dangerous έγραψε:Hercules έγραψε:axerkwtis έγραψε:φιλε dangerous
αμαν γυρεις τις πισω μαξιλαρες μπροστα εχεις παρα πολυ τοπο..ο λογος που εν το καμνω εν για να μπορω να περνω αν τυχει αλλο κανενα ατομο μαζι μ αφου φορει πισω ατομα ανετα..εν ειναι jimny ασπουμε εν πιο μεγαλο και πιο πλατυ..οταν λεω οικονομικο τι εννοω..?να το γεμωσω τελια και να το τσιακκαρω εν το εκαμα αλλα καθε φορα που εβαλα πεζινα εμηδενιζα το μιλιμετρο για να το δω..περιπου με 20 ευρω εκοφκα 140 μιλια στο high way και εχω σπασμενο καταλυτη..πε μ αν ειναι οικονομικο η οι..μες την πολη αμαν κυκλοφορω ξεχανω ποτε του βαλω..αμαν σασω και τον καταλυτη σκεφτου τι εν να γινει..
εν πολλοι που μ ελεαν κ μενα..το θεμα τι ειναι?τουτο το μοντελο εν εχει καμια σχεση με το νεο ουτε και με τα πιο παλια..εν κατι σαν facelift..το νεο ρουφικτρα με συνεχομενο 4Χ4..η εκδοση του δικου μου "SE" εν με τα πιο πολλα εχτρα ερκεται με ριμς και αιρκοντισιον..υποψη εν πολλα λια με a/c στα 100 να εβρεις 2..
η γνωμη μου εβρε ενα δοκιμαστο κ εν να καταλαβεις μονος σου..κ το ταξιδι του ανετο οι οπως τα αλλα που μετα τα 100 ετρεμε..επηα ως τα 160 μια χαρα..
Φιλε αχερκωτης οι αριθμοι που παρεθετεις για την καταναλωση του συγκεκριμενου οχηματος σιγουρα δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα ειδικα εαν η διαδρομη ηταν σε high way οπως αναφερεις, μαλλον θα συγχησες τα μιλια με τα χιλιομετρα η θα αναφερεσε σε τιμες βενζινης προ 3 ετιας και οχι τις παρουσες τιμες.
20 ευρω βενζινη σημαινει περιπου 16 λιτρα ----140μιλια δηλ. 225,31χιλιομετρα δηλαδη 7λιτρα τα 100χιλιομετρα.
Ενδεικτικα να αναφερω οτι το Dmax που ειναι το πιο οικονομικο διπλοκαμπινο κανει 8λιτρα/100χλμ μεικτο κυκλο δηλαδη περισσοτερο, ενω ενα Τογοτα Auris 1.6 petrol που ειναι απο τα πιο οικονομικα στην κατηγορια του εχει καταναλωση εκτος πολης 8,4λιτρα/100χλμ δηλαδη και παλι περισσοτερο.
Μια λογικη τιμη για το GV 1.6 ειναι περιπου 11-12λιτρα/100χλμ δηλαδη 16λιτρα (20ευρω) 140χλμ = 11,43λιτρα/100χλμ. λογικο τωρα.
Τα αναφερω αυτα επειδη κατεχω το ιδιο οχημα και το γνωριζω πολυ καλα. Με την τοποθετηση manual locking hubs, η καταναλωση πεφτει στα 9-10λιτρα/100χλμ. και το οχημα απελευθερωνεται ακομη περισοτερο, ενω με ελευθερο καταλυτη Ευρο4 η καταναλωση πεφτει ακομη λιγο πιο κατω. Μιλω παντα για το μοντελο με τη μηχανη G16b και οχι για τα παλιοτερα μοντελα.
Το οχημα παντως ειναι μια πολυ τιμια επιλογη με το μεγαλυτερο ατου νομιζω να το εχει εκτος δρομου αφου με ενα καλο ελαστικο Μ/Τ ή Α/Τ 50/50 και μια καλη αναρτηση παει παντου και βαζει τα γυαλια σε πολλα διπλοκαμπινα σε συνθηκες οπου η τετρακινηση ειναι αναγκαια.
φιλε τα manual locking hubs γιατι εχουν τοση χρησιμοτιτα??παιζουν τοσο σημαντικο ρολο στη καταναλωση??το μονο θετικο τους δεν ειναι οτι μετα την χρηση του 4wd σου απελευθερωνει αμεσως τους τροχους??αν αυτο γινεται αυτοματα οπως σε ολα τα συγχρονα αυτοκινητα πια η διαφορα...
