ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Sergios έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:
Sergios έγραψε:Στα 50 μετρα αμαν τραβήξεις μετρο και δεις ποση απόσταση ειναι για φασσα μιλάμε θα καταλάβετε οτι ολοι πεζεται ετσι αποστάσεις το over kill εν 60 μετρα και πάνω εκαμα το εγω που περιεργια και όντως ενεν μεγάλη απόσταση και μακάρι ολες να μου ερκουνταν κάτω που 50 μέτρα:( τα παλιοπουλια θέλουν και τσοκ ασσο και κουζι αμαν ταραξεις εχουν διαίσθηση και παιρνουν απο εκεί που στέκεσαι τωρα για τζικλες οσ τα 50 μέτρα χρησιμοποιώ 4/2 εσωτερικό τσοκ
Σεργιε μου 50 μετρα ειναι 6 στιλοι της ηλεκτρικης + ακομα 2 μετρα !
σκεφτου να δεις μια ζικλα σε υψος 6 στιλων της ηλεκτρικης... θα την βλεπεις οπως βλεπεις μια μιγα στο 1 μετρο !
οχι απλα δεν θα την παιξεις, μπορει να μην την δεις καν αν περασει που πανω σου !
να με κάμετε βα τραβησω κουρτελλα να μετρω στύλους τωρα α:) εν έχω όρεξη να φυω που την πισίνα ααα
8-)
ε γυρισε δε ενα στυλο της ηλεκτρικης και φανταστου τον 6πλο και στην μουτη του να εχει μια φασσα... εν να φενεται οπως τον στρουφο :lol:
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Τα τσιοκ απο εταιρια σε εταιρια διαφερουν. Τα τσιοκ του breda του στεφανου ειναι αρκετα κλειστα

Το 4 τσιοκ εμενα για φασσα ειναι αρκετο μονο για βολες ος τα 25 μετρα. Εαν θελεις να εχεις αξιωσεις σε πουλια 35 και μετρα θελεις κλειστο τσιοκ

Ξερω δυο ατομα που εκυνηγουσαν με σκεετ οπλα στεφο οπως λες και ηταν πολυ ευχαριστημενοι. Μολις ομως ετυχε να κυνηγησουν με τσιοκ πιο κλειστα τα σκεετ εμειναν μες το αρμαρι...

Δεν μπορεις να κυνηγας σε διαφορες αποστασεις με το σκεετ διοτι ειναι σκεετ! Ενα 4, 3 ειναι ιδανικο για γενικο κυνηγι και για φασσα ισως 3,2

Φυσικα καθε οπλο αλλο πραμα. Το Πρασινο τσιοκ της βερεττα το οπτιμα ειναι λεει 3*. αλλα αμαν το παιξεις ενα σαν τον ασσο του βραουνινγκ που κυνηγω εγω.

Αρα δεν συγκρινονται οι εταιριες οποτε δεν εχει κανονες
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Eπισης πεζει ρολο και η πυκνοτητα σε σχεση με το μεγεθος του σκαγιου οπως εγραφε και ο Λευκιος.

Εγω για φασσα λεω οτι το 4 και το 5 τσιοκ θελουν Νο 7 - 7.5

Για να βαλεις Νο 6 πρεπει να βαλεις τσιοκ 3. Και για Νο 5 κατω απο το 3 τσιοκ.

Αν εχεις 4 τσιοκ και πεζεις Νο 5-6 ειναι λογικο οτι θα εχεις αρκετα κενα στα30-35 μετρα.

Παντος εγω μενω πιστος στη φιλοσοφια των ανοικτων τσιοκαρισματων σε ολα τα κυνηγια. :)
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

kypros έγραψε:Τα τσιοκ απο εταιρια σε εταιρια διαφερουν. Τα τσιοκ του breda του στεφανου ειναι αρκετα κλειστα

Το 4 τσιοκ εμενα για φασσα ειναι αρκετο μονο για βολες ος τα 25 μετρα. Εαν θελεις να εχεις αξιωσεις σε πουλια 35 και μετρα θελεις κλειστο τσιοκ

Ξερω δυο ατομα που εκυνηγουσαν με σκεετ οπλα στεφο οπως λες και ηταν πολυ ευχαριστημενοι. Μολις ομως ετυχε να κυνηγησουν με τσιοκ πιο κλειστα τα σκεετ εμειναν μες το αρμαρι...

