Winchester ... Parker and Hale???
-
- Full Member
Winchester ... Parker and Hale???
Παιδιά σας χαιρετώ. Είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο forum και σας εύχομαι τα καλύτερα.
Με το τέλος της φετινής χρονιάς και μιας και μπαίνουμε στα χρόνια!!! είπα να σκεφτώ και για δεύτερο όπλο κάπως πιο ελαφρύ με ανοικτά τσοκαρίσματα.
Πρώτο μου όπλο που κατέχω εδώ και 10+ χρόνια ένα Browning Ultra sporter(το special edition ported). Αν και κυνηγούσα από πολλά πιο πριν με Saint etien(του παππού).
Με το Browning είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν πετύχεις το σωστό φυσίγγιο(π.χ.RC!!!!) . Και μιας και είναι το κυνήγι hobby, δεν το βρίσκεις ποτέ...αφού έχουμε την τάση κάθε χρόνο να παίρνουμε καινούργια.
Ψάχνω εδώ και καιρό Winchester ή Parker and Hale skeet. Έχουν βάρος κοντά στα 3400γρ με αυλούς 18.6μμ.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο αυλός .729 που αναγράφεται στα winchester είναι 18.6μμ.
Το Parker and Hale το κατέχει ένας θείος μου και κυριολεκτικά ότι βάλει μέσα να ρίξει είναι θηρίο...ψάχνω λοιπόν όπλο με τις ίδιες κάννες μιας και προέρχεται από Ιαπωνία και φημολογείται ότι είναι ίδιο με το Winchester Grand European skeet.
Τα 101 win είναι όντως με 18.6μμ.
Πού μπορώ να βρω τέτοια όπλα, μεταχειρισμένα φυσικά!!
Με το τέλος της φετινής χρονιάς και μιας και μπαίνουμε στα χρόνια!!! είπα να σκεφτώ και για δεύτερο όπλο κάπως πιο ελαφρύ με ανοικτά τσοκαρίσματα.
Πρώτο μου όπλο που κατέχω εδώ και 10+ χρόνια ένα Browning Ultra sporter(το special edition ported). Αν και κυνηγούσα από πολλά πιο πριν με Saint etien(του παππού).
Με το Browning είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν πετύχεις το σωστό φυσίγγιο(π.χ.RC!!!!) . Και μιας και είναι το κυνήγι hobby, δεν το βρίσκεις ποτέ...αφού έχουμε την τάση κάθε χρόνο να παίρνουμε καινούργια.
Ψάχνω εδώ και καιρό Winchester ή Parker and Hale skeet. Έχουν βάρος κοντά στα 3400γρ με αυλούς 18.6μμ.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο αυλός .729 που αναγράφεται στα winchester είναι 18.6μμ.
Το Parker and Hale το κατέχει ένας θείος μου και κυριολεκτικά ότι βάλει μέσα να ρίξει είναι θηρίο...ψάχνω λοιπόν όπλο με τις ίδιες κάννες μιας και προέρχεται από Ιαπωνία και φημολογείται ότι είναι ίδιο με το Winchester Grand European skeet.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
Re: Winchester ... Parker and Hale???
Γειά σας παιδιά,
Φίλε όντως ο αυλός όλων των όπλων αυτών είναι 18.6. Και αυτό κατά την άποψη μου αποτελεί πολύ σοβαρό πλεονέκτημα στην απόδοση τους στο κυνήγι.(απόδοση φυσιγγίων,χαμηλό λάκτισμα) 729" χιλιοστά ή 18.57.
Τα όπλα αυτά κατασκευάζονταν από την WINCHESTER στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Αγγλικής PARKER HALE.
Parker Hale καινούργια στην Κύπρο από ότι ξέρω έχουν πουληθεί πολύ λίγα, πιθανό μόνο skeet και αυτά από 1-2 μαγαζιά στην Λευκωσία. 'Οσοι τα κατέχουν και κυνηγούν μαζί τους είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση τους και πολύ δύσκολα τα αποχωρίζονται. Τα skeet συνήθως έχουν λίγο περισσότερο βάρος από ότι τα κλασσικά κυνηγετικά.
Κάποια όπλα έχουν εισαχθεί κατά καιρούς από Αγγλία,τα περισσότερα από τον 'Αγγελο. Θυμούμαι ότι εχω δεί κάποια PARKER HALE στον 'Αγγελο, αλλά τέτοια όπλα και ειδικά αν είναι και σε καλή κατάσταση γίνονται ανάρπαστα.
Θα σε συμβούλευα να επισκευθείς τον Αγγελο το συντομότερο.
Φίλε όντως ο αυλός όλων των όπλων αυτών είναι 18.6. Και αυτό κατά την άποψη μου αποτελεί πολύ σοβαρό πλεονέκτημα στην απόδοση τους στο κυνήγι.(απόδοση φυσιγγίων,χαμηλό λάκτισμα) 729" χιλιοστά ή 18.57.
Τα όπλα αυτά κατασκευάζονταν από την WINCHESTER στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Αγγλικής PARKER HALE.
Parker Hale καινούργια στην Κύπρο από ότι ξέρω έχουν πουληθεί πολύ λίγα, πιθανό μόνο skeet και αυτά από 1-2 μαγαζιά στην Λευκωσία. 'Οσοι τα κατέχουν και κυνηγούν μαζί τους είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση τους και πολύ δύσκολα τα αποχωρίζονται. Τα skeet συνήθως έχουν λίγο περισσότερο βάρος από ότι τα κλασσικά κυνηγετικά.
Κάποια όπλα έχουν εισαχθεί κατά καιρούς από Αγγλία,τα περισσότερα από τον 'Αγγελο. Θυμούμαι ότι εχω δεί κάποια PARKER HALE στον 'Αγγελο, αλλά τέτοια όπλα και ειδικά αν είναι και σε καλή κατάσταση γίνονται ανάρπαστα.
Θα σε συμβούλευα να επισκευθείς τον Αγγελο το συντομότερο.
-
- Full Member
.729 ιντζες ειναι το ονομαστικο μεγεθος του αγγλικου προτυπου δηλαδη 18,5χιλ, για την ακριβεια ειναι 18,516χιλ. Τα περισσοτερα αγγλικα οπλα κατασκευαζονταν με αυτο τον αυλο, ενω τα Ιταλικα ειχαν συνηθως ως προτυπο το .721-.724 δηλ. 18,3χιλ. και 18,4χιλvti-chris έγραψε:Παιδιά σας χαιρετώ. Είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο forum και σας εύχομαι τα καλύτερα.
.733 ιντζες + - .001 ειναι 18,6χιλ
Το Parker and Hale ειναι το ιδιο οπλο σχεδον με το Winchester 101 και το Nikko 2500. Πολλοι υποστηριζουν οτι η μονη τους διαφορα ειναι το ονομα. Στην Αγγλια πωλουνται 600-900 μαξ. στερλινες μεταχειρισμενα.
Ειναι οπλα που χαιρουν μεγαλης εκτιμησης απο γνωστες που μπορουν να εκτιμησουν την πραγματικη τους αξια και σε αρκετες περιπτωσεις πολυ διμοφιλη σε Κυπριους κυνηγους. Νικκο μπορεις να βρεις σχετικα πολυ πιο ευκολα απ οτι Parker and Hale αφου ηρθαν αρκετα κομματια στην Κυπρο. Winchester 101 3-4 φορες που βρηκα μπροστα μου σε καταστηματα ηταν σε αθλια κατασταση.
-
- Full Member
Συμφωνώ με το τελευταίο...και εγώ βρήκα μερικά Win 101 αλλά όντως ήταν δουλεμένα...και συντήρηση να τους γίνει η πρώτη εντήπωση σου μένει και δεν λέει.
Τον Άγγελο δεν τον γνωρίζω έτσι θέλω πληροφορίες για να επικοινωνήσω μαζί του.
Γενικά δηλαδή είτε 101 skeet είτε το 804 P & H skeet είτε το Nikko 2500...μιλούμε για 18.6μμ αυλούς και ίδια κλειδιά, σωστός??
Τώρα ξύλα φαντάζομαι θα διαφέρουν...όσον αφορά μέτρημα ξύλων και λοιπά...??
Αυτό είναι το P&H που ψάχνω ή ένα αδερφάκι του σε άλλη μάρκα.

Γενικά δηλαδή είτε 101 skeet είτε το 804 P & H skeet είτε το Nikko 2500...μιλούμε για 18.6μμ αυλούς και ίδια κλειδιά, σωστός??
Αυτό είναι το P&H που ψάχνω ή ένα αδερφάκι του σε άλλη μάρκα.

-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-
- Full Member
vti-chris έγραψε:Συμφωνώ με το τελευταίο...και εγώ βρήκα μερικά Win 101 αλλά όντως ήταν δουλεμένα...και συντήρηση να τους γίνει η πρώτη εντήπωση σου μένει και δεν λέει.
Φιλε στο πρωτο σου μυνημα μιλησες για .729 το οποιο ειναι 18,5χιλ
Τα περισσοτερα Winchester 101 που προοριζονταν για την αμερικανικη αγορα ειχαν αυλους +.733 δηλ. 18,6χιλ
To Winchester 101 Grand European στην εκδοση field ισως να βγηκε και με .729 δηλ 18,5χιλ
Για τους αυλους ποτε να μην εισαι σιγουρος ουτε αναμεσα και σε δυο οπλα ιδιας μαρκας ιδιο μοντελο εκτος και αν δεν μετρηθουν και βρεθει η πραγματικη τους αξια.
Τα κλειδια των πιο πανω οπλων ειναι τα ιδια.
-
- Full Member
Άρα για να είμαι πιο σωστός ψάχνω τουλάχιστο το .733.
Αυτά που βρήκα μέχρι τώρα τα WIN 101 (όχι grand european) είχαν .729 πάνω τους.
Αυτά που βρήκα μέχρι τώρα τα WIN 101 (όχι grand european) είχαν .729 πάνω τους.
-
- Full Member
Ρε παιδιά τον Άγγελο θα μου τον συστήσει κανένας???
Είναι μέλος του forum?
Τηλ.??...Κάτι??
Είναι μέλος του forum?
Τηλ.??...Κάτι??
-
- Full Member
-
- Full Member
τον βρήκα, ευχαριστώ!!
- Sergios
oikogeneiaka exoume 5 parker hale skeet kai ena kinigetiko 4 - 2....ematha ki ego me parker hale kai psaxno tora na vro ki ego ena....vrika alla 4 - 2 kinigetika.....pothos mou to sporting to 30 ari me fixed chokes 3-1....exoun poli oraio skotoma se kanonikes voles enw se makrines voles eida pe3imata pou ontos emeina ekpliktos se lagous pou theloun geri thanasimi voli....an 3erete exei kanenas parker hale 30ari?