Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13
Με την αποτροπεί κάποιον να κυνηγούν (δηλαδή αυστηρές νομοθεσίες και αστυνόμευση η οποία να αποθαρύνει τους δήθεν κυνηγούς και καλλιέργεια σωστής παιδεία και κουλτούρας θα μειωθεί το ποσοστό των 90% και θα αυξηθεί το δέκα αφού κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1000 νέους κυνηγούς δηλαδή ένα ποσοστό τις τάξης του 2,2% . Με ταυτόχρονη λοιπόν δουλειά μπορεί σε 5-6 χρόνια να έχουμε 20%-80%
Προσέχουμε...για να έχουμε
- sotiris!129
100% σιγουρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο αλλα οπως και να εχει μια δοση αληθειας την εχει...
πρεπει να καταλαβουμε ενα πραγμα, ΑΝ :
ΛΑΓΟΙ 1.10 αν απο τους 500 που ερωτηθηκαν οι 100 ηταν λααριες και ειχαν παιξει απο 3-5+ λαγους οπως επαιξαν και αρκετοι Λααριες του φορουμ τοσους αρα δεν ειναι αφυσικο ουτε υπερβολικο... μας κανει 400 λαγους... απο τους 400 υπολιπους κυνηγους που ερωτηθηκαν ειχαν συνολικη καρπωση ακομα 150 λαγους + 400= 550 λαγους... αρα εχουμε 1.1% λαγο ανα κυνηγο!
ΠΕΡΔΙΚΙΑ 8.84
ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕΣ 0.23 μονο καποιον σαν τον κυριο Μιχαλη να πιασουν τηλεφωνο που πρεπει να επαιξεν καμια 20+ παει να πεει πως σιγουρα τα επομενα 190 ατομα της ερευνας δεν επαιξαν φραγκολινα ! δεν παει να πει πως δεν εχει φραγκολινες και η ερευνα ειναι λαθος !
ΦΑΣΣΕΣ 1.70
ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ 0.41 solon louka κτλ κτλ
και πολλα αλλα παραδειγματα ... ουτε εγω επαιξα λαγο φετος ...αυτο παει να πει πως καποιος αλλος επαιξε 2 και επειασε το ποσοστο μου, ειτε γιατι ηταν καλητερος απο μενα ειτε γιατι ηταν ποιο τυχερος ειτε γιατι εγω κυνηγουσα σε λαθος τοπους κτλ κτλ !
πρεπει να σταματησουμε να μηδενιζουμε τα παντα σιγουρα ειχε και λαφαζανιες μεσα στην ερευνα αλλα ειναι αδυνατον να ηταν η πλειοψηφία για να ειναι ικανο να αλιωθει το αποτελεσμα ...
22 άτομα (δηλ. 4,52% των κυνηγών του δείγματος) δεν απάντησαν
στο ερωτηματολόγιο. Άτομα που έδωσαν σχετικά ψηλή κάρπωση (σε σχέση με το
μέσο όρο) ερωτήθηκαν ξανά μετά από παρέλευση μεγάλου χρονικού
διαστήματος, για να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια των στοιχείων που έδωσαν.Μετά τη συλλογή των δεδομένων έγινε εισαγωγή, στατιστική επεξεργασία και
τέλος εξαγωγή αποτελεσμάτων με τη βοήθεια του στατιστικού λογισμικού
προγράμματος Microsoft excel 2007
το ψεμα δυσκολα το θυμασαι... αν καποιος ειπε 10 και επαιξεν 2 μετα που τον εξαναπειασαν τηλεφωνο θα ελεγε αλλα τον αλλων ...
πρεπει να καταλαβουμε ενα πραγμα, ΑΝ :
ΛΑΓΟΙ 1.10 αν απο τους 500 που ερωτηθηκαν οι 100 ηταν λααριες και ειχαν παιξει απο 3-5+ λαγους οπως επαιξαν και αρκετοι Λααριες του φορουμ τοσους αρα δεν ειναι αφυσικο ουτε υπερβολικο... μας κανει 400 λαγους... απο τους 400 υπολιπους κυνηγους που ερωτηθηκαν ειχαν συνολικη καρπωση ακομα 150 λαγους + 400= 550 λαγους... αρα εχουμε 1.1% λαγο ανα κυνηγο!
ΠΕΡΔΙΚΙΑ 8.84
ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕΣ 0.23 μονο καποιον σαν τον κυριο Μιχαλη να πιασουν τηλεφωνο που πρεπει να επαιξεν καμια 20+ παει να πεει πως σιγουρα τα επομενα 190 ατομα της ερευνας δεν επαιξαν φραγκολινα ! δεν παει να πει πως δεν εχει φραγκολινες και η ερευνα ειναι λαθος !
