Μπιγκλ μυθοι και αναξιοπιστιες...

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Re: Μπιγκλ μυθοι και αναξιοπιστιες...

Δημοσίευση από pai »

beaglemania έγραψε:Παιδια οποιος ξερει αν διασταυρωσω καθαροαιμο τριχρωμο μπιγκλ με καθαροαιμο μπιγκλ διχρωμο τα σκυλια θα μπορω να τα γραψω ως καθαροαιμα μπιγκλ?

Και επισεις με ρωτα ο φιλος που εκανε την γεννα με τα τριχρωμα και του βγηκαν 2 διχρωμα μπορει να τα γραψει ο καθαροαιμα μπιγκλ?
ρε φιλε ολα ανεξαιρετος ειναι καθαροαιμα!απλος το πιστοποιητικο καθαροαιμιας θα γραφει διχρωμο! :!:
VALENTINOS
Full Member

Δημοσίευση από VALENTINOS »

Ρε φιλε beaglemania απο τη στιγμη που δηλωνεις μανιακος των μπικολ εν ανεπιτρεπτο να μεν ξερεις τα βασικα της φυλης που ασχολεισαι. Εν τσιαι λεμεν ολα αλλα τα βασικα. Ολα εν τα ξερει κανενας. Εχει στα pet shoop τα καλα φυσικα ενα βιβλιο που οναμαζεται Το τελειο βιβλιο για τα μπιγκλ. Εν παρα πολλα καλο και γραφει τα παντα για τα μπιγκλ. Επιασα το κ εγω. Φιλικη συμβουλη. (ασχετο αν το βιβλιο για το μπιγκλ ηταν τσιαμε που ηταν τα υππλοιπα για τα κατοικιδια σκυλια) μπορει να ηταν συμπτωση. ;-);-)
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
VALENTINOS
Full Member

Φιλε admin θα σε απογοητευσω λιο στην κουβεντα που ειπες οτι εν υπαρχουν παλιοσιηλλοι. και ομως ρε φιλε υπαρχουν. Απλα παραδειγματα λοιπον η Ιταλια και η Γαλλια χωρες με βαρια παραδοση στους ιχνηλατες που οι πιο πολλες φυλες ιχνηλατων προερχονται απο την Γαλλια πως γινεται να κανουν αγωνες ιχνηλασιας με ομαδες , να κυνηγουν με ομαδα ιχνηλατων???????? δλδ επεριμεναν μας εμας τους αχαπαροκυπραιους να πουμεν οτι στες φυλες που τσεινοι εδημιουργησαν οτι πρεπει να ειναι μονος του ο ιχνηλατης στο κυνηγι για να αποδωσει τα μεγιστα??? ε οχι δεν νομιζω. Και το αλλο γινονται τοσα χρονια αγωνες ιχνηλασιας πανευρωπαικοι εν ακουσα μια φορα να κερδισει η ομαδα των μπιγκλ. ακουσα για τα σεγκουτσι, τα αριεγης, τα μπλε της γασκωνης, τα γιουρα ναι. αλλα εν ακουσα να κερδισουν μια φορα τα μπικολ. Φυσικα παιζει να ειναι επειδη δεν εστειλαμε μπιγκλ που τα κυπριακα αιματα που εν τα τοπ. :roll: :roll: :roll: πιασε ενα καλο ατομο μιας φυλης ιχνηλατων και συγκρινε το με ενα καλο μπιγκλ και θα δεις τις διαφορες. Φυσικα ειναι και παντα στη μεση το θεμα τι αρεσκει στον καθενα οποτε ειναι ανουσιο να συγκρινουμε και να λεμε ποιος ειναι ο καλυτερος σκυλος. Τωρα οσο αφορα το θεμα που ειπες οτι εξαρταται που την εκπαιδευση ως ενα βαθμο ναι. Απο εκει και περα εξαρταται απο τα αιματα του σκυλου . Αν ηταν μονο το θεμα εκπαιδευσης ενας κυνηγος εν θα ξεωριζε καποιο απο τα σκυλια του ως το πιο καλο. Και επισης θα εμπορουσαμε να πιανουμε ενα σκυλο μπασταρτο και να τον καμνουμε να κυνηγα οπως θελουμε. δοκιμασε και πε μου τα αποτελεσματα. Γιατι λεμε θα πιασω την ταδε φυλη γιατι ο τροπος εργασιας της ειναι αυτος που μου αρεσει???? και μετα ερχεται η εκπαιδευση ως ενα βαθμο. Αλλο θεμα αν πιανεις ενα σκυλο ιχνηλατη που η δουλεια του ειναι η ιχνηλασια και η καταδιωξη και βαλλεις του το ραυμα να καμνει περιορισμενη καταδιωξη κτπ κτπ. Αυτο σορρυ φιλε μου δεν ειναι εκπαιδευση ειναι βασανιστηριο.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε ΒΑΛΕΝΤΊΝΟ είμαι άτομο πολύπρακτικό και μιλώ με πΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ ΌΧΙ με θεωρίες αν εσύ έπιασες παλιογέματα beagle ή αν δέν κατάφερες να έχεις τα αποτελαίσματα που ήθελες με τα σκυλιά αυτά σε σημείο να προτιμάς κάττους δέν σημαίνει ότι θα σκαρτάρουμε και την φυλή, Για τα Κυπριακά δεδομένα και για ορθολογιστικό κυνήγι ιχνηλασίας αυτό το σκυλί απο καλά κυνηγετικά αίματα(εγώ δέν είπα κυπριακά σύ είπες) γίνετε μια εξαίσια δουλειά με καταπληκτικά αποτελαίσματα , αν εκερδήσαν οι γούρα η οι σερκούτσι στα πυρηναία αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Υπόψη σου ότι τουλάχιστο τα σκυλιά που είδα εγώ με τα μάτια μου σε κανένα δέν μπήκε ποτέ ρεύμα γιατί ο εκπαιδευτής είναι κάθετα εναντίον με την χρήση ρεύματος , η κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά αυτό δέν σημαίνει ότι ταιριάζουν στο κυνήγι του καθενός. προτιμώ την καθαροαιμία για τον απλό λόγω ότι μπορώ να γνωρίζω τον τρόπο εργασίας και δέν θα γέμωνα τους τόπους με μπαστάρτους μέχρι να βρώ αυτό που ζητώ υπάρχουν τόσες φυλές και ήρθαμε εμεις οι Κυπραίοι να κάμουμε διασταυρώσεις να βγάλουμε τους σουπερ σκύλους? Αν το σκυλι κυνηγάει μόνο του η νε ομάδα εκεί πρέπει να σε προβληματίζει πόσο ελέγχης το σκύλο ή την ομάδα χωρις την βοήθεια ηλεκτροσοκ και μιας δοιμιρίας σκοπων....
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Δημοσίευση από AndreasDr »

