ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Prestige 8 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Αντρέα μου, φραπεδάκι στο pc, και αναλυση με απλο προγραμμα ζωγραφικής :P

Δουλευω, 206S- D20SE- NOBEL 78- SOKOL BG.
Τις περισσότερες δεν τις έχω δουλέψει..
Για τις δοκιμές αύριο θα δοκιμάσω με τσοκ 3 στα 30, μιας και με αυτό κινηγάω την φάσσα και οι πρώτες μου τουφεκιές είναι σε αυτές τις αποστάσεις. Τι λες Αντρεα;
Στα 35 μετρα με 3 τσοκ φίλε
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
Prestige 8 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Αντρέα μου, φραπεδάκι στο pc, και αναλυση με απλο προγραμμα ζωγραφικής :P

Για τις δοκιμές αύριο θα δοκιμάσω με τσοκ 3 στα 30, μιας και με αυτό κινηγάω την φάσσα και οι πρώτες μου τουφεκιές είναι σε αυτές τις αποστάσεις. Τι λες Αντρεα;
Στα 35 μετρα με 3 τσοκ φίλε
Οκ φίλε Αντρεα Τ..
Τα σεταπ που θα δοκιμάσω είναι αυτά που μου προτεινες χτες και ενά σεταπ του φίλου Αντρεα 78, για αρχή να έχω μια πρώτη εικόνα. Εσύ τι γνώμη έχεις για τα συγκεκριμένα σεταπ; Τι δινατότητες έχουν σε τετοιες αποστάσεις και κατανομές;
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Prestige 8 έγραψε:

Στα 36 μετρα βαζουμε τσοκ 3, στα 30 το 4, βάλε το και μπορουμε να το κρινουμε.... :P
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:
Prestige 8 έγραψε:

Στα 36 μετρα βαζουμε τσοκ 3, στα 30 το 4, βάλε το και μπορουμε να το κρινουμε.... :P
Μην πατάς το βυσμα ειδικά του κιλιλη που ειναι σκληρό
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Έχει δοκιμάσει κανείς από εσάς την χρήση σκόνης πολυαιθελένιου ή αλευριού βρώμης μέσα στα σκάγια?

Αν ναι, ποιά τα αποτελέσματα και οι παρατηρήσεις σας?
andreas78

master έγραψε:Έχει δοκιμάσει κανείς από εσάς την χρήση σκόνης πολυαιθελένιου ή αλευριού βρώμης μέσα στα σκάγια?

Αν ναι, ποιά τα αποτελέσματα και οι παρατηρήσεις σας?

Επι του θέματος θα βρεις πολλές απαντήσεις στο board του Νίκου, ειναι έξυπνη πατέντα για μακρινές βολές, αλλά κυρίως για να μην παραμορφωνονται τα σκάγια κατα την τριβή μεταξύ τους. Επιπλέον η καλα αλεσμένη βρώμη εντός των σκαγιων δημιουργεί ενα είδος καλουπιού, προσφέροντας σαφώς καλητερη κατανομή στις μακρινές βολές.
Το μόνο που εχω δοκιμάσει στο παρελθόν, ειναι η τοποθέτηση ελαφρώς αλεσμένης βρώμης, ενδιάμεσα απο μαλλινες τάππες, με την έξοδο τους απο την κάννη η βρώμη διασπάται και δεν πιέζονται περισσότερο τα σκάγια μετα την έξοδο τους, με αποτέλεσμα να έχεις ελαφρώς πιο κλειστή κατανομη και πιο μαλακή ντουφεκιά.
Παλαιότερα, όταν τα φυσίγγια ήταν μόνο ιδιογομωσης, έβαζαν αντί για μαλλινες, πίτουρα χοντρά και σε συνδυασμό με τους τότε στενούς αυλούς, είχαν επιτυχίες σε μακρινές βολές.
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Αντρέα παραθέτω τα αποτελέσματα.
Οι δοκιμές έχουν γίνει από τα 30 μ με τσοκ 4. Όλα τα φυσίγγια περιέχουν σκάγια νο 5,5..
Για τις 28,5 υπάρχουν 228 σκάγια. Για τις 30 υπάρχουν 240 σκάγια. Για τις 32 υπάρχουν 256 σκάγια. Για τις 34 υπάρχουν 272 σκάγια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
andreas78