ΦΑΣΣΕΣ 1.70
ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ 0.41 solon louka κτλ κτλ
και πολλα αλλα παραδειγματα ... ουτε εγω επαιξα λαγο φετος ...αυτο παει να πει πως καποιος αλλος επαιξε 2 και επειασε το ποσοστο μου, ειτε γιατι ηταν καλητερος απο μενα ειτε γιατι ηταν ποιο τυχερος ειτε γιατι εγω κυνηγουσα σε λαθος τοπους κτλ κτλ !
πρεπει να σταματησουμε να μηδενιζουμε τα παντα σιγουρα ειχε και λαφαζανιες μεσα στην ερευνα αλλα ειναι αδυνατον να ηταν η πλειοψηφία για να ειναι ικανο να αλιωθει το αποτελεσμα ...
22 άτομα (δηλ. 4,52% των κυνηγών του δείγματος) δεν απάντησαν
στο ερωτηματολόγιο. Άτομα που έδωσαν σχετικά ψηλή κάρπωση (σε σχέση με το
μέσο όρο) ερωτήθηκαν ξανά μετά από παρέλευση μεγάλου χρονικού
διαστήματος, για να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια των στοιχείων που έδωσαν.Μετά τη συλλογή των δεδομένων έγινε εισαγωγή, στατιστική επεξεργασία και
τέλος εξαγωγή αποτελεσμάτων με τη βοήθεια του στατιστικού λογισμικού
προγράμματος Microsoft excel 2007
το ψεμα δυσκολα το θυμασαι... αν καποιος ειπε 10 και επαιξεν 2 μετα που τον εξαναπειασαν τηλεφωνο θα ελεγε αλλα τον αλλων ...
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
- Rai
- Full Member
Σίγουρα δέν είναι μία έρευνα όπου κάποιος πρέπει να βασίζεται πάνω της για να βγάλει ασφαλείς συμπεράσματα και σωστή στρατηγική για το μέλλον του κυνηγιού και την πραγματική κατάσταση του.
Η έρευνα αυτή πρώτον έπρεπε να γίνει απο ένα ενεξάρτητο φορέα για να είναι και πιό πειστική.Άν γινόταν κάτι τέτοιο σίγουρα το συμπέρασμα 7. Το 65% των κυνηγών του δείγματος έχει θετική έως πολύ θετική άποψη για την Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας. θα ήταν αρκετά διαφορετικό.
Έτσι για να το χοντρήνω και λίγο, εγώ και άλλοι 20 γνωστοί μου δέν έχουμε ποτέ πάρει μέρος στην τηλεφωνική έρευνα στα 14 χρόνια,που όπως λέγεται διεξάγεται .Άν κάποιος απο εσάς ή κάποιος γνωστός του έχει πάρει μέρος στην έρευνα άς μας το αναφέρει.
Οι ερωτήσεις θα έπρεπε να είναι πιό αναλυτικές ώς προς το τί είδους κυνήγι εξασκεί αυτός που παίρνει μέρος στην έρευνα, τί σκυλιά έχει στην κατοχή του , πόσα άτομα κυνηγούν μαζί αλλά και πόσο θήραμα συνάντησαν και τί ποσοστό απο αυτό έχουν καρποθεί.
Εγώ για παράδειγμα συνάντησα πάνω απο 30 περδίκια στις εξορμήσεις μου και δέν σύκωσα το όπλο για να τα χτυπήσω αφού δέν είναι αυτό που κυνηγώ.Συνάντησα αρκετούς λαγούς αλλά λόγο του ότι κυνηγώ τις πλείστες φορές μόνος αρκετοί έφυγαν ατουφέκιστοι.
Κάποιος άλλος πηγαίνει μόνο στην φάσα ή στην τζίκλα και έτσι δέν καρπώνεται λαγούς και πέρδικες.
Κάποιοι άλλοι κάνουν περπατητό κυνήγι στην τζίκλα που παλιά δέν το έκαναν.Με τον τρόπο αυτό συναντούν περισσότερες μπεκάτσες που πρίν δέν υπήρχε περίπτωση να συναντήσουν.
Κάποιοι άλλοι λόγο του ότι έχουν αυξηθεί τα καύσιμα και η ζωή γενικά, δέν κάνουν μεγάλες μετακινήσεις και κυνηγούν σε τόπους που είναι δίπλα τους και ίσως να είναι φτωχές σε θήραμα.
Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν στον τρόπο που ζούμε και κυνηγάμε και έτσι μία σοβαρή έρευνα δέν πρέπει να γίνεται με προχειρότητες και χωρίς αλλαγές ,ώς προς τον τρόπο που γινόταν πριν 2-5-10 χρόνια.
Φιλικά
Rai
Η έρευνα αυτή πρώτον έπρεπε να γίνει απο ένα ενεξάρτητο φορέα για να είναι και πιό πειστική.Άν γινόταν κάτι τέτοιο σίγουρα το συμπέρασμα 7. Το 65% των κυνηγών του δείγματος έχει θετική έως πολύ θετική άποψη για την Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας. θα ήταν αρκετά διαφορετικό.
Έτσι για να το χοντρήνω και λίγο, εγώ και άλλοι 20 γνωστοί μου δέν έχουμε ποτέ πάρει μέρος στην τηλεφωνική έρευνα στα 14 χρόνια,που όπως λέγεται διεξάγεται .Άν κάποιος απο εσάς ή κάποιος γνωστός του έχει πάρει μέρος στην έρευνα άς μας το αναφέρει.
Οι ερωτήσεις θα έπρεπε να είναι πιό αναλυτικές ώς προς το τί είδους κυνήγι εξασκεί αυτός που παίρνει μέρος στην έρευνα, τί σκυλιά έχει στην κατοχή του , πόσα άτομα κυνηγούν μαζί αλλά και πόσο θήραμα συνάντησαν και τί ποσοστό απο αυτό έχουν καρποθεί.
Εγώ για παράδειγμα συνάντησα πάνω απο 30 περδίκια στις εξορμήσεις μου και δέν σύκωσα το όπλο για να τα χτυπήσω αφού δέν είναι αυτό που κυνηγώ.Συνάντησα αρκετούς λαγούς αλλά λόγο του ότι κυνηγώ τις πλείστες φορές μόνος αρκετοί έφυγαν ατουφέκιστοι.
Κάποιος άλλος πηγαίνει μόνο στην φάσα ή στην τζίκλα και έτσι δέν καρπώνεται λαγούς και πέρδικες.
Κάποιοι άλλοι κάνουν περπατητό κυνήγι στην τζίκλα που παλιά δέν το έκαναν.Με τον τρόπο αυτό συναντούν περισσότερες μπεκάτσες που πρίν δέν υπήρχε περίπτωση να συναντήσουν.
Κάποιοι άλλοι λόγο του ότι έχουν αυξηθεί τα καύσιμα και η ζωή γενικά, δέν κάνουν μεγάλες μετακινήσεις και κυνηγούν σε τόπους που είναι δίπλα τους και ίσως να είναι φτωχές σε θήραμα.
Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν στον τρόπο που ζούμε και κυνηγάμε και έτσι μία σοβαρή έρευνα δέν πρέπει να γίνεται με προχειρότητες και χωρίς αλλαγές ,ώς προς τον τρόπο που γινόταν πριν 2-5-10 χρόνια.
Φιλικά
Rai
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Rais Team
- Anthimos
- Moderator
Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Ποσοι νέοι κυνηγοι εν σπιτι απο το πρωι ως τις 4Τι ειναι το ηλικιακο δειγμα ( Η δημογραφια της ερευνας) επιασαν δηλαδη 1000 κυνηγους και το 60% ηταν συνταξιουχοι ή προχωρημενης ηλικιας ανθρωποι με παροχημενες αντιλειψεις . Οι πιο πολλοι νεοι κυνηγοι κατω των 45 ειμαστε ως τις 8 μες τους δρομους και πολλοι μαλιστα δεν εχουμε καν σταθερα τηλεφωνα σπίτι μας!
Στα υπόλοιπα συμφωνω με τον φίλο Rai...!!!
Χλωροφορμιο παλε , εκαμαν ερευνα mish
Ποσοι νέοι κυνηγοι εν σπιτι απο το πρωι ως τις 4Τι ειναι το ηλικιακο δειγμα ( Η δημογραφια της ερευνας) επιασαν δηλαδη 1000 κυνηγους και το 60% ηταν συνταξιουχοι ή προχωρημενης ηλικιας ανθρωποι με παροχημενες αντιλειψεις . Οι πιο πολλοι νεοι κυνηγοι κατω των 45 ειμαστε ως τις 8 μες τους δρομους και πολλοι μαλιστα δεν εχουμε καν σταθερα τηλεφωνα σπίτι μας!

Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Phinix
σωστότατος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
-
- Full Member
Άνθιμε, στη μεθοδολογία της έρευνας αν επιλεγεί κάποιος τυχαία και δεν τον πετύχουν στο τηλέφωνο τότε δοκιμάζουν ξανά σε διαφορετική χρονική περίοδο ώρας και μέρας. Αυτό είναι το σωστό μεθοδολογικά, αν έγινε αυτό δεν το γνωρίζω. Όσο αφορά το τηλέφωνο, όλος ο πληθυσμός που ερευνάς (κυνηγοί) και προσπαθείς να εξάγεις συμπεράσματα πρέπει να έχει κάποιο έγκυρο αριθμό επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό που να δηλώνεται κάθε χρόνο με την ανανέωση) και όχι μόνο το σταθερό τηλέφωνο αλλιώς αυξάνεις το σφάλμα σου αφού δεν έχει όλος ο πληθυσμός που ερευνάς τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγεί για να συμμετάσχει στην έρευνα (πχ στην έρευνα συμμετείχαν μόνο όσοι έδωσαν αριθμό επικοινωνίας ή μόνο όσοι είχαν σταθερό τηλέφωνο και όχι το σύνολο του πληθυσμού). Ο κανόνας είναι να έχει όλος ο πλυθυσμός τις ίδιες πιθανότητες να επιλεγεί στο δείγμα.
Σίγουρα η έρευνα καλό θα ήταν να γινόταν από ανεξάρτητο οργανισμό/εταιρία για πολλούς και διάφορους λόγους. Εφόσον η ομοσπονδία μας δεν το κάνει αυτό (ανάθεση έρευνας κάρπωσης απο εξειδικευμένο οργανισμό), τότε δεν μπορούμε να κατηγορούμε κανένα άλλο εκτός από μας.
Σίγουρα η έρευνα καλό θα ήταν να γινόταν από ανεξάρτητο οργανισμό/εταιρία για πολλούς και διάφορους λόγους. Εφόσον η ομοσπονδία μας δεν το κάνει αυτό (ανάθεση έρευνας κάρπωσης απο εξειδικευμένο οργανισμό), τότε δεν μπορούμε να κατηγορούμε κανένα άλλο εκτός από μας.
- MsgJack
- Full Member
Φίλε όταν μου εκάναν την έρευνα επιάσαν με στο κινητό και αν δεν απατώμε ήταν κατά τις 17:00 - 17:30. Δόξασει ο θεός ακόμη είμαι νέος (27 ετών) και ως κυνηγός ήταν η πρώτη μου χρονια που είχα αδεια. Οπότε αυτό που λες νομίζω είναι άτοπο... χωρίς καμιά παρεξήγηση!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Hunt, Search, Track, Avast, Retrieve?
Get a D. Drahthaar...
Get a D. Drahthaar...
- Anthimos
- Moderator
MsgJack έγραψε:Φίλε όταν μου εκάναν την έρευνα επιάσαν με στο κινητό και αν δεν απατώμε ήταν κατά τις 17:00 - 17:30. Δόξασει ο θεός ακόμη είμαι νέος (27 ετών) και ως κυνηγός ήταν η πρώτη μου χρονια που είχα αδεια. Οπότε αυτό που λες νομίζω είναι άτοπο... χωρίς καμιά παρεξήγηση!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Φίλε καμία παρεξηγηση,
Εγω βρηκα αναπαντητη κληση στο σταθερο στο σπιτι....
Απλα μια ερευνα όπου παραθετεις ποσοσστα , θεωρω οτι ειτε πρεπει να λαμβανονται υπ οψι περισσοτερες παραμετροι ειτε αν παρθηκαν ν ανακοινωνονται οι παραμετροι αυτοι στο κοινο
Στο ηλικιακο δειγμα αν οι νεοι κυνηγοι θελουν να κυνηγουν μπεκατσα με σκυλια και οι γηραιοτεροι οχι με οποιαδηποτε δικαιολογια τοτε θα επρεπε ν αναφερεται και να δινετε βαρυτητα ....
