enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

ΜΕΣΑΟΡΙΑ
Full Member

Re: enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

Δημοσίευση από ΜΕΣΑΟΡΙΑ »

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα !

Είναι η πρώτη μου δημοσίευση, αλλά όχι η πρώτη επαφή αφού σας παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα και πραγματικά απολαμβάνω τις συζητήσεις σας απ'όλες τις απόψεις!

Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε πάντα καλή υγεία για να σας χαίρονται οι δικοί σας και σεις να χαίρεστε το αγαπημένο μας κυνήγι!

Επίσης θέλω να χαιρετήσω , και να συγχαρώ τους δημιουργούς της ιστοσελίδας, και να τους ευχηθώ τα καλύτερα !

Για να μην μακρυγορήσω από την πρώτη συνδεση, θα κάνω απλά ένα ένα γενικό σχόλιο για το θέμα της έναρξης και να σας αναφέρω ότι μάλλον θα είναι στις 30 και όχι στις 23/10/ όπως μου ανέφερε ψες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, όταν έτυχε να συνφάγουμε στο οίκημα μας στη Λάρνακα!

Ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις παιδιά είναι η ψηφοφορία μεταξύ των επαρχιακών επιτροπών ( αφού πάρουν έγκριση από τις επαρχιακές συνελεύσεις η κάθε μια ξεχωριστά).

Αποψη και εισήγηση μου είναι να εγγραφείτε όλοι όσοι δεν είστε ήδη εγγεγραμένοι στο κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής σας παιδιά, για να είστε συνεχώς κοντά στην ενημέρωση και να έχετε λόγο στις όποιες αποφάσεις.

Πιστέψτε με μπορείτε να περνάτε απόψεις και εισηγήσεις αν το θελήσετε και πιστεύω παρακολουθώντας τις συζητήσεις σας ότι έχετε πολλά να προσφέρετε! Μην περιμένετε από άλλους να παίρνουν αποφάσεις για σας !

Σας χαιρετώ,

Με εκτίμηση

Κυριάκος
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Kυριάκο καλοσώρισες και επίσημα

Ακόμη και 30 είναι πολύ γρήγορα

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι ο καιρός τραβήχθηκε 1-1.5 μήνα πίσω. Ξεκινούν τα πρωτοβρόχια Νιόβρη και τελειώνουν οι βροχές Μάϊο ενώ παλια Ξεκινούσαν Σεπτέβρη και τελείωναν Μάρτη. Οι αποφάσεις δυστηχώς παίρνοντε απο τους απο μέσα χωρίς να ρωτήσουν τα μέλη χωρίς να μπούν στην διαδικασία να κάνουν μια έρευνα. Νομίζουν ότι όσο περισσότερες εξορμήσεις κερδίσουν τόσο το καλύτερο ανεξαρτήτος συνθηκών. Εγώ είμαι μέλος συλλόγου αλλά κανένας δέν με ρώτησε την άποψη μου ούτε με κάλεσε να συζητήσω τέτοιο θέμα. Έσύ στάθηκες τυχερός και είδες τυχαία τον πρόεδρο χθές και απλά σου ανακοίνωσε μια πιθανή απόφαση που σκέφτονται να πάρουν -Ποιόν ρώτησαν για να πάρουν αυτή την απόφαση;;;;;
Προσέχουμε...για να έχουμε
ΜΕΣΑΟΡΙΑ
Full Member

Δημοσίευση από ΜΕΣΑΟΡΙΑ »

Καλημέρα Αριστε και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Δεν κάνω τον δικηγόρο κανενός, αντιθέτως είμαι και γω κριτής προσώπων και καταστάσεων, και αυτός είναι ο λόγος που μπήκα σε επιτροπή κυνηγετικού συλλόγου! Ακριβώς, για να έχω έστω ένα μικρό λόγο σε όποια απόφαση μας αφορά! Και να γνωρίζω απ'την αρχή τουλάχιστο κάποια πράγματα και πως μπορώ να αντιδράσω! Μετά από αρκετά χρόνια όπου απλά περίμενα να μου ανακοινώσουν άλλοι τις αποφάσεις, αποφάσισα να είμαι εκεί όσο πιο κοντά μπορώ για να μπορώ να έχω επαφή με την ''εξουσία''.

