Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
-
- Full Member
Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ..........ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ 5-6-20 ΣΩΣΤΟΥΣ ΜΠΕΚΑΤΣΟΚΥΝΗΓΟΥΣ..........ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΥΣ......ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ.......ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.......ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΩΡΑ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΜΠΕΚΑΤΣΟΚΥΝΗΓΟΥΣ????ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΥΣΗΧΙΑ........ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΕΚΑΤΣΟΚΥΝΗΓΩΝ......ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.........ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΜΟΥ......ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΥΓΟΝΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.......
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
- Savvas
- Full Member
Ρε Στέλιο μου έχετε και οι δύο δίκαιο. Αυτό που χρειάζεται είναι καλή θέληση και μεγάλη προσπάθεια. Όπως το ενδημικό θέλει τόσο πολλά για να βρει το δρόμο του, άλλα τόσα θέλει και το κυνήγι της μπεκάτσας για να μπορεί να διεξαχθεί όσο πιο σωστά γίνεται απο την αρχή.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- Anthimos
- Moderator
Παλι ν αναψω φωτιές! Σορρυ Στελλαρα
Να επαναλάβω οτι το 99% αυτων που διεκδικουμε κυνηγι μπεκάτσας θελουμε να κυνηγησουμε ΜΟΝΟ μπεκάτσα!
Για τον λογο αυτων υποστηρίζω οτι ειμαι ετοιμος να υποκειμε σε οποιοδηποτε έλεγχο θελει η πολιτεια να με υποβάλει ειμαι ετοιμος να πληρωσω επιπλέον αδεια να παω σε περιοχη που θα μου υποδειξουν ,να περασω οικιοθελως απο σημειο ελεγχου του ταμειου θηρας, να βαλω μικροτσιπ στο σκυλο μου να βαλω αδεια Δευτερα θα δωσουν 4 Δευτερες για το κυνηγι μπεκατσας να να να να
Καταλαμβαινω οτι οι '' φανατικοι '' λααρηδες δεν μπορουν να διανοηθουν οτι σηκωνεται ο λαγος και συνειδητα , οτι περιοδος κι αν ειναι πηαινει απαιχτος, απο παθος γι αυτο το θηραμα ισως , αλλα ναι υπαρχουν κυνηγοι που θα τον αφησουν να φυει και δεν τους καμνει ιδιαιτερη αισθηση και προτιμουν μια φερμα στη βασιλισσα!!!!!!!!

Να επαναλάβω οτι το 99% αυτων που διεκδικουμε κυνηγι μπεκάτσας θελουμε να κυνηγησουμε ΜΟΝΟ μπεκάτσα!
Για τον λογο αυτων υποστηρίζω οτι ειμαι ετοιμος να υποκειμε σε οποιοδηποτε έλεγχο θελει η πολιτεια να με υποβάλει ειμαι ετοιμος να πληρωσω επιπλέον αδεια να παω σε περιοχη που θα μου υποδειξουν ,να περασω οικιοθελως απο σημειο ελεγχου του ταμειου θηρας, να βαλω μικροτσιπ στο σκυλο μου να βαλω αδεια Δευτερα θα δωσουν 4 Δευτερες για το κυνηγι μπεκατσας να να να να
Καταλαμβαινω οτι οι '' φανατικοι '' λααρηδες δεν μπορουν να διανοηθουν οτι σηκωνεται ο λαγος και συνειδητα , οτι περιοδος κι αν ειναι πηαινει απαιχτος, απο παθος γι αυτο το θηραμα ισως , αλλα ναι υπαρχουν κυνηγοι που θα τον αφησουν να φυει και δεν τους καμνει ιδιαιτερη αισθηση και προτιμουν μια φερμα στη βασιλισσα!!!!!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Γιατρός
- Full Member
Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
Στέλιο με 4000€ τον χρόνο που δίνεις μόνον για πεζίνα-πετρέλαιο δικαιούσαι κυνήγι όπως εσύ το θες
3*20*4*12 περίπου
3*20*4*12 περίπου
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
- christy2000
- Full Member
Πρεπει να καταλαβουμαι οτι πανω απ'ολα ειμαστε κυνηγοι και μετα οτιδηποτε αλλο,λααριδες,περτικαριες,τζικλαριες!
Προσωπικα κυνηγω το λαγο,αλλα περιμενω και εγω με ανυπομωνισια αυτο το ''καινουργειο'' για τα κυπριακα δεδομενα κυνηγι!Εαν δωθει τελικα η αδεια θα παρω και σκυλλι φερμας απλα και μονο για να μπορεσω να κυνηγω με την εξαψη που εχει το κυνηγι με σκυλλο περισσοτερους μηνες.Εγω το βλεπω σαν ευκαιρια να κυνηγω το αγαπημενω μου θηραμα που ειναι ο λαγος για 2 μηνες οπως παντα και μετα για ακομα 2 μηνες τη βασιλισσα!Στο κατω κατω κυνηγοι ειμαστε,δεν εχει σημασια το θηραμα αλλα ο κοπος του να φτασεις μεχρι αυτο! Το ΚΥΝΗΓΙ του θηραματος,μεχρι τη βολη,εστω και αν αστοχησεις!
It's all about the rush of hunting!!!
Προσωπικα κυνηγω το λαγο,αλλα περιμενω και εγω με ανυπομωνισια αυτο το ''καινουργειο'' για τα κυπριακα δεδομενα κυνηγι!Εαν δωθει τελικα η αδεια θα παρω και σκυλλι φερμας απλα και μονο για να μπορεσω να κυνηγω με την εξαψη που εχει το κυνηγι με σκυλλο περισσοτερους μηνες.Εγω το βλεπω σαν ευκαιρια να κυνηγω το αγαπημενω μου θηραμα που ειναι ο λαγος για 2 μηνες οπως παντα και μετα για ακομα 2 μηνες τη βασιλισσα!Στο κατω κατω κυνηγοι ειμαστε,δεν εχει σημασια το θηραμα αλλα ο κοπος του να φτασεις μεχρι αυτο! Το ΚΥΝΗΓΙ του θηραματος,μεχρι τη βολη,εστω και αν αστοχησεις!
It's all about the rush of hunting!!!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
-
- Full Member
Νομίζω είναι καιρός να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας, να καλλιεργήσουμε την κυνηγετική συνείδηση και να αφήσουμε πίσω ταμπού και προκαταλήψεις. Το κυνήγι της μπεκάτσας την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πρέπει επιτελούς να δοθεί και μετά να εξάξουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα και αποτελέσματα. Ίσως να είναι και ένας τρόπος για να συμπεριφερθούμε σωστά, κάθε κυνηγός το σκύλο του, μακριά από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στο θήραμα και στο περιβάλλον.
-
- Full Member
ΦΙΛΕ ΑΝΘΙΜΕ ΑΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 15-20 ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝ.......ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 10-15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΞΕΙ?????
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
- GRIGORIS
- Full Member
Παναγιώτης έγραψε:Νομίζω είναι καιρός να ξεπεράσουμε τις αναστολές μας, να καλλιεργήσουμε την κυνηγετική συνείδηση και να αφήσουμε πίσω ταμπού και προκαταλήψεις. Το κυνήγι της μπεκάτσας την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πρέπει επιτελούς να δοθεί και μετά να εξάξουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα και αποτελέσματα. Ίσως να είναι και ένας τρόπος για να συμπεριφερθούμε σωστά, κάθε κυνηγός το σκύλο του, μακριά από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στο θήραμα και στο περιβάλλον.
Οταν δωθει και μετα κλαφτα χαραλαμπε... ουτε λαγος θα μίνει ούτε περδίκη. Ακουσαμε να σταματησει για 1-2 χρονια το κυνηγη του λαγου, να αυξηθούν οι εξορμήσεις τις φάσσας το καλοκαιρι και τώρα η μπεκάτσα. Κύριοι είμαστε καταδικασμένει, εμείς οι κυνιγοί καταστρέφουμε το κυνίγη μας με τα αλόγιστα μας θέλω. Οταν δώσουν την μπεκάτσα και καθαρίσουν τους λιγοστούς μητρικούς πληθυσμούς που μένουν κάθε χρόνο τί να κάνω τα αποτελέσματα??
Η κυνηγετική συνήδηση δεν καλιεργήτε και δεν δημιουργήτε απο την μια μέρα στην άλλη. Μην ξεχνάτε ότι ο λαγός και η περδικα είναι απο τα λίγα επιδημιτικα θηράματα.
Δεν μοθ γεμίζει το μάτι αυτή η άδεια γιατί μόνο κακό θα προκαλέσι δεν βρίσκω ένα θετικό επειδη μπορεί να κυνιγήσεισ αυτό το θήραμα μαζί με το επιδυμιτικό.
Λαγός χωρίς σκύλο, Αρσενικός χωρίς β@@ο!!!
- kypros
Ευλογες οι ανησυχιες σου φιλε και οχι αδικες. Αλλα δεν μπορουμε να τα θυσιαζουμε ολα στο βωμο των λαγων....
Ο λαγος εχει φτασει σε δυσκολο σημειο σε μεγαλο βαθμο λογο της αλογιστης πιεσης ποου δεχεται ολοχρονα απο τους ιδιους τους αμεσα ενδιαφερομενους κυνηγους , κατα την ταπεινη μου αποψη μεσα απο ενα κανιβαλιστικο ανταγωνισμο που δημιουργηθηκε μεταξυ τους και τελικα εξελικτηκε στο κυνηγι της ουρας τους....
Δεδομενου αυτου , νομιζεις οτι εαν αφαιρεσουμε το δικαιωμα καποιου λατρη τησ μπεκατσασ να κυνηγησει μπεκατσα το γεναρρη 3,4 εξορμησεις, ειναι δικαιο;;;
Ο λαγος εχει φτασει σε δυσκολο σημειο σε μεγαλο βαθμο λογο της αλογιστης πιεσης ποου δεχεται ολοχρονα απο τους ιδιους τους αμεσα ενδιαφερομενους κυνηγους , κατα την ταπεινη μου αποψη μεσα απο ενα κανιβαλιστικο ανταγωνισμο που δημιουργηθηκε μεταξυ τους και τελικα εξελικτηκε στο κυνηγι της ουρας τους....
Δεδομενου αυτου , νομιζεις οτι εαν αφαιρεσουμε το δικαιωμα καποιου λατρη τησ μπεκατσασ να κυνηγησει μπεκατσα το γεναρρη 3,4 εξορμησεις, ειναι δικαιο;;;
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ......ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΦΕΡΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ (ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ)???ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΟΣΟΥΜΕ ΠΕΣ ΕΓΕΛΑΣΑΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΔΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ??
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…