Καλως γινονται οι ερευνες αν και ειδικα στο κυνηγι οι αριθμοι ανετα ειναι παραποιημενοι . Δεν φταιει ο διενεργων την ερευνα φυσικα, αλλα ταυτοχρονα λογω ακριβως του οτι μπορει να δινει πλασματικο νουμερο , δεν θα επρεπε μια ερευνα απο μονη της ν αποτελει το μοναδικο κριτηριο για να απορριφθει μια καινοτομια ή κατι
Θα μπορουσαν στα κυνηγετικα δρωμενα να γινουν παρα πολλα, οπως πιλοτικα προγραμματα σε εθελοντικη βαση για να εξαχθουν συμπερασματα, να δεχεται το Ταμειο Θηρας επισημα εισηγησεις κτλ
Καποτε εκφραζουμε απολυτες αποψεις εν βρασμω , δεν σημαινει οτι παντοτε τις υιοθετουμε στο 100%
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- MsgJack
- Full Member
Σ αυτα που λες συμφωνω απλα να μην ισοπεδονουμε τελειως μια προσπαθεια που γίνετε από κάποιους ανθρώπους ( Ταμείο Θήρας) που πιστεύω ότι ναι μπορει και κάποιοι απ' αυτούς να ενδιφέρονται για το κυνήγι στη Κύπρο.Anthimos έγραψε:MsgJack έγραψε:Φίλε όταν μου εκάναν την έρευνα επιάσαν με στο κινητό και αν δεν απατώμε ήταν κατά τις 17:00 - 17:30. Δόξασει ο θεός ακόμη είμαι νέος (27 ετών) και ως κυνηγός ήταν η πρώτη μου χρονια που είχα αδεια. Οπότε αυτό που λες νομίζω είναι άτοπο... χωρίς καμιά παρεξήγηση!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Φίλε καμία παρεξηγηση,
Εγω βρηκα αναπαντητη κληση στο σταθερο στο σπιτι....
Απλα μια ερευνα όπου παραθετεις ποσοσστα , θεωρω οτι ειτε πρεπει να λαμβανονται υπ οψι περισσοτερες παραμετροι ειτε αν παρθηκαν ν ανακοινωνονται οι παραμετροι αυτοι στο κοινο
Στο ηλικιακο δειγμα αν οι νεοι κυνηγοι θελουν να κυνηγουν μπεκατσα με σκυλια και οι γηραιοτεροι οχι με οποιαδηποτε δικαιολογια τοτε θα επρεπε ν αναφερεται και να δινετε βαρυτητα ....
Καλως γινονται οι ερευνες αν και ειδικα στο κυνηγι οι αριθμοι ανετα ειναι παραποιημενοι . Δεν φταιει ο διενεργων την ερευνα φυσικα, αλλα ταυτοχρονα λογω ακριβως του οτι μπορει να δινει πλασματικο νουμερο , δεν θα επρεπε μια ερευνα απο μονη της ν αποτελει το μοναδικο κριτηριο για να απορριφθει μια καινοτομια ή κατι
Θα μπορουσαν στα κυνηγετικα δρωμενα να γινουν παρα πολλα, οπως πιλοτικα προγραμματα σε εθελοντικη βαση για να εξαχθουν συμπερασματα, να δεχεται το Ταμειο Θηρας επισημα εισηγησεις κτλ
Καποτε εκφραζουμε απολυτες αποψεις εν βρασμω , δεν σημαινει οτι παντοτε τις υιοθετουμε στο 100%
Ως προς τ αποτελέσματα της έρευνας απλά λυπούμε γιατί θα μπορούσαν να δωθούν με καλύτερο και πιο αναλυτικό τρόπο όπως επίσης και η ίδια η έρευνα θα μπορούσε να γίνει με πολύ μικρότερο ποσοστό σφάλματος και με μεγαλύτερο δείγμα, κατανομές πλυθησμού, ειδικά κριτήρια κτλ κτλ κτλ......
Hunt, Search, Track, Avast, Retrieve?
Get a D. Drahthaar...
Get a D. Drahthaar...
- Phinix
MsgJack έγραψε:Φίλε όταν μου εκάναν την έρευνα επιάσαν με στο κινητό και αν δεν απατώμε ήταν κατά τις 17:00 - 17:30. Δόξασει ο θεός ακόμη είμαι νέος (27 ετών) και ως κυνηγός ήταν η πρώτη μου χρονια που είχα αδεια. Οπότε αυτό που λες νομίζω είναι άτοπο... χωρίς καμιά παρεξήγηση!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
επειδή έκαμα ένα φεγγάρι αυτή τη δουλειά του marketing research και τις στατιστικής θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία τον υπαλληλων που παίρνουν τελέφωνα δεν ακολουθούν τις οδηγίες κατά γράμμα
για παράδειγμα ένα σταθερό αν δεν απαντα ο μιτσής (ειδικά οι εποχιακοί μερικής απασχόλησης) δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσει ξανά μετά
επίσης κατά ένα παράδοξο τρόπο το 70% που θέλει να λάβει μέρος είναι σε ηλικιακή ομάδα 40-70
πιστεύω ότι αν τα μέλη του forum απαντήσουμε στές ίδιες ερωτήσεις τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς αντίθετα
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν