Τι Έγιναν Τελικά?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Laurona

Τι Έγιναν Τελικά?

Δημοσίευση από Laurona »

Το περασμενοι Σαββατο το απογευμα, καθως τελειωνα κατι δουλειες στο χωραφι, ειπα να παω περπατητος εναν περιπατο διπλα στο βουνο, να ξεσκασω λιγο, εστω και χωρις τα σκυλια.

Μετα απο ενα σημειο με πευκα, κανοντας θορυβο οπως παντα μετην ματσουκα για καμια κουφη, φευγει ενας λαγος στα 10 μετρα, που ηταν πραγματικα μεγαλος.

Απο το μεγεθος και την κουτση, υπολογισα οτι πρεπει να ηταν εγκυος λαγινα.
Πηγα κοντα και καθως εβλεπα την κουτση, χωρις να αγγιξω μεσα επιτηδες, στο ενα μετρο - λοξος δεξια βλεπω κατι σκουρο, κατω απο τις ξισταρκιες...

Ρε λεω, καθετε και ο αρσενικος αλοπος ,αλλα παλε επρεπε να ηταν αναποδα η κουβεντα! Εν γινετε!

Καθως προσπαθω να δω τα αυτια η το ματι του...............φρρρρρρρρ μια περτικα μεστα μουτρα μου, εκαμεν με με το ζαννιν ( μιλαμε στο ενα μετρο μπροστα μου.)

Ειχε γυρω στα 12-14 αυγα και τα εβραζε. ( ΕΧΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ)

λεω κοιταξε ρε, καθονται διπλα διπλα, και ουτε που τα κοφτει η τα πειραζει.

Χαρηκα και εφυγα.

Την επομενη ετρωεν με η εννοια εαν η λαγινα εστραφηκε.

Μετα τις βροχες, πηγα ξανα απο αλλο σημειο, που μπορουσες να δεις καθαρα απο τα 5 μετρα περιπου χωρις να πλησιασεις.....

Η μονη ηταν αδεια.........και δεν περιμενα να ηταν μεσα φυσικα,γιαυτο και πηγα γιατι ηθελα να δω εα νθα ηταν , και το ελπιζα, σαν εξασκηση να μπορεσω να την δω στην μονη της.

Η περδικα εφυγε απο τον πευκο παραδιπλα, οπου ειχε βγει, οταν εφτασδα περιπου στα 15 μετρα.

Λεω κατι δεν παει καλα......πηγα εκει που ηταν ακριβως η φωλια..........κανενα αυγο μεσα, ουτε τσοφλια, ουτε ιχνη σπασιματος ουτε τιποτε.

περιμετρικα στο ενα μετρο ενα αυγο σπασμενο μονο του....ολα τα αλλα χασιμια.

Δεν ξερω αλλα λυπηθηκα αφανταστα.

Τι νομιζετε οτι τα εφαγε, Σε μια νυκτα?
Νυφιτσα? θα ειχε τσοφλια σωστα?
Αλεπου? Λενε οτι τα βαζει 2-3 στο στομα και φευγει.
Κουφη?

ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς?
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Re: Τι εγιναν τελικα?

Δημοσίευση από pai »

Laurona έγραψε:Το περασμενοι Σαββατο το απογευμα, καθως τελειωνα κατι δουλειες στο χωραφι, ειπα να παω περπατητος εναν περιπατο διπλα στο βουνο, να ξεσκασω λιγο, εστω και χωρις τα σκυλια.

Μετα απο ενα σημειο με πευκα, κανοντας θορυβο οπως παντα μετην ματσουκα για καμια κουφη, φευγει ενας λαγος στα 10 μετρα, που ηταν πραγματικα μεγαλος.

Απο το μεγεθος και την κουτση, υπολογισα οτι πρεπει να ηταν εγκυος λαγινα.
Πηγα κοντα και καθως εβλεπα την κουτση, χωρις να αγγιξω μεσα επιτηδες, στο ενα μετρο - λοξος δεξια βλεπω κατι σκουρο, κατω απο τις ξισταρκιες...

Ρε λεω, καθετε και ο αρσενικος αλοπος ,αλλα παλε επρεπε να ηταν αναποδα η κουβεντα! Εν γινετε!

Καθως προσπαθω να δω τα αυτια η το ματι του...............φρρρρρρρρ μια περτικα μεστα μουτρα μου, εκαμεν με με το ζαννιν ( μιλαμε στο ενα μετρο μπροστα μου.)

Ειχε γυρω στα 12-14 αυγα και τα εβραζε. ( ΕΧΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ)

λεω κοιταξε ρε, καθονται διπλα διπλα, και ουτε που τα κοφτει η τα πειραζει.

Χαρηκα και εφυγα.

Την επομενη ετρωεν με η εννοια εαν η λαγινα εστραφηκε.

Μετα τις βροχες, πηγα ξανα απο αλλο σημειο, που μπορουσες να δεις καθαρα απο τα 5 μετρα περιπου χωρις να πλησιασεις.....

Η μονη ηταν αδεια.........και δεν περιμενα να ηταν μεσα φυσικα,γιαυτο και πηγα γιατι ηθελα να δω εα νθα ηταν , και το ελπιζα, σαν εξασκηση να μπορεσω να την δω στην μονη της.

Η περδικα εφυγε απο τον πευκο παραδιπλα, οπου ειχε βγει, οταν εφτασδα περιπου στα 15 μετρα.

