Winchester Select

Απάντηση
Yiannis
Full Member

Winchester Select

Δημοσίευση από Yiannis »

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ WINCHESTER SELECT ENGLISH FIELD KAI ΓΙΑ ΤΟ WINCHESTER SELECT LIGHT. ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΑΠΟΠΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: Winchester Select

Δημοσίευση από admin »

μπορω να σου πώ ότι έχει το κατάλληλο βάρος για περπατητό κννήγι 2-3 φίλοι που το έχουν είναι ευχαριστημένοι
Προσέχουμε...για να έχουμε
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

Απο ανακρουση και φυσιγγια τι λεει?
RODOSTHENIS
Full Member

Δημοσίευση από RODOSTHENIS »

Ακομα θα ηθελα να μας πειτε σε τι τιμες κυμενοντια αυτα τα οπλα.

Φιλικα Ροδος
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

προσωπικη αποπση οτι υστερουν σε κλειδια αφου δεν εχουν καμια σχεση με τα παραδοσιακα κλειδια της winchester
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Yiannis
Full Member

Δημοσίευση από Yiannis »

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΣΗ ΜΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΡΙΞΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΠΛΑ.

ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ Η ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΤΟ Winchester English Field ειναι 3.1kg ΕΝΩ ΤΟ LIGHT ΕΙΝΑΙ 2.8KG ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ BACK BORED ΚΑΝΝΕΣ ΚΑΙ 76ΜΜ ΘΑΛΑΜΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΕΙΝΑΙ GRADE 2,5 KAI 3 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Γιαννη να σου πω την γνωμη μου φιλε μου?

Μην πας σε ''ελαφρυ'' ειδος μοντελου.

Κυνηγας λαγο κια τα φυσιγγια που ριχνεις μπορει να ειναι λιγα αλλα σιγουρα στο range των 34-36 γραμμαριων.

Με το ελαφρυ θα εχεις οτι και να λενε οι κατασκευαστες ισχυρη ανακρουση και με το καιρο λασκα κλπ.

Συνηθως οι περισσοτεροι δεν εχουμε την ευχαιρεια να εχουμε αλλο οπλο για το σκοπευτηριο και αλλο για το κυνηγι, και επιδιωκουμε να εχουμε ενα και για τα δυο.Αρα κια στις τσιχλες θα το κυνηγας και στο σκοπευτηριο κια παντου.

Με το σκεπτικο αυτο και με την νοτροπια του αγοραζω κατι για παντα και οχι για λιγο και μετα αλλαγη, πιστευω να πιασεις ενα κανονικο μοντελλο, ατσαλινη βαση και να κανεις τα κυνηγια σου.

Πιστευω οτι η διαφορα βαρους ειναι ελαχιστη στο κερδος που θα χεις κοντα στα υπολοιπα κια την ''ζημια'' που θα χεις αμα στο μελλον πας να το πουλησεις για καποιο αλλο οπλο.

Οσο για τις θαλαμες και τους διευτημενους αυλους κλπ, ναι βοηθουν αλλα το λακτισμα φιλε μου ειναι φυσικο φαινομενο και οτι και να γινει θα υπαρχει, δεν μπορει να χαθει εκεινη η ενεργεια ετσι απλα, εδω ολοκληρα kick - off εχουν εφαρμοσει και παλι δεν μπορει να χαθει εντελως, αρα με ελαφρυ μοντελλο θα ειναι αισθητο, ειδικα στις τσιχλες που οταν μας κανουν την χαρη να ερθουν, ριχνουμε αρκετα φυσιγγια καθε φορα.

Εαν ειναι καλο κατασκευαστικα το Winchester ,με βαση την εταιρεια, ενα θα σου πω.

Ολα τα οπλα ειναι μηχανες κια βγαζουν ζημιες, απλα αυτες οι ζημιες ειναι πιο ''επιπονες'' οταν για αυτα εχεις δωσει ενα καρο λεφτα.

Τον τελευταιο καιρο εκανα μια ερευνα για να δω ποιο θα ηταν το καλυτερο οπλο της αγορας, στα μετρα του φυσιολογικου πελατη δηλαδη των 1500- 3500 ευρω το μεγιστο.

Το ποσα προβληματικα μπερεττα βρηκα και μπραουνινγκ δεν φανταζεσε και δεν μιλω μονο σε Κυπρο.

Αυτο τα κανει σκαρτα? Οχι.Απλα εαν μου σπασει το Μπαικαλ των 350 Ευρω, θα τo φτιαξω κια δεν θα μου κακοφανει, εαν σπασει ομως το DT 10, TO perazzi η το σκαλιστο Browning που ακριβοπληρωσα , θα με ακουσει ολος ο κοσμος.

Οποταν ζυγισε τα πραγματα και αποφασισε φιλε μου.

Ελπιζω να σε βοηθησα

Φιλικα

Χρυσανθος
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

φιλε χρυσανθε τι εννοις βρηκες προβληματικα βερεττα και browning στην ερευνα σου? για τι ειδους προβληματα μιλας?
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Γιάννη το field (οχι το light) το αγόρασε ο ξάδερφος μου πρόπερσυ - ξέρεις τον - ο Έκτορας από τον Φρίξο 1400 ευρώ με την εγγραφή και κάτι δώρα.

