andreasana210326 έγραψε:οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω ειναι 8εμα νοοτροπιας και κυνηγετικης συνειδησης που δυστυχως ειναι ελλειπης στη κυπρο. ειναι επισης και 8εμα απελευ8ερωσης που κα8ε χρονο λεμε και ακουμε τα ιδια....
προσωπικα την πρωτη εξορμηση του ενδημικου κατα τις πρωινες ωρες στεκομαι κοντα στο αυτοκινητο μεχρι κατσει λιγο το κακο...χωρις να κατεβασω τους σκυλλους γτ γινεται πραγματι ΠΟΛΕΜΟΣ και φοβαμαι για την ασφαλεια τη δικη μου και για τους σκυλους μου. μια χρονια εβλεπα ενα ηλικιωμενο στο απεναντι βουνο που ειχε κτυπησει το πρωι τουλαχιστον 15 περτικους...και ακομα συνεχιζε...σε μια φαση του απευθυνθηκα καλοπροαιρετα και του ειπα....μαστρε εχει και ενα κοτα to κυνηγι...δεν εχορτασες??????? απαντηση......ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΙΤΣΗ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΣΩ ΕΓΩ ΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝ8ΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ 8Α ΔΙΑΔΟΣΟΥΝ ,8Α ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ 8Α ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ
δυστυχώς σωτηρια δεν υπάρχει
έτσι μεγαλώνουν οι νέοι κυνηγοί
τούτα ακούν
αυτά κάνουν
κάποτε κάποτε σκεφτούμε αν έπρεπε η άδεια να είναι 500 euro αλλα παλε λυπούμαι τον κόσμο, και τον εαυτό μου μέσα γιατί μια μέρα σίγουρα δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε έτσι λεφτά για 20 - 30 εξορμήσεις
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Οπως λεχθηκε και πριν , η δυνατοτητα να καρπωθεις 15 πουλια δημιουργηται καθαρα απο τον τρόπο που απελευθερωνονται τα πουλια, βουναρι σε μια κλουβα για να γινει σφαγη.....
Ετσι κι αλλιως αμα βρει καποιος πουλια θα παιξει ειτε στο σταμα ειτε με τους σκυλλους του 8-10-15...
Συνηθως τουτοι της κλουβας που εν σταματουν να παιζουν δεν παν αλλη εξορμηση,....
απο εκει και περα οσοι κυνηγουν περδικες ξερουν πόσο δυσκολο ειναι ν αγγιξεις το quota με αγρια πουλια....για τον λαγο εν το συζητω , το μονο που με προβληματιζει ειναι το quota στη φραγκολίνα ....
Αν βρεθει μια φορμουλα και σταματησει η μαζικη απελευθερωση περδικιων στις κλουβες τότε το τελος της υπερκαρπωσης ειναι δεδομενο
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Εγω νομιζω για την εξαλειψη του φαινομενου και την διατηρηση του αγριου πλυθησμου θα επρεπε να σταματησουν η απελευθερωσεις θηραματων εκτροφεις,να δωθουν αδειες σε καθε επαρχεια για ρεζερβες με θηραμα εκτροφεις και οσοι αρεσκονται σε αυτου του ειδους κυνηγι να των κανουν με την ισυχια τους και οσα κτυπησουν να πληρωνουν.Δηλαδη να δημιουργισουμε δυο ειδων κυνηγια, τα αγρια και τα εκτροφεις,αυτοι που θελουν να ''χωρτασουν'' θηραμα θα πηγαινουν εκει.
Anthimos έγραψε:Οπως λεχθηκε και πριν , η δυνατοτητα να καρπωθεις 15 πουλια δημιουργηται καθαρα απο τον τρόπο που απελευθερωνονται τα πουλια, βουναρι σε μια κλουβα για να γινει σφαγη.....
Ετσι κι αλλιως αμα βρει καποιος πουλια θα παιξει ειτε στο σταμα ειτε με τους σκυλλους του 8-10-15...
Συνηθως τουτοι της κλουβας που εν σταματουν να παιζουν δεν παν αλλη εξορμηση,....
απο εκει και περα οσοι κυνηγουν περδικες ξερουν πόσο δυσκολο ειναι ν αγγιξεις το quota με αγρια πουλια....για τον λαγο εν το συζητω , το μονο που με προβληματιζει ειναι το quota στη φραγκολίνα ....
Αν βρεθει μια φορμουλα και σταματησει η μαζικη απελευθερωση περδικιων στις κλουβες τότε το τελος της υπερκαρπωσης ειναι δεδομενο
έχω μιαν απορία
τα περδίκια όταν απελευθερωθούν σε σπαστούς αριθμούς, επιλεκτικά και λίγα λίγα, όταν περάσουν λίγες μέρες δεν θα σμίξουν ξανά σε κοπάδια??
άρα το ίδιο αποτέλεσμα με το τι γίνετε τώρα?
Anthimos έγραψε:Οπως λεχθηκε και πριν , η δυνατοτητα να καρπωθεις 15 πουλια δημιουργηται καθαρα απο τον τρόπο που απελευθερωνονται τα πουλια, βουναρι σε μια κλουβα για να γινει σφαγη.....
έχω μιαν απορία
τα περδίκια όταν απελευθερωθούν σε σπαστούς αριθμούς, επιλεκτικά και λίγα λίγα, όταν περάσουν λίγες μέρες δεν θα σμίξουν ξανά σε κοπάδια??
άρα το ίδιο αποτέλεσμα με το τι γίνετε τώρα?
Φίλε στις περιοχες που κυνηγουμε με την παρεα μου εχει κλουβες αλλα το δυσβατο της περιοχης και τα πυκνα πευκα δεν επιτρεπουν στους κλουβατζιηδες να κατσουν να καμουν αριθμους.
Η συμπεριφερα των περδικιων αφου σμιξουν με τον αγριο πλυθησμο ειναι απιστευτη ...
Ειναι εξισου καχυποπτα με τ αγρια προσηκωνονται ολα μαζι και δυσκολο να κυνηγηθουν....
Καλυτερα να σμιξουν 20 πουλια με τα 20 του τόπου παρα να σμιξουν τα 20 του τόπου με τα 200 της κλουβας και να παν κι αυτα θυμα των επιτειδιων
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
marinos.a έγραψε:γενικά το στάμα της κλούβας πρέπει να ελεγχθεί διότι εκει γίνετε πολλή ζημιά χωρίς καμία προσπάθεια.
Γυρίζει και ενας ανώφελος 65αρις πέρσι και λαλεί μου, ε ατε ανεβείτε εσείς που εχετε σκύλους πανω να μας σύρετε τους περτικους κατω.
Ηρτε μου να του κάτσω τη κοντακιά
φιλε Μαρινο εχτως απο εμας τους νεους και ωραιους υπαρχουν και οι μεγαλοι σε ηλικεια ανθρωποι η αρωστοι που δεν μπορουν να ανεβουν τα κακαφα που ανεβενουμε εμεις!
δηλαδη τι αυτοι δεν θα κυνηγισουν η εκοτσανιασαν σου τα περτιζια?
οσο ειναι νομιμοι δεν τυθεται θεμα συζητησης !
φιλικα Σωτηρης
Εξυπνάδες πάλε ρε Σωτήρη.
Πρώτο, σου ειπα 100 φορες οτι δεν διαφωνώ με της απόψεις σου αλλα με το τρόπο που τις θέτεις.
Δεύτερο, αξιολογώντας καθαρα απο θεμα ηθικής, ο άνθρωπος που θα παιξει εκ παραδρομής κανενα περτικο που θα ερτει ρεχτος απο πανω του απέχει πολυ απο αυτο που θα παει προγραμματισμενα να σταθει πανω στο ττελλι της κλουβας για να καθαρίσει χωρίς να δρώσει η μασχάλη του 20 περτικους.
θυμασαι τι σου ειπα την αλλη φορά? Έχεις σχεδόν παντα δίκαιο αλλα κάνεις καθε προσπάθεια δυνατή για να το χασεις.
όσο δύσβατη και να είναι μια περιοχη, συνήθως γύρω από τα κλουβιά είναι καθαρά
άρα ένας κλουβατζης (νεαρος ο οποιος "βαρκετε") η ο ηλικιωμένος (απλά δεν μπορεί να κάνει παγανιά πλέον)κάτσουν εκεί γύρο όλη μέρα τότε η οκκά εν 400
τα πουλια από συνήθεια θα μαζευτούν πάλι μετά τες 10-11 που θα ηρεμήσει ο πανικός του πρωινού και θα παν στές κλούβες για φαΐ και νερό (γιατι ετσι εμαθαν!!!)
επίσης μετά το μεσημέρι πάλι το ίδιο θα γίνει και επίσης μετά το απόγευμα προς το σούρουπο πάλι το ίδιο
έτσι κάθε μέρα μέχρι να ''σμίξουν'' καλά με τα αγρια και να μείνουν σε κοπάδια
δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άλλος τρόπος απελευθέρωσης θα βοηθούσε τα πουλια να σταματήσουν τα κλασικές τους συνήθειες - δλδ να περιφεροντε κοντα σε φαι και νερο
μονο εάν ξεκινούν οι απελευθερώσεις από πολύ πιο γρήγορα κάτι μπορεί να γίνει
να δοθεί η ευκαιρία στα αγρια με τά ημερα να γίνουν 1
προσωπικά πέρση, σε μια περιοχή τα περδίκια ήταν σμιχτά μετά τες 2-3 πρώτες εξορμήσεις
όταν τα έβρισκες δεν υπήρχε περίπτωση να μην προσηκωθούν από τα 20 - 30 μετρα μακριά!!
όμως πάντα πάντα πάντα τα πουλια ήταν 3 φορες τη μέρα γύρο απο μια τεχνική ποτίστρα τις περιοχής όπου και δυστυχώς εκεί γινόταν το party
Δεν ειναι το θεμα νεος η γερος,στεκεται η παρπατα.Το προβλημα ειναι οτι απο τη στιγμη που ο νομος σου επιτρεπη το συγγεκριμενο τροπο κυνηγιου ενταξει, αφου δεν τηρη καποιος τους αγραφους νομους τουλαχιστον να τηρη τους γραπτους.Στεκεσαι εξω που την κλουβα η στο σταμα,τουλαχιστων παιξε μονο οσα δικαιουσαι.
Το παραδειγμα που ειπε ο Μαρινος το ζησαμε πολλοι και με γερους και με νεους,εγω δεν δικαιολογω καποιων που ειναι σε μια προχωριμενη ηλικια να κανει αυτες του ειδους τις δηλωσης γιατι αυτοι επρεπε να δινουν το καλο παραδειγμα και εγω σε αυτους χρεωνω μεγαλο μερος της ευθηνεις για την καταντια του κυνηγιου σημερα,εννω τον ποιο νεαρο εν μερη μπορω λογω ηλικιας να των δικαιολογησω.Συμφωνω οτι ολοι εχουν δικαιωμα να κυνηγουν αλλα να με σεβονται οπως τους σεβομαι,δεν μπορεις να περπατας,ωραια μην περπατας,μεινε στο σταμα να σου παντησω τα περδικια αλλα μην προκαλης και προπαντων τηρεισε το κοτα!!!
ε Μαρινο εν συκονεις ενα αστειο γαμωτα... anws
η απελευθερωση δεν ειναι το μονο προβλημα ,και ο μεγαλος αρηθμος των κυνηγων ειναι επισης προβλημα !
ναι ο οποιος διποτε ειναι σε σκεψη αν θα παιξει ενα περαστο περτικο γερος η νεος οταν αφησει των πρωτο να περασει και μετα που 30-50 μετρα τον βλεπει να δεχεται 10δες ντουφεκιες απο τους αλλους κυνηγους, περνα αλλος παλε το ιδιο ... περπατα 100-200-1000 μετρα και δεν παιζει χαρτουτσια γιατι τα περτιζια προσηκωνονται και παιζουντα οι αλλοι ε τοτε λαλει εν ζε ειμαι Μαλακας εν να τους παιζω ζεγω ζε κανει !
η λυση τωρα ποια ειναι αφου ολοι μιλαμε στες ιδιες συχνοτητες που εγω μιλουσα περσυ...
να φκαλουν ξεχωριστη αδεια οι ζικλαριες ξεχωριστη αδεια οι φασσαριες ξεχωριστη αδεια η σκυλαριες 50ευρο για την καθε αδεια αν καποιος θα θελει να κυνηγισει και τα 3 τοτε 150 ευρο
με αυτο τον τροπο θα χαθουν πολλοι κυνηγοι της "πρωτης Κυριακης" ειτε αυτο λεγεται Πρωτη κυριακη της φασσας ειτε πρωτη κυριακη του λαγου !
αυτος που δινει τωρα 80 ευρο και παει
Πρωτη κυριακη της φασσας και μετα παει απλα για να παει και καθεται και παιζει μελισοφαους και πουλουθκια καταστρεφωντας ετσι το κυνηγι του Φασσαρη θα το σκεφτει πολυ να δοσει 50 ευρο για 1-2 φασσες και μια τουζινα πουλουθκια !
Πρωτη κυριακη του λαου καθεται γυρων που τες κλουβες και παιζει αραχτος και λαιτ περτιζια και τες αλλες εξωρμησεις παει στα ποστα της ζικλας με τα 9ρουθκια τους για ζικλουες και συναμα αδρασει ευκαιριες για να καρπωθει τον κοπο του λααρη που μετα απο ωρα ιχνηλασιας και καταδιωξης του λαγου πυροβολει το λαγο που προσυκωθηκε καταστρεφωντας ετσι την καταδιωξη ... θα σκεφτει πολυ να δωσει αλλα 50 για να παιξει 5-10 περτικους την πρωτη εξωρμηση και αυτο με ρισκο και μετα τες αλλες 16 εξωρμησεις ΑΑΑΝΝ παιξει αλλο 1 περτικο και κανενα λαγο αμα τυχη ....
δηλαδη αυτος που θα θελει να κυνηγισει και τα 3 κυνηγια θα δινει 150 των αυγουστο
αυτος που θελει να κυνηγισει λαγο/περδικα μονο 50 ευτο για 17 εξωρμησεις
ζινος που θελει ζικλα 50 ευρο τον οκρωμβρη ΑΛΛΑ μονο ζικλες να δικαιουται, αμα των πιαν με λαγο/περδικη να τρωει κανενα 1 000ρικο
αλλα επειδη ετσι πραμα δεν θα γινει μεν το συζητουμε καλητερα