ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
'petros'

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από 'petros' »

kypros έγραψε:
'petros' έγραψε:
Φιλε Κυπρο μπραβο για τις επιτυχειες σου και παντα τετοια
Eπαιξα μια φασσα καθως περνουσε απο πανω μου και ειδα οτι και οι 2 βολες την κτυπησαν αλλα συνεχισε κανονικοτατα,εχασα οπτικη επαφη μεσα στα πευκα και μου φωναζει ο αδελφος μου οτι επεσε καμια εκατοστη μετρα πιο πανω.Οταν πηγα και την βρηκα την ξυφτερισα και ειδα οτι 3 σκαγια στο στηθος και 1 κατω πρως τα εντερα μπηκαν και βγηκαν απο την αλλη.Ενας φιλος που του ειπα την κουβεντα μου ειπε οτι ηταν πολλυ η διατρητικοτητα των σκαγιων και για αυτο εγινε οτι εγινε.Εγω παλι δεν το καταλαβω να την τρυπησουν 4 σκαγια και αυτη να συνεχισει για ακομα 100 μετρα
Το ιδιο διαπιστωσα και εγω με τα ψηλα γραμμαρια(35-37gr) οτι ειχαν καλυτερη αποδοση απο τα (30-32gr) οταν κατα τυχη εβαλα στην θαλαμη του οπλου μια nsi 38gr No.7 1/2 Supper caccia η φασσα στα 25μ περιπου ηταν σαν να τουμπαρε με τρενο
Στις επομενες βολες ολα τα φυσιγγια 34gr-36gr οτι εβρισκα μες την βαλιτσα απο το κυνηγι VICTORY ΚΑΙ OLYMPIA
Πετρο μου εχεις δικαιο οτι το οβερ κιλλ ειναι ενα ενδεχομενο. Ομως για να καμεις οβερκιλλ σε φασσα ειδικα σε αποστασεις μεγαλες ειναι δυσκολο διοτι ειναι χοντρο πουλι

Βασικα εαν στοχευεις καλα εγω δεν βλεπω το λογο γιατι καποιος να κυνηγα φασσα με τσιοκ πιο ανοικτο απο 3. Τουλαχιστον κλεινοντας το τσιοκ εξασφαλιζεις ενα πολλαπλο τραυμα
Φιλε Κυπρο σε χερετω
Συμφωνω με αυτα που λες αλλα δεν ηταν μακρια μου η φασσα απλα μπορει να μην ημουν ακριβως πανω της.
Οπως και πολυ σωστα ειπες τσοκαρισματα διαφερουν απο οπλο σε οπλο.
Το τσοκ που κυνηγω και με καλυπτει απολυτα και ειναι το ιδιο σε ολα μου τα κυνηγια ειναι 4-3 με οπλο Winchester select sporting
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Sergios έγραψε:Τώρα που το λαλείς φίλε Σάββα μπορεί να το έπαθα το ίδιο πριν 5 χρόνια εκαθουμουν πας την πέτρα στην μουττη του βουνού εφαινουμουν που το μίλι κάποιος επεξε και εσουστηκε η τερατσια μπροστά μου σιγα ρε κοπέλια λαλώ τους εννα μας πεξετε παω να δισω το αρβυλο το αίμα έτρεχε σιονοτο αρκεψαν οι πόνοι που παντού αρκεψα φωνές ξιτιμασιες ούτε εγω ενιξερω τι θα γινοταν αν κάποιος παραδεχόταν τζινη την ώρα οτι με επεξε επλιναν με με το νερό είχαμε πρώτες βοήθειες μαζί μας εφκαλαμε τα σκάγια με τσιμπίδα και επια νοσοκομείο και εφκαλαν μου το ένα που πας το χέρι μου!

Τώρα που το λαλείς φίλε Σάββα μπορεί να ηταν που τούτες των 60 μέτρων γιατί άκουσα και την πίεση την σφιρκα του πιστονιου τηςχαρτουτσιας μπροστά μου
Φίλε Σέργιε, σου εύχομαι να μην ξανασυμβεί και την ίδια ευχή εύχομαι σε όλους τους φίλους του φόρουμ και μη.

Εκείνο που με προβλημάτισε ιδιατέρος είναι πιο ήταν το μέγεθος του σφαιριδίου το οποίο ήταν ικανό να διατρυπήσει την φανέλα μου και να μου κάνει ζημιά διαμέτρου ενός περίπου εκατοστού και αυτό προερχόταν από βολή που έγινε στην πίσω πλευρά του διπλανού λόφου. Σίγουρα εξωστρακίστηκε και ήρθε προς το μέρος μου διότι δεν υπήρχε οπτική επαφή, αλλά τι μέγεθος ήταν που να διατηρήσει τόση ενέργεια ώστε να κάνει τόση ζημιά? Αυτό με προβληματίζει έκτοτε.