Πραγματικά ο ξάδερφος μου τότε μου είχε σπάσει τα νεύρα με το πόσο σχολαστική έρευνα είχε κάνει για το θέμα. Επειδή στην ουσία ήταν το πρώτο όπλο που θα αγόραζε, η δική μου συμβουλή ήταν απλά να φροντίσει το όπλο να είναι στα μέτρα του και όχι ιδιαίτερα ακριβό, ετσι ώστε να είχε την οικονομική ευχέρεια πιο μετά να πάρει κάτι καλύτερο ανάλογα με τους σκοπούς που το προορίζει. Επίσης εμφαση του είπα να δώσει στο βάρος, δλδ κατί όχι πιο ελαφρύ απο 3200 και όχι πιο βαρετό απο 3400, να είναι πολυτσόκ και εάν έχει επιλογή στους αυλούς να προτιμήσει όσο πιο ανοικτούς γίνεται.

Μετά απο ώρες και μέρες στο διαδύκτιο, και 10δες επισκέψεις στα κυνηγετικά μαγαζιά καταλήξε σε 2 όπλα - το Beretta Silver Pigeon IV Winchester Select English Field. Προσωπικά θα ήθελα να καταλήξει σε κανένα Miroku ή κανένα Laurona (έχω τεράστια εκτίμηση για αυτά τα όπλα αλλά είναι θέμα για άλλη συζήτηση αυτό) και ημουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με την πιθανή επιλογή του Winchester.

Επιφυλακτικός ήμουν για το βάρος του, το οποίο μου δημιουργούσε ανησυχίες για λάκτισμα, την βαφή του όπλου και γενικά την ανθεκτικότητα του.

Τέλοσπαντων, τελικά ήταν πολύ αξιόλογη επιλογή. Ούτε λάκτισμα, ούτε πρόβλημα με την βαφή της κάννης - ( το συγκεκριμένο όπλο ετράβησε πολλά με τον ανιψιό μου ο οποίος το καθαρίζει μία φορά τον χρόνο - δλδ, ώς τωρά 2 φορές! και δέν έπαθε τπτ. Χαρτούτσιες έσυρε του πολλές, διαφόρων γραμμαρίων, και όλα μια χαρά. Απίστευτο σκοτωμα και τρομερό ζύγισμα. - ¨Ολα τα σχόλια σε συγκριση φυσικά με άλλα όπλα παρόμοιας χρηματικής αξίας.

Πμ αν θές να πάμε σκοπευτήριο να το δοκιμάσεις.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

kypros έγραψε:φιλε χρυσανθε τι εννοις βρηκες προβληματικα βερεττα και browning στην ερευνα σου? για τι ειδους προβληματα μιλας?
Κυπρο μιλω για προβληματα μεμονομενα φιλε μου σε παρτιδες παραγωγης που ΔΕΝ επιτρεπονται σε τετοιους κατασκευαστες και ομως προεκυψαν, ακριβως γιατι μιλαμε για μηχανες, και επειδη ακριβως φυσικα δεν ξερουμε την χρηση που δεκτηκαν απο τους εκαστοτε κατοχους τους.

Μιλω για προβληματα σπασιματος του ξυστου, για προβληματα στα κλειδια των cynergy( υπαρχει ειδικη βιδα που κανει ρεουλα στο ποσο ευκολα ανοιγει ενα cynergy, μην αγχωθει καποιος αδικα), που αποτελεσαν νεα καινοτομια της Browning, και σε μια μεμονομενη περιπτωση αποκολληση καννως σε ενα βερετττα σε κυνηγι τρυγονιων σε μη Ευρωπαικη χωρα κατω απο πανιψηλες θερμοκρασιες κια μετα απο ΠΑΡΑ πολλα φυσιγγια.

Αυτο που ηθελα να τονισω ηταν ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, καθε αλλο ειναι απο τα πρωτα ονοματα σε οπλα μαζικης παραγωγης. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.

Εαν ο τυπος στο κυνηγι τρυγωνιων για παραδειγμα εριχνε σε 42-45 βαθμους ασταματητα με το οπλο. και εριχνε και φυσιγια ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28, ε λογικο θα ηταν οποιοδηποτε οπλο να παρουσιαζε προβλημα, δεν παει να ηταν και το πιο αριβοπληρωμενο , στο χερι κατασκευασμενο οπλο.

Καταγραφηκαν ομως και περιστατικα οπου η χρηση ηταν σωστη, αλλα το οπλο προβληματικο απ το εργοστασιο.

Εαν γιαυτο το οπλο ομως πληρωσες 1200 ευρω , ισως να μην σου κακοφανει και τοσο.......εαν ομως πληρωσες 3500 και πανω, τοτε ναι σου κακοφαινεται, γιατι αν μη τι αλλο , πολυ πιθανον να το χρωστας ακομη εαν δεν εχουν περασει τουλαχιστον 3 χρονια.

Κανε ενα search και θα δεις.

Η εαν θες πηγαινε σε ενα οπλουργο και δες οτι αναμεσα στα οπλα που ειναι για επιδιορθωση θα βρισκονται και bERETTA, και Browining και οτιδηποτε αλλο.

Ειναι μηχανες φιλε μου, φθειρονται και ειναι λογικο καποιες φορες να παρουσιασουν προβληματα.

Και τα μερσεντες ειανι πολυ καλα, αλλα μην μου πεις οτι δεν ειδες ποτε κανενα πανω σε πλατφορμα???
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”