ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΣΤΑ 28ΜΕΤΡΑ

Απάντηση
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Re: ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΣΤΑ 28ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

andreas78 έγραψε:
682 GOLD E έγραψε:Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι στο συγκεκριμενο φυσιγγιο με μαλλινη ταπα που οφειλεται η διαφορα στις ταχυτητες και διατρηση αλλα στο διευρυμενο αυλο! ο λογος ειναι γιατι το συγκεκριμενο φυσιγγιο κατω απο τη μαλλινη ταπα εχει πλαστικο εμφρακτηρα που εμποδιζει τη διαφυγη αεριων, τουλαχιστο ετσι γραφει η αντιπροσωπεια τους...
http://www.lambrocartridges.com/el/prod ... /FELTRO-32
πιστευω οτι και με φυσιγγια με πιστονι η συμπεριφορα της συγκεκριμενης καννης θα ειναι παλι οπως πιο πανω δηλ πιο μειωμενη συγκεντρωση και διατρηση.
αυτα στες θεωρεις, περιμενουμε τα πραγματικα αποτελεσματα να δουμε την αληθεια ;)
Σε δοκιμές που κάναμε με τον vtichris, με διευρυμένο αυλό σε δυο πανομοιότυπα φυσίγγια ιδιογωμοσης μα τάπα Diana αλλά το ενα με couvette 6mm και το άλλο με συμπιεσμενο χαρτονάκι 4mm, μας έβγαλε στον πίνακα ενα πολυ ανορθόδοξο αποτέλεσμα!!!
Το φυσιγγιο με το couvette έκανε πολυ μεγαλητερη διασπορά απο το χαρτονάκι της τάξης των 20cm περίπου και με συνολική διασπορά περί τα 80cm στα 15 μετρα!!!!!
Ενώ το άλλο με το χαρτονάκι δεν ξεπερνούσε τα 60cm!!!
Αποτέλεσμα που θα έπρεπε να ήταν ακριβός το αντίθετο!!!!
δεν θα επρεπε να ηταν αντιθετο. ετσι ειναι διοτι το πλαστικο κανει καλυτερη καυση και εμφραξη δινει περισσοτερη πιεση οποταν πιο πολυ διασπορα ;)
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

δεν θα επρεπε να ηταν αντιθετο. ετσι ειναι διοτι το πλαστικο κανει καλυτερη καυση και εμφραξη δινει περισσοτερη πιεση οποταν πιο πολυ διασπορα ;)[/quote]

Φίλε δεκτή και λογική η θέση σου αλλα μόνο εάν είχαμε βάλει 2mm χαρτονάκι το οποίο δεν ξεπερνά τα 18,75mm.
To couvette ειναι 18,75mm αλλα ανοίγει κατα την ανάφλεξη για να κάνει την λεγόμενη εμφραξη.
Το χαρτονάκι που ειναι 4mm και έχει διάμετρο 18,95mm, κατα την ανάφλεξη συμπιέζετε και αυτό και σφραγίζει ακόμη περισσότερο τα αέρια. Αρα με αυτά τα δεδομένα δεν υφίσταται διαφυγή αερίων σε κανένα απο τα δυο φυσίγγια. Μάλιστα το couvette ειναι πιο μαλακό απο το συμπιεσμενο χαρτονάκι το οποίο και πάλι με αυτά τα δεδομένα βγάζει λίγο μεγαλύτερες πιέσεις άρα και ταχύτητες!!!!!!
Ξέχασα να αναφέρω και την Diana η οποία ειναι απο 18,9mm μέχρι και 19mm άρα ο συνδυασμός αυτος καθιστά αδύνατη την διαφυγή αερίων!!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