εξηγησε μου σε παρακαλω λιγο το συγγεκριμενο κοματι...
Τα προηγουμενα μοντελα Vitara ειχαν automatic locking hubs, αφου εβαζες βοηθητικες τοτε τα αξονακια μπροστα εδιναν κινηση στον τροχους. Οταν εβγαζες τις βοηθητικες, εβαζες μια πισινη και αφου ακουγοταν ο γνωστος ηχος "κλανκ" τοτε η τετρακινηση απεμπλακωταν ολοκληρωτικα αφου πλεον τα αξονακια μπροστα δεν ειχαν καμια επαφη με τους τροχους δηλ. εαν εβαζες το οχημα στον κρικο και γυριζες τον μπροστινο τροχο θα εβλεπες οτι το αξονακι δε θα γυριζε.
Αυτο ομως δε συμβαινει με τα μεταγενεστερα μοντελα Grand Vitara και Jimny αφου κατα τη γνωμη μου ο κατασκευαστης λανθασμενα δεν εβαλε καθολου hubs στο οχημα και τα αξονακια, πλανητες, κορωνα μπροστα γυριζουν συνεχεια χωρις να εχει εμπλακει η τετρακινηση. Αυτο σημαινει οτι το οχημα κινει περισσοτερο φορτιο χρειαζοντας περισσοτερη ενεργεια για να το καταφερει αυτο ενω εχει επισης και περισσοτερες φθορες στο μπροστινο συστημα τετρακινησης αφου ολα τα κινητα μερη γυριζουν αχρειαστα σε καθημερινη χρηση χωρις να εχει εμπλακει η τετρακινηση καν.
Με την τοποθετηση των manual locking hubs τοτε τα αξονακια μπροστα απεμπλεκοντε αμεσα απο τους τροχους και δεν γυριζουν αχρειαστα οταν κυλα το οχημα, ελαφρυνοντας ετσι το οχημα κατα την κινηση του σε 2wd και μειωνοντας ετσι στο ελαχιστο τις φθορες στο μπροστινο συστημα τετρακινησης αφου δε θα γυριζει αχρειαστα. Ακομη ενα σημαντικο στοιχειο ειναι το γεγονος οτι με τις χειροκινητες πλυμνες ελευθερου τροχασμου το συστημα τετρακινησης γινεται παρα πολυ αξιοπιστο αφου ειμαστε σιγουροι οτι η τετρακινηση θα εμπλακει αμεσα κατι που δεν συμβαινει με τις αυτοματες πλυμνες οπου πολλες φορες κολλανε και δεν απεμπλεκονται ή δεν εμπλεκονται.
Το μοναδικο μειονεκτημα ειναι οτι θα πρεπει να κατεβεις απο το οχημα για να κλειδωσεις τις πλυμνες οταν βαζεις 4wd, κατι που προσωπικα δεν με ενοχλει απο τη στιγμη που ξερω οτι τα ωφεληματα που μου παρεχει αυτο το συστημα ειναι πολυ σημαντικα.
Εαν το οχημα ηταν 3.0 Τurbo Diesel σιγουρα η διαφορα θα ηταν μηδαμινη αφου η θηριωδης ροπη ενος τετοιου κινητηρα θα εκανε ανεπαισθητη οποιαδηποτε διαφορα ειτε στην καταναλωση ειτε στην αποδοση του οχηματος. Και ομως εχω προσεξει αρκετα Τογοτα Hilux νεα μοντελα που οι κατοχοι τους εχουν τοποθετησει χειροκινητες πλυμνες ελευθερου τροχασμου και δε νομιζω να ειναι καθολου τυχαιο αυτο.
Οσον αφορα το Grand Vitara σιγουρα δεν ειναι Landcruiser, εχει ενα μικρο κινητηρα 1.6λιτρα ο οποιος ειναι σχετικα αδυνατος με ενα κοντο κιβωτιο ταχυτητων που το βοηθα παρα πολυ να κινηται σε δυσκολα σημεια και με μειονεκτημα την υψηλη καταναλωση σε ανοικτους δρομους με ταχυτητες ανω των 100χλμ.
Οταν παιρνεις ενα τετοιο οχημα καπου θα πρεπει να κανεις καποιους συμβιβασμους.
Κατα τη γνωμη μου το οχημα εκτος δρομου ειναι παρα πολυ καλο και θεωρω οτι για τη χρηματικη του κατηγορια ειναι μακραν το καλυτερο με διαφορα σε αυτο το τομεα.