AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΑΓΩΝ

germanpointer
Full Member

Re: AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΑΓΩΝ

Δημοσίευση από germanpointer »

οπου ο μισθος ειναι σιουρος ,τα αποτελεσματα ειναι κατασροφικα. οσο πιο λιγι δουλια κανουν τοσο το καλυτερο ,το μονον που καταφερνουν ειναι να λαπορταρουν κανενα με μιχανουι στες τρασσιλες, ευκολη λεια. του λαθροθηρες της νυχτας φοουντετους,αν εκαμνα την δουλεια τους οπος πρεπει τουλαχιστον στο λαγο δεν θα χριαζετουν τιποτε.με τους λαονικους σκυλους αραγες σου γινετε παρανομια? πια η διαφορα που το μιχανουι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος germanpointer την 02 Απρ 2011, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Canis

Δημοσίευση από Canis »

Για να κάνεις ένα εμπλουτισμό σε μιά περιοχή, και να είναι επιτυχείς πρέπει πρώτα απο όλα να απομακρύνεις τους παράγοντες που είναι υπεύθηνοι για τη μείωση.
Δυστιχώς στη Κύπρο είναι σχεδόν αδύνατον. δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος. Ελάχιστες είναι οι περιοχές που πιθανόν να επιτυχούν έφκολα απελευθερώσεις για εμπλουτισμό πλυθησμών.
τα θηράματα δέχοντε πιέσεις απο παντού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Για να πετύχεις μια μικρή αύξηση θα πρέπει να απελευθερώνεις πόλυ μεγαλύτερο αριθμό στους εμπλουτισμούς και πάλι η αύξηση θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα 1-2 χρόνια και μετά πάλι τα ίδια.
Αυτό δεν συμφέρει καθόλου και για αυτό το λόγο πιστεύω σταματήσαν τισ απελευθερώσεις λαγόν στην κύπρο.
Πχ. αν αφήσεις 5 λαγούς σε μία περιοχή οι 4 θα πεθάνουν σε μικρό χρονικό διάστημα απο λαθροθηρία, αλεπού, σκύλους και στρέςς (φυτοφάρμακα, πείνα κλπ), και ο ένας θα παράξει 1-2 γέννες. έρχεται το κυνήγι, και επανέρχονται όλα στο αρχικό.
Δυστηχώς όλοι φταίμε αλλά κανένας δεν ξεκινά με το να διορθώνει πρώτα τον εαυτό του, και περιμένει να διορθωθούν πρώτα οι υπόλοιποι, και κατηγορά τον κάθε ένα που συμμοιράζεται την ευθήνη, και΄έτσι νιώθει άνετα με τον εαυτό του με τη ψευδέσθηση του δεν ευθύνομαι!

Έτσι και με τις απελευθερώσεις για εμπλουτισμούς....
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Ρε παιθκια αν επιτρέπεται εχω μιαν αποψη με τους λαγους και τα περιφραγμενα περβόλια...
Αν ας πουμε εγω εχω ενα χωραφι 2 με 3 σκάλες και θέλω να βάλω λαγους μέσα!! γιατι ν απαγορευεται?
Γιατι δηλαδη να μεν πάω στο εκτροφειο Σταυροβουνιου με τα λεφτα μου και το τοπογραφικο του χωραφκιου μου να αγορασω ενα ζευγάρι 200 ευρω ας πουμε με τα σκουλαρίκια τους κανονικα και να ερχεται η υπηρεσία θήρας στο χωράφι μου να επιθεωρει και να βλεπει.
Αν οι λαγοι εγίναν 10 ας πόυμε θα μου αφήνει τους 2 που εγόρασα και τους αλλους θα τους αγοράζει προς απελευθέρωση σε μια τιμή 30 ευρω τον 1 ας πουμε για να δικαιουμαι να διατηρω τους λαγους διαφορετικά θα μου ανακαλει την άδεια και να πιανει και το ζευγαρι που εγόρασα.η θα τους βάζει σκουλαρίκια αν δεν θέλω να τους δωκω της θηρας και αν θα τον πουλήσω σε κέντρο ή θελω να τους σφάξω για να τους φάω εγω να βρεθει μια φορμουλα και να πρεπει να επιστρεφονται τα σκουλαρίκια και ένα αντιτιμο στη θήρα.
Φυσικα όλα τα λεφτα που θα εισπραττει η θηρα θα επενδυονται στο προγραμμα τουτο για τους λαγους ας πουμε.
Ετσι ποσους μερακληδες με ττελιασμενα και εκτροφεία έχει? θα γίνουν ενα σωρο μικρα εκτροφεια στη Κύπρο και να κάμνει και ο κόσμος το κεφι του και να εκπαιδευει και τα σκυλάκια του.
Οι λαγοι να απελευθερωνονται σε απαγορευμενες με φαι και νερο που το ταμειο θηρας αφου θα είναι μαθημένοι του ττελιασμενου και σιγα σιγα να παιρνει η φύση την πορεια της
Το ίδιο να ισχυει και για καποιο που θέλει να αγοράσει λαγο για να τον παιξει να πηγαινει στο εκτροφειο της θήρας ή στο ττελιασμενο και να αγοράζει και το όλο συστημα να ελεχεται με τα σκουλαρίκια.
Κατι παρόμοιο κάμνει το τμημα γεωργίας με τα αιγοπρόβατα νομίζω!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
aggelos ANO G10
Full Member

Δημοσίευση από aggelos ANO G10 »

ασπουμε ρε φιλε μου σαν εμενα που εχο ενα κοματι 400 σκαλεσ μονοκοματο ποσ ενα βρισκι ακρια η θηρα με τουσ λαουσ εν αναγκι να 8ερνουν σινεργιο μαζι τουσ :!: :!: :!:
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Να πιάννουν όσους βρίσκουν ρε Αγγελε!! Μες την νεκραν εκάμαν εκστρατεια με τα δικτυα και μες το αεροδρομιο εν να τους κοψουν οι 400 σκάλες??
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
aggelos ANO G10
Full Member

λαλιτε να το καμω τελιασμενο με λαουσ :?: :?:
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Αν σου πω καμε το δηλαδη εννα με βαλλεις μουχτιν, αφου ειμαστεν και Γειτονοι? :D

Παντως ειναι οτι λειπει απ την περιοχη ρε φιλε, αφου τα υπολοιπα εν πολλα μακρια που μας της περιοχης, αλλα που την αλλην...... ξερεις ποσα ενι να το τελειασεις????

Στυλους , ττελι και κουγκρι για βασην???

Αμα ρωτησεις, κοιτα να καθεσε πρωτα για να μεν σου ρτει κατακκελα :D Και μιλω με το κοπο πανω σου αρκει να πιανουν τα σιερκα σου.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
aggelos ANO G10
Full Member

που θεμα λευτον φιλε μου δοξασι ο θεοσ περπατο και πετασοτα και ουτε κατακελα ενα μου ερτει....αλλα ομοσ τα σερκα μου εν πιανουν ειμαι (μιμου απτου) :lol: .....εξανα ακουσεσ πλουσιοσ και να πιανουν τα σερκα του ;) αιμεισ ιμαστεν τον ετιμον :lol: :lol:
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

.....................................................................................................................................................................
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

sotiris!129 έγραψε:.....................................................................................................................................................................

Συμφωνώ!

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”