Πρίν κάποιους μήνες η ομοσπονδία κάλεσε στην Κύπρο ένα Ελλαδίτη καθηγητή βιολογίας, ο οποίος έκανε πολύχρονες μελέτες για το λαγό και το περδίκι, με σκοπό να μας παρουσιάσει τις μελέτες του!

Τις παρουσιάσεις του τις έκανε σε 2..3, επαρχίες αν δεν κάνω λάθος παρόντων των επαρχιακών συνελεύσεων και του προ'ι'σταμένου της υπηρεσίας θήρας! ( σας υπόσχομαι ότι από δώ και πέρα θα σας ενημερώνω στο φόρουμ για οποιαδήποτε εκδήλωση μας αφορά και θα ήταν καλό να είσαστε παρόντες )!

Μας είπε λοιπόν ο κύριος καθηγητής ότι αποδείχτηκε από τις έρευνες ότι το τέλος του Δεκέμβρη είναι το απώγειο της αναπαραγωγικής περιόδου του λαγού, η οποία συνεχίζεται μέ τον ίδιο ρυθμό μέχρι τον Μάρτη!

Αυτός είναι ο λόγος που εισηγήθηκε να τελειώνει το κυνήγι του τέλος Δεκέμβρη!

Εμείς σαν Κύπρος μπορούμε να ξεκινήσουμε το κυνήγι του, όποτε θέλουμε μετά την έναρξη του Αυγούστου, όπως στην Ελλάδα που ξεκινά τον Σεπτέβρη, αλλά δεν το κάνουμε για τους ευνόητους λόγους!

Εγώ, και αρκετοί άλλοι εισηγηθήκαμε έναρξη όπως παλιά στα μέσα του Νιόβρη με τέλος Δεκέμβρη, με μείωση κατά 2...3, εξορμήσεις αλλά δυστυχώς αντιδρούν έντονα ( και τελικά περνά η άποψη τους) κάποιοι άλλοι !

Αυτή είναι η Δημοκρατία όμως, και περνά η πλειοψηφία!

Γι'αυτό σας λέω να είσαστε κοντά για να βαραίνει η άποψη σας!

Να μην αφήνουμε τίποτε στην κρίση τους άλλους και μετά να μοιρολατρούμε !

Φιλικά

Κυριάκος
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Κυριακο σε καλοσωριζω,

Ο κοσμος Κυριακο οπως θα εχεις ηδη αντιληφθει αφου μας παρακολουθεις οπως λες καιρο τωρα, ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ.

Διαβαζει και μαθαινει, και μπορει πια να κανει συγκρισεις, μεταξυ εμας και αλλων γειτονικων χωρων, εχει αποψη η οποια τεκμηριωνετε τις πλειστες φορες με επαγγελματικες αποψεις και επιστημονικες καταθεσεις γνωσεων, αφου εχει παρελθει ο καιρος που ο κυνηγος ηταν καποιος που κρατα οπλο και εχει σε ενα βαρελλι εναν σκυλο, και ο ψαρας οποιος επιανε ενα καλαμι!!

Φυσικα και σημερα εχουμε, και αρκετα μαλιστα απο αυτα τα κρουσματα, αλλα στην πλειοψηφια του ο κοσμος ενδιαφερετε.

Και ο κοσμος που ενδιαφερθηκε και το κανει ακομα βρηκε τις πορτες κλειστες, οταν προσπαθησε να προσφερει γιατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να εχουν καποιους που δεν εχουν αλλα συμφεροντα απο το πραγματικο καλο του κυνηγιου στο συναφι τους οι αρμοδιοι.

Πριν μια διετια, οταν ηταν η χειροτερη χρονια μας , ηρθε εαν αλλος επιστημονας, βαλμενος και ''δασκαλεμενος'' να υποστηριξει τις θεσεις του ταμειου, γιατι τοτε ετριξαν καρεκλες με την καταντια μας....και η αποτυχια εφκαλε ματια.

Τωρα μας λες οτι ηρθε καθηγητης απο την Ελλαδα.Γιατι?Για να μας πει ξανα τις ιδιες θεσεις του Ταμειου και της ομοσπονδιας μας?

Ξερεις τις περιοδους που κυνηγανε το λαγο στη νΕλλαδα? Εαν τις ξερεις τοτε πως ο καθηγητης υποστηριζει τα περι παραγωγης Ιανουαριου?.Εκει οι ΜΚΟ τους εχουν κατασπαραξει, λες να υπηρχε τετοια επιστημονικα τεκμηριωμενη αποψη και να μην την εκμεταλευονταν για να τους μειωσουν την διαρκεια κυνηγιου?Αφου κυνηγανε κια πριν απο εμας και μετα απο εμας τον λαγο!!!

Οτιδηποτε γινετε φιλε μου, αποσκοπει στις εντυπωσεις και την δικαιολογια των αδικαιολογητων.

Δεν στα λεω αυτα επειδη εχω κατι μαζι σου.Το αντιθετο, επειδη αλλον ενας φιλος που φαινετε να ενδιαφερετε(εσυ) , θα καταλαβει αργοτερα το χαος και θα ''πεσει απ το συνεφα''

Μας λες να γινουμε μελη σε κυνηγετικους συλλογους.Εκτος 10 στο συνολο παγκυπρια συλλογων που βρεθηκαν 5 ατομα να αγαπουν το κυνηγι και να τους φροντιζουν ολοχρονα οι υπολοιποι ειναι φιασκα, εισπραξης συνδρομης και μονο.

Εγω ειμαι γραμμενος σε δυο. οχι σε εναν.Τοσα χρονια με θυμουνται στους αγωνες της εναρξης στο σκοπευτηριο, και οταν θελουν συνδρομη.Οταν τους ειπα να κανουμε ετσι και αλλοσπως, καποτε που χα και παραπανω χρονο και δεν με ειχαν ακομη απογοητευσει εντελως...........ειμουν αθκιασερος......και εν ειχα αλλη δουλεια να καμω.

Ειδες πολλους να λςιτουργουν και να δουλευουν ολοχρονα?

Εδω και 3 χρονια , οι θεσεις των κυνηγων εχουν υποστηριχτει επισημα μεσα απο επιστολες που εχουν δημοσιευτει κια σε εφημεριδες, ψαξε στο αρχειο του Φιλελευθερου αν θες.Ισως μεμονομενα, ισως οχι κατα αναγκην σωστες, αλλα τουλαχιστον δωθηκαν και εκφραστηκαν.

Μεσα απο αυτο το site εχει φανει η γνωση και η εννοια του κοσμου.

Εχουν δωθει αποψεις και εισηγησεις που ΑΠΟΡΡΗΦΘΗΚΑΝ, αν και φετος καποιες ΚΡΥΦΑ εχουν υΙοθετηθει, με σκοπο εαν πετυχουν να προβληθουν ως αποτελεσμα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΑΣ επιστημονων που κρατουν τις καρεκλες.

Δωθηκαν απλες και χρησιμες εισηγησεις!!! Γρηγορες και εφικτες αλλα........

Οι κυνηγοι μπορουσαν να βγαλουν κομμα αγαπητε μου φιλε εαν το επιδιωκαν, και δεν μιλω για την αστεια και εντελως αστοχη προσπαθεια που εκανε καποιος, ταχα πριν μια πενταετια.

Το χρημα που δινουν και η δυναμη που θα μπορουσαν να εχουν αν πραγματικα η ηγεσια τους ειχε σκοπο την καλυτερευση του κυνηγιου, ειναι υπερανω υποψιας.Δες σε αλλες χωρες που εχουν αλλοι νοοτροπια οι ανθρωποι....

Αλλα το ψαρι βρωμα που την κκελλε.Και το ιδιο το συστημα τρωει αμεσως τους ελαχιστους που θελουν να προσφερουν απο την θεση τους, οποια και να ειναι αυτη....γιατι εαν τους αφησουν, θα γινει αβολη η θεση καποιοων που προλαβαν και βο-λευτηκαν....

Οι οικολογοι εφκαλαν βουλευτη καποτε με 900 ψηφους, φετος ηταν χαζιρι που λαλεις να πιαν και δευτερην εδραν, επροσπαθησαν να φκαλουν και προεδρο της βουλης!!!

Απλα δεν συμφερει φιλε μου να γινονται τα πραματα σωστα........διοτι μετα, δεν θα χανονται ετσι τα λεφτα του ταμειου, και θα πρεπει να δικαιολογηθουν τα ελειματα που η ιδια η γενικη ελεκτρια επανελειμενως αναφερε...αλλα κατα παραξενον τροπο .......δεν χρειαστηκε ποτε κανενας να ...δικαιολογησει.

Ο κοσμος εινια πικραμενος Κυριακο κια διψα για να βρει το δικαιο του.....

Θελετε καταπολεμηση των επιβλαβων?Πε μου ποσο παλιος κυνηγος εισαι σε ηλικια?Θυμασε καποτε οταν επρεπε να παρεις κεφαλια απο επιβλαβη για να πιασεις αδεια?Ηταν κακο μετρο νομιζεις?ΟΧΙ

Αλλα μετα που απαγορευτικε το Απριλιατικο, καποιοι εξυπνοι μεγαλων ταχα συλλογων και μελη της ηγεσιας εσκεφτηκαν τες αδειες των κορακοειδων...αλλα τα ευλοημενα, εφορουσαν ουλοι τους γιαλια τους ηλιου και επεζαν κια τες φασσες και τα τριωνια.

Ειδεν το ο κοσμος, και αφρισεν...και αρκεψεν να καμνει το ιδιο...ετσι εκαταντησαμεν να τα καμουμε σκατα!!!

Καποτε ο κοσμος πραγματι μονο κοραζινους ενδιαφερετουν να παιξει..........κια μην μου πεις για συνοδειες θηρας κια κουραφεξαλα......δεν εφαρμοζετουν κια πριν μια 5ετια ο θεσμος του συνοδου θυροφυλακα, ο οποιος οταν πρεπει .....αναγκαζετε να ξιασει οτι βλεπει ο ανθρωπος......

Ειπα σου πολλα εννεν......μεν το σκεφτεσε.......ηταν για να καμω την πτωση σου πιο ομαλην......οταν χασεις την γη κατω που τα ποθκια σου...

Γιαυτο Κυριακο ο κοσμος ΔΕΝ γινετε μελος και δεν περνει μερος στις αποφασεις.
Γιατι η αποψη πρεπει να μετραει.......το να εισαι απλα εκει....δεν ...κανει διαφορα.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Για το που φταιμε εμεις οι κυνηγοι, και για το οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ καρτερουμεν μονο και δεν προσφερουμε με τον δικο μας τροπο στο γενικο καλο, να μου επιτρψεις να το πω αργοτερα μεσα στην βδομαδα, ...γιατι οπως καταλαβες μιλω ισια......και εχουμε και εμεις το μερτικο μας.......απλα δεν εχω τωρα αλλο χρονο να συνεχισω
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε LAURONA θα συμφωνήσω σχεδον σε όλα, και στο οτι όποτε ανακοινώσει μιαν αποφαση η Θηρα θα επικαλεστει εμπειρογνωμονες απο όλο τον κόσμο προφανως δεν εμπιστευονται τον εαυτο τους και την δική τους εμπειρια και τεχνογνωσια ή απλα ξέρουν οτι ειναι μαλακιες που λεν.
Η ελλαδα ξεκινα τον λαγο κατα πολυ πιο νωρις και τελιωνει πιο αργα οπόταν αστα να πάνε αλλα η αλήθεια ειναι οτι ο Δεκέμβρης ειναι ο μηνας με την πιο εντονη αναπαραγωγικη δραστηριοτητα στο συγκεκριμενο ζωο απλα ο λαγος δεν σταματα να αναπαράγεται κανένα μηνα.
Θα διαφωνήσω στο εξής..βασανιζόμαστε απο χιλια κακα σαν κυνηγετικη κοινότητα αλλα κάπου πρεπει να ξεκινήσουμε και κάπως πρέπει να οργανωθουμε.
Ηδη το φορουμ αυτο που προσφερουν οι διαχειρηστες ειναι ενα εξαιρετικο εργαλιο και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για αυτο..., το να ειμαστε γραμμενοι σε ενα τοπικο συλλογο μιας κοινοτητας πιθανο ειναι ματαιοτητα ειτε επειδη ειναι λίγα τα μελη ειτε δεν υπάρχει χρόνος απο τα μέλη για κατι αξιόλογο . Νομίζω όμως οτι ειναι μια καλή αρχη για να γίνει κάτι
Ηδη το φόρουμ αυτο έχει πάνω απο 300 μέλη με άποψη και πεποιηθησεις και αγάπη για το κυνηγι οπόταν ισως να υπάρχει τρόπος να οργανωθουμε για να γίνει ενας πολυ μεγάλος κυνηγετικός συλλογος οχι σε τοπικο αλλα σε παγκύπριο επίπεδο και να ξεκινήσουμε απο κάπου.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ανθιμε δεν ειμαι εναντιων της υπαρξης της ΚΟΚ η του Ταμειου Θηρας ρε φιλε.

