φιλε αντιπαραθεση δεν ειναι γιατι δεν εχω κανενα συμφερον ουτε απο τα μπικολ ουτε απο τι ρατσα κυνηγα ο καθενας. Απλα θετω καποια παραδειγματα και στοιχεια. Οποιος το βλεπει αντιπαραθεση εχει λαθοςLaurona έγραψε:tha prospathiso na mpo argotera kai go na po tin gnomi mou giati exei endiaferon to thema, dioti den thelo na grapso agglika apo to kinito.
Min to vlepete san antiparathesi pantos, kai o valentinos exei epixeirimata kai o aristos kai ta stirizoun, ara gia mena einai dialogos.
Apo autes tis kouventes vgainoun endiaferonta stoixeia.
Tha epaneltho elpizo argotera.
Μπιγκλ μυθοι και αναξιοπιστιες...
-
- Full Member
Re: Μπιγκλ μυθοι και αναξιοπιστιες...
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
-
- Full Member
- Επικοινωνία:
Πανευρωπαϊκό κύπελλο ιχνηλατών στην Αυστρία 9-10/11/12
Αποτελέσματα:
Αγώνας με ένα σκυλί:
1. Beagle από Σουηδία, 126 βαθμούς.
2. Dunker από Νορβηγία 121 βαθμούς.
3. Hamilton από Σουηδία 120 βαθμούς.
4. Halden από Σουηδία 119 βαθμούς
Συμμετείχαν 14 σκυλιά από 7 χώρες.
Αποτελέσματα:
Αγώνας με ένα σκυλί:
1. Beagle από Σουηδία, 126 βαθμούς.
2. Dunker από Νορβηγία 121 βαθμούς.
3. Hamilton από Σουηδία 120 βαθμούς.
4. Halden από Σουηδία 119 βαθμούς
Συμμετείχαν 14 σκυλιά από 7 χώρες.
-
- Full Member
Φιλε Βαλε σωστα αυτα που λες για την ομαδα ιχνηλατων αλλα για την Κυπρο ρε φιλε τοποι για ετσι κυνηγια με καταδιωξεις υπαρχουν παρα πολυ λιγα ειδικα τις πρωτες εξορμησεις που ειναι γεματο κυνηγους. Ρε φιλε να σου δωσω ενα παραδειγμα το απογευμα που παω καποτε στους σκυλους αμαν εν εχω δουλεια ο μπιγκλ δουλεφκει καλυτερα που την μπλε μες την πυρα αλλα εν εχει finish εν μιτσης ακομα αλλα το πρωι η μπλε εν πεζετε που θελω να καταληξω τα μπιγκλ για την Κυπρο κατα την γνωμη μου χωρις να εχω και πολυ πειρα ειναι τα καλυτερα εχουν αντοχη και μυτη πολλα δυνατη... Για σενα φιλε Βαλεντινο ποια ειναι η καλυτερη ρατσα?
-
- Full Member
Φιλε να σου πω κατι ....καλο σκυλι δεν ειναι αυτο που δουλευκει συνεχεια χωρις αποτελεσμα . ειναι αυτο που ξερει ποτε θα δουλεψει κ πως για να εχει αποτελεσμα. αμα δεις σκυλια νεαρα στην ηλικια ψαχνουν συνεχεια εχουν πολλες φωνες και πολλες φορες ανουσια. αμα δεις αυτα τα σκυλια οταν ωριμασουν μειωνονται οι φωνες μονο στις απαραιτητες και τα σκυλια θα δουλεψουν για να ξεφωλιασουν. δεν θα δουλευκουν ασκοπα την μαλαη να σπαταλουν δυναμεις. Καλυτερη ρατσα για μενα δεν υπαρχει ρε φιλε. Αλλα τα καλυτερα ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ που ειδα μεχρι τωρα ηταν καθαροαιμα σεγκουτσι.beaglemania έγραψε:Φιλε Βαλε σωστα αυτα που λες για την ομαδα ιχνηλατων αλλα για την Κυπρο ρε φιλε τοποι για ετσι κυνηγια με καταδιωξεις υπαρχουν παρα πολυ λιγα ειδικα τις πρωτες εξορμησεις που ειναι γεματο κυνηγους. Ρε φιλε να σου δωσω ενα παραδειγμα το απογευμα που παω καποτε στους σκυλους αμαν εν εχω δουλεια ο μπιγκλ δουλεφκει καλυτερα που την μπλε μες την πυρα αλλα εν εχει finish εν μιτσης ακομα αλλα το πρωι η μπλε εν πεζετε που θελω να καταληξω τα μπιγκλ για την Κυπρο κατα την γνωμη μου χωρις να εχω και πολυ πειρα ειναι τα καλυτερα εχουν αντοχη και μυτη πολλα δυνατη... Για σενα φιλε Βαλεντινο ποια ειναι η καλυτερη ρατσα?
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
VALENTINOS έγραψε:Φιλε να σου πω κατι ....καλο σκυλι δεν ειναι αυτο που δουλευκει συνεχεια χωρις αποτελεσμα . ειναι αυτο που ξερει ποτε θα δουλεψει κ πως για να εχει αποτελεσμα. αμα δεις σκυλια νεαρα στην ηλικια ψαχνουν συνεχεια εχουν πολλες φωνες και πολλες φορες ανουσια. αμα δεις αυτα τα σκυλια οταν ωριμασουν μειωνονται οι φωνες μονο στις απαραιτητες και τα σκυλια θα δουλεψουν για να ξεφωλιασουν. δεν θα δουλευκουν ασκοπα την μαλαη να σπαταλουν δυναμεις. Καλυτερη ρατσα για μενα δεν υπαρχει ρε φιλε. Αλλα τα καλυτερα ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ που ειδα μεχρι τωρα ηταν καθαροαιμα σεγκουτσι.beaglemania έγραψε:Φιλε Βαλε σωστα αυτα που λες για την ομαδα ιχνηλατων αλλα για την Κυπρο ρε φιλε τοποι για ετσι κυνηγια με καταδιωξεις υπαρχουν παρα πολυ λιγα ειδικα τις πρωτες εξορμησεις που ειναι γεματο κυνηγους. Ρε φιλε να σου δωσω ενα παραδειγμα το απογευμα που παω καποτε στους σκυλους αμαν εν εχω δουλεια ο μπιγκλ δουλεφκει καλυτερα που την μπλε μες την πυρα αλλα εν εχει finish εν μιτσης ακομα αλλα το πρωι η μπλε εν πεζετε που θελω να καταληξω τα μπιγκλ για την Κυπρο κατα την γνωμη μου χωρις να εχω και πολυ πειρα ειναι τα καλυτερα εχουν αντοχη και μυτη πολλα δυνατη... Για σενα φιλε Βαλεντινο ποια ειναι η καλυτερη ρατσα?

- pai
- Full Member
Kαι ο κυριος δημητρης χαμογελα!!!dimitris savva έγραψε:VALENTINOS έγραψε:Φιλε να σου πω κατι ....καλο σκυλι δεν ειναι αυτο που δουλευκει συνεχεια χωρις αποτελεσμα . ειναι αυτο που ξερει ποτε θα δουλεψει κ πως για να εχει αποτελεσμα. αμα δεις σκυλια νεαρα στην ηλικια ψαχνουν συνεχεια εχουν πολλες φωνες και πολλες φορες ανουσια. αμα δεις αυτα τα σκυλια οταν ωριμασουν μειωνονται οι φωνες μονο στις απαραιτητες και τα σκυλια θα δουλεψουν για να ξεφωλιασουν. δεν θα δουλευκουν ασκοπα την μαλαη να σπαταλουν δυναμεις. Καλυτερη ρατσα για μενα δεν υπαρχει ρε φιλε. Αλλα τα καλυτερα ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ που ειδα μεχρι τωρα ηταν καθαροαιμα σεγκουτσι.beaglemania έγραψε:Φιλε Βαλε σωστα αυτα που λες για την ομαδα ιχνηλατων αλλα για την Κυπρο ρε φιλε τοποι για ετσι κυνηγια με καταδιωξεις υπαρχουν παρα πολυ λιγα ειδικα τις πρωτες εξορμησεις που ειναι γεματο κυνηγους. Ρε φιλε να σου δωσω ενα παραδειγμα το απογευμα που παω καποτε στους σκυλους αμαν εν εχω δουλεια ο μπιγκλ δουλεφκει καλυτερα που την μπλε μες την πυρα αλλα εν εχει finish εν μιτσης ακομα αλλα το πρωι η μπλε εν πεζετε που θελω να καταληξω τα μπιγκλ για την Κυπρο κατα την γνωμη μου χωρις να εχω και πολυ πειρα ειναι τα καλυτερα εχουν αντοχη και μυτη πολλα δυνατη... Για σενα φιλε Βαλεντινο ποια ειναι η καλυτερη ρατσα?![]()

αμαν παινευκουν τα παιδια σου εν χαιρεσαι 

- Laurona
Ολη η ουσια της επιτυχιας κυνηγου - σκυλου βρισκετε στην κουβεντα αυτου του ανθρωπου,για οσους ξερουν να βλεπουν πισω απ τ ις κουρτινες και εχουν την εμπειρια , η του εδωσαν τις γνωσεις οτι πισω απ τις κουρτινες, βλεπεις καθαρα την εικονα....dimitris savva έγραψε:αμαν παινευκουν τα παιδια σου εν χαιρεσαι
ΘΑ ΣΤΑΘΩ στο θεμα ΟΜΑΔΑ ΙΧΝΗΛΑΤΩΝ η μεμονωμενα ατομα στο κυνηγι.
Η ουσια σε ενα πραγμα, με οτι και αν καταπιανομαστε στην ζωη μας ειναι η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ στην πραξη, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ.
Οι αγωνες του εξωτερικου και τα κυνηγετικα βιντεο περιλαμβανουν ομαδες ιχνηλατων και δειχνουν τις ομαδες αυτες στο κυνηγι......τα αρθρα αναφερονται στους διαφορετικους ρολους του καθε σκυλιου της ομαδας και το πως το καθε ενα αναλαμβανει την διεκπεραιωση του ρολου του αρτια και σωστα.Αλλο σκυλι εχει το τελειωμα, αλλο το ποσαραντομα, αλλο την αρχηγια κλπ.
Ο Αριστος εξηγα οτι το πιο πανω δημιουργα στην Κυπρο προβληματα και αντιζηλιες με τα συνεπακολουθα του και οτι προτιμοτερο ειναι ενα σκυλι, σωστα εκπαιδευμενο να κανει ολητην δουλεια απο την αρχη εως το τελος.
Θεωρω οτι στα χερια μας εχουμε ενα χαρισματικο, σωστο κυνηγετικα, και αρτια εκπαιδευμενο σκυλι η ομαδα σκυλιων.
Ομως στο εξωτερικο η ιδιομορφια των συνθηκων, του εδαφους, των συναντησεων στο βουνο με αλλους κυνηγους, η θηραματικη παρουσια κλπ, συντελει στην ευνοικη υπαρξη της ομαδας ιχνηλατων. Στην Κυπρο αυτο δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να εφαρμοστει.
Εφαρμοζετε αλλα πολυ λιγοι εχουν καταφερει να παρουν τα μεγιστα , ακριβως γιαυτο τον λογο.
Εαν βαλω μια larbogini στους δρομους της Ιταλιας...........θα χαιρεσε να την βλεπεις και να της ακους καθως αναπτυσει και χανετε στον δρομο....
Τις προαλλες της ειδα στο δρομο παρεκκλισιας - προς Λιστοβουνο και λυπηθηκα το αυτοκινητο.....
Και εκει μπορει να το κανει....να αναπτυξει.......αν το κανει ομως θα ειναι για ελαχιστο, και πολυ πιθανον να βρεθει, αναποδογυρισμενη......αν την οδηγα ομως καποιος με την πειρα ενος επαγγελματια και πουθ ξερει τον δρομο εκεινο......θα βουρησει οπως στην Ιταλια....
Ουτε ο Βαλεντινος ειπε κατι λαθος στο θεμα της ομαδας, ουτε ο Αριστος........απλα πρεπει να βλεπουμε παντου την πρακτικη της θεωρειας.
