Επιστροφη στην παραδοση

Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: Επιστροφη στην παραδοση

Δημοσίευση από virtualgreek »

Laurona έγραψε:Φετος επιασεν με ενα πραμα........νοσταλγικο.......

Ειμαστουν προχτες με δυο αγαπητους φιλους απο το φορουμ και περνουσαμε ομορφα, οταν στην κουβεντα καταληξαμε οτι......τζινη η ομορφια του κυνηγιου εχαθηκε....η κουλτουρα.....η ''μυρωθκια '' του...

Τζινη η ομορφκια της προετοιμασιας....που μαζευομασταν ολοι απο το βραδυ η παρεα,.....να σασουμε τα πραματα......να διασκεδασουμε......να καμουμε των αγιασμο των οπλων, ........να παει η χρονια καλα...

Νοσταλγω τον καιρον που το κυνηγι ηταν .....Αθωο....... που δεν επιενες και ο νους σου ηταν μην παιξεις κατι και στο πιασουν αλλοι, μην σε παιξουν, μην μπει αλλος στην πανια σου, μην φαει ψατζιην ο σκυλος σου, μην σου πιασουν ο ποστο......που ξεκινουσες να κυνηγησεις και στο πισω μερος του μυαλου σου δεν ηταν τα προβληματα.....η ωρα που πρεπει να στραφεις........η δουλεια της δευτερας, ....εαν θα εχεις δουλεια την δευτερα.... εαν θα βρεις δουλεια την δευτερα......ποσον πετρελαιο εφαες να παεις και να ερτεις...... γενικα...τον καιρο που το κυνηγι μυριζε...ΑΓΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ.

Φετος λοιπον αποφασισα να καμω τα παντα, να ξαναζησω το κυνηγι οπως οταν ειμουν μικρος.
Το ιδιο δεν θα ειναι φυσικα, μα θα προσπαθησω να το '' καμω οσο πιο παραδοσιακα γινεται''

Δεν θα φορεσω γιλεκο φετος, θα παω με την παραδοσιακη ζωνη.
Θα χρησιμοποιησω μια παραδοσιακη, πλην βιομηχανοποιημενη βουρκα, οχι την κλασσικη, εκεινη με το δικτυ στο πισω μερος.
Σκεφτομαι ακομη και να ξαναπιασω το πλαγιοκαννο στα χερια
Δεν θα πιασω εισαγωμενα φουσιεκια, ουτε πολλα γραμμαρια.Την απλη παραδοσιακη σειρα της ολυμπια η της βικτορυ που χρησιμοποιουσαν οι γονεις και οι παππουδες μου.Που τα 32 γραμμαρια ηταν αρκετα να καμουν τον λαγο να φακκα τουμπες.
Δεν θα αλλαξω τα αρβυλα μου που χαλασαν με καινουργια, και να μου ζητησουν 300 ευρω για την σολα και την αδιαβροχοποιηση.
Θα βαλω τες τσαγκαροποινες η τα αρβυλα του στρατου.
Ως και το μπιπερ μαλλον θα το αφησω στην παντα, και ας μην ακουω τον σκυλο, αφου λογω βαρυκοιας, δεν ακουω το καμπανελλι απο μακρυα.

Ετσι νιωθω φετος....... και ειπα να το μοιραστω μαζι σας..

Σκεφτομαι για starlite 32, rocket 29 σε εξι νουμερο σκαι - το παραδοσιακα ευρεως χρησιμοποιημενο και ψαχνω και για μια ταππα σε κυπριακη εκδοση....

Αν και τοτε .....η ολυμπια και η βικτορυ ηταν μονοκαλικες, η βικτορυ ονομαζετουν g&l calimbers και υπηρχαν ακομη οι χαρτενες του μουστακουθκιου, οι shoot, oi arizona, oi safari, και αλλες και το κυνηγι γενικα ...''εμυριζεν'' ομορφα

Α γειά σου!
Καλοσόρισες στον όμορφο κυνηγόκοσμο!