LEFKIOS έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Φίλοι σας χαιρετώ. Με αφορμή διάφορα σχόλια και απορίες από φίλους του φόρουμ αλλά και δικές μου απορίες έκανα ένα τεστ που σκοπό έχει να βοηθήσει όλους μας στο θέμα εμπιστοσύνη στο φυσίγγιο που χρησιμοποιούμε και στη αναζήτηση της πραγματικής αιτίας για μια αποτυχία και όχι πάντα να το ρίχνουμε στο φυσίγγιο. Έχω επιλέξει διάφορα φυσίγγια με διάφορα γραμμάρια πιστόνι η τάπα και με όλα τα μεγέθη σκαγιών από νο 10 μέχρι νο 6. Για απόσταση επέλεξα τα 28μ μια απόσταση που θεωρείται η ποιο συνηθισμένη που κτυπάμε το θήραμα. Είναι μια απόσταση που σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ευθύνεται κατά την αποψη μου το φυσίγγιο σε σχέση με διάτρηση και διασπορά (patern). Σίγουρα για αποστάσεις πέραν των 28μ δηλ στα 36, 40,και 45 μέτρα παίζει σίγουρα ρόλο το κατάλληλο φυσίγγιο στο ανάλογο καιρό γιατί μιλάμε για ακραίες αποστάσεις που η κάθε λεπτομέρεια μετρά.
Επίσης ένας φίλος έδωσε και το οπλο του στην δοκιμή για να δούμε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ διευρυμένου και κανονικού αυλού.
Στη συνέχεια θα σχολιάσω το αποτέλεσμα για όλα τα φυσίγγια. Θα πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας τα ποιο κάτω στοιχεία για να έχουμε ποιο καθαρή εικόνα. Για θέμα διατριτικότητα για μικρά πουλιά π.χ τσίκλα περίπου χρειάζεται διάτρηση 80-100 σελίδες και ελάχιστο αριθμό σκαγιών στο κύκλο, 200σκ. και ανω. Για πουλιά όπως περδίκι, φάσα, μπεκάτσα, φραγκολίνα κλπ χρειάζεται διάτριση γύρω στις 130 -150 σελ και ελαχιστη συγκέντρωση γυρω στα 130 σκ. Για λαγό διατριση 250-300 σελ και συγκέντρωση σκαγιών 100 και ανω.
Στο πίνακα που ακολουθεί στο φυσίγγιο challenger o αριθμός σκαγιών στο κύκλο είναι 285 και οχι 395 που γραφτηκε κατα λάθος.
Στις επόμενες μερες η συνέχεια.
1. Το φυσίγγιο Ballistic με το νο 10 σκαι στη απόσταση των 28μ ,έδωσε μια πάρα πολύ πυκνή κατανομή. Περίπτωση να διαφύγει από μέσα μια τσίκλα σχεδόν ανύπαρκτη. Η διατριτικότητα του νο 10 έφτασε στο οριο για θήραμα όπως η τσίκλα. Συμπέρασμα κατά την αποψη μου είναι ότι σε αυτή την απόσταση οποια διποτε αποτυχία δεν θα εχει το φυσίγγιο αλλά αποκλειστικά εμείς. Γιαυτό θεωρίες όπως έπαιξα την τσίκλα τσε εξιφτέρισα την μέχρι σε αυτή τν απόσταση δεν ισχύουν, απλώς έπεξε στην στα π.χ 35-40 μ και η σωστή διατριτικότητα για το συγκεκριμένο θηραμα εχει μειωθεί αισθητά. Εδώ θα αναφερθώ και σε κάποιους φιλους του φορουμ που κυνηγουν το λαγό με νο 10. Σίγουρα δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα τους, ισως πυροβολούν στα 5-10μ οπου το νο 10 να έχει αρκετή διάτρηση ,ικανή να σκοτώσει το λαγό, τι γίνεται όμως όταν μου δώσει χέρι στα 25-30μ. Τα σκαγια νο 10 σε τετοια απόσταση ισως δεν θα τρυπούσαν ουτε την πέτσα του λαγού. Επίσης αποτυχία θα υπηρχε και σε περίπτωση φασσας η περδικιού σε αυτή την απόσταση.
2. Το challenger με νο σκαγιών 9 εδωσε και αυτό μια πολύ καλή κατανομή και διάτρηση για πουλί μεγέθους τσίκλας υπερ αρκετή. Επίσης για φασα και περδίκι ικανοποιητική η διάτρηση και με την πυκνότητα της βολής υπάρχει αρκετή πιθανότητα να καταβληθεί το συγκεκριμένο θήραμα σε αυτή τη απόσταση.
