Τα Καταστρεπτικά Εκπαιδευτικά! Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Απάντηση
stelios---
Full Member

Re: ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Δημοσίευση από stelios--- »

ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΗΓΑΙΝΑ 6-7 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΩΙ ΔΕΙΛΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ.........!ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ.......!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Δημοσίευση από Γιατρός »

Στέλιο εν κρίμα τόσα διας για πεζίνα πάρε μια κάμερα να τα βλέπουμε και εμείς
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
ΜΑΡΚΟΣ
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΜΑΡΚΟΣ »

stelios--- έγραψε:ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑ78 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ......ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑΣ....ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ 100ΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ........ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ.....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ...... :!: ΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΣΟ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΑΛΕΠΟΥ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ............!!ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΛΑΓΟΣ ΣΕ ΤΕΛΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΩΞΗ ΣΚΥΛΙΩΝ.2.ΕΙΔΑ ΑΛΕΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΒΕΡΚΟΛΑΓΟΥΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ.3.ΕΙΔΑ ΚΑΤΣΙΚΟΡΩΝΕΣ ΝΑ ΞΗΛΟΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ......ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑ ΣΙΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ 100-200 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΤΣΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΩ........!
Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε Στέλιο. Υπάρχουν περιοχές που ήταν κλειστές για εκπαιδευτικά που ούτε το μισό πληθυσμό (θήραμα) έχουν που τες περιοχές των εκπαιδευτικών . Προσωπικά τωρά που άρκεψα τες αναγνωρίσεις αν πάω 2-3 φορές και εν έβρω λαό πάω στες περιοχές που εδώκαν για εκπαιδευτικά.
Κάτι παρόμοιο γίνεται και σε κάποιες απαγορευμένες που έχει 10 χρόνια που εν κλειστές και το θήραμα ώσπου πάει λιανήσκει.
stelios---
Full Member

Γιατρός έγραψε:Στέλιο εν κρίμα τόσα διας για πεζίνα πάρε μια κάμερα να τα βλέπουμε και εμείς
ΚΟΠΙΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ.......ΦΙΛΕ ΛΟΥΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΚΟΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....!!ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΡΕΑΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ ....ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ.......
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Εκοψες το τσιγαρο;;;;; Μπραβο ρε Στελλαρα.
stelios---
Full Member

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.....ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ.....ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ......ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.....
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Κοπέλια οι απόψεις διείσταντε αλλά πάλι πέφτουμε στα ίδια λάθη. Ποτέ δέν ακούμε κάποιους που είναι η δουλειά τους αυτό το πράγμα (δέν μιλώ για την θήρα) και νομίζουμε ότι εμείς τα ξέρουμε όλα . Φέραμε στην Κύπρο θηραματολόγους παγκόσμιου βελινεικούς, φέραμε καθηγητές θηραματολογίας Πανεπιστημίων, φέραμε(γενικά όχι εμείς) ανθρώπους που ασχολούνται με την διαχείριση άγρια ζωής για δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία και εντούτοις εξακολουθούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας απλά για ικανοποιήσουμε ο καθένας το εγώ του και την προσωπική του άποψη.
Να σας γράψω κάτω κάποια δεδομένα όχι δικές μου απόψεις απο ότι συγκέντρωσα απο διάφορους ειδικούς αυτά τα χρόνια

1) Ο σκύλος και φέρμας και ιχνηλάτης η ποιό καλή περίοδος για να εκπαιδευτεί (νεαρά σκυλιά) είναι ο Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος λόγω και κλιματολογικών συνθηκών αλλά λόγω της συμπεριφοράς του θηράματος
2) Η μεγαλύτερη καταστροφή γίνετε τους μήνες Ιανουάριο -Άπρίλιο απο τους σκύλους καθώς γίνετε όχληση των θηραμάτων κατά την αναπαραγωγική τους περίοδο
3)Ένας έμπειρος σκύλος πέραν των 3 χρονών δέν χρειάζεται εκπαίδευση εάν είναι εκπαιδευμένος αλλά προπόνηση για φυσική κατάσταση όπως μου ανέφεραν ορισμένοι απο τους επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλλων
4) Η συνεχείς ενόχληση των θηραμάτων ανάγκασαν το θήραμα να αλλάξει συμπεριφορά και να δυσκολέψει και για αυτό είναι δυσκολότερο να εκπαιδεύσουμε ένα σκύλο σήμερα
5)Ο λόγος που στις μόνιμες απαγορευμένες ο αριθμός του θηράματος μειώνεται είναι λόγω των επιβλαβών παραγόντων (ποντίκα-αλεπού-κορακοειδή) και όχι γιατί δέν μπαίνουν μέσα οι σκύλοι

