ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Καλημέρα φίλε Αντρέα.
Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης με το συγκεκριμένο όπλο, απλός αυτή την εντύπωση έχω με το που δουλεύει καλύτερα. Έχω διευρυμένο αυλό 18.7 σε συνδιασμό με μακρύ κώνο προσαρμογής. Μια δοκιμή θα μας πησει ομως, το απόγευμα θα αναρτήσω φωτογραφίες.
Να δοκιμάσω με το 3 από τα 36 μέτρα ή να κρατήσω το 4 στα 30 για να έχουμε ίδιο μέτρο σύγκρισης?
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Με τον ίδιο τροπο, τσοκ 4 στα 30, μπορείς μετέπειτα να βγάλεις ανάλογα συμπεράσματα και για αλλα τσοκ και μετρα.
Το όπλο σου και πάλι, εφόσον βάζεις κυαθια ή τάππες με χρήση couvette, δεν θα εχει απώλειες που να σου δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Φιλε Prestige, Δοκίμασε αυτό να δεις κατανομή, 1.55 31 νο6 58.00 βύσμα gualandi η δικη μου δοκιμη εγηνε με το 725 18,7 αυλους, 408μ/δ 72% στα 30μ 4*
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Παιδιά παραθετω τους πίνακες από τις σημερινές δοκιμές που έκανα.

Φίλε Αντρέα Τ έχω δοκιμάσει το σεταπ που μου πρότεινες, με όπλο ultra xs prestige 18.7 από απόσταση 30 m με 4*. Eγώ χρησιμοποίησα το 686 καψουλι και πήρα 50%, ίσως αυτό να φταίει; Φυσικά εγω χρησιμοποιώ 5,5 σκάγια, γιατι τα 6 δυστυχώς μας τελείωσαν.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
andreas78

Φίλε,
Μακράν καλήτερο ειναι το CSB στα 30 γρ., μου άρεσε και το D20 στα 32 επειδή εχει ομοιομορφία στο κέντρο παρά τα κενά του.
Τα 28,5γρ., παρά το ότι εχουν περισσότερη συγκέντρωση απο την χθεσινή βολή εντούτοις δεν εχουν αξιόλογη κατανομη, δεν μπορω να καταλάβω τι πήγε λάθος.
Τα σκάγια είχαν περάσει πάνω απο το χείλος του κυαθίου ή ήταν οριακά στα χείλη?
Αν περνούσαν, ποσα χιλ., πιο πάνω ήταν? και ποσο περίπου συμπιεσες το κυαθιο?
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Να κάνω και εγώ μια παράθεση στο θέμα των κατανομών...
Απλά δεν υπάρχει το τέλειο. Τα σκάγια τείνουν να κατανέμονται τυχαία στο χώρο και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ή τεχνική για να τα τακτοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κενά ή τουλάχιστο να φαίνεται πάντοτε σωστή.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι διάφορες πυρίτιδες και τα υλικά βυσμάτωσης,...κ.α.
Για μια πιο σωστή και ομοιόμορφη κατανομή πρέπει η στήλη των σκαγιών να βγαίνει αβίαστα από την κάννη του όπλου...αβίαστα και όχι απλά με χαμηλή ταχύτητα. Οι πυρίτιδες παράγονται για συγκεκριμένα βάρη σκαγιών...πάνω ή κάτω από αυτά τα βάρη χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις από μέρους μας για να δουλέψουν και πάλι σωστά.
Γι'αυτό ακούμε πολλές φορές ότι το τάδε μπαρούτι είναι συγκεντρωτικό και το άλλο σκορπά τα σκάγια. Οι πυρίτιδες κατασκευάζονται για να ωθούν συγκεκριμένα βάρη σε συγκεκριμένο χρόνο μέσα στην κάννη.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε prestige με τι τσοκς εγεινα οι δοκιμες και ποιές ειναι οι διαστασεις(διαμετρος) των δυο κυκλων στα χαρτόνια των δοκιμών σου. :?:
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Παιδιά καλημέρα.
Φιλε Αντρέα 78 στα 28.5g τα σκάγια περνούσαν κοντά στα 2 χιλιοστά το κιαθιο το οποίο δεν έχει συμπιεστεί πέραν του ενός χιλιοστού. Ερώτηση: όταν μιλάμε για κενά στις κατανομές, πάντοτε με βάση το θήραμα που προορίζονται ή υπάρχει κάποιος αλλος κανόνας τον οποίο δεν γνωρίζω??

Φίλε Λευκιε όλες οι βολές έγιναν με τσοκ 4 από τα 30 μέτρα. Οι κύκλοι έχουν διάμετρο 50 και 70 εκατοστά αντίστοιχα.
andreas78

Καλημέρα παίδες,
Η προσπάθεια μας παρα το ότι δεν πρόκειται ποτε να αγγίξει το τέλειο, πρεπει να γίνεται με απώτερο σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κανονικά στις δοκιμές μας, θα πρεπει να ρίχνουμε το λιγότερο απο 3-5 φυσίγγια, για να μπορούμε να κρίνουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για ενα σεταπ.
Ολες οι βολές, προχθεσινές και χθεσινές, ειναι πολυ καλές και μπορούν να ριχτούν άνετα στο κυνηγι.
Τα 30 γρ., σε σχέση με την προχθεσινή βολη, εχουν μεγαλη διαφορά, η νέα βολη εχει μόνο δυο αισθητα κενά και μαλιστα μονο στην περιφερεια, που σε περίπτωση που επαναλαμβανοταν η βολη μπορει να μην ξανά εμφανίζονταν.
Τα 28,5 γρ., όμως ενω εχουν υπέρ συγκέντρωση στο κέντρο, εχουν αισθητά κενά και αδύνατη περιφέρεια, σε σύγκριση με την πρώτη βολή, προχθές. Υπόψιν ότι μετα το CSB στα 30, την επόμενη καλητερη συγκέντρωση νομίζω την εχει το 28,5γρ!!!!
Σε γενικές γραμμές, εγω θα έριχνα τα φυσίγγια αλλα με πιο μικρο νούμερο σκαγιων, 6 ή και 7.
Κατα την γνώμη μου η κατανομη και συγκέντρωση ενος φυσιγγίου, λογικα θα πρεπει να ειναι περι τα 60-65% και η διάφορα κέντρου περιφέρειας να ειναι περίπου 10%, σε κύκλο 76εκ., με κεντρικό κύκλο των 50εκ., η βολές μας κανονικά πρεπει να γίνονται απο τα 36μετρα με τσοκ 3, αλλα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και με αλλα τσοκ και μετρα, δηλ., μέχρι τα 25 το 5, 26-30 το 4 και πάνω απο 30 μέχρι 36 το 3.
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Απορία αν έκανε ο φίλος prestige δοκιμη με οπλο με αυλούς 18.4 18.5 εν θα γέμιζε τον στόχο παραπάνω? Εγω που εκαμα δοκιμη σε πλακας μπογιατισμενο κίτρινο στα 35 μέτρα με άσσο έφκαλε του τρύπα εκαμεν το πατσιαουρι ηταν αδύνατο να ξαναδοκιμασεις να σημειώσω οτι επεξα με beretta 686E sporting με τα δικά του τσοκ αν βρω το πλακας που θα πάω Λάρνακα να το βγάλω φοτο
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”