Φίλε Prestige,
Ολες οι βολές σου, ειναι πολυ καλές απο θεμα συγκεντρώσεων, επίσης αρκετα καλές ειναι και οι κατανομές.
Όλα τα σεταπ σου μπορείς να παίξεις μαζί τους με το τσοκ και να έχεις παρόμοια αποτελεσματα, διότι φενονται να εχουν παρόμοιες συγκεντρώσεις και με τσοκ 5 μέχρι τα 25 μετρα θα ειναι τα ίδια ενω μπορείς να τα ρήξεις και με τσοκ 3 απο τα 30 μέχρι και 38 μετρα και θα εχουν τις ίδιες κατανομές και συγκεντρώσεις, μπορω να σου πω πως θα ειναι και με λιγότερα κενά.
Επεξεργάστηκα δυο απο αυτές και θα τις παραθέσω, θα ήθελα όμως να σου προτείνω κάτι που πιστεύω θα διορθώσει πλήρως και τις λίγες ατέλειες στο θεμα των κατανομών.
Θα σου πρότεινα λοιπόν, αν οι βολές σου θα ειναι μέχρι 30-38 μετρα, να κατεβάσεις το μπαρούτι στα 28,5γρ., και να το κανείς 1,45 και ταυτόχρονα να βάλεις σκάγια Ν6 ή Ν7. Το ίδιο και στα 32γρ., να κατεβείς στο 1,50-1,55 και με σκάγια Ν6, βάλε και στα δύο Μ686, τα κυάθια σου προσπάθησε να μην τα συμπιέζεις πέραν του 1-1,5χιλ., τον Κυλίλη δε όχι πέραν του 0,5χιλ.
Η μείωση της πυριτιδας δεν θα σου μειώσει αισθητά την ταχύτητα, είσαι ήδη αρκετα ψηλά, αλλα θα σου κλείσει τις λίγες τρύπες που υπάρχουν στις κατανομές και σε συνδυασμό με το Μ686, που θεωρείται πολυ γλυκό, δεν θα έχεις θεμα με την θερμοκρασία.
Τα φυσίγγια θα μπορείς να τα κυνηγήσεις με τσοκ 4-3 ή και 5-4.
Παρεμπιπτόντως, τι κυαθια χρισιμοποιησες?

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... 110ef5.jpg

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... d11a45.jpg
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Φιλε Αντρεα78 πρώτιστος ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές. Θέλω να σου αναφέρω ότι τα συγκεκριμένα φυσίγγια θέλω να τα προσαρμοσω αποκλειστικά για φασσοκυνηγι, στο οποίο πάντοτε κυνηγάω με τσοκ 3-1 ή 3-2. Και εγώ πιστεύω ότι με το 3 θα είμαι καλυμμένος από θέμα τόσο συγκέντρωσης όσο και κατανομών μίας και το 3 στο όπλο μου το θεωρώ το πιό ισορροπημένο. Τώρα όσο αφορά την πυρητιδα για να κατέβω λίγο κάτω το φοβάμαι λίγο, γιατί έχω διευρυμένο αυλό και δουλεύει πολύ καλύτερα όταν εχω λίγη πίεση. Αν προλάβω αύριο όμως θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες και θα βάλω τα αποτελέσματα. Στις δοκιμές που εχω κάνει όλα τα σεταπ τα δοκίμασα τόσο με Μ686 όσο και με CX2000. Αυτόπου παρατηρεισα σε όλα είναιοτι με το Μ686 οι συγκεντρωσεις ήτα πολύ καλύτερεςκαι οι κατανομέςεπισης. Υποθέτω λόγοτου οτι το 2000 ανεβάζει τις πιέσεις. Να αναφέρω ότι οι δοκιμές έγιναν από τις 13.00 - 15.00, με θερμοκρασία 35 και υγρασία 40-50. Ερώτηση: Προοριζω το 32 και 34 για πρωί όπου οι θερμοκρασία είναι πιο κάτω, με βάση τα πιο πάνω δεδομένα είναι καλυτερα να δουλέψω το CX2000 ή το Μ686 για αυτα τα δύο??

Όσον αφορά τώρα τα κιαθεια που χρησιμοποιώ είναι αυτά πού χρησιμοποιεί η Olympia σε όλα σχεδόν τα φυσίγγια της, δεν ξέρω τον τύπο τους.:) Αύριο να δοκιμάσω και με τον Β&P Z2M για σύγκριση.
andreas78

Καλημέρα,
Με τσοκ 3-2, θα είσαι πλήρως καλυμμενος απο θεμα κατανομών κα συγκεντρώσεων, ειναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στις βολές που έχεις κάνει, εχουν σταθερή περιφέρεια και κέντρο όλα τα σεταπ.
Στο θεμα καψουλι θα έβαζα cx2000 μόνο στα 34γρ.

Το θεμα των απωλειών, λόγο διευρημενου αυλού, δεν υφίσταται και πρεπει να δίξεις εμπιστοσύνη στο όπλο σου, ο Olymbia, νομίζω βάζει Gualandi, κυάθια που ειναι πιοτικότατα. Ο μόνος τρόπος για να έχεις αισθητές απώλειες ειναι να κλείσεις με τάπα χωρίς την χρήση couvette, αλλα και πάλι οι απώλειες θα ειναι ασήμαντες, θα πρεπει να έχεις μεγάλο κωνο προσαρμογής σε συνδυασμό με τους διευρημενους αυλούς.
Εχουμε κάνει δοκιμη σύγκρισης όπλου με διευριμενου αυλού και όπλου με μεγάλο κωνο προσαρμογής, με φυσίγγια με μαλλινη τάπα χωρίς couvette αλλα με απλο χαρτονάκι 2,5 χιλ., στο όπλο μου που ειναι 18,5 αλλα με μεγάλο κωνο έβγαλε 385m/s ενω σε αλλο με διευριμενο 18,7 και μικρο κωνο 396m/s, δεν ήταν ίδια όπλα αλλα η διαφορά οφείλεται στον κωνο και όχι στον διευριμενο αυλό.

Προσωπικά θα κατεβαζα την πυρίτιδα στα επίπεδα που σου προανέφερα, παρα το ότι θα ρίχνεις με 3-2, επίσης η μείωση της πυριτιδας σε συνδυασμό το πιο σφυκτό τσοκ που θα βάλεις, δεν θα γίνει αισθητή απο θεμα πιέσεων αλλα λόγο των διευρυμένων αυλών θα έχεις πολυ καλύτερες κατανομές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”