Και για να καταληξω στον ανθρωπο με του οποιου τα λογια ξεκινησα το ποστ μου....
Ο φιλος ο Δημητρης, κυνηγα με ομαδα ιχνηλατων, και εχει καταφερει αυτο που αναφερει ο Βαλεντινος, αλλα που λεει οτι ειναι πολυ δυσκολο και προβληματικο ο Αριστος, χωρις να εχει καποιος απο τους δυο αδικο.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΜΩς ΕΙΠΕ.......ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ......( οσοι εχετε παιδια καταλαβενετε γιατι καθε στιγμη ταεχετεστο μυαλο σας....πως να τα μεγαλωσετε σωστα, να τα αναπτυξετε, να τους δωσετε εφοδια ..)
Δειτε λοιπον πισω απ τις κουρτινες, δωστε αγαπη στα σκυλια σας, πιστεψε σε αυτα, και προσπαθειστε αφου δειτε σε ποιους τομεις εχουν ταλεντο, να τους αναπτυξετε, δινοντας εμφαση εκει.
Εαν ενα σκυλι δεν εχει καλο τελειωμα, αναπτυξετε του το. Εαν εχει καλο ξεφωλιασμα και υστερει στο να ξεκοψει τον τελευταιο ντορο, απο τα σαντανωματα, επιλεγετε τοπους που πιανει τον λαγο για να αποφυγετε τις μεγαλες διαδρομες.
ΓΕΝΙΚΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΗς ΘΕΩΡΕΙΑΣ.ΒΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.μΗΝ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ....ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΜΦΑΣΗ.
Αυτα , και ενα μεγαλο ευχαριστω στον παππου μου,στον πατερα μου στους κυνηγους που κυνηγησα διπλα τους και στους φιλους που χωρις να το ξερουν μου μαθαινουν καθε μερα και κατι.
Μια συμβουλη απ τον πατερα μου που κρατω σαν φυλακτο και σας την χαριζω.
''Γιε μου στην δουλειαν σου και σε οτι καμνεις,το φτιν σου να εν καμπανελλα και εσυ σαν το σφουγγαριν.
Κανενας ενθα σου μαθει την τεχνη του ετσι......αμα θωρεις, ομως και ακουεις, εννα ρουφας την τεχνην κια εννα την μαθεις, μεν καρτερας που αλλους, μονος σου και να μεν σου φεφκει τιποτε.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Τελικα τουτο το φορουμ αλλα και το περιοδικο φαινεται να εχει την τυχη και την χαρα να ενταξη στους κυκλους του ακομα ενα καταξιωμενο αρθρογραφο..περνα σου παντως Χρυσανθε σκεφτου το κ συ κ ο Αριστος παντως..
στο θεμα που σχολιαζετε..εγινε μοδα ο ιχνηλατης γιατι δυσκολεψε το θηραμα πονηρευτικε και η χρηση του εδωσε καποια καλα αποτελεσμετα...ποσοι ομως πραγματικα ξερουν πως να δουλεψουν ενα ιχνηλατη?
πραγματικα πριν κυνηγισω και δω τα παιδια του δημητρη δεν ηθελα να τους δω μπροστα μου..εφκαινα στο βουνο κ ειδικα σε εκπαιδευτικα στην νεκρα που αφηναν 10-15 σκυλλια να παουριζουν πανω στο βουνο ανορθοδοξο ψαξιμο κ το θηραμα...σιγα να μεν σταθει..εβλεπες λαους να βουρουν δεξια αριστερα αλλα οι επειδη εγινε σηκωμα μουνταριστο π τα σκυλια αλλα επειδη εγινε ξεσηκωμα βουνων π τες φωνες..εχει διαφορα κ λιγοι μπορουν να την αντιληφθουν..