Τώρα με όλα αυτά πρέπει να βρούμε ένα ισοζύγιο , μία μέση λύση ώστε να μπορούμε να εκαπιδεύουμε ή να προπονούμε τους σκύλους μας αλλά να κάνουμε την λιγότερη καταστροφή. Η ιδέα με την εκτροφή θηραμάτων και άδεια για τελλιασμένα θα προσφέρει σίγουρα προπόνηση σε μεγάλα σκυλιά τα οποία θα πάνε να βουρήσουν 1-2 λαγούς να διατηρηθούν , θα προσφέρει επίσης εκπαιδεύση για ένα σκύλο να ξεκινήση , θα μπορούν και τα πουλόσκυλα να τους βάζουμε είτε ορτύκια είτε περδίκια να παίρνουν φέρμες, κάτι μπορεί να γίνει. Αν δωθούν και ορισμένες σωστές περιοχές για εκπαιδευση σκύλλων όπου θα αστυνομεύονται σωστά και δέν θα κατεβαίνουν τα κοπάδια τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Μαζί με ουσιαστική καταπολέμηση επιβλαβών - προστασία του θηράματος και παροχή τροφής και νερού τα πράγματα ίσως ισσιόσουν λίγο. Δέν πρέπει να κρατάμε μια στάση ή όλα ή τίποτα αυτό είναι μεγάλο λάθος!γιατί τελικά θα μας μείνει το τίποτε
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

admin έγραψε:Κοπέλια οι απόψεις διείσταντε αλλά πάλι πέφτουμε στα ίδια λάθη. Ποτέ δέν ακούμε κάποιους που είναι η δουλειά τους αυτό το πράγμα (δέν μιλώ για την θήρα) και νομίζουμε ότι εμείς τα ξέρουμε όλα . Φέραμε στην Κύπρο θηραματολόγους παγκόσμιου βελινεικούς, φέραμε καθηγητές θηραματολογίας Πανεπιστημίων, φέραμε(γενικά όχι εμείς) ανθρώπους που ασχολούνται με την διαχείριση άγρια ζωής για δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία και εντούτοις εξακολουθούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας απλά για ικανοποιήσουμε ο καθένας το εγώ του και την προσωπική του άποψη.
Να σας γράψω κάτω κάποια δεδομένα όχι δικές μου απόψεις απο ότι συγκέντρωσα απο διάφορους ειδικούς αυτά τα χρόνια

1) Ο σκύλος και φέρμας και ιχνηλάτης η ποιό καλή περίοδος για να εκπαιδευτεί (νεαρά σκυλιά) είναι ο Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος λόγω και κλιματολογικών συνθηκών αλλά λόγω της συμπεριφοράς του θηράματος
2) Η μεγαλύτερη καταστροφή γίνετε τους μήνες Ιανουάριο -Άπρίλιο απο τους σκύλους καθώς γίνετε όχληση των θηραμάτων κατά την αναπαραγωγική τους περίοδο
3)Ένας έμπειρος σκύλος πέραν των 3 χρονών δέν χρειάζεται εκπαίδευση εάν είναι εκπαιδευμένος αλλά προπόνηση για φυσική κατάσταση όπως μου ανέφεραν ορισμένοι απο τους επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλλων
4) Η συνεχείς ενόχληση των θηραμάτων ανάγκασαν το θήραμα να αλλάξει συμπεριφορά και να δυσκολέψει και για αυτό είναι δυσκολότερο να εκπαιδεύσουμε ένα σκύλο σήμερα
5)Ο λόγος που στις μόνιμες απαγορευμένες ο αριθμός του θηράματος μειώνεται είναι λόγω των επιβλαβών παραγόντων (ποντίκα-αλεπού-κορακοειδή) και όχι γιατί δέν μπαίνουν μέσα οι σκύλοι

Τώρα με όλα αυτά πρέπει να βρούμε ένα ισοζύγιο , μία μέση λύση ώστε να μπορούμε να εκαπιδεύουμε ή να προπονούμε τους σκύλους μας αλλά να κάνουμε την λιγότερη καταστροφή. Η ιδέα με την εκτροφή θηραμάτων και άδεια για τελλιασμένα θα προσφέρει σίγουρα προπόνηση σε μεγάλα σκυλιά τα οποία θα πάνε να βουρήσουν 1-2 λαγούς να διατηρηθούν , θα προσφέρει επίσης εκπαιδεύση για ένα σκύλο να ξεκινήση , θα μπορούν και τα πουλόσκυλα να τους βάζουμε είτε ορτύκια είτε περδίκια να παίρνουν φέρμες, κάτι μπορεί να γίνει. Αν δωθούν και ορισμένες σωστές περιοχές για εκπαιδευση σκύλλων όπου θα αστυνομεύονται σωστά και δέν θα κατεβαίνουν τα κοπάδια τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Μαζί με ουσιαστική καταπολέμηση επιβλαβών - προστασία του θηράματος και παροχή τροφής και νερού τα πράγματα ίσως ισσιόσουν λίγο. Δέν πρέπει να κρατάμε μια στάση ή όλα ή τίποτα αυτό είναι μεγάλο λάθος!γιατί τελικά θα μας μείνει το τίποτε

Ετσι ;) !!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι προγόνοι μας. Εμείς αυτό το μέτρο το χάσαμε εδώ και πολλη καιρό.
Είμαστε σε ελεύθερη πτώση Άριστε, και όμως ακόμη δεν το πήραμε πρέφα. :shock: :shock:
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

mouzouris έγραψε:Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι προγόνοι μας. Εμείς αυτό το μέτρο το χάσαμε εδώ και πολλη καιρό.
Είμαστε σε ελεύθερη πτώση Άριστε, και όμως ακόμη δεν το πήραμε πρέφα. :shock: :shock:
Και το χειρότερο ο πάτος εν πολλά κοντά.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαίδευση”