Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Δημοσίευση από sotiris!129 »

andreas78 έγραψε:Σωτήρη μου,
Με το σκεπτικό που έχεις αναφέρει, δεν χρειαζόμαστε ούτε έρευνα καρπωσης, ούτε διαχειριστικό πρόγραμμα και μάλλον σε λίγο καιρό, με τόσα περδικια που έχουμε, θα αρχίσουν να μεταναστεύουν για να εμπλουτίσουν και αλλα κράτη που δεν εχουν τους πληθυσμούς μας. ;)
καμια σχεση απλα δεν καταλαβεις τι σου λεω...
παεις να μου συγκρινεις το κυνηγι στην Ελλαδα με το κυνηγι στην Κυπρο και μαλιστα της περδικας, που την στιγμη που δεν εχουμε το ιδιο ειδος περδικας...
και λεω σου το ΑΠΛΑ η chukar μπορει να συναντησεις κοπαδι ΜΕΧΡΙ και 250 ατομα ενω η graeca μαξιμουμ 10-15 ατομα !
εν σαμπως και συγκρινεις μου την καρπωση φραγκολινας στην Κυπρο με την καρπωση φασιανου στην Ελλαδα επειδη και τα 2 ειδοι ανηκουν στην οικογενεια των φασιανιδων !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

+ πως εμεις δεν εχουμε την ιδια διαχειριση , στην ΕΛΛΑΔΑ εχουν ηδη αφησει ελευθερα τα περδικια εκτροφης χωρις πυρινες απελευθερωσης, ενω εμας τα αφηνουν 2-3 εβδομαδες πρην το κυνηγι με πυρινα απελευθερωσης με αποτελεσμα να κανουν παρτι οι "κυνηγοι" εξω που τες κλουβες...
στην Ελλαδα εχουν 0.5% ανα κυνηγο την σεζον λες .
και σου λεω 120 000 περδικια κλουβας που σφαζουνται την πρωτη Κυριακη απο 50 000 κυνηγους που ειμαστε μας κανουν 2.4% ανα κυνηγο ΜΟΝΟ την πρωτη ΕΞΩΡΜΗΣΗ ... δλδ δεν μπορω να καταλαβω που βρισκεις το παραλογο στο στατιστηκο τουτο !!! :geek:
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Στην οικογένεια των φασιανίδων, ανήκουν και οι πέρδικες, Σωτηρακη μου.
Επειδή δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, δεν πάω να συγκρίνω τις δυο χώρες αλλά τις συγκρίνω!!!!!!
Οσον αφορά αν σε καταλαβαίνω ή όχι, θα σου πρότεινα να ανατρέξεις πίσω στις παραθέσεις μου, μαζί σου, στην προηγούμενη σελίδα και να τις ξανά διαβάσεις, νομίζω πως γράφω Ελληνικά, αν όχι απολογούμαι.

Για να λήξει το θεμα αυτο, εχω γράψει και πιο πίσω στον Αριστο, πως δεν ειναι αυτή η ουσία και επίσης σου εχω γράψει και εσένα μετέπειτα πως συμφωνω μαζί σου, αφου όσο και να το συζητούμε δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου.
Κράτα λοιπόν αυτο και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αλλο αυτόν τον διάλογο.

Για την επιπρόσθετη παράθεση σου στο θεμα της καρπωσης στην Κύπρο, θα σου πω απλά πως ο μέσος όρος καρπωσης ανα συνάντηση ειναι στον χαμό του κόσμου 1/4, κανε την αρηθμητικη μόνος σου, βάλε και τις γέννες, αφαίρεσε και ενα 25-30% θνησιμότητα και πες μου εσύ που βλέπεις το παράλογο!!!!!! :roll:
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

http://www.oplognosia.com/thiramata/thiramata9.php

200 000 ζευγαρια
αν καταφερουν να αναπαραχθουν με επιτυχια οι μισες απο 6 νεοσους εν και λιους που ειπα αλλα ατε 600 000 + 400 000 μητρικος 1 000 000
30% θνησιμοτητα ειπες... 1 000 000 - 300 000 = 700 000 + 120 000 απελευθερωσης = 820 000 -400 000 που παιζουνται στο κυνηγι μας κανουν πανω κατω 420 000 μητρικο πληθισμο !
ευτυχως μαθηματικα ημουν αρκετα καλος
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

sotiris!129 έγραψε:http://www.oplognosia.com/thiramata/thiramata9.php

200 000 ζευγαρια
αν καταφερουν να αναπαραχθουν με επιτυχια οι μισες απο 6 νεοσους εν και λιους που ειπα αλλα ατε 600 000 + 400 000 μητρικος 1 000 000
30% θνησιμοτητα ειπες... 1 000 000 - 300 000 = 700 000 + 120 000 απελευθερωσης = 820 000 -400 000 που παιζουνται στο κυνηγι μας κανουν πανω κατω 420 000 μητρικο πληθισμο !
ευτυχως μαθηματικα ημουν αρκετα καλος
Sotiris !129 is sponsored by Rais Team
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σωτηράκη μου, δεν θα συνεννοηθούμε λεβενταθρωπε μου σήμερα!!!!!!!! :lol: :lol: :D

Λες πως δέχεσαι και θεωρείς λογική την έρευνα του Τ.Θ., άρα έχουμε 280χιλ. πέρδικες στα ψυγεία μας, ο μικρότερος μέσος όρος καρπωσης ανα συνάντηση ειναι 1/4 περίπου, άρα τα πουλιά στα ψυγεία προήλθαν απο το λιγότερο ενα πληθυσμό της τάξης του 1.120.000 !!!!!
Αφαιρώντας τις 280χιλ., που φάγανε, μας μένει ένας πληθυσμός,περίπου 840χιλ., για να ζευγαρώσει!!! :roll: τωρα το θεωρείς ακόμη λογικό εάν κανείς τις μαθηματικές πράξεις;;;;;;;
Επίσης απο την στιγμή που βάζεις 6 πουλιά σε κάθε γέννα, δεν χριαζεται να αφαιρείται 30% θνησιμότητα, τα έχεις ήδη αφαιρέσει.

Για το λινκ που παράθεσες, φενεται να βρίσκεται σε λογικά πλαίσια, αλλά εσυ μας θεωρείς αλανθαστους σκοπευτές, δίνοντας μας 1 στις 2 πέρδικες!! :D
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

andreas78 έγραψε:Σωτηράκη μου, δεν θα συνεννοηθούμε λεβενταθρωπε μου σήμερα!!!!!!!! :lol: :lol: :D

Λες πως δέχεσαι και θεωρείς λογική την έρευνα του Τ.Θ., άρα έχουμε 280χιλ. πέρδικες στα ψυγεία μας, ο μικρότερος μέσος όρος καρπωσης ανα συνάντηση ειναι 1/4 περίπου, άρα τα πουλιά στα ψυγεία προήλθαν απο το λιγότερο ενα πληθυσμό της τάξης του 1.120.000 !!!!!
Αφαιρώντας τις 280χιλ., που φάγανε, μας μένει ένας πληθυσμός,περίπου 840χιλ., για να ζευγαρώσει!!! :roll: τωρα το θεωρείς ακόμη λογικό εάν κανείς τις μαθηματικές πράξεις;;;;;;;
Επίσης απο την στιγμή που βάζεις 6 πουλιά σε κάθε γέννα, δεν χριαζεται να αφαιρείται 30% θνησιμότητα, τα έχεις ήδη αφαιρέσει.

Για το λινκ που παράθεσες, φενεται να βρίσκεται σε λογικά πλαίσια, αλλά εσυ μας θεωρείς αλανθαστους σκοπευτές, δίνοντας μας 1 στις 2 πέρδικες!! :D
ουτε εγω δεν δεχομαι την ερευνα ως εχει σε πολλα σημεια, δεν λεω οτι ειναι 100% αντιπροσωπευτικη , την θεωρω και εγω αρκετα προχειρη και σιγουρα θα μπορουσε να γινει υπερβολικα καλητερη δουλεια αν ηθελαν...
ΑΛΛΑ θεωρω πως για την προχειροτητα της τα νουμερα που εβγαλε ειναι σε ενα μεγαλο βαθμο αντιπροσωπευτικα και δεν εχουν μεγαλη αποκληση απο την πραγματικοτητα !
και η πραγματικοτητα ειναι πως ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ αφου για 17 εξωρμησεις ενας μεσος κυνηγος παιζει 9 περτιζια, 1 λαγο, μιση μπεκατσα, 1 ζαμπα φραγκολινας, σχεδον 2 φασσες και 1. 1/2 ζικλας δηλαδη λιγοτερο απο 1 θηραμα την καθε κυνηγετικη εξωρμηση (εβαλα και την ζικλα για θηραμα + τα μισα/ζαμπουες κτλ και ακομα εν φκενει 1 θηραμα την εξωρμηση) ....αρα ημαστε μια ερημος, τουτα τα θηραματα παιζεις τα μεσα σε 1 ωρα μπορει και λιγοτερο σε μια φαρμα στην βουλγαρια !
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”