ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
nike powder
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από nike powder »

andreas78 έγραψε:Μα δεν είναι οι πυρίτιδες που επιρεάζονται απο τις καιρικές συνθήκες αλλά το όλο σετάπ του εκάστοτε φυσιγγίου!!!!!
Δεν υπαρχει πυρίτιδα που να κατασκευάστικε για χειμώνα ή για καλοκαίρι!!!!

δεν υπαρχουν αλλα πυριτιδεσ που ειναι μονοβασικεσ επειρεαζονται περισσοτερο το καλοκαιρι αφου το καλοκαιρι συνανταμε τα ψηλα σειμια υγρασιασ
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Nike,
Πώς ερχεται σε επαφή η πυρίτιδα με την υγρασία, ενώ αυτη ειναι εντός φυσιγγίου????
Επίσης ποια εταιρεία κατασκευής πυρίτιδας φτιάχνει πυρίτιδες αναλόγος καιρικών συνθηκών?? Και ποιά πυρίτιδα είναι αυτή???
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

andreas78 έγραψε:Φίλε Nike,
Πώς ερχεται σε επαφή η πυρίτιδα με την υγρασία, ενώ αυτη ειναι εντός φυσιγγίου????
Επίσης ποια εταιρεία κατασκευής πυρίτιδας φτιάχνει πυρίτιδες αναλόγος καιρικών συνθηκών?? Και ποιά πυρίτιδα είναι αυτή???
Αντρέα με μας χαλάς τον μύθο για τις υγρασίες τζιαι τον αέρα, άτε να δω άαα !!! :o :o (πες τα χρυσόστομε ). :P
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Γιατι τοτε η τεκνα τα πάει καλύτερα στην υγρασία παρα η Αο που εχουν περίπου της ίδιες δοσολογίες εκτος αν ι Αο την στήσεις σε κοντρα δόσεις που αυτο ειναι διαφορετικό
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Παίδες αφήστε τους μύθους...το μόνο που αλλάζει είναι ελαφρώς οι συγκεντρώσεις αναλόγως του setup...τίποτα άλλο.
Σκεφτείτε μόνο πότε ήρθαν οι διβασικές στην Κύπρο...τόσα χρόνια που γεμίζονταν σχεδόν όλα τα φυσίγγια με D20, A1, A0 και MAXAM είχαμε πρόβλημα???
Τα σκάγια φεύγουν όλα ανεξερέτως με μια ταχύτητα τώρα το πού θα παν εξαρτάται από εμάς.
Και για να το ξεκαθαρίσω...και εγώ αυτής της λογικής ήμουν, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν ευσταθεί!!! ;)
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Εγω δε νασχολουμε οποταν αν ρωτω πελλαρες μην με παρεξηγησετε αλλα....

Γιατι βλεπουμε διαφημισεις που λενε.... πχ γεμισμενα με τεχνα που δεν πολυεπηρεαζονται απο τις καιρικες συνθηκες.....η τις αναλυσεις των μονοβασικων με διβασικων που λενε οτι οι διβασικες λογω του οτι ειναι ας πουμε ζελατινοποιημενες....ειναι πιο ''σταθερες '' στις καιρικες συνθηκες?

Παντως εγω ξεπερασα εδω και πολυ καιρο το θεμα αυτο.......2 σταθερα φυσιγγια στο ενδημικο, δυο στην τζικλα, και οχι αναλογως πυριτιδας αλλα αναλογως εδαφους στο και θηραματος.
Για το παρουτι....ουτε που βλεπω τι εχουν μεσα...αρκει να μου δωσει ενα φυσιγγι αυτοπεποιθηση.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
andreas78

Αντρέα,
Με ποιον τροπο εκρινες ότι η μια κάνει ενω η άλλη όχι?
Ο μόνος τρόπος για να επηρεαστεί η πυριτιδα εντός φυσιγγίου ειναι να αλλάξει η θερμοκρασία του για παράδειγμα απο 30°C σε -10°C μέσα σε κλασματα του δευτερολέπτου ή και το αντίθετο, κατι το οποίο δεν ειναι εφικτό να συμβεί αν δεν το κανουμε απο μόνοι μας!!!!!!!
Αν όμως κατα την διάρκεια που ειναι αποθηκευμένη, βρίσκεται υπό λανθασμένες συνθήκες, τότε ναι η διβασική θα αντέξει περισσότερο απο την μονοβασική η οποία θα αλλοιωθεί πολυ εύκολα.

Όλες οι πυριτιδες λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα, το θεμα ειναι αν το εκάστοτε σεταπ ειναι κατάλληλο για το κυνηγι που θα κανουμε (ατμόσφαιρα, υψόμετρο, θήραμα...κ.Τ.λ), η αλλοίωση που θα υποστεί θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο, τις παραμενουσες ταχυτητες, την κατανομη και διασπορα.
Αν στήσουμε το σεταπ μας στον μέσο όρο βάρους γομωσης κάποιας πυριτιδας και με αρχικές περίπου ~380m/s, οι αλλοιώσεις θα ειναι ελάχιστες και αμελητέες, ο σκοπός θα πρεπει πάντα να έχουμε όσο γίνεται λιγότερη αλλοίωση στις παραμενουσες και αυτή η ταχύτητα για αρχική ειναι κατα την δική μου γνώμη η καταλληλότερη, φτάνει να σημαδευουμε σωστα και σε λογικές αποστάσεις.

@ μόνο τα καταστήματα φίλε και οι κατασκευαστές φυσιγγιων κάνουν αυτές τις διαφημίσεις!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreas78 την 10 Οκτ 2013, 18:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
andreas78

Οι αλλοιώσεις που αναφέρομαι αφορούν αποκλειστικά τα σκάγια και όχι την πυριτιδα, δεν το έγραψα ξεκάθαρα.... :P
Και εξαρτώνται απο τις αρχικές μας ταχυτητες, την ατμόσφαιρα, καιρικές συνθήκες.
BAIKAL 1980

Δημοσίευση από BAIKAL 1980 »

φιλε ανδρεα78....παρακολουθω πολυ τις συζητησεις σας...θελω να σου πως ειμαι παντελως ασχετος με ιδιογομωσεις...με αυτα που λες συμπεραινω πως αν παιζει ρολο η αλοιωση στα σκαγια και μονο...τοτε φυσιγγια με σκαγια απο νικελ,χαλκο και καποια αλλα με περιεκτικοτητα σε αντιμονιο τοτε ειναι ισως πιο αξιοπιστα...??
andreas78

Φίλε σε γενικές γραμμές, ασχολούμαστε με τρίχες, ειμαστε ενα μικρο νησί και οι καιρικές συνθήκες ειναι πανομοιότυπες σε όλη την επικράτεια με ελάχιστη διαφοροποίηση, άνετα ενα καλοστημένο φυσιγγιο εργοστασιακό η και ιδιογομωσης μπορει να αντεπεξέλθει παντού!!!!!!!
Τα σκάγια στα οποία αναφέρεσαι ειναι πιο σφαιρικά, πιο σκληρά και άρα διατηρούν για μεγαλητερη απόσταση την ταχύτητα τους, συνήθως αυτα τα σκάγια, χάλκινα ή με μεγαλη περιεκτικότητα αντιμονιου χρησιμεύουν για μακρινές βολές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”