Άριστε νομίζω εν εκατάλαβες ότι δαμέσα οι παραπάνω δέν θέλουν τι ξέρουν πόσο μάλλον τον σκύλλο που θέλουν. Πιάνουν μιά ράτσα, ποσκολιούνται 1-2 χρόνια δέν έχουν αποτελέσματα, πουλούν τους οι πετάσσουν τους, μετά πιάνουν άλλη ράτσα που εν παραπάνο στην μόδα, ποσκολιούνται 1-2 χρόνια, κανένα αποτέλεσμα, πάν στο καλό, μετά άλλη ράτσα κτλ κτλ. Στο τέλος φταίουν οι φυλές και όχι ο ιδιοκτήτης που αντί να μελετήσει πρώτα τον ΕΑΥΤΟ του και τα ΓΟΥΣΤΑ του και μετά να διαλέξει φυλή αναλόγος των προσόντων της, προτιμά να πιάνει φυλές που κυνηγούν άλλοι συνάδελγοι του και άκουσαν ότι έχουν αποτελέσματα. Γιαυτό συχνά βλεπουμε άτομα-συναδέλφους μέσα σε 5-6 χρόνια να δοκίμασαν 3-4 φυλές και πάλε να μήν είναι ευχαριστημένοι.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Δημοσίευση από pai »

AndreasDr έγραψε:Άριστε νομίζω εν εκατάλαβες ότι δαμέσα οι παραπάνω δέν θέλουν τι ξέρουν πόσο μάλλον τον σκύλλο που θέλουν. Πιάνουν μιά ράτσα, ποσκολιούνται 1-2 χρόνια δέν έχουν αποτελέσματα, πουλούν τους οι πετάσσουν τους, μετά πιάνουν άλλη ράτσα που εν παραπάνο στην μόδα, ποσκολιούνται 1-2 χρόνια, κανένα αποτέλεσμα, πάν στο καλό, μετά άλλη ράτσα κτλ κτλ. Στο τέλος φταίουν οι φυλές και όχι ο ιδιοκτήτης που αντί να μελετήσει πρώτα τον ΕΑΥΤΟ του και τα ΓΟΥΣΤΑ του και μετά να διαλέξει φυλή αναλόγος των προσόντων της, προτιμά να πιάνει φυλές που κυνηγούν άλλοι συνάδελγοι του και άκουσαν ότι έχουν αποτελέσματα. Γιαυτό συχνά βλεπουμε άτομα-συναδέλφους μέσα σε 5-6 χρόνια να δοκίμασαν 3-4 φυλές και πάλε να μήν είναι ευχαριστημένοι.
+1000 να συμπληρωσω οτι δεν αρκει να βρεις καταλληλη ρατσα αλλα ακομα καταλληλα αιματα αυτης!!(μιλω για τον τροπο κυνηγιου που θελουμε να κανουμε)
beaglemania
Full Member