Λεω κατι δεν παει καλα......πηγα εκει που ηταν ακριβως η φωλια..........κανενα αυγο μεσα, ουτε τσοφλια, ουτε ιχνη σπασιματος ουτε τιποτε.

περιμετρικα στο ενα μετρο ενα αυγο σπασμενο μονο του....ολα τα αλλα χασιμια.

Δεν ξερω αλλα λυπηθηκα αφανταστα.

Τι νομιζετε οτι τα εφαγε, Σε μια νυκτα?
Νυφιτσα? θα ειχε τσοφλια σωστα?
Αλεπου? Λενε οτι τα βαζει 2-3 στο στομα και φευγει.
Κουφη?

ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς?
φιλε νομιζω οτι ειναι αλεπουδες αν εχεις παει εκει απογευμα και ειχε μινη λιγη ωρα μεχρι να πεση υγρασια ισως να ειχε αφηση εντονη μυρωδια μετα την φυγη της ετσι ειχε γινει αντιληπτη η φωλια της απο αυτες αφου δεν μπορεσαν να παρουν την μανα πηραν τα αυγα της!γνωμη δικη μου!
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

φίδι ή συλλέκτες άνθρωποι
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Γνωρίζοντας τη περιοχή, νομίζω αλουπός ρε φίλε. Ειλικρινά, αυξηθήκαν πολύ εκεί κοντά στο χωριό. Λογικά ακολούθησε εσένα μήπως πήγες για να πετάξεις κάτι φαγώσιμο για αυτόν στο βουνό και έδωσε πάνω στη φωλιά. Μπορεί κα να σε παρακολουθούσε ακόμα.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Τασο , οχι φιλε μου, τελειωσα που τα δεντρα, και με επιασε το παραπονο, που ειμαι μεστο δασος και δεν μπορω να φκω εξω με το ΕΝΑ μου σκυλι, μιση ωρα να ξεδωσω, και ειπα θα παω εστω και μονος μου εναν περιπατο.

Εκεινο το εξωδικο νομιζω εν για εμας τους νομιμους που εμπηκεν, οχι για τους επιτηδειους.Αφου μονον εμεις το φοουμαστεν , που εχουμε λογω να το φοουμαστεν.Ενεν λια λεφτα τα 300 Ευρω, ειδικα σημερα!

Το σημειο αυτο ειναι 30 μετρα απο μιαν αποθηκη καποιου γερου και γυρω γυρω στα 200-300 μετρα εχει σπιτια.

Πηγα απλα περιπατο και ειδα αυτο το ομορφο θεαμα, που δυστυχως χαλασε σε μια νυκτα :o

Υ.Σ Θα σε πιασω τηλ, απλα οι ωρες μου που μπορω ειναι αργα και περιμενω το Σαβαατοκυριακο.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Με την ησηχία σου, εντάξει μίλησα με το παιδί θα βρούμε άκρη.

Δυστηχώς, αν είναι έτσι τα πράγματα η βλακεία για μια ακόμα φορά είναι ανίκητη.
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Σιγουρα παντως εν εκαμαν φτερα..ειδες διπλα τενεκκουι Red Bull???
Αν ηταν αλεπου λογικα θαχε σπασμενα τσοφλια αρκετα αφου απο λεμαργια κ μονο θα τα εσπαζε ολα..αυτο ή ειναι δουλεια ανθρωπινου χεριου ή φιδι..μονο ετσι εξηγητε νομιζω και για να ειναι η περτικα στον πευκο πιστευω ο κινδυνος ηταν καπου κοντα αρα μαλλον φιδι..
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Φιλε λαουρονα σε ενα Dvd του Χριστογιαννη που δειχνει για την αναπαραγωγη της περδικας δειχνει μια παρομοια φαση που σηκωνει κατα λαθος περδικα απο τα αυγα και εκεινη δεν ξαναεπιστρεφει... Τωρα μπορει και να εγινε ετσι και βρηκαν οι αλεπουδες ή τα φιδια ευκαιρια... Αλλα δεν ειναι και κανονας.

Επισης καπου εκει βρισκεται και ο αρσενικος περτικος.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

Εν υπάρχει πιθανότητα να τα εμετάφερε η ίδια η πέρδικα κάπου αλλού, απο άποψης ότι αποκαλύφτικε η φωλιά της και είναι ριψοκίνδυνο;
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Δυστιχως αυτη ειναι η διαφορα με το λαγο και τα περδικια. Ενα σηκωμα λαγου σε εκπαιδευτηκο τωρα μπορει να ειναι ταλαιπορια για το ζωο αλλα.... Ενα σηκωμα περδικας ομως απο τη φωλια μπορει να σημαινει οτι χανονται 10,12 πουλια απο ισως τα 1,2 ζευγαρια της περιοχης που θα αποτελουσαν την " μικρη πουλαρκα" του σημειου για του χρονου. Τα περδικια δεν φευγουν μακρια απο το σημειο που γενιουνται, εκει ειναι η περιοχη τους και απλα πιανουν τις συνηθειες του τοπου.

Δυστιχως η ευτυχως θελουν απολυτη ηρεμια για να μεγιστοποιηθει η αναπαραγωγη.

Φανταστητε οτι τωρα που μιλουμε ολα σχεδον τα θηραματα μας πολλαπλασιαζονται. Η επιτυχια σε αυτο θα καθορισει τι θα κυνηγουμε εμεις τον νιοβρη αλλα και τον αυγουστο ( φασσες)
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”