3. Ένα άλλο φυσίγγιο με νο 9 το Olympia super εδωσε και αυτό πολύ καλή κατανομή και ικανοποιητική διάτρηση για τσίκλα. Εδώ φαίνεται αισθητά η μείωση της διατρ, σε σχέση με το προηγούμενο νο9 και αυτό οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο Olympia super είναι αργό φυσίγγιο, ετσι δικαιολογείται και η λιγοτερη διάτρηση από το ποιο γρηγορο challenger. Για φασα η περδίκι δύσκολα μπορεί να το κρατήσει σε αυτή την απόσταση.
4. Το φυσίγγιο lambro feltro με τάπα μίλενι και νο 8(2.3μμ) εδωσε και αυτό μια ικανοποιητική διασπορα και διατριτικότητα ικανή για καταβολή τσικλα, φασα η περδίκι. Υπο προϋποθέσεις (πλευρινή βολή)και με καποιες πιθανότητες μπορεί να κρατήσει και λαγό. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο νο 8 όταν κυνηγούμε αποκλιστικά λαγό.
5. Παρόμοια δεδομένα όπως του φυσίγγιου lambro feltro, ισχύουν και για το νο 7.5 ικανοποιητική δισπορα, ικανοποιητική διάτριση μέχρι και περδίκι και υπο προϋποθέσεις μπορεί και λαγό
Συνεχίζεται…
…συνεχεία
6. Το φυσίγγιο lambro feltro 32-8 με μάλλινη τάπα αλλά και πλαστικό δισκίο 5mm μεταξύ πυρίτιδας και τάπας ( επισυνάπτεται Φώτο) έγινε και δοκιμή με ένα άλλο κυνηγετικό όπλο Browning 725 ,28” και με αυλούς 18.7mm. Επειδή εκκρεμεί ακόμη μια δοκιμή και με φυσίγγια με πλαστική τάπα και πιστονάκι , θα σχολιάσω τα ευρήματα μετά.
7. Το φυσίγγιο extra mini 29-6 έδωσε στα 28μ ικανοποιητικότατη διάτρηση και καλή διασπορά στο κύκλο, για φάσα , περδίκι . Για λαγό δύσκολα μπορεί να τον κρατήσει, ίσως με κάποιες προϋποθέσεις. Φυσικά όταν κυνηγούμε λαγό ,που πολύ δύσκολα τον βρίσκουν και που για την πλειοψηφία των κυνηγών μιλούμε για μια η δυο φορές το χρόνο τότε σίγουρα θα πρέπει να έχουμε ένα σωστό φυσίγγιο για το λαγό σε σχέση με νο σκαγιών και νο γραμμαρίων.
8. . Το φυσίγγιο olypmia gem 32-6 έδωσε στα 28μ ικανοποιητικότατη διάτρηση και αρκετά καλή διασπορά σκαγιών στο κύκλο. Για λαγό έχει αρκετά καλές πιθανότητες να τον κράτηση
Αγαπητοί φίλοι έκανα αυτή την δοκιμή στα 28μ επιλέγοντας ΤΥΧΑΙΑ φυσίγγια από νο σκ 10 μέχρι 6, Έχω επιλέξει φυσίγγια γρήγορα αλλά και αργά, φυσίγγια με διαφορετικά πιστόνια αλλά και τάπα, φυσίγγια με λίγα αλλά και πολλά γραμμάρια, φυσίγγια 67μμ αλλά και 70μμ. ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΊΓΓΙΑ έδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα στη απόσταση των 28μ και έχουν ένα σίγουρο αποτέλεσμα η σχεδόν σίγουρο για να πάρουμε το θήραμα . Αν έχω 1-2 αποτυχίες στις 10 αυτό είναι φυσιολογικό μιας και έχουμε να κάνουμε με κατανομές. Αν οι αποτυχίες είναι περισσότερες τότε σίγουρα ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΆΓΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Είτε η σκόπευση μας είτε το όπλο μας είτε η ψυχολογία μας. Σίγουρα δεν ευθύνεται το φυσίγγιο ούτε ο καιρός. Γιαυτό αποκτήστε την εμπιστοσύνη των φυσιγγίων σας σε τέτοια απόσταση.
Για όσους τους ενδιαφέρει η λεπτομέρεια δίδω τα στοιχεία της δοκιμής.
Οπλο BROWNING B325 SPORTING 28”, TSOK 4*, AYLOS 18.4
Η δοκιμή έγινε στο σκοπευτήριο Λ/κας στις 31/3/2013 από τις 0825 μέχρι τις 0925. Θερμοκρασία 22c , υγρασία 45-55% αέρας Βορειοανατολικός 3μποφορ(15-17κμ). Βλέπετε ο καιρό ηταν καθαρός ξηρός και εχω χρησιμοποίηση και φυσίγγια αργά που συστήνονται για υγρασία και όμως μεχρι σε αυτή την απόσταση δεν επηρεάστηκαν σε σημείο που να μην σκοτώνουν.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Δημοσίευση από thanos1981k »

