ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Phinix
Δημοσιεύσεις: 943
Εγγραφή: 13 Οκτ 2010, 15:21
Τοποθεσία: Rizokarpaso

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από Phinix »

αντί 50 βαρτο 150

αλλα μετά, τι φταίμε εμείς οι μακάκες οι σωστοί και νόμιμοι??????

δεν μπορείς να στερήσεις σε κάποιο που δεν θα τα έχει περίσσευμα να μην πάει κυνήγι

το πρόβλημα είναι πιο βαθιά, αλλα, από κάπου πρέπει να γίνει η αλλαγή

το 90% τον δεκάχρονων και δεκαπεντάχρονων παιδιών που πάνε κυνήγι μαζί με τους γονείς τους βλέπουν την παρανομία και τον ττοπουζοκυπριακο τρόπο συμπεριφοράς και κυνηγιού, τότε πως θα μάθουν το νόμιμο και διαφορετικό????
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
sotiris!129
Δημοσιεύσεις: 1318
Εγγραφή: 11 Φεβ 2013, 12:38

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Phinix έγραψε:αντί 50 βαρτο 150

αλλα μετά, τι φταίμε εμείς οι μακάκες οι σωστοί και νόμιμοι??????

δεν μπορείς να στερήσεις σε κάποιο που δεν θα τα έχει περίσσευμα να μην πάει κυνήγι

το πρόβλημα είναι πιο βαθιά, αλλα, από κάπου πρέπει να γίνει η αλλαγή

το 90% τον δεκάχρονων και δεκαπεντάχρονων παιδιών που πάνε κυνήγι μαζί με τους γονείς τους βλέπουν την παρανομία και τον ττοπουζοκυπριακο τρόπο συμπεριφοράς και κυνηγιού, τότε πως θα μάθουν το νόμιμο και διαφορετικό????
φιλε μου εν απλο το πραμα σε ολες τες χωρες του πλανητη οι κυνηγοι χωριζονται σε κατηγοριες
οι μπεκατσαδες/περδικαδες
οι λαγαδες
οι γουρουναδες
οι ζικλαριες

στην Κυπρο εχουμε τον λιγοτερο κυνηγετικα επιτρεπομενο τοπο και το 90% των κυνηγων κυνηγα λιγο απο ολα!
δηλαδη ζιαμε που στην Ελλαδα για παραδειγμα ο περτικαρης/ζικλαρης/γουρουνας εν θα παιξει τον λαγο που εφκαλε ο λαγας και θα αφισει τα σκυλια του λαγα να τον καταδιωξουν με την ελπιδα να καταφερουν οι σκυλοι να τον γυρισουν πανω στον κυναγωγο τους η ο λαγας εν θα παιξει πανω στα περτιζια που εφκαλαν τα σεττερ του περτικα γιατι πολλα απλα ο περτικας εν να τα ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ παλε, εξαλου τουτο ειναι και το νοημα να εβρεις κατι και να το ΚΥΝΗΓΙΣΕΙΣ, στην Κυπρο φενεται παραλογο επικρατει το "Σαν το παιξεις ρε κουμπαρε" οτι κινειται εκτελειται !!!
αφου η πλειοψηφια δεν καταλαβενει τα αυτονοητα πρεπει να μας το επιβαλουν οπως καμουν στα μωρα !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
mikros
Δημοσιεύσεις: 903
Εγγραφή: 18 Μαρ 2011, 18:55

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από mikros »

πως να καταπολεμησεις τον κλουβατζη των 15 περτικων??? Εφκολο
Βαλλεις ενα μεγαλο ποσο σε καθε περτικο παραπανω... και βαλεις τους θυροφυλακες σε εντατικους ελεγχουν τες 2 προτες τεταρτες-κυριακες
αν φειουν με κανενα χιλιαρικο προστιμο 50 κλουβατζιες...εν να μαθευτει και εν θα παιζουν παραπανω
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 13 Φεβ 2011, 10:53

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από pai »

mikros έγραψε:πως να καταπολεμησεις τον κλουβατζη των 15 περτικων??? Εφκολο
Βαλλεις ενα μεγαλο ποσο σε καθε περτικο παραπανω... και βαλεις τους θυροφυλακες σε εντατικους ελεγχουν τες 2 προτες τεταρτες-κυριακες
αν φειουν με κανενα χιλιαρικο προστιμο 50 κλουβατζιες...εν να μαθευτει και εν θα παιζουν παραπανω
μιτσις αλλα ρωτσης!!+10000
Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από kypros »

Ρο κοπελια μην πλαναστε οτι εχει κανενα κυνηγο στο κοσμο που δεν του αρεσκει να παιζει σχιπεθκιες και να καμνει νουμερα. Αν φερεις ενα ξενο να κατσει στους περτικους και πεις του δικαιουσε 5 μονο και παιξει τους σε 10 λεπτα εν να σου πει τι μαλακια τζινιη εσχετε εσεις;....

Ειναι λαθος ο τροπος απελευιερωσεις πανω απο ολα... Ο γερος που περιεγραψε ο φιλος πιο πανω εχει δικαιο...αφου μες τα σταματα το πουλι δεν περνα ζωντανο οτι και να.γινει. αν μεν το παιξει ο ενας θα το παιξει ο αλλος. Αρα το θηραμα δεν μπορει να επιβιωση, αρα ειναι σπαταλη, αρα ειναι αντιαθλητικο, αρα ειναι λαθος ο τροπος εκμεταλευσης αυτων των πουλιων.

Το κοτα για μενα σε τουντο θεμα ειναι δευτερευον και αν αφηνεις τα πουλια βουναρη το 5 δεν συναδει.

Το κοτα το θετεις αντικειμενικα ος το μεγιστο οριο καρπωσης βαση των πληθυσμων που υπαρχουν και θεωριτικα πρεπει να ειναι δυσκολο να ρο καρπωθεις.

Ειτε ο τροπος και τοπος που τα ξαπολουμε.ειναι λαθος ειτε πρεπει το κοτα την πρωτη μερα να ειναι 20 οι 5. Μπορεις να απαιτεις που τοσους κυνηγους που καλως η κακος επιλεγουν να παν στη σφαγη που εσυ εδημιουργησες, να πηενουν σπιτι που το μισαορο;;; αφου εσυ τους οθεις να κυνηγουν ετσι
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από Laurona »

signomi alla to thema einai to kota.

To kota tou endimikou simperilamvanei 3 thiramata.

Stin kypro paradosiaka kynigame mikto kynigi.

Alla panta kai oloi mas sumperilamvanomenou kai emena, xefeugoume apo to thema, leme oti mas ertei kai antigrafoume alles koultoures kai nootropies, oxi kat anaggi sostes, apla gia na ikanopoiiisoume to ego mas, oti taxa veltionomaste.

Piso apo tin erotisi tou thematos krivete i kynigetiki sinideisi kai orimotita.
Oti diladi, exo tin ntoprosini san kynigos , kai san anthropos, na sevasto to thirama kai na to ektimo, oste ean pote ftaso sto orio na stamatiso.

Se auto eprepe na analonete tis prospatheies sas kai oxi stin afomoiosi tou tropou kinigiou allon xoron, pou isxioun polla alla metra kai stathma.

Frontiste loipon o kathe enas sas na kaliergisete to sosto kinigetika tropo kinigiou kai tin kinigetiki sinideisi stin parea sas kai afiste tous tritous stin isixia tous.

Kai sevasteite tin paradosi sas, opos sas tin edosan oi goneis mas kai oi pappoudes mas kai afiste ta ypoloipa omorfa logia stin panta.

Kapote kapoios , tin dekaetia tou 80 evgale adeia kinigiou kai agorase to proto tou oplo.feugontas apo to katastima tou eipan.....kai min xechnas i adeia sou grafei kai ena lago.

Opos itan protaris, proi proi ktypa ton proto tou lago.
Kathos pige ai sto autokinito , petiete kai deuteros.......kai ton afinei na figei.

Oi ypoloipoi ton koroideuan gia tin ggafa tou , epeidi nomize oti eixe parei auto pou dikaioutan.

Simera, mas dinei ena mathima auto.
O kosmos pou kapote kopiaze na parei kati, to sevotan.
Simera oute tin paradosi pou mas afisan sevomaste, oute tous eautous mas.

Giauto koitate na didaskete tous gyro sas, auto pou einai to sosto, kai afiste ta sosta ton allon koultouron exo apo tin koultoura tou topou mas.

Den xreiazomaste oute tapelles, tou stil laaris, pertikaris, tziklaris, oute xechoristes adeies, oute taxiko kynigi, oute kynigous protis kai deuteris katigorias........xreiazomaste na agapisoume tin kypro mas, ton kopo mas, ton topo mas, to thirama mas, kai ola tha ertoun.

Auto einai to themelio........min kamnete prota to trito sieri kai meta na sirnete pilo.......en prokeite na kollisei tipote pano sto toixo.

Kai sory, grafo apo kinito.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso
Δημοσιεύσεις: 2085
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2010, 11:31

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω συμφωνω με το Λαουρονα. Ο καθε τοπος και καθε χωρα εχει την κουλτουρα και τον τροπο κυνηγιου της.

Και γω μεγαλωσα με το μικτο κυνηγι. Και αυτο ειναι το ωραιο κυνηγετικη ποικιλια. Μπορει να θελω να κυνηγω με σπανιολο και οτι μου σηκωσει να το καρπωθω. Ποιον εν το κακο?

Δεν φταιει ουτε ο ενας περτικος που θα πεξει ο τζιηκλαρης ουτε ο λαος που θα πεξει ο περτικαρης ή ο φασσαρης.

Φταινε οι υπερβολες και οι ακροτητες.

Αυτος που περνα το κοτα θα συνεχισει να το περνα ειτε αυτο ειναι 5 περτιτζιοι ειτε ειναι 10.

Μονο με τις αυστηρες ποινες μπορει να γινει κατι και παλι χλωμο το βλεπω, λογω ελλειψης αξιοκρατιας.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2012, 09:47
Τοποθεσία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από christy2000 »

Ωραιο το μικτο κυνηγι και εγω ψαχνω το λαγο κατα βαση αφου κυνηγο με ιχνηλατι, αλλα δεν λεω οχι οταν μου ξεπεταξη η christy ενα περδικη η μια φραγγολινα,ακομα ποσο θα μου αρεσε να μπει στην αναθυμιαση μιας μπεκατσας!Δεν ειπαμε οτι ειναι κακο το μικτο κυνηγι,αλλα αφου δεν μπορουν να ελεγχθουν ολοι οσοι παρανομουν και δεν μας σεβοντε,ισως να ηταν μια λυση ο διαχωρισμος των θηραματων και μια ξεχωριστη αδεια για το καθε ενα.Η αποψη μου ομως ειναι οτι για να απολαμβανουμε ποιοτικο κυνηγι ειναι να κυνηγουμε συνγκεκριμενο θηραμα!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από kypros »

Ρε μποις ουλλα σωστα αυτα που λετε και μακαρι να ηταν ολα ρομαντικα και να επεριμεναμε που την συνηδηση του αλλου να λειτουργισει. Αλλα επειδη εγω ειμαι λιο πεζος ανθρωπος παρακαλω πεστε μου πως περιμενετε καποιον που εχει κακως την δυνατοτητα να παει με την.καρεκλουα του και το κοντο του να παιξει 20 πουλια σε 2 ωρα, να σταματησει στα 5 και να παει σπιτι???

Και για να μην παρεξηγηθω το κοτα για μενα ισχιει παντα. Αλλα προλαλουμε τους κρεατοσυλλεκτες με τα κοτοπουλλα.

Καμετε απελευθερωσεις σε πλουσια βουνα και τα πουλια διασπαρτα να δειτε ποσει θα παιζουν θκιο οι πεντε και να φκαλουν και μια πιθαμη γλωσσα και.να.ξερουν οτι και την αλλη κυριακη εκει.θα ειναι.

Τωρα αφου πασιν οι τταλιπαν και καμνουν αγωνα σφαγης. Τα μισα παιζουν τα πριν να φκει το φως....

Η συνηδηση εν μακροπροθεσμη λυση. Τωρα η λυση εν μαθηματικα. Βρες τροππ να μην προσφερεις ευκαιριες , βαλε ψηλες ποινες, και.δωσε οφελος σε οσους ειναι νομοταγης. Εαν δεν υπαρξει πρακτικη λυση, οσπου να γινουν οι τταλιπαν κυνηγοι θα κυνηγουμε πεταλουδες
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
sotiris!129
Δημοσιεύσεις: 1318
Εγγραφή: 11 Φεβ 2013, 12:38

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από sotiris!129 »

kypros έγραψε:Ρε μποις ουλλα σωστα αυτα που λετε και μακαρι να ηταν ολα ρομαντικα και να επεριμεναμε που την συνηδηση του αλλου να λειτουργισει. Αλλα επειδη εγω ειμαι λιο πεζος ανθρωπος παρακαλω πεστε μου πως περιμενετε καποιον που εχει κακως την δυνατοτητα να παει με την.καρεκλουα του και το κοντο του να παιξει 20 πουλια σε 2 ωρα, να σταματησει στα 5 και να παει σπιτι???

Και για να μην παρεξηγηθω το κοτα για μενα ισχιει παντα. Αλλα προλαλουμε τους κρεατοσυλλεκτες με τα κοτοπουλλα.

Καμετε απελευθερωσεις σε πλουσια βουνα και τα πουλια διασπαρτα να δειτε ποσει θα παιζουν θκιο οι πεντε και να φκαλουν και μια πιθαμη γλωσσα και.να.ξερουν οτι και την αλλη κυριακη εκει.θα ειναι.

Τωρα αφου πασιν οι τταλιπαν και καμνουν αγωνα σφαγης. Τα μισα παιζουν τα πριν να φκει το φως....

Η συνηδηση εν μακροπροθεσμη λυση. Τωρα η λυση εν μαθηματικα. Βρες τροππ να μην προσφερεις ευκαιριες , βαλε ψηλες ποινες, και.δωσε οφελος σε οσους ειναι νομοταγης. Εαν δεν υπαρξει πρακτικη λυση, οσπου να γινουν οι τταλιπαν κυνηγοι θα κυνηγουμε πεταλουδες
τοτε η λυση δεν ειναι αυτη που λες !
η λυση ειναι να σταματησουν εντελος την απελευθερωση περδικιων πρην το κυνηγι
οι ταλιπαν που λες δεν θα εχουν καποιο κινητρο για να πανε αφου δεν θα υπαρχουν "ποστα"
η απελευθερωση να γινεται μετα το κυνηγι για εμπλουτισμο των βιοτοπων με λιγοτερα αλλα καλητερης ποιοτητας περδικια
με αυτο τον τροπο θα χαθουν τα φαινομενα κλουβαζης, κυνηγος της πρωτης κυριακης, παραβαση του quota συναξη μεγαλης μαζας "κυνηγων" σε 1 περιοχη !
θα αγωραζονται λιγοτερα περδικια αρα λιγοτερα εξοδα
τα πουλια θα απελευθερωνονται εκει που πραγματικα θα βλεπουν οτι εχει προβλημα
τα περδικια αυτα θα γεννουν μεσα σε λιγους μηνες που ειναι η αναπαραγωγη τους αρα τα 20 που θα αφησουν σε ενα τοπο ανετα γινονται 50-70 αγρια ποια περδικια για την επομενη κυνηγετικη σεζον!!!
τα θηραματα θα αφηνονται ελευθερα μετα απο 17 κυνηγετικες εξωρμησης που οι κυνηγοι εχτος απο λαγους/περδικια θα εχουν θηρευσει και αρκετους θηρευτες οπως τες αλεπουδες που κανουν παρτι εξω απο τες κλουβες
+ πως οι κληματολογικες συνθηκες ειναι ποιο ευνοικες για ενα περδικι εκτροφης... αλλο να το αφηνεις Σεπτεμβρη ελευθερο που δεν εχει πουθενα νερο αναγκαζοντας το να επιστρεφει παντα στην κλουβα και αλλο να το αφηνεις Δεκεμβρη που ολα ειναι καταπρασινα με νερο και φαγητο Παντου !!!
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”