Δεν μπορεις να κυνηγας σε διαφορες αποστασεις με το σκεετ διοτι ειναι σκεετ! Ενα 4, 3 ειναι ιδανικο για γενικο κυνηγι και για φασσα ισως 3,2

Φυσικα καθε οπλο αλλο πραμα. Το Πρασινο τσιοκ της βερεττα το οπτιμα ειναι λεει 3*. αλλα αμαν το παιξεις ενα σαν τον ασσο του βραουνινγκ που κυνηγω εγω.

Αρα δεν συγκρινονται οι εταιριες οποτε δεν εχει κανονες
Ρε κοπέλια το να καταφέρεις να κατεβάσεις μια σιδερένια από αποστάσεις των 50+, επιρεάζεται από πολούς παράγοντες. Να κόψει το φυσίγγιο και τα 1 με 2 σκάγια που θα της βάλεις να είναι σε καίρια σημεία. Όλους μα έτυχε να κάμουμε κάποιο παίξιμο ααυτού του είδους, αλλά όταν καθαρίσεις το πουλί βλέπεις ένα το πολύ δύο σκάγια σε λαιμό, κεφάλι κλπ. Να μην κάνουμε και τις εξαιρέσεις κανόνα όμως, γιατί οι περισσότερες μας τουφεκιές σε έτσι αποστάσεις μας δίνουν απλά φυλλάδια στον αέρα. :D
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Εχεις δικαιο φιλε μου και εγ. Κατακρινω καθετα αυτους που ριχνουν στις ψηλωμενες και πληγωνουν Τα πουλια χωρις λογο.

Απλα μιλαμε για να εξαλειψουμε οσο μπορουμε τους τραυματισμους σε αποστασεις 30 με 40 μετρα που ειναι μια αποσταση που συνηθως ριχνουμε και συχνα ομως πληγωνουμε χαμενα πουλια.

Προτιμω να μην το αγγιξω παρα να το αφισω να υποφερει. Αρα σε ετσι φασεις κλεινω τα τσιοκ.

Χαρακτηριστικα πριν 2 χρονια οταν ειχα πετυχει ενα περασμα φασσως ολες σε αποστασεις 35 με 45 μετρα και ειχα 4 τσιοκ ειχα πληγωσει 4,5 συνεχωμενες. Ανγκαστηκα δεν εριξα σε αλλη οσπου να παω στο αυτοκινητο. Εβαλα 2,1 και πραγματικα με τα ιδια φυσιγγι και ακριβως το ιδιο σκηνικο ηρθαν ακομα 7 και τις πηρα ολες. Απλα λογο 2 αστρων πιο κλειστες κατανομες.

Ειναιμκριμα να την βλεπεις να φκαλει ενα πουφουρισμα φτερα σαν να τζε φακας χαμε ενα τρυπιμενο μαξιλαρι και να την βλεπεις να χαπωλα στο οριζοντα. Με το κλειστο τσιοκ σπαζεις 3,4 κοκκαλα παραπανω και ακινητοποιηεις
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Για να μεν παρεξηγουμε κοπέλια το 3/1 μονο στις φασσες το βαζω γιατί σπανίως ερκετε μου πουλι κοντά έμαθα με 3/1 3/2 εν νιώθω καλα που το 3 και πάνω δλδ 4/3 5/4 5/3 η φασσα θέλει καρδιά να πέσει ψυχολογία δλδ να λαλείς έλα τζιαι εν γλιτώνεις θέλει παλμό η κουβέντα αμαν είσαι με το φοβο οτι εν θα κόψει η χαρτουτσια οι εν κοντο το όπλο οι το ενα ξινιζει το αλλο βρωμει εν κάμνεις δουλειά:)

Ειδικά αμαν στέκεσαι όλη μέρα να σου φακκουν 40 βαθμοί αυπνος ταλαιπωρημένος και περάσει φασσα η ωρα 2 και είσαι ακαπνος να δεις ινταλως της συρνεις στα 50+ μέτρα ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΩΚΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΩ οι να κάτσω να μετρω μέτρα εν συνδρομο στέρησης στο να σύρεις χαρτουτσια ρωτα τον Παναγιώτη ρε Κύπρο να σου πει φάση:)
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

kypros έγραψε:Εχεις δικαιο φιλε μου και εγ. Κατακρινω καθετα αυτους που ριχνουν στις ψηλωμενες και πληγωνουν Τα πουλια χωρις λογο.

Απλα μιλαμε για να εξαλειψουμε οσο μπορουμε τους τραυματισμους σε αποστασεις 30 με 40 μετρα που ειναι μια αποσταση που συνηθως ριχνουμε και συχνα ομως πληγωνουμε χαμενα πουλια.

Προτιμω να μην το αγγιξω παρα να το αφισω να υποφερει. Αρα σε ετσι φασεις κλεινω τα τσιοκ.