αν ηταν με πυριτιδα Α1 αντι 206s θα ειχες πολλη καλητερη τουφεκια η 206s εχει καλες τουφεκιες στα 34gr
λεω για τα lambro feltro 32gr χωρις αλλαγες σε αλλα υλικα ;)
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
spidis
Full Member

Δημοσίευση από spidis »

thanos1981k έγραψε:αν ηταν με πυριτιδα Α1 αντι 206s θα ειχες πολλη καλητερη τουφεκια η 206s εχει καλες τουφεκιες στα 34gr
ΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΤΟ FELTRO 32ΓΡ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ D20
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

spidis έγραψε:
thanos1981k έγραψε:αν ηταν με πυριτιδα Α1 αντι 206s θα ειχες πολλη καλητερη τουφεκια η 206s εχει καλες τουφεκιες στα 34gr
φενεται οτι ειναι d20 απο την φωτο
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Δημοσίευση από thanos1981k »

WOODPIGEONHUNTER έγραψε:
spidis έγραψε:
φενεται οτι ειναι d20 απο την φωτο
ετσι ειναι και η 206s αν ηταν D20 θα εδεινε καλητερη κατανομη για να εχουν ανοιξει τα σκαγια εινα πυριτιδα που δεινει καλες κατανομες σε 34~36gr ;)
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Εχω τελιώσει τη καταμέτρηση του τεστ που έκανα για συμπεριφορα διευρυμένου και κανονικού αυλού. Τα αποτελεσματα σε λίγες μέρες..... :?: :?: :?: :?: μύθος η πραγματικότητες...... :?:
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

LEFKIOS έγραψε:Εχω τελιώσει τη καταμέτρηση του τεστ που έκανα για συμπεριφορα διευρυμένου και κανονικού αυλού. Τα αποτελεσματα σε λίγες μέρες..... :?: :?: :?: :?: μύθος η πραγματικότητες...... :?:
Άτε να δούμε Λέυκιε δώσε αριθμούς.
Άν θέλεις να κάμεις και κανένα test για τα bellchock εδώ είμαστε.. :idea:
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΛΟ ΣΟΥ .ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΝΕΙΣ.ΓΕΙΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ. :!: :!: :!:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”