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

Και οι παλιοί πηγαίναν στρατό δεν πιάνναν αναστολή και εκάμναν μετά τους καβλάντηδες με τις μοτόρες και τα κυνηγετικά μέρα και νύχτα
Είχαν υποχρεώσεις και δικαιώματα
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

Παίδες η κάθε άποψη σε τούτο το θέμα νομίζω πρέπει να ειναι σεβαστή και προέρχεται και απο την ιδιοσυγκρασία του καθενός μας...π.χ οποίος έχει γνωρίσει τον χρυσανθο αντιλαμβάνεται απόλυτα γιατί εκφράζεται έτσι έν παιδί του χωριού της παράδοσης πιστεύω παραπανο έννα τον γεμίσει μια νύκτα με ένα παππού και Μίαν κρασαα και να του αναπολεί ο παππούς παλιές κυνηγετικες ιστορίες.....τον άλλον τον γεμίζει. Κάτι άλλο...εμένα π.χ μπορεί να με γεμίζει το να βάλω την χαρτουτσια μου που παίζω εδώ και χρόνια η οτιδήποτε μικρό που για τον καθένα μας έν πολλα μεγάλο...
Αυτό που θέλω να πω κλείνοντας ενέχει σωστό και λάθος...

Εγώ να πω την αμαρτία μού τραβώ λίγο με την τεχνολογία

Ε χρυσανθε εσκεφτικες. Να βαστα μαλαη ο σκύλος και να κόψεις πίσω γιατί που την πρώτη ώρα εκατακοψασε. Τα αρβυλα....????και να πεταχτεί η λαουππα. Και να παει απαικτη???
mikros

Δημοσίευση από mikros »

Ακου εχετε και παραπονο με τα αρβυλα του στρατου...
Εγω εχει τοσον καιρο που περιμενω το αρφο μου να τελειωσει τον στρατο για να πειαω τα αρβυλα του και να αφεικω τες λαστιχοποινες που εχω 2 χρονια ,παντος καιρου και εδαφους
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Breda Pegaso έγραψε:Ε ατε καλο οι μερακληδες να ρτουν κοντα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΥΑ ΧΧV CUSTOM!
Φίλε μου ειλικρινά, κάμνει το η καρκιά σου να το πουλήσεις; Είναι κουκλί το γέριμο!!! :)
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Το θεμα που ανοιξες αν και καταβαθος εν αλλος ο λογος εντουτοις χαροποιαμαι..φαινεται πως εχωνεψες πως το μαραφεττι σου εν καμνει κ θελεις ρομαντικα τον ισιο γιατι το αλλο ηταν ζαβο..ευγε παιδι μου Ο Θεος εφωτισε σε..

Στο δια ταυτα τωρα

Σε μια περιοδο κρισης γενικης ακομα και το κυνηγι σαν αθλημα δεν μπορει να μην υποστει τις συνεπειες..το αποτελεσμα ειναι ορισμενοι να προσπαθουν να αποκτησουν ποσοτητα θηραματων και καποιοι αλλοι (και δεν ονομαζοντε ρομαντικοι) ποιοτητα θηραματων..Αυτο δεν ειναι κατι που μονο ο Χρυσανθος αναζητα αλλα και πολλοι αλλοι..ειδικα οσοι εζησαν και κυνηγησαν εκεινη την περιοδο..

Η προετοιμασια ηταν ενα μικρο τελετουργικο που χωρις καμια κακια καθονταν την προηγουμενη το βραδυ να διασκεδασουν και την επομενη το πρωι να ξεκινησουν για τον συμφωνημενο προορισμο..καμια βιασυνη καμια σκοτουρα κανενα αγχος δεν τους κυριευε μονο χαρα..και στο μεσημεριανο διαλειμα κατω π την σκια καποιου δεντρου και απλα φαγητα..πολιπιφ αγγοθρακι τοματα ελιες ψωμι και μετα λιγος υπνος μεχρι να ξαναξεκινησει η νεα πανια μεχρι την δυση που ξεκινουσαν για τα σπιτια τους χωρις οι γεναιτζιες να φωναζουν
"Φκαλε ποξω τες ποινες σου εφαα την μερα μου να σκουπισω και να σφουγγαρισω εν ηρτες εσυ τωρα πναστος να τα ξυμαρισεις.."αλλα ελεαν ηρτες πρωτο τζηνιε μου κ διαφορα αλλα παινευτικα επιθετα και να τρεξουν για να τον βοηθησουν να βγαλει τις ποϊνες..

