ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Re: ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

Δημοσίευση από stelios25 »

αρα φιλε βαση τα δικα σοθ λεγομενα να πιαμε ουλοι blaser τζε οι σκοπευτες τζε ουλοι....απλα εν δικη σου αποψη σημερα το πρωη ειμουν σκοπευτηριο ενα blaser eixe ta υπολοιοπα ηταν browning εν ουλοι μανοι τα γεριμα.....οσο για το αν ειναι mazda τα browning περνα που κανενα οπλουργο και θα σου πει.,,,τελωσπαντων ανοιξα ενα θεμα για να μου πειτε την αποψη σας οι να τσακοθουμε ρε παιθκια.....πιον εν το καλυτερο...το τι εναπιαω στο τελος εν προσωπικο του καθενος και δεκτο
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

Φιλε Στελιο, χωρις καμια δοση αντιπαραθεσης ή δογματισμου σου αναφερα την αποψη μου καθαρα απο τεχνικης πλευρας και νομιζω δικαιουμε να εχω αποψη απο τη στιγμη που εχω δοκιμασει και τα δυο.
Επισης σου ανεφερα οτι το να εχεις ενα οπλο με τις τελευταιες τεχνικες καινοτομιες, αυτο δε σε κανει και πιο ευστοχο. Ο καθενας παιρνει αυτο που του δινει περισσοτερη αυτοπεποιθηση
Αναφερα οτι τα δυο οπλα παιζουν σε διαφορετικες κατηγοριες. Το μεν Browning-Miroku εχει αρχικη τιμη 1700 ευρω που το κανει πιο προσιτο για το μεσο ατομο, απο χρηματικης πλευρας, και το Blaser εχει αρχικη τιμη 3500 ευρω, τα διπλασια δηλαδη, ομως οσα περισσοτερα ευρω ανεβαινεις δεν σημαινει οτι αυτα θα σου δινουν απαραιτητα και τα αποτελεσματα που ονειρευεσαι. Οσο ανεβαινεις στη χρηματικη κατηγορια ομως, απαιτας μεγαλυτερη ποιοτητα σε βαθος χρονου και τεχνικη ανωτεροτητα.
Το τι θα παρεις ειναι καθαρα δικη σου υποθεση, απλα ειπωθηκαν καποιες γνωμες. Ο φανατισμος ομως δε μας παιρνει πουθενα.

Αφου εισαι οπαδος των Browning και καλα κανεις αν σου δινουν αυτοπεποιηθηση, θα σου προτεινα να βρεις ενα αμερικανικο XS και τοτε θα καταλαβεις πως πρεπει να ειναι πραγματικα ενα Browning. Συμβουλη μου ειναι να μην πηγαινεις ποτε με το πληθος αλλα να εχεις δικη σου αποψη περισσοτερο εμπειρικα παρα θεωρητικα.
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

συμφωνω φιλε απλα νταξι ακομα δεν δοκιμασα τπτ...θα κανο τισ δοκιμες μου...απλα επειδη εχουν φιλοι θα παο σκοπευτηριο να δοκιμασω...ειμαι σε 3 οπλα xs,cynergy,winchester select energy adjustable.εσυ εκτος αποτ ο blaser επειδη δεν φτανο τζιπανο οικονομικα πιο θα προτιμουσες απο τα πιο πανω>?νταξη το miroku mk70 το επιασα 1400 και πειρα και φιλους αλους τζε πιασαν οπλα πουτζιαμε 400 ευρω πιο φτηνα απο οπιοδηποτε αλο επειδη δυστυχος μας εκμεταλευουνται καπιοι
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

stelios25 έγραψε:συμφωνω φιλε απλα νταξι ακομα δεν δοκιμασα τπτ...θα κανο τισ δοκιμες μου...απλα επειδη εχουν φιλοι θα παο σκοπευτηριο να δοκιμασω...ειμαι σε 3 οπλα xs,cynergy,winchester select energy adjustable.εσυ εκτος αποτ ο blaser επειδη δεν φτανο τζιπανο οικονομικα πιο θα προτιμουσες απο τα πιο πανω>?νταξη το miroku mk70 το επιασα 1400 και πειρα και φιλους αλους τζε πιασαν οπλα πουτζιαμε 400 ευρω πιο φτηνα απο οπιοδηποτε αλο επειδη δυστυχος μας εκμεταλευουνται καπιοι