Απλα λεω τα πραματα οπως ειναι.

Αυτοι το βιολι τους οτι προσφερουν ενω πιππιλουν το ιδιο βιολι, και εμεις οτι κατι πρεπει να αλλαξει και καθουμεστεν οι παραπανω πας το καναπε.

Εννεν ετσι που γινουνται οι δουλειες.

Εθιξα το θεμα με τον Εμπειρογνωμονα για την Ελλαδα, για να δειξω οτι καμνουν πραματα για να δικαιολογουν καταστασεις και οχι επειδη θα προσφερουν και νομιζω το απεδειξα.Δεν ειπα οτι ειναι λαθος η ερευνα, ειπα , πως δεν μπορει να πεισει εμας οτι ειναι σωστη, οταν στην Ελλαδα που εχει γινει ουσιαστικα ΔΕΝ εφαρμοζετε.

Για το θεμα συλλογος Hunt and Shoot.....αυτο δεν πιστευω οτι εχει εφαρμογη, μετα δεν θα θεωρειτε αμεροληπτη και αντικειμενικη η θεση του περιοδικου γιατι ο συλλογος θα αποτελεσει ξεχωριστη οντοτητα που θα επισκιαζει τα καθηκοντα ενος ανεξαρτητου περιοδικου που ασκει κριτικη.

Αλλα και να γινοταν, δεν μου λες πως θα ανακυρηχθει Διοικητικο Συμβουλιο?Θα γινουν εκλογες on line?
Που θα στεγαζετε?ποιος θα πληρωσει τα εξοδα συστασης του....

Ειναι πολλα τα προβληματα ρε φιλε....

Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι η νοοτροπια μας, ΟΛΩΝ ανεξαρτητως.Να σταματησουμε να θελουμε μονο και να περιπαιζουμε τους αλλους και τους εαυτους μας.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ.ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.

Παμε στο βουνο για χιλιους λογους.Θελουμε 1 ευρω εχτρα να πιαμεν μια ματσα τριφυλλι να συρουμε μεσ στο χωραφι κια ενα μαυροσακουλο για να πιαμεν τα 20 τενεκκουθκια που εννα χει γυρω που τζιαμε που παρκαραμε.

Εν πετασσουμε χαμε τες χαρτουτσιες μας, εν κτυπουμε θηραματα οταν δεν δικαιουμαστε και δεν ξεπερνουμε το κοτα.ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ....

Ε λαλεις αμα τα εκαμναμε τουτα να ηταν τα πραματα τα ιδια?

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑς ΘΕΛΕΙ.

Γιαυτο σου λαλω, δεν φταιει απολυτα η διοικηση μας. φτεμε ΟΛΟΙ αλλα αυτοι βαζουν και λαδι στην φωτια γιατι αφηνουν να συνεχιζει η αμαθεια, και εχουν για σλογκαν το Δοξασυ ο θεος , εσχολασαμεν τζιε σημερα, αυριο παλεν, να δουμε τι θα πουμεν στα ριφκια να σιωπησουν!

Hunting is passion......
Passion is point......
HUNTER
Full Member

Δημοσίευση από HUNTER »

Το εργο μας εν πολλα δυσκολο. Σχετικα με τιν καθαριοτητα εγω προσωπηκα ετσακοθηκα με τον καλυτερο μου παρεα γιατι επεταξε σκουπιδια εξω που το αφτοκινιτο. Εκαμαμεν 6 μηνες να μιλισουμε τσε ακομα λιο να πεξουμε τσε ξυλο. Ο νουρος του κυπρεου ομος εν ισιοννη. Ακουω τιν εξης κουβεντα " μα ενα σοσουμε εμις τουντον τοπο¨" . Η νοοτροπια εν αλλασση. Οι πληστοι κυπροι εν γαροι απολιτιστοι που μονον να παραπονιουντε ξερουν.
Καθαριζουμε οι 10 ξημαριζουν οι 90. Εγω καθαριζο τα δικα μου, χαρτουτσιες, ποσκουπιδα κ.α. Αλλα που χαμε εν πιανω τιποτε (παλλια εκαμνα το αλλα εσυνιδιτοπιησα οτι εν 1000 τουτι τσε εγω ημε 1.). Αν κατσις να ασχολιθης καθε φορα που παις τζινι ενα πεζης ξυλο με καμια δεκαρκα ατομα.