Όταν δεις το σημάδι από την πληγή ίσως να είναι και περισσότερο από ένα εκατοστό. Το ευτύχημα είναι ότι με έγδαρε σε βάθος 2-3 χιλιοστών μόνο και όταν έβγαλα την φανέλα έπεσε μόνο του στα χόρτα. Δεν κατάφερε να σφυνωθεί μέσα στον μυ.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από Γιατρός »

Και κανένας αθλητής κυνηγός δεν πέζει ώσπου
να μην μείνει τίποτε στον ορίζοντα είτε το ονομάζετε σιδερένιες, μαρμάρινες, γυψινες κτλ
Έννε χορτασιά τζαι μακάρι να απαγορεύσουν τους καταψύχτες
Και μέσα στα 25 μέτρα να είναι αφήστε και κάτι για την επόμενη φορά
Να μην θυμάμαι το σύνδρομο της τσιπούρας και των τσαμπιών
Φιλικά και η ταπεινή μου γνώμη
Σλάι
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Γιατρός έγραψε:Και κανένας αθλητής κυνηγός δεν πέζει ώσπου
να μην μείνει τίποτε στον ορίζοντα είτε το ονομάζετε σιδερένιες, μαρμάρινες, γυψινες κτλ
Σλάι
Πετους τα συναδελφε !!!!!
Άβαταρ μέλους
cynergy
Full Member

Δημοσίευση από cynergy »

Σλάι
RESPECT! !!!
dont shoot fast...shoot good
Άβαταρ μέλους
Warrior
Full Member

Δημοσίευση από Warrior »

Σλάι
+1000
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Μακάρι φίλε Σάββα να μεν το πάθει κανένας εν πολλα άσχημο πράμα να σε παίζουν:(
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Εγω ενα σκαι το κουβαλω πανω μου κατω απο το ματι απο τον καιρο που ημουν βουρκατορας εχει τωρα 14-15 χρονια
Την παραπανω σιηπεθκια εφαν την ο γειτονας μου που ηταν διπλα μου αυτος εχει 4-5 πανω του + αλλα που κτυπησαν πανω μας αλλα δεν τρυπησαν τα ρουχα.
Ενωμισα οτι μου εριξαν μια πετρα 100 κιλα πας την κελλε που το 1 μετρο.
Εβγαλε μια σταγονα αιμα και εκλεισε η πληγη.
Στην αρχη νομισαμε οτι ηταν απλα γδαρσιμο γιατι δεν ενοιωθα τιποτα μεσα.Το απογευμα στο μπανιο το ανακαλυψα
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

'petros' έγραψε:Εγω ενα σκαι το κουβαλω πανω μου κατω απο το ματι απο τον καιρο που ημουν βουρκατορας εχει τωρα 14-15 χρονια
Την παραπανω σιηπεθκια εφαν την ο γειτονας μου που ηταν διπλα μου αυτος εχει 4-5 πανω του + αλλα που κτυπησαν πανω μας αλλα δεν τρυπησαν τα ρουχα.
Στην αρχη νομισαμε οτι ηταν απλα γδαρσιμο γιατι δεν ενοιωθα τιποτα μεσα.Το απογευμα στο μπανιο το ανακαλυψα
Eγώ έχει τώρα 13 χρονιά που τα κουβαλώ. Δέκτηκα 3 σφαιρίδια το ένα με βρήκε στο φρύδι, το άλλο στην βουκά και το τρίτο λιγο ποιο πάνω από την παρπερέτα. Αύτο στο φρύδι το αφαίρεσα απο την ίδια μέρα, παρολίγο μου είπε ο γιατρός να βρεί την νεύρα και να με αφήνε τυφλό. Τα αλλα δυο εκτότε τα μεταφέρω μαζί μου
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

canastas έγραψε:
'petros' έγραψε:Εγω ενα σκαι το κουβαλω πανω μου κατω απο το ματι απο τον καιρο που ημουν βουρκατορας εχει τωρα 14-15 χρονια
Eγώ έχει τώρα 13 χρονιά που τα κουβαλώ. Δέκτηκα 3 σφαιρίδια το ένα με βρήκε στο φρύδι, το άλλο στην βουκά και το τρίτο λιγο ποιο πάνω από την παρπερέτα. Αύτο στο φρύδι το αφαίρεσα απο την ίδια μέρα, παρολίγο μου είπε ο γιατρός να βρεί την νεύρα και να με αφήνε τυφλό. Τα αλλα δυο εκτότε τα μεταφέρω μαζί μου
βλέπω όλοι και κάτι επαθαμε Κύριε Ελέησον
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”