ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΣΤΑ 28ΜΕΤΡΑ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΣΤΑ 28ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση από kypros »

LEFKIOS έγραψε:
Rai έγραψε:Φίλε Lefkie
Πού οφείλεται κατα την γνώμη σου η μεγάλη διαφορά μεταξύ των κατανομών αλλά και διατρητικότητας του φυσιγγίου lambro feltro.
Έχει να κάνει με τον διευρυμένο αυλό ?Και άν ναί ,ποιά θα ήταν η συμπεριφορά σε φυσίγγιο με πλαστικό πάτο και όχι μάλλινο ?
Φίλε Rai και εμένα με προβλημάτισε αυτή η διαφορά, αλλά για να μιλήσω με περισσότερη σιγουριά εχω προγραματίσει δοκιμή και με πλαστική ταππα και με πιστονάκι και τότε θα εχω ξεκάθαρη εικόνα. Δέν θα ήταν σωστό να πώ τώρα κάτι και να βάλω σε σκέψεις φίλους του site που είναι κάτοχοι τετιων όπλων. Υπομονή μερικές μέρες.
Παντως εαν αποδειξεις κατι τετοιο τοτε δεν θα ειναι πια μυθος οτι η ταπα συμπεριφερεται αλλιος σε διευρυμενο αυλο
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι στο συγκεκριμενο φυσιγγιο με μαλλινη ταπα που οφειλεται η διαφορα στις ταχυτητες και διατρηση αλλα στο διευρυμενο αυλο! ο λογος ειναι γιατι το συγκεκριμενο φυσιγγιο κατω απο τη μαλλινη ταπα εχει πλαστικο εμφρακτηρα που εμποδιζει τη διαφυγη αεριων, τουλαχιστο ετσι γραφει η αντιπροσωπεια τους...
http://www.lambrocartridges.com/el/prod ... /FELTRO-32
πιστευω οτι και με φυσιγγια με πιστονι η συμπεριφορα της συγκεκριμενης καννης θα ειναι παλι οπως πιο πανω δηλ πιο μειωμενη συγκεντρωση και διατρηση.
αυτα στες θεωρεις, περιμενουμε τα πραγματικα αποτελεσματα να δουμε την αληθεια ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 682 GOLD E την 12 Απρ 2013, 21:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Δημοσίευση από thanos1981k »

682 GOLD E έγραψε:Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι στο συγκεκριμενο φυσιγγιο με μαλλινη ταπα που οφειλεται η διαφορα στις ταχυτητες και διατρηση αλλα στο διευρυμενο αυλο! ο λογος ειναι γιατι το συγκεκριμενο φυσιγγιο κατω απο τη μαλλινη ταπα εχει πλαστικο εμφρακτηρα που εμποδιζει τη διαφυγει αεριων, τουλαχιστο ετσι γραφει η αντιπροσωπεια τους...
πιστευω οτι και με φυσιγγια με πιστονι η συμπεριφορα της συγκεκριμενης καννης θα ειναι παλι οπως πιο πανω δηλ πιο μειωμενη συγκεντρωση και διατρηση.
αυτα στες θεωρεις, περιμενουμε τα πραγματικα αποτελεσματα να δουμε την αληθεια ;)
ολα τα φυσιγγια με μαλλινη ταπα βαζουν OBTURATOR 6.5mm (το πλαστικο κατω απο την ταπα).
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

τα κυπριακα , οσα ειναι με μαλινη ταπα, δεν εχει κανενα φιλε θανο!
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

682 GOLD E έγραψε:τα κυπριακα , οσα ειναι με μαλινη ταπα, δεν εχει κανενα φιλε θανο!
μηρως αντι μαληνη ταπα εχουν φελοταπα η δεν ειναι 100% μαλινη
http://www.idiogomosi.com/pages/times-y ... -ylika.php
δες εδω για παραδοσιακα υλικα που χρειαζονται παντρεμα για σωστο γεμισαμ φυσιγγιου με μαλινη ταπα και αλλα
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