Οσο για το κοτα ρε κοπελλια ηλικρινα δεν ξερο ενα ατομο που να το τηρα. Οι πληστοι εν κρεατοσυλλεκτες. Να πεκσουν το λαουι την νυχτα, ( αφου η χαρα ουλλη εν η ηχνηλασια γιατι να τον πεκσο νυχτα?) να τον πιασουν με το ττελι, με το αυτοκηνητο, κτλπ. Ηρτα στο συμπερασμα οτι τσε να καμουμε εμις το 10 % τον ευσυνιδιτον δυστηχος εν πιανουμε παζα κοντα στο 90 % τον ΓΑΡΟΝ.

Προσοπικι μου αποπσι με τουτα ουλλα που συμβενουν ( οικιστικες ζονες που μεγαλονουν, σπιτια πανο σε καθε βουνο, λαθροθηρες) τα κοπελουτηκια μας εν θα φτασουν να γινου τσινιη γιατι θηραμα δεν θα υπαρχη.

Τσε ενα τελευτεο κερασακι για τιν τουρτα. Κσερο περιπτοση σε χορκον που οι χορκανοι επιενναν τσε επεζαν τους λαους τσε τους περτικους μιαν εφτομαδαν πριν το τσινι για να εχουν να φασην τσινη πρην να ερτουν οι χενοι την προτη κυριακη τσε να τους πεκσουν τσινι. Ε ρε κοπελια μετα που τουτον πετε μου τι γυρευκουμεν? Πσιλλους μες τα ασχερα?

Καλη σας μερα.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Κοπέλια στην Κύπρο επικρατεί το θράσσος, το είπα το λέω και θα το λέω συνέχεια αυτό. Ο ποιό θρασής θα προσπεράσει μέσα στο hi-way απο τα αριστερά αγνοόντας την κίνηση , ο πιό θρασής θα μπεί μέσα στην απαγορευμένη αγνοόντας τους συναδέλφους του τους γραμμένους και άγραφους νόμους του κυνηγίου, ο πιο θρασής θα μπεί που τα πλευρά μές την εκκλησία την ώρα που κοινωνά ο κόσμος γιατί βαρκέτε να περιμένει , ο πιο θρασής θα πάει να πιάσει το θήραμα που έπεξε ο άλλος τσινιός όπως τον σχίλο τον νηστικό Γενικά είμαστε λαό που μόνο με το κουρπάτζι μαθαίνουμε όπως τα γαούρκα. Το εθνικό μας ζώο. Αμμα ενεχουμε νομοθεσίες καθαρές που να κόφκουν κώλους εν κάμνουμε τίποτε . Πρέπει μαζί με την διαπαιδαγώγηση την ενημέρωση και όλα τα συναφεί να πλαισιώσουμε το κυνήγι με πολύ αυστηρούς νόμους. ήβραμε σε με λαό την νύχτα €15000 πρόστιμο ή 3 χρόνια φυλάκα. ήβρμαε σε σε απαγορευμένη €20000 ή πέντε χρόνια φυλάκα. Να πιάσουν τους πρώτους 5-6 να δείς πώς συμμορφώνονται οι υπόλοιποι. όσο για το θέμα των συλλόγων δέν διαφωνώ αλλά υποστηρίζω ότι πρέπει να δωθούν και περισσότερα κίνητρα και περισσότερες αρμοδιότητες στους συλλόγους. Έτσι ώστε να υπάρχει άμμεση εμπλοκη και όχι παθητική. Κοίταξε τι γίνετε με τα κορακοειδή για παράδειγμα ένα μπάχαλο την μια αποφασίζουν να δώσουν την άλλη όχι και πάει λέγοντας. Η σωτηρία μας είναι τροποποίηση της νομοθεσίας-ενδυνάμωση των συλλόγων-στελέχωση της υπηρεσίας και του ουλαμού με περισσότερα άτομα
Προσέχουμε...για να έχουμε
andreas76
Full Member

Δημοσίευση από andreas76 »

Φίλε admin, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τις ποινές διότι εάν δεν φοβηθεί ο κύπραίος ότι ενα πειραχτεί η πούγκα του τίποτε εν γίνεται. ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”