Δημοσίευση από beaglemania »

Συμφωνω με τον Αριστο. Φιλε Βαλεντινο οταν ησουν 19 χρονων ηξερες τα ολα για μια ρατσα? εγω φετος πηρα τα πρωτα μου σκυλια και αποφασισα να ασχοληθω με τα μπιγκλ λογω του οτι μου αρεσει ο τροπος ιχνηλασιας τους οι φωνες τους πηρα ενα καθαροαιμο μπιγκλ απο πολυ καλα αιματα και προσπαθω με αυτο. Ασχετα αν στο μεσο του κυνηγιου επεσε στα χερια μου ενα μπλε της γασκωνης και τωρα εχω δυο σκυλια και με αυτα προσπαθω κοιταξα για ακομα ενα μπλε αρσενικο για να εχω ζευγαρι μπλε αλλα δεν βρηκα. Το μπιγκλ τωρα βγαινει μονο του το Σαββατο και η μπλε τη Κυριακη μονα τους παντα το κανω αυτο για να πιασει πρωτοβουλια ο μπιγκλ και να μην περιμενει απο την μπλε να τον σηκωσει.. και στο μελλον θα κανω τις δικες μου κλειστες γεννες και θα προσπαθησω να διασταυρωνω τα σκυλια μου με αλλα καθαροαιμα ισαξια για καλυτερα αποτελεσματα και μακαρι να σταματησουν οι τυχες διασταυρωσεις που περνουν πισω την κυνοφιλια...
VALENTINOS
Full Member

admin έγραψε:Φίλε ΒΑΛΕΝΤΊΝΟ είμαι άτομο πολύπρακτικό και μιλώ με πΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ ΌΧΙ με θεωρίες αν εσύ έπιασες παλιογέματα beagle ή αν δέν κατάφερες να έχεις τα αποτελαίσματα που ήθελες με τα σκυλιά αυτά σε σημείο να προτιμάς κάττους δέν σημαίνει ότι θα σκαρτάρουμε και την φυλή, Για τα Κυπριακά δεδομένα και για ορθολογιστικό κυνήγι ιχνηλασίας αυτό το σκυλί απο καλά κυνηγετικά αίματα(εγώ δέν είπα κυπριακά σύ είπες) γίνετε μια εξαίσια δουλειά με καταπληκτικά αποτελαίσματα , αν εκερδήσαν οι γούρα η οι σερκούτσι στα πυρηναία αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Υπόψη σου ότι τουλάχιστο τα σκυλιά που είδα εγώ με τα μάτια μου σε κανένα δέν μπήκε ποτέ ρεύμα γιατί ο εκπαιδευτής είναι κάθετα εναντίον με την χρήση ρεύματος , η κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά αυτό δέν σημαίνει ότι ταιριάζουν στο κυνήγι του καθενός. προτιμώ την καθαροαιμία για τον απλό λόγω ότι μπορώ να γνωρίζω τον τρόπο εργασίας και δέν θα γέμωνα τους τόπους με μπαστάρτους μέχρι να βρώ αυτό που ζητώ υπάρχουν τόσες φυλές και ήρθαμε εμεις οι Κυπραίοι να κάμουμε διασταυρώσεις να βγάλουμε τους σουπερ σκύλους? Αν το σκυλι κυνηγάει μόνο του η νε ομάδα εκεί πρέπει να σε προβληματίζει πόσο ελέγχης το σκύλο ή την ομάδα χωρις την βοήθεια ηλεκτροσοκ και μιας δοιμιρίας σκοπων....
φιλε admin οσον αφορα τα αιματα που ειχα ηταν και απο πασουλα καποια και μια σκυλα απο τον ιδιο που αγορασες εσυ τον δικο σου σκυλο. πρωτον αποτελεσμα ειχαν τα σκυλια μου και μαλιστα πολυ καλυτερο και απο τα σκυλια που εδιεξες στο dvd τα οποια για μενα ειναι πολυ αργα στην ιχνηλασια και ουτε τα ειδαμεν σε διωξη ολοκληρωμενη τι καμνουν,........... :?: :?: αυτο για μενα δεν νοειτε ολοκληρωμενος ιχνηλατης . τωρα οσον αφορα τα σεγκουτσι και τα γιουρα στα πυρηναια που εκερδισαν και υποτιθεται με τον τροπο που το θετεις ειναι πιο ευνοικες εκει οι συνθηκες για τους ιχνηλατες αρα αφου τα μπικολ καμνουν για τα δικα μας δεδομενα που εν πιο δυσκολα εκει θα επρεπε να σαρωσουν...... :roll: :roll: αλλα απ οτι ξερω και εν πολλα ευκολο να το ψαξεις που τα καταστατικα των ευρωπαικων αγωνων ιχνηλασιας απλα τα μπιγκλ επατωσαν. Ο ορθολογιστικος τροπος κυνηγιου ιχνηλασια δεν ειναι ενα σκυλι και να το βουρω πουπισω.... ειναι μια ομαδα ιχνηλατων (4-5) να καμει την δουλεια της ξεφωλιασμα καταδιωξη και τοτε ολοκληρωνεται το καθηκον του ιχνηλατη. Ετσι κυνηγουν ελλαδα, ιταλια, γαλλια, αμερικη , ισπανια με τους ιχνηλατες. Τωρα εσυ γιατι το βλεπεις το σωστο με ενα σκυλο ειναι το τι σου αρεσει. (και εγω με 2-3 σκυλους κυνηγω με ακομα 1-2 ατομα). Βλεπε οσα dvd γυριστηκαν ελλαδα, ιταλια, γαλλια με ποσους ιχνηλατες κυνηγουν. εγω παντως που ειδα αρκετα ολα ηταν πανω απο 2. Αρα ρε φιλε ειναι θεμα γουστου πλεον. Δεν σημαινει οτι επειδη ειπε μας καποιος εκπαιδευτης μια κουβενταν εδυσαμεν την και παμεν. Εκτος και αν τα αιματα τα συγκεκριμενα εν ιδιοτροπα και εν κυνηγουν σε ομαδα.
VALENTINOS
Full Member

beaglemania έγραψε:Συμφωνω με τον Αριστο. Φιλε Βαλεντινο οταν ησουν 19 χρονων ηξερες τα ολα για μια ρατσα? εγω φετος πηρα τα πρωτα μου σκυλια και αποφασισα να ασχοληθω με τα μπιγκλ λογω του οτι μου αρεσει ο τροπος ιχνηλασιας τους οι φωνες τους πηρα ενα καθαροαιμο μπιγκλ απο πολυ καλα αιματα και προσπαθω με αυτο. Ασχετα αν στο μεσο του κυνηγιου επεσε στα χερια μου ενα μπλε της γασκωνης και τωρα εχω δυο σκυλια και με αυτα προσπαθω κοιταξα για ακομα ενα μπλε αρσενικο για να εχω ζευγαρι μπλε αλλα δεν βρηκα. Το μπιγκλ τωρα βγαινει μονο του το Σαββατο και η μπλε τη Κυριακη μονα τους παντα το κανω αυτο για να πιασει πρωτοβουλια ο μπιγκλ και να μην περιμενει απο την μπλε να τον σηκωσει.. και στο μελλον θα κανω τις δικες μου κλειστες γεννες και θα προσπαθησω να διασταυρωνω τα σκυλια μου με αλλα καθαροαιμα ισαξια για καλυτερα αποτελεσματα και μακαρι να σταματησουν οι τυχες διασταυρωσεις που περνουν πισω την κυνοφιλια...
φιλε αν τα ηξερα ολα δεν θα ηταν λογικο . Το να αγορασεις το βιβλιο εν εντελως φιλικα που σου το ειπα και συμβουλευτικα. Εξαλλου εχω το κ εγω. Δαμε ολοκληροι εκτροφεις που ασολουνται χρονια εν τα ξερουν ολα....Με τον Αριστο φιλε μπορεις να συμφωνεις δεν αντιλεγω αλλα δε το μονο σου στην πραξη χωρις να βασιζεσαι σε θεωριες .........
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

tha prospathiso na mpo argotera kai go na po tin gnomi mou giati exei endiaferon to thema, dioti den thelo na grapso agglika apo to kinito.

Min to vlepete san antiparathesi pantos, kai o valentinos exei epixeirimata kai o aristos kai ta stirizoun, ara gia mena einai dialogos.

Apo autes tis kouventes vgainoun endiaferonta stoixeia.

Tha epaneltho elpizo argotera.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ”