ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

BAIKAL 1980 έγραψε: ...εισαι φασσαρης αρρωστος...τζαι λεξη εν εκαταλαβαμε που τουτα που λαλειτε...αλλα παλε θκιαβαζουμε τα!!! :lol:
Να σε βοηθήσω αν και δεν κατέχω από ιδιογόμωση:

Π.χ κάποιος ανάφερε:

1.65 (Ποσότητα μπαρούτι) 32( βάρος σκαγιών) σε καλυκα 67 (67μμ κάλυκας) με ζυπλαστ (πιστονάκι) και cx2000 (καψούλι)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyrosspyrou851 την 14 Οκτ 2013, 19:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Ο λόγος είναι για να μην αναποδογυρίσει κατά την έξοδο από την κάννη και να πάει σαν μονόβολο...με τις εγκοπές απλά επιτρέπει στον αέρα να περνά από μέσα και να διατηρεί την πορεία του μέχρι να φύγουν τα σκάγια από μέσα.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
BAIKAL 1980

Δημοσίευση από BAIKAL 1980 »

spyrosspyrou851 έγραψε:
BAIKAL 1980 έγραψε: ...εισαι φασσαρης αρρωστος...τζαι λεξη εν εκαταλαβαμε που τουτα που λαλειτε...αλλα παλε θκιαβαζουμε τα!!! :lol:
Να σε βοηθήσω αν και δεν κατέχω από ιδιογόμωση:

Π.χ κάποιος ανάφερε:

1.65 32 σε καλυκα 67 με ζυπλαστ και cx2000

^^Ποσότητα μπαρούτι ^^ βάρος σκαγιών ^^67μμ κάλυκας ^^πιστονάκι ^^καψούλι

...ωραιος...ετσι για να καταλαβαινουμε και λιγο εμεις που τωρα τα μαθαινουμε!!!νασαι καλα φιλος!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

RELOADER S έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΥΘΟ?
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ?
ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΓΥΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ.
Φίλε Reloader, πρώτα απο όλα καλοσώρισες στην παρέα μας.
Δεν μου εχει τύχει να δουλέψω Z-Plast, αλλα εχω Αμερικάνικης προέλευσης πατέντες τέτοιου τύπου. Εκτός απο το αεροδυναμικό σχήμα του, αν πάρεις στα χέρια σου ενα και το βάλεις στον πάγκο σου και ταυτόχρονα το σπρωξεις ελαφρώς προς τα κάτω, θα δεις ότι δημιουργείται ενα "Κουζούι", για αυτο το λόγο πιστεύω πως για να λειτουργήσει σωστα θα πρεπει να βληθει με Cyl., ούτως ώστε να εγκλωβίζει και να αναγκάσει τα σκαγια να παραμείνουν εντός για όσο γίνεται περισσότερη απόσταση.

Αν και προιγουμένος, έχουμε καταναλώσει αρκετα το θεμα με τις τις υγρασιες και τις πυριτιδες, δεν υπάρχει πουθενά τεκμηριωμένη έρευνα που να λέει πως οι πυριτιδες επηρεάζονται, αφου όλες εχουν υγρασία έτσι ώστε να μην χρειάζονται οξυγόνο για να αναφλεγούν, όπως επίσης ειναι σχεδόν αδύνατον η πυριτιδα καθώς ειναι εντός φυσιγγίου να έρθει σε επαφή με υγρασιες, παρα μόνο απο δική μας παρέμβαση.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

καινουργια βιβλος
http://www.oplognosia.com/eidiseis/eidiseis324.php
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

andreas78 έγραψε:
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ?
Δεν μου εχει τύχει να δουλέψω Z-Plast, αλλα εχω Αμερικάνικης προέλευσης πατέντες τέτοιου τύπου. Εκτός απο το αεροδυναμικό σχήμα του, αν πάρεις στα χέρια σου ενα και το βάλεις στον πάγκο σου και ταυτόχρονα το σπρωξεις ελαφρώς προς τα κάτω, θα δεις ότι δημιουργείται ενα "Κουζούι", για αυτο το λόγο πιστεύω πως για να λειτουργήσει σωστα θα πρεπει να βληθει με Cyl., ούτως ώστε να εγκλωβίζει και να αναγκάσει τα σκαγια να παραμείνουν εντός για όσο γίνεται περισσότερη απόσταση.

Αν και προιγουμένος, έχουμε καταναλώσει αρκετα το θεμα με τις τις υγρασιες και τις πυριτιδες, δεν υπάρχει πουθενά τεκμηριωμένη έρευνα που να λέει πως οι πυριτιδες επηρεάζονται, αφου όλες εχουν υγρασία έτσι ώστε να μην χρειάζονται οξυγόνο για να αναφλεγούν, όπως επίσης ειναι σχεδόν αδύνατον η πυριτιδα καθώς ειναι εντός φυσιγγίου να έρθει σε επαφή με υγρασιες, παρα μόνο απο δική μας παρέμβαση.
Ανδρέα αυτό ακριβώς πού θα έλεγα στο VTI-CHRIS για το ότι δηλ. τα σκάγια ταξιδεύουν περισσότερο με το βυσμα λόγω σχεδιασμού άρα καί καλύτερη συγκέντρωση το επισήμανες .Όσο αφορά το CYL. ακούγεται παράξενο
είναι όμως απλή λογική.(περισσότερο διάστημα γιά το βύσμα)
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

RELOADER S έγραψε:
andreas78 έγραψε:

Ανδρέα αυτό ακριβώς πού θα έλεγα στο VTI-CHRIS για το ότι δηλ. τα σκάγια ταξιδεύουν περισσότερο με το βυσμα λόγω σχεδιασμού άρα καί καλύτερη συγκέντρωση το επισήμανες .Όσο αφορά το CYL. ακούγεται παράξενο
είναι όμως απλή λογική.(περισσότερο διάστημα γιά το βύσμα)
οντως ετσι ειναι εγω το δουλευω χρονια και βγαζει καλυτερες κατανομες σε ανοιχτα τσοκ
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Αν και προιγουμένος, έχουμε καταναλώσει αρκετα το θεμα με τις τις υγρασιες και τις πυριτιδες, δεν υπάρχει πουθενά τεκμηριωμένη έρευνα που να λέει πως οι πυριτιδες επηρεάζονται, αφου όλες εχουν υγρασία έτσι ώστε να μην χρειάζονται οξυγόνο για να αναφλεγούν, όπως επίσης ειναι σχεδόν αδύνατον η πυριτιδα καθώς ειναι εντός φυσιγγίου να έρθει σε επαφή με υγρασιες, παρα μόνο απο δική μας παρέμβαση.[/quote]

είναι όμως απλή λογική.(περισσότερο διάστημα γιά το βύσμα)[/quote]
οντως ετσι ειναι εγω το δουλευω χρονια και βγαζει καλυτερες κατανομες σε ανοιχτα τσοκ[/quote]

Δλδ χαράς ευαγγέλια για τούς κατόχους σκεετ όπλων.Εκεί πού όπως καί να το κάνουμε ειχαν ενα πλεονέκτημα σέ κοντινές βολές ,στή φάσσα -λαγό όμως υπάρχει πάντα λίγο το αίσθημα της ανασφάλειας!!Ι Ιδού η Ρόδος να γίνουν συνάδελφοι καί να γεμίζουν τα δικά τους LONG RANGE FOR SKEET GUN!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω φετος ξεκινησα την ιδιογομωση και μεχρι στιγμης μονο στο σκοπευτηριο χρησιμοποιησα ιδιογομωσεις με πολυ καλα αποτελεσματα.

Πυριτιδες
Για σκοπευτηριο
CSB 5
D20
και Πιστονια Κυλιλη

Για κυνηγι
ΑΟ
Α1
και Πιστονια Victory

Kαλυκες μονο Victory και κυνηγι και σκοπευτηριο
Καψουλια CX2000 και κυνηγι και σκοπευτηριο
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Εγω φετος ξεκινησα την ιδιογομωση και μεχρι στιγμης μονο στο σκοπευτηριο χρησιμοποιησα ιδιογομωσεις με πολυ καλα αποτελεσματα.

Πυριτιδες
Για σκοπευτηριο
CSB 5
D20
και Πιστονια Κυλιλη

Για κυνηγι
ΑΟ
Α1
και Πιστονια Victory

Kαλυκες μονο Victory και κυνηγι και σκοπευτηριο
Καψουλια CX2000 και κυνηγι και σκοπευτηριο
Καλησπέρα.Φίλε BREDA η D20 σε 1.55χ32 κάνει γιά αρκετά θηράματα.Ωραία ριξιά κλασσική καί αρκετά σταθερή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”