το οτι βλεπουμε σε αλλες χωρες να τους περνουν με τα λουρια στα βοσκεματα να τα αφηνουν κ με σκοπους να κλεινουν την περιοχη δεν σημαινει πως μπορει να γινει κ στην Κυπρο..την Κυπρο την μοιρασμενη κ με την οικιστικη ζωνη στην ουσια να μην εχει τελιωμο..(χωρις να υπολογιζοντε τα αυθερετα)
για μενα θασαι σωστος αν το σκυλλι σου μπορει να δουλεψει περιπου το ιδιο καλα τοσο μονο τ οσο κ μεσα στην αγελη..φυσικα υπαρχει το θεμα χαρακτηρων και να συνηθισουν τα σκυλια στο κυνηγι σε αγελη για να μην υπαρχει θεμα τσακωμων κλπ..
στο θεμα καταδιωξης..για να ειμαστε κ αντικειμενικοι αν εχω ιχνηλατες κ παω 1η κυριακη βγαλω λαγο κ χασω τον κ γω κ οι συντροφοι μ και ξεκινησουν τα σκυλια καταδιωξη ποσα μετρα εν να παει???ουτε 200-300 μετρα εν θα παει..αρα καταδιωξη και γυρισματα μονο καποιαν τεταρτη και κεινο υπο προυποθεσεις..
το θεμα ειναι να εχεις το σκυλλι κ την ρατσα την οποια χαρακτηριζει τον τροπο π κυνηγας και να μπορεις να κυνηγας μαζι τους..να μπορεις να τα ακολουθας και να υπαρχει συνεργασια..στο κατω κατω..παιδια σου ειναι
στο θεμα που σχολιαζετε..εγινε μοδα ο ιχνηλατης γιατι δυσκολεψε το θηραμα πονηρευτικε και η χρηση του εδωσε καποια καλα αποτελεσμετα...ποσοι ομως πραγματικα ξερουν πως να δουλεψουν ενα ιχνηλατη?
πραγματικα πριν κυνηγισω και δω τα παιδια του δημητρη δεν ηθελα να τους δω μπροστα μου..εφκαινα στο βουνο κ ειδικα σε εκπαιδευτικα στην νεκρα που αφηναν 10-15 σκυλλια να παουριζουν πανω στο βουνο ανορθοδοξο ψαξιμο κ το θηραμα...σιγα να μεν σταθει..εβλεπες λαους να βουρουν δεξια αριστερα αλλα οι επειδη εγινε σηκωμα μουνταριστο π τα σκυλια αλλα επειδη εγινε ξεσηκωμα βουνων π τες φωνες..εχει διαφορα κ λιγοι μπορουν να την αντιληφθουν..
το οτι βλεπουμε σε αλλες χωρες να τους περνουν με τα λουρια στα βοσκεματα να τα αφηνουν κ με σκοπους να κλεινουν την περιοχη δεν σημαινει πως μπορει να γινει κ στην Κυπρο..την Κυπρο την μοιρασμενη κ με την οικιστικη ζωνη στην ουσια να μην εχει τελιωμο..(χωρις να υπολογιζοντε τα αυθερετα)
για μενα θασαι σωστος αν το σκυλλι σου μπορει να δουλεψει περιπου το ιδιο καλα τοσο μονο τ οσο κ μεσα στην αγελη..φυσικα υπαρχει το θεμα χαρακτηρων και να συνηθισουν τα σκυλια στο κυνηγι σε αγελη για να μην υπαρχει θεμα τσακωμων κλπ..
στο θεμα καταδιωξης..για να ειμαστε κ αντικειμενικοι αν εχω ιχνηλατες κ παω 1η κυριακη βγαλω λαγο κ χασω τον κ γω κ οι συντροφοι μ και ξεκινησουν τα σκυλια καταδιωξη ποσα μετρα εν να παει???ουτε 200-300 μετρα εν θα παει..αρα καταδιωξη και γυρισματα μονο καποιαν τεταρτη και κεινο υπο προυποθεσεις..
το θεμα ειναι να εχεις το σκυλλι κ την ρατσα την οποια χαρακτηριζει τον τροπο π κυνηγας και να μπορεις να κυνηγας μαζι τους..να μπορεις να τα ακολουθας και να υπαρχει συνεργασια..στο κατω κατω..παιδια σου ειναι
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
φιλε admin οσον αφορα τα αιματα που ειχα ηταν και απο πασουλα καποια και μια σκυλα απο τον ιδιο που αγορασες εσυ τον δικο σου σκυλο. πρωτον αποτελεσμα ειχαν τα σκυλια μου και μαλιστα πολυ καλυτερο και απο τα σκυλια που εδιεξες στο dvd τα οποια για μενα ειναι πολυ αργα στην ιχνηλασια και ουτε τα ειδαμεν σε διωξη ολοκληρωμενη τι καμνουν,...........

Φίλε αν είχες τέτοιους σκύλους πού λές και τους έδωσες και τους συγκρίνεις με κάττους τότε το πρόβλημα ίσως έίναι αλλού, δεύτερο τα σκυλιά που είδες είανι εκπαιδευμένα να μην κάνουν δίωξη .... και η ιχνηλασία είναι για να μπορεί ο κυνηγός να πηγαίνει καβάλα δέν είναι απο ρέξει ούτε απο σηκώσει ποιό πολλού ςλαούς αλλά ποιός θ α κάνει ποιό σωστή ιχνηλασία.
αυτο για μενα δεν νοειτε ολοκληρωμενος ιχνηλατης . τωρα οσον αφορα τα σεγκουτσι και τα γιουρα στα πυρηναια που εκερδισαν και υποτιθεται με τον τροπο που το θετεις ειναι πιο ευνοικες εκει οι συνθηκες για τους ιχνηλατες αρα αφου τα μπικολ καμνουν για τα δικα μας δεδομενα που εν πιο δυσκολα εκει θα επρεπε να σαρωσουν......
αλλα απ οτι ξερω και εν πολλα ευκολο να το ψαξεις που τα καταστατικα των ευρωπαικων αγωνων ιχνηλασιας απλα τα μπιγκλ επατωσαν. Ο ορθολογιστικος τροπος κυνηγιου ιχνηλασια δεν ειναι ενα σκυλι και να το βουρω πουπισω.... ειναι μια ομαδα ιχνηλατων (4-5) να καμει την δουλεια της ξεφωλιασμα καταδιωξη και τοτε ολοκληρωνεται το καθηκον του ιχνηλατη. Ετσι κυνηγουν ελλαδα, ιταλια, γαλλια, αμερικη , ισπανια με τους ιχνηλατες.
Αν είχαμε την γεωγραφική έκταση της γαλλίας της Ιταλίας της Αμερικής και τον λοιπόν χωρών που ανα΄φερες ίσως να κυνηγούσαμε και εμείς με ομάδες ιχνηλατών στα απέραντα βουνά αλλά εδώ βραχονησίδα Κύπρος , η μισή κατακτημένη ή άλλη μιση απαγορευμένη Τωρα εσυ γιατι το βλεπεις το σωστο με ενα σκυλο ειναι το τι σου αρεσει. (και εγω με 2-3 σκυλους κυνηγω με ακομα 1-2 ατομα). Βλεπε οσα dvd γυριστηκαν ελλαδα, ιταλια, γαλλια με ποσους ιχνηλατες κυνηγουν. εγω παντως που ειδα αρκετα ολα ηταν πανω απο 2. Αρα ρε φιλε ειναι θεμα γουστου πλεον. Δεν σημαινει οτι επειδη ειπε μας καποιος εκπαιδευτης μια κουβενταν εδυσαμεν την και παμεν. Εκτος και αν τα αιματα τα συγκεκριμενα εν ιδιοτροπα και εν κυνηγουν σε ομαδα.[/quote]
Είναι θέμα λογικής φίλε το κυνήγι με ένα ιχνηλάτη απλα΄πρέπει να αποδεκτείς μια κατάσταση που αν δεν έχεις 20 χρόνια τριβής με την εκπαιδευση και με την ινηλασία δέν μπορε΄ςι να το καταλάβεις. Κια ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής δέν το είπε μόνο το απέδειξε πάμπολες φορές στην πράξη. . Ta beagle είναι τόσο δυναμική χαρακτήρες και τόσο δυναμική κυνηγοί που απο μόνοι τους σκορπούν πανικό δέν χρειάζονται παρέα μακάρι να έχεις ένα και να μπορείς να τον κουμαντάρεις. Αλλά αν θέλεις να πιάνεις την μούτη του βουνού και να περιμένεις να σου φέρει τον λαγό πα΄νω σου να τον παίξεις οκ εκεί ίσως να μην πετύχης. Δέν το λέω για εσένα το λέω γενικα΄εμένα ο αδελφός μου που τάχα του αρέσει το λαγοκυνήγι και δέν μπορούσε ούτε ήθελε να ακολουθάει τον σκύλο . Προτιμούσε να στέκεται σε μια κορυφογραμμή και να έρθει ο λαγός να τον έβρει.

Φίλε αν είχες τέτοιους σκύλους πού λές και τους έδωσες και τους συγκρίνεις με κάττους τότε το πρόβλημα ίσως έίναι αλλού, δεύτερο τα σκυλιά που είδες είανι εκπαιδευμένα να μην κάνουν δίωξη .... και η ιχνηλασία είναι για να μπορεί ο κυνηγός να πηγαίνει καβάλα δέν είναι απο ρέξει ούτε απο σηκώσει ποιό πολλού ςλαούς αλλά ποιός θ α κάνει ποιό σωστή ιχνηλασία.
αυτο για μενα δεν νοειτε ολοκληρωμενος ιχνηλατης . τωρα οσον αφορα τα σεγκουτσι και τα γιουρα στα πυρηναια που εκερδισαν και υποτιθεται με τον τροπο που το θετεις ειναι πιο ευνοικες εκει οι συνθηκες για τους ιχνηλατες αρα αφου τα μπικολ καμνουν για τα δικα μας δεδομενα που εν πιο δυσκολα εκει θα επρεπε να σαρωσουν......

Αν είχαμε την γεωγραφική έκταση της γαλλίας της Ιταλίας της Αμερικής και τον λοιπόν χωρών που ανα΄φερες ίσως να κυνηγούσαμε και εμείς με ομάδες ιχνηλατών στα απέραντα βουνά αλλά εδώ βραχονησίδα Κύπρος , η μισή κατακτημένη ή άλλη μιση απαγορευμένη Τωρα εσυ γιατι το βλεπεις το σωστο με ενα σκυλο ειναι το τι σου αρεσει. (και εγω με 2-3 σκυλους κυνηγω με ακομα 1-2 ατομα). Βλεπε οσα dvd γυριστηκαν ελλαδα, ιταλια, γαλλια με ποσους ιχνηλατες κυνηγουν. εγω παντως που ειδα αρκετα ολα ηταν πανω απο 2. Αρα ρε φιλε ειναι θεμα γουστου πλεον. Δεν σημαινει οτι επειδη ειπε μας καποιος εκπαιδευτης μια κουβενταν εδυσαμεν την και παμεν. Εκτος και αν τα αιματα τα συγκεκριμενα εν ιδιοτροπα και εν κυνηγουν σε ομαδα.[/quote]
Είναι θέμα λογικής φίλε το κυνήγι με ένα ιχνηλάτη απλα΄πρέπει να αποδεκτείς μια κατάσταση που αν δεν έχεις 20 χρόνια τριβής με την εκπαιδευση και με την ινηλασία δέν μπορε΄ςι να το καταλάβεις. Κια ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής δέν το είπε μόνο το απέδειξε πάμπολες φορές στην πράξη. . Ta beagle είναι τόσο δυναμική χαρακτήρες και τόσο δυναμική κυνηγοί που απο μόνοι τους σκορπούν πανικό δέν χρειάζονται παρέα μακάρι να έχεις ένα και να μπορείς να τον κουμαντάρεις. Αλλά αν θέλεις να πιάνεις την μούτη του βουνού και να περιμένεις να σου φέρει τον λαγό πα΄νω σου να τον παίξεις οκ εκεί ίσως να μην πετύχης. Δέν το λέω για εσένα το λέω γενικα΄εμένα ο αδελφός μου που τάχα του αρέσει το λαγοκυνήγι και δέν μπορούσε ούτε ήθελε να ακολουθάει τον σκύλο . Προτιμούσε να στέκεται σε μια κορυφογραμμή και να έρθει ο λαγός να τον έβρει.
Προσέχουμε...για να έχουμε