Χρυσανθε εν ενας καιρος που πολλοι αναζητουμε ονειροπολουμαι αλλα δυσκολο να γευτουμαι γιατι κατι καποιος θα βρεθει κ θα μας την χαλασει..

Αν ερτεις ομως στο τζηνι με την βρακα υποσχομαι να μεν κοντεψει κανενας για να ενοχλησει κ να πουμε τ Αριστου που εν να ειμαστε να ερτει να καμει κουρτουμπελες..χαρτουτσιες φιλε μπολικες τωρα που εμαθες να κουτσιας ομως σκεφτου καλα την εναλλαγη οπλων..θελει μελετη το 8εμα..

πραγματικα κεινο που καμνω σε καθε εξορμηση και προσωπικα γεμιζει με κ παω στο βουνο με χαρα ειναι οι πρωινες εκπομπες με τις αφιερωσεις ειδικα το τριτο προγραμμα του ρικ που βαζει κ κυπριακα τραγουδια..ειμαι ενας που κεινους που κατα καιρους αφιερωνει στον χρυσανθο που αλλαξε πλευρο και τωρα ερκεται να παμε εκπαιδευτικα ή στον Ανθιμο κ Μαρινο που παν να πιαν τα ποστα... :lol: :lol: :lol:

τα παλια κυπριακα τραγουδια κ οτιδηποτε παλιο παραδοσιακο αποκτα αλλη αξια σε αυτη την περιοδο..
αφιερωση
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Άτε για τους μερακλήες που κυνηγούν με ίσιο τζιαι για αυτούς που κάποτε θα επιστρέψουν στο ίσιο, να βάλω δύο φώτο του ίδιου μοντέλου της ΑΥΑ, που έβαλε ο φίλος Breda Pegaso που έχει όμως διαφορές από το διδιμο αδελφάκι του στα σκαλίσματα. Με συντροφεύει κάποιες Κυριακές στο κυνήγι του λαγού.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

mouzouris έγραψε:Άτε για τους μερακλήες που κυνηγούν με ίσιο τζιαι για αυτούς που κάποτε θα επιστρέψουν στο ίσιο, να βάλω δύο φώτο του ίδιου μοντέλου της ΑΥΑ, που έβαλε ο φίλος Breda Pegaso που έχει όμως διαφορές από το διδιμο αδελφάκι του στα σκαλίσματα. Με συντροφεύει κάποιες Κυριακές στο κυνήγι του λαγού.

ΕΣΙΓΚΙΝΙΣΕΤΕΜΕ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!! ΠΛΕΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΕΑΤΟΣΙΛΕΧΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΙΓΙ ΔΕΝ ΙΝΕ Τ ΙΔΙΟ ΟΠΟΣ ΠΑΛΛΙΑ!!!
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

"αρεσεμου" το θέμα να σας πω την αλήθεια εγώ είμαι τις παλιάς σχολης κυνηγό με ισχίο 60xronon και βάλε tsiok 5-1 κυνηγό με φερμά χωρίς piper βάζο ζώνη και γεμονι "χαρτουτσιες" έχω 5 "περτικοδεκτες" πάνω μου που φορούν 100 πουλια τσε κυνηγό με αποκλειστικά μονο victory φυσίγγια σε όλα μου τα κυνήγια με άριστα αποτελέσματα μπορώ να πω παο σε απόμακρες κύριος περιοχές που οι πιο πολλοί δεν θα πήγαιναν ποτε ούτε για 1 φορα γιατί δεν μου αρέσει όπου έχει πολλά άτομα τι σημαίνει ότι είμαι πέλλος?
EPANIEL POWER
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

mouzouris έγραψε:Άτε για τους μερακλήες που κυνηγούν με ίσιο τζιαι για αυτούς που κάποτε θα επιστρέψουν στο ίσιο, να βάλω δύο φώτο του ίδιου μοντέλου της ΑΥΑ, που έβαλε ο φίλος Breda Pegaso που έχει όμως διαφορές από το διδιμο αδελφάκι του στα σκαλίσματα. Με συντροφεύει κάποιες Κυριακές στο κυνήγι του λαγού.

ΕΝ ΤΟ ΝΟ 4 ΤΟΥΤΟ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”