomades emeinan, na arxisei to kinigi na sas perasei i pellara kai evlapsen sas thoro.
Na do ti allon tha
mas peite.
Exete xarin pou epokatsa polla epeidi xanaemfanistike i leismaniasi stin megali mou skila oxa itan na sas saso, pou me peripezete.
Os kai ekeinos o kouroupettos pou kinigoumen mazi epiasen mas sto maitappin.oso gia senan re Fani, tora pou enna ftiaxei diko tou o giatros kai ennas sou kamnei tin agapimeni tou therapeia , alla pithkiavli tropo, enna deis intalois enna xoreukeis ama thoreis pithkiavi
Na do ti allon tha
mas peite.
Exete xarin pou epokatsa polla epeidi xanaemfanistike i leismaniasi stin megali mou skila oxa itan na sas saso, pou me peripezete.
Os kai ekeinos o kouroupettos pou kinigoumen mazi epiasen mas sto maitappin.oso gia senan re Fani, tora pou enna ftiaxei diko tou o giatros kai ennas sou kamnei tin agapimeni tou therapeia , alla pithkiavli tropo, enna deis intalois enna xoreukeis ama thoreis pithkiavi

Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- SilverPigeonS
Φίλε μου επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Πως δικαιολογείς ότι είναι τούρκικο;APOLLON_1 έγραψε:ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΘΚΙΑΒΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
Το πιθκιαύλιν μαζί με την ταμπουτσιά είναι τα γνήσια παραδοσιακά μας όργανα. Ως κατασκευή και ως όργανο το βρίσκεις και στην Ελλάδα με την ονομασία ''σουραύλι''.
Η χρήση του αυλού - πιθκιυαλιού στην Κύπρο μαρτυρείται από ευρήματα αρχαιοτάτων χρόνων είτε σε αγαλματίδια που έχουν βρεθεί αλλά και σε τοιχογραφίες και αγγεία!! Ετυμολογικά προέρχεται από την λέξη παιδίαυλος- παιδί + αυλός.
Ως όργανο θεωρείτε η συντροφιά του βοσκού στις πολλές ώρες μοναξιάς αλλά και ως όργανο διασκέδασης σε συνάξεις!
Επίσης είναι το όργανο το οποίο ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τον αρχαίο ελληνικό αυλό. Εξου και οι αυλιστές στα αγαλματίδια.
Τώρα όπως στην Ελλάδα το σουραύλι έτσι και στην Κύπρο το πιθκιαύλι χαρακτηρίζεται ως ποιμενικό όργανο. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την χρήση αλλά και την ύπαρξη του στα Τουρκικά εδάφη και ειδικά στου τούρκους τσοπάνιδες αφού η μουσική είναι τέχνη η οποία μεταφέρεται και διαδίδεται μέσω διαφόρων πολιτισμών.
Άρα πολύ καλύτερα μπορούμε να πούμε πως είναι όργανο εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα αλλά όχι τούρκικης προέλευσης.
To παραδοσιακό όργανο της Τουρκίας είναι το ney, όργανο επίσης φτιαγμένο από καλάμι, υπέροχο όργανο το οποίο μετά από πολύ κόπο κατάφερα να κατασκευάσω. Το είδε και ο Χρύσανθος!
Αυτή είναι η άποψη μου μέσα από μελέτες που έχω κάνει για το συγκεκριμένο όργανο. Τώρα αν υπάρχουν μαρτυρίες βάσιμες που να αποδεικνύουν την τούρκικη προέλευση του θα σε παρακαλέσω να με ενημερώσεις γιατί θα είναι άξιο θέμα για έρευνας από εθνομουσικολογικής πλευράς!
ΜΠ
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
-
- Full Member
[quote="SilverPigeonS"]Παίδες σας καλησπερίζω,
Μόλις επέστρεψα από μια συνάντηση που είχαμε προγραμματίσει με το φίλο Laurona.
Πριν δυο βδομάδες έλαβα προσωπικό μήνυμα από τον Χρύσανθο να μου εξηγεί τους λόγους που δεν μπορούσε να γράψει ένα ''τσαττιστό" για την πέρδικα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν είναι ο αρμόδιος αφού δεν είναι περτικάρης. Κάτι που μου κίνησε ιδιαίτερα την προσοχή λέγοντας πως τελικά η ωριμότητα ενός ανθρώπου φαίνεται ξεκάθαρη είτε συζητά σε γνωστό είτε σε άγνωστο κύκλο.
Αφού ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα γενικά, γνωρίζοντας ο Χρύσανθος την ιδιότητα του επαγγέλματός μου με ρώτησε που μπορούσε να βρει αυθεντικά, γνήσια, κυπριακά ''πιθκιαύλια.'' Εγώ με ιδιαίτερη χαρά τον ενημέρωσα πως ''έδωσε πάνω στη πίτα με το μέλι'' γιατί πολύ απλά μπορούμε εγώ και ο πατέρας μου να του φτιάξουμε ένα. Έτσι λοιπόν και έγινε, καταφέραμε και του ετοιμάσαμε 2 πολύ καλά μουσικά όργανα τα οποία θα τον συντροφεύουν στις εξορμήσεις του στη φύση αλλά και στο σπίτι του όταν θα θέλει να ηρεμήσει και να δημιουργήσει μουσική!
Είχαμε στη διάθεση μας περίπου 1:30 ώρα, άσχετο αν εμείς νομίσαμε πως πέρασε μόλις ένα τέταρτο. Μιλήσαμε για θέματα κυνηγιού, σκύλων, μουσικής κλπ. Μέσα σε μιάμιση ώρα κατάφερα να κερδίσω από αυτόν τον άνθρωπο πολλά πράγματα που δεν γνώριζα και με έκανε να καταλάβω πως αυτά που μου έλεγε είναι ξεκάθαρα, εφαρμόσιμα και πάνω απ' όλα ειλικρινή.
Χρύσανθε μου, σε ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση που είχαμε, μακάρι ο χρόνος να μην μας πίεζε αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές εκατέρωθεν. Θα το επαναλάβουμε όμως σύντομα.
Και ναι μπορώ αναμφίβολα να σε αποκαλέσω φίλο με όλη τη σημασία της λέξης έστω και αν βρεθήκαμε μόνο για μια φορά!
Στο επανιδείν φίλε μου!!
Υ.Γ Επισυνάπτω και τα ''πιθκιαυλούθκια''!! Το πρώτο ήταν η έκπληξη
[/quote
Συγχαρητήρια κοπελιά, ετο
ηντα που πρέπει να ακούμε τζιαι ηντα που πρέπει να καμνουμε.
Μόλις επέστρεψα από μια συνάντηση που είχαμε προγραμματίσει με το φίλο Laurona.
Πριν δυο βδομάδες έλαβα προσωπικό μήνυμα από τον Χρύσανθο να μου εξηγεί τους λόγους που δεν μπορούσε να γράψει ένα ''τσαττιστό" για την πέρδικα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν είναι ο αρμόδιος αφού δεν είναι περτικάρης. Κάτι που μου κίνησε ιδιαίτερα την προσοχή λέγοντας πως τελικά η ωριμότητα ενός ανθρώπου φαίνεται ξεκάθαρη είτε συζητά σε γνωστό είτε σε άγνωστο κύκλο.
Αφού ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα γενικά, γνωρίζοντας ο Χρύσανθος την ιδιότητα του επαγγέλματός μου με ρώτησε που μπορούσε να βρει αυθεντικά, γνήσια, κυπριακά ''πιθκιαύλια.'' Εγώ με ιδιαίτερη χαρά τον ενημέρωσα πως ''έδωσε πάνω στη πίτα με το μέλι'' γιατί πολύ απλά μπορούμε εγώ και ο πατέρας μου να του φτιάξουμε ένα. Έτσι λοιπόν και έγινε, καταφέραμε και του ετοιμάσαμε 2 πολύ καλά μουσικά όργανα τα οποία θα τον συντροφεύουν στις εξορμήσεις του στη φύση αλλά και στο σπίτι του όταν θα θέλει να ηρεμήσει και να δημιουργήσει μουσική!
Είχαμε στη διάθεση μας περίπου 1:30 ώρα, άσχετο αν εμείς νομίσαμε πως πέρασε μόλις ένα τέταρτο. Μιλήσαμε για θέματα κυνηγιού, σκύλων, μουσικής κλπ. Μέσα σε μιάμιση ώρα κατάφερα να κερδίσω από αυτόν τον άνθρωπο πολλά πράγματα που δεν γνώριζα και με έκανε να καταλάβω πως αυτά που μου έλεγε είναι ξεκάθαρα, εφαρμόσιμα και πάνω απ' όλα ειλικρινή.
Χρύσανθε μου, σε ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση που είχαμε, μακάρι ο χρόνος να μην μας πίεζε αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές εκατέρωθεν. Θα το επαναλάβουμε όμως σύντομα.
Και ναι μπορώ αναμφίβολα να σε αποκαλέσω φίλο με όλη τη σημασία της λέξης έστω και αν βρεθήκαμε μόνο για μια φορά!
Στο επανιδείν φίλε μου!!
Υ.Γ Επισυνάπτω και τα ''πιθκιαυλούθκια''!! Το πρώτο ήταν η έκπληξη

Συγχαρητήρια κοπελιά, ετο
ηντα που πρέπει να ακούμε τζιαι ηντα που πρέπει να καμνουμε.