Την σημερινή εποχή δεν υπάρχει κανένας εμφανής λόγος που σαν κυνηγοί να μην προτιμήσετε ένα όπλο με εναλλασσόμενα τσιοκς. Αν βάλω στην ζυγαριά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, η ζυγαριά γέρνει σαφώς υπέρ των πλεονεκτημάτων τους. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να έχουμε να λέμε.....
Ακόμα και ο Holland & Holland προσφέρει όπλα με εναλλασσόμενα τσιοκς (Briley).......
Ακόμα και στην πώληση του είναι πιο εύκολο να το δώσετε, παρά ένα με σταθερά τσιοκς.
Τσαθέρα τσοκ Vs Βιδωτά τσοκ
- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
- thanos1981k
- Full Member
Re: Τσαθέρα τσοκ Vs Βιδωτά τσοκ
με τα εναλασωμενα με ενα οπλο κανεις ολα τα κυνηγια χωρις να μπλεκεις με πολα φυσιγγια η φυσιγγια διασπορας
αν καποιος ωμος κυνηγαει μονο ενα θυραμα π.χ. μονο λαγο και ξερει το φυσιγγι του καλο ειναι το σταθερο τσοκαρισμα
αν καποιος ωμος κυνηγαει μονο ενα θυραμα π.χ. μονο λαγο και ξερει το φυσιγγι του καλο ειναι το σταθερο τσοκαρισμα

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Ανάλογά με το θήραμά και το όπλο και φυσίγγιο τότε θα βάλεις τα ανάλογα τσοκ, εγώ με όπλο 18.7 αυλό στο περδίκι βάζω 5-3 και τσίκλα 4-3 και φάσα 4-2 η 5-3 ανάλογά με την απόστασή που θα είναι τα πουλιά,
- spyrosspyrou851
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα καθαρισμός αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιώ είναι απλός. Ένα απλό ρούχο και λάδι καθάρσεως κάνει την δουλειά. Όταν βιδώνω τα chokes χρησιμοποιώ γράσο για λιπαντικό και ξανακαθαρίζω τις κάννες σε περίπτωση που μπήκε γράσο μέσα.axerkwtis έγραψε:
με αφορμη την φωτογραφια που εβαλε ο μουζουρης αν γινεται καποιος να μας πει πως συντηρουντε και καθαριζονται τα τσιοκ και αν εχουν διαφορα αναλογα με το τυπο τους..εσωτερικα και εξωτερικα εννοω
- thanos1981k
- Full Member
σε φασσα -λαγο δοκιμασε 2-3ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Ανάλογά με το θήραμά και το όπλο και φυσίγγιο τότε θα βάλεις τα ανάλογα τσοκ, εγώ με όπλο 18.7 αυλό στο περδίκι βάζω 5-3 και τσίκλα 4-3 και φάσα 4-2 η 5-3 ανάλογά με την απόστασή που θα είναι τα πουλιά,

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
φίλε Θάνο το όπλο μου εμένα στενοτουφεκαει γιαυτό προτιμώ 4-3 αντί 3-2 και εξάλλου αν πιάσει την φάσα κοντά με 3 νούμερο πάει για πέταμαthanos1981k έγραψε:σε φασσα -λαγο δοκιμασε 2-3ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Ανάλογά με το θήραμά και το όπλο και φυσίγγιο τότε θα βάλεις τα ανάλογα τσοκ, εγώ με όπλο 18.7 αυλό στο περδίκι βάζω 5-3 και τσίκλα 4-3 και φάσα 4-2 η 5-3 ανάλογά με την απόστασή που θα είναι τα πουλιά,