DSCF4436.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

682 GOLD E έγραψε:
DSCF4436.jpg
επειδη τα εχω τα υλικα θα δοκιμασω να το στεισω χωρις OBTURATOR 6.5mm γιατι εχει μια απο της αγαπημενες μου πυριτιδες και ειναι ενα setup που το δουλευω να δω τι γινετε ;)

μου αρεσει να δοκιμαζω πραγματα η ιδεες πανω στην ιδιογομωση βλεπεις ειμαι λατρης του σπιτικου ;)
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

682 GOLD E έγραψε:
DSCF4436.jpg
Φίλε η συγκεκριμένη μαλλινη ειναι σχεδόν 18,9mm, μέσα στον κάλικα μπαινει με δυσκολία και μετά την έκρηξη συμπιέζετε ακόμη περισσότερο και "θεωρητικά" δεν πρέπει να έχει διαφυγή αερίων ακόμη και με διευριμενους αυλούς αλλα ειναι λίγο ανορθόδοξο να μην μπαίνει έστω ένα χαρτονάκι συμπιεσμενο πάνω απο την πυρίτιδα!!!!!!
Σίγουρη διαφυγή αερίων εχουν οι παραδοσιακές μαλλινες και Γι'αυτο σε αυλούς πάνω απο 18,5 πρέπει να μπαίνει couvette αντί για χαρτονάκι, αυτές οι μαλλινες εχουν το πολυ 18,6mm πάχος!!!!
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

andreas78 έγραψε:
682 GOLD E έγραψε:
DSCF4436.jpg
Φίλε η συγκεκριμένη μαλλινη ειναι σχεδόν 18,9mm, μέσα στον κάλικα μπαινει με δυσκολία και μετά την έκρηξη συμπιέζετε ακόμη περισσότερο και "θεωρητικά" δεν πρέπει να έχει διαφυγή αερίων ακόμη και με διευριμενους αυλούς αλλα ειναι λίγο ανορθόδοξο να μην μπαίνει έστω ένα χαρτονάκι συμπιεσμενο πάνω απο την πυρίτιδα!!!!!!
Σίγουρη διαφυγή αερίων εχουν οι παραδοσιακές μαλλινες και Γι'αυτο σε αυλούς πάνω απο 18,5 πρέπει να μπαίνει couvette αντί για χαρτονάκι, αυτές οι μαλλινες εχουν το πολυ 18,6mm πάχος!!!!
ειναι 19mm θα παρω και θα τις δοκιμασω με πολλους συνδιασμους να δω πρακτικα τι γινετε. παντως ευχαριστω για της πληροφοριες γιατι ηταν χρησιμο ακομα και το υψος τις μαλινης ταπας ;)
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

682 GOLD E έγραψε:Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι στο συγκεκριμενο φυσιγγιο με μαλλινη ταπα που οφειλεται η διαφορα στις ταχυτητες και διατρηση αλλα στο διευρυμενο αυλο! ο λογος ειναι γιατι το συγκεκριμενο φυσιγγιο κατω απο τη μαλλινη ταπα εχει πλαστικο εμφρακτηρα που εμποδιζει τη διαφυγη αεριων, τουλαχιστο ετσι γραφει η αντιπροσωπεια τους...
Σε δοκιμές που κάναμε με τον vtichris, με διευρυμένο αυλό σε δυο πανομοιότυπα φυσίγγια ιδιογωμοσης μα τάπα Diana αλλά το ενα με couvette 6mm και το άλλο με συμπιεσμενο χαρτονάκι 4mm, μας έβγαλε στον πίνακα ενα πολυ ανορθόδοξο αποτέλεσμα!!!
Το φυσιγγιο με το couvette έκανε πολυ μεγαλητερη διασπορά απο το χαρτονάκι της τάξης των 20cm περίπου και με συνολική διασπορά περί τα 80cm στα 15 μετρα!!!!!
Ενώ το άλλο με το χαρτονάκι δεν ξεπερνούσε τα 60cm!!!
Αποτέλεσμα που θα έπρεπε να ήταν ακριβός το αντίθετο!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”