Για τον λόγο ότι σε θυμώσαν σήμερα θέλω φώτο με σιδερώστρα απο πίσω

Φιλικά
Χαχα φιλε Rai den me thimose kanenas, mia xara sizitisi kamnoume kai auto ine to zitoumeno!Rai έγραψε:Κύπρο δώσε κανένα φυσίγγιο για φάσσα.
Για τον λόγο ότι σε θυμώσαν σήμερα θέλω φώτο με σιδερώστρα απο πίσω![]()
![]()
Φιλικά
Ξέρω το Κύπρο και εγώ αστειευόμενος στο είπα.Αυτό που σου είπα για την φώτο και το background είναι για τον λόγο ότι τα πουλιά σου εν πάντα σηδερωμέναkypros έγραψε:Χαχα φιλε Rai den me thimose kanenas, mia xara sizitisi kamnoume kai auto ine to zitoumeno!Rai έγραψε:Κύπρο δώσε κανένα φυσίγγιο για φάσσα.Για τον λόγο ότι σε θυμώσαν σήμερα θέλω φώτο με σιδερώστρα απο πίσω![]()
![]()
Φιλικά
Για λαγο θα χρησιμοποιουσα φυσσιγιο απο 34-38 γρ σε νουμερο 4 η 5 και οχι πιο χοντρα σκαγια.
Εμπειρικα πιστευω οτι το 4 ειναι ιδανικο για δευτερο φυσιγγιο στο λαγο. Πιο χοντρα σκαγια οπως θκιολια και ασσοι που συχνα ακουμε ειναι υπερβολες που συμβαλουν αρνητικα στην επιτυχια της βολης. Τα σκαγια ειναι πολυ λιγοτερα και συχνα δεν επιφερουν αρκετα τραυματα στο λαγο.
Δεν συζητω για εκεινους που θελουν να κυνηγουν σκοποι και να μπορουν να ριξουν τον λαγο στα 120 μετρα και γιαυτο βαζουν ζερο...εκεινο για μενα δεν αποτελει ευκαιρεια για βολη, ειναι πολυ μακρια και μονο κατα τυχη μπορεις να παρεις τον λαγο εαν δεν τον τραυματισεις και τον χασεις και χωρις λογο. Το ζητουμενο ειναι να εισαι στο σωστο σημειο με βαση τα σκυλια σου για να σου δοθει λογικη ευκαιρεια εντος βολης.
Ενα φυσιγγι δυνατο νο 5 στη πρωτη καιμενα νουμερο 4 στη δευτερη και εισαι καλυμενος. Επισης για λαγο θα εριχνα πιστονι και οχι τταπα γιατι τα λιγοτερα σκαγια με την ταπα ισως αρεωναν πολυ εαν ο λαγος ηταν στα 20 μετρα και πανω.
Υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στο σκαι νουμερο 6 απο το νουμερο 4 σε κυνηγια λαγου και με πασα αντικειμενικοτητα οτι ο λαγος σε ορισμενες γωνιες βολης οπως πχ πισοκολι πολλες φορες δεν πεφτει με το 6 αρι οσο και αν χτυπηθει. Το τεσσαρι αντιθετος τον μασα σε φοβερες αποστασεις. Στα πιο χοντρα σκαγια παλι μιονεκτεις εκτος εαν σφιξεις το τσιοκ σου σε 1* αλλα και εκει ριχνεις σφαιρες....
Επισης οχι ακραια γραμμαρια. Τα 35,36 ειναι υπερ αρκετα για την ζεστη της κυπρου. Πιο πολλα καμνουν το φυσιγγιο να χανει αποδοση και να χαλα κατανομες. Το λακτισμα ειναι αρνητικο χαρακτηριστικομσε ενα φυσιγγι και ετσι πρεπει να το αντιλαμβανομσστε
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτό που λέει ο φίλος μας?kypros έγραψε: Οπως ελεγαν οι παλιοι ο γενικος κανονας ειναι οτι οσο το θερμομετρο παει πανω τοσο κατω πρεπει να πηγαινουν τα γραμμαρια.
Εδώ καλά το πήγες. Για σκέψου λίγο ακόμαkypros έγραψε: οπως τα χιονια σε ψηλο υψομετρο οπου η ατμοσφαιρα ειναι αραιη και παρολο που ειναι παγωνια συνηηθως χρηαζεται ελαφρια γωμοση οπως πχ 24 γρ
Εσύ μάλλον διάβασες αυτά που έγραψα πριν καναδυό χρόνια στο artemis αλλά δε θυμάσαι καλάandreas78 έγραψε:Κώστα,
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, παρά μόνο από ένα άρθρο που είχα διαβάσει πριν από κανένα χρόνο, πιστεύω πως είναι μύθος με την έννοια οτι μπορεί να εξαληφθεί.
Τα φυσίγγια είναι δοκιμασμένα σε θερμοκρασίες περί τους 20⁰C και 45% υγρασία, αν δεν κάνω λάθος, άρα λογικά η έκθεση των φυσιγγίων σε ψηλές θερμοκρασίες, μεταβάλλουν τα χαρακτηριστικά τους αρνητικά, με αποτέλεσμα να κλοτσούν σαν γαϊδούρια. Στην δοκιμή που είχα διαβάσει, είχαν ρίξει τα ίδια φυσίγγια αλλά είχαν βάλει σε φορητό ψυγείο με 20⁰C τα μισά και τα άλλα τα είχαν αφήσει φυσιολογικά εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες των 38⁰C-40⁰C.
Τα ‘’κρύα’’ φυσίγγια είχαν κατά πολύ λιγότερο λάκτισμα.
Υστ., Τώρα που το λέμε, καλό θα ήταν να το δοκιμάσουμε και να το επαληθεύουμε!!!
Μέχρι την αύξηση των πιέσεων καλά το πας. Το λάθος είναι το ποιά πίεση αυξάνεται και χαλάει η τουφεκιά μας?kypros έγραψε:Αυτο που ειπαμε και πιο πανω ειναι οτι η θερμοκρασια αυξανει τις πιεσεις. Μια βαρια γομωση εχει εκ φυσεως ψηλοτερη πιεση, αρα εαν συνδιαστει και με ζεστο καιρο βγαΙνει πολυ ψηλα σε λακτισμα ,πιεση και ος αποτελεσμα χαλα η αποδοση του