Χαρακτηριστικα πριν 2 χρονια οταν ειχα πετυχει ενα περασμα φασσως ολες σε αποστασεις 35 με 45 μετρα και ειχα 4 τσιοκ ειχα πληγωσει 4,5 συνεχωμενες. Ανγκαστηκα δεν εριξα σε αλλη οσπου να παω στο αυτοκινητο. Εβαλα 2,1 και πραγματικα με τα ιδια φυσιγγι και ακριβως το ιδιο σκηνικο ηρθαν ακομα 7 και τις πηρα ολες. Απλα λογο 2 αστρων πιο κλειστες κατανομες.
Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό λειτουργώ και εγώ φίλε Κύπρο. Το συγκεκριμένο θήραμα είναι αδιανόητο να θεωρούμε ότι μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο θήραμα. Κάτω από 40 μέτρα πρέπει να κινηγείται. Τώρα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν πουλιά και θα δοκιμάσεις την τύχη σου σε ένα δύο πουλιά με στενό τσοκάρισμα και κανένα κουζί οκ. Αλλά στα βουνά τόσα χρόνια έχω δεί πάρα πολλούς τύπους να πυροβολούν πουλιά σε οποιαδήποτε απόσταση και έχω την απορία εάν ξερουν τι πυροβολούν ή απλά νομίζουν ότι εν στρούφοι.

Ειναιμκριμα να την βλεπεις να φκαλει ενα πουφουρισμα φτερα σαν να τζε φακας χαμε ενα τρυπιμενο μαξιλαρι και να την βλεπεις να χαπωλα στο οριζοντα. Με το κλειστο τσιοκ σπαζεις 3,4 κοκκαλα παραπανω και ακινητοποιηεις
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

kypro ego piga me 5 -3 tin kuriaki.
Ta dio poulia pou exasa ekanan akrivos auto.
To periegrapses arista.
Sta epomena 2 eixa perithorio kai ta deuterosa travontas to oplo poli pio mprosta gia na pesoun konta mou.
To tsok eftege?theorisa oti epeidi to oplo mou einai 26 ari apla den ekana kali proskopeusi.
Otan ta katharisa fanike kathara oti i protes voles mou itan 2-3 skagia kato apo tin mesi tou pouliou sta entera eno oi deuteres itan 4 kai 5 skagia se stithos kefali.

Tha ithela na vazo tsok pio stena, alla panta theorousa oti ama eimai pano sto pouli den paizei rolo.
Den exo kai poli autopepoithisi me ta poli kleista tsok.
Kinigousa panta me 4-2, meta to alaxxa se 4-3 kai apo persi se 5-3.

Den exo kai poli edinamia sto kinigi auto kai etsi den poliasxolithika mexri tora.
Tin kyriaki omos pou edosa emfasi se leptomeries, opos tin topothesia kai to apo pou tha vgoun, opos kai tin kalipsi mou pragmatika esto kai me 2 poulia karposi, apolausa ta 12 fisigia pou erixa giati katafera na xegelaso ta poulia. ( kinito )
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Prestige 8 έγραψε:
kypros έγραψε:Εχεις δικαιο φιλε μου και εγ. Κατακρινω καθετα αυτους που ριχνουν στις ψηλωμενες και πληγωνουν Τα πουλια χωρις λογο.

Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό λειτουργώ και εγώ φίλε Κύπρο. Το συγκεκριμένο θήραμα είναι αδιανόητο να θεωρούμε ότι μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο θήραμα. Κάτω από 40 μέτρα πρέπει να κινηγείται. Τώρα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν πουλιά και θα δοκιμάσεις την τύχη σου σε ένα δύο πουλιά με στενό τσοκάρισμα και κανένα κουζί οκ. Αλλά στα βουνά τόσα χρόνια έχω δεί πάρα πολλούς τύπους να πυροβολούν πουλιά σε οποιαδήποτε απόσταση και έχω την απορία εάν ξερουν τι πυροβολούν ή απλά νομίζουν ότι εν στρούφοι.

Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Laurona έγραψε: Tha ithela na vazo tsok pio stena, alla panta theorousa oti ama eimai pano sto pouli den paizei rolo.
Den exo kai poli autopepoithisi me ta poli kleista tsok.
Kinigousa panta me 4-2, meta to alaxxa se 4-3 kai apo persi se 5-3.
ε Χρυσανθε καθε περσυ και καλητερα δηλαδη εσυ , αντη να παενεις μπροστα μπροστα παεις πισω πισω :lol: !!!
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”