Προσωπικα θα απορριπτα το Winchester για πολλους λογους εκ των οποιων ο πιο σοβαρος ειναι οτι δεν απεδειξε μεχρι στιγμης κατι που να ειναι αξιο λογου, απεναντιας εχω ακουσει για προβληματα στις εφαρμογες ξυλου μεταλλου και για προβληματα στο παρακοντακο.
Το πιο σοβαρο ειναι να αναφερεις για ποια χρηση προοριζεις το οπλο. Δηλαδη για καρτερι στο κυνηγι και περισσοτερο σκοπευτηριο, εγω θα προτεινα το ΜΚ38 30" το οποιο ειναι παρα πολυ δημοφιλες στο Ηνωμενο Βασιλειο και εχει παραδωσει δειγματα γραφης στο αθλημα του σπορτινγκ. Αν θελεις να κανεις και παγανιες ομως, αυτο το οπλο θα σε κουραζει. Αν θελεις κατι για γενικη χρηση τοτε αλλαζουν τα κριτηρια επιλογης σου.
WAFFEN
Full Member

Δημοσίευση από WAFFEN »

φιλε, αρκει να παρεις καποιο που σου κανει πραγματικα. εχω δει γνωστους και αγνωστους να τους πουλανε δηθεν αριστερο και στην πραγματικοτητα να μην ειναι. συμφωνω με τον φιλο Hercules για το ΜΚ38. προχωρα φιλε.
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

το miroku mk38 εν ισιο το κοντακι του η οπως το Mk70sporting που εχο?
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Κατά κανόνα,

τα όπλα μεγάλης παραγωγής των γνωστών εταιριών φεύγουν από το εργοστάσιο με τις ακόλουθες κλίσεις στα κοντάκια.

Cast at Comb - 4mm
Cast at Heel - 8mm
Cast at Toe - 12mm

Από κει και πέρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Υπάρχουν μεταχειρισμένα όπλα τα οποία πήγαν σε οπλουργό και άλλαξαν οι κλίσεις για να βολεύει καλύτερα τον ιδιοκτήτη.

Υπάρχουν και εταιρίες που δέχονται παραγγελίες για τα μέτρα του όπλου όπως η Blaser, Perazzi κλπ.
Υπάρχουν εταιρίες που δέχονται παραγγελίες μόνο στα ακριβά όπλα, όπως η Browning, Beretta κλπ.
Και φυσικά υπάρχουν και εταιρίες που μόνο με ραντευού μπορείς να παραγγείλεις ένα όπλο το οποίο θα αντιπροσωπεύει τις επενδύσεις και τα εκατομμύρια που έχεις καταθετειμένα.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

δυστιχως το καστ ειναι πολυ δισκολοτερο να αντιλιφθει ενασ απειρος κυνηγος οτι ειναι λαθος απο οτι τα λαθη στο ντροπ. επισης διστιχως εαν προσαρμοστεις σε ενα λανθασμενο καστ για καποια χρονια τοτε η επομιση σου παιρνει εκεινο το καστ με αποτελεσμα να δυσκολευτεις μετα να ριξεις καστ που θεωριτικα ειναι στα μετρα σου. οποτε πρεπει να λαβεις υποψη και τα οπλα με τα οποια εμαθες να παιξεις και να δεις το καστ εκεινων
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

αρα φιλε εσυγχυσετε μας...εμενα που εχο το miroku mk70 sportig κια ειμαι αριστεροχειρας και λιγο απειρος τι θα ηταν το καλυτερο να καμο>
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

να πασ σε καποιον που μπορει να σου μετρησει το καστ που χρειαζεσαι βαση τησ εππωμισησ που καμνεισ και να βρεισ κοντακι σε εκεινα τα μετρα. ο λογος που σου το λεω ειναι οτι παρολο που εγω ειμαι δεξιοχειρας και παρολο που ειχα λανθασμενα προσαρμοστει σε δεξιο κοντακι εντουτις οταν μετριθηκα για να καμω κοντακι στα μετρα μου τοτε εμαθα οτι το δεξι καστ δεν αρμοζε στην επομιση μου. με αποτελεσμα το κοντακι που εκανα να ηταν με σχρδον νιουτραλ καστ δηλαδη σχεδον ισιο (0,2 μονο). οταν το εμωμισα καταλαβα οτι ετσι θα επρεπε να ηταν τα κοντακια που επεζα. το γεγονοσ οτι εισαι αριστεροχειρασ δεν σημαινει οτι σου τεριαζει ενα πολλα αριστερο κοντακι, μπορει ομος να εχεις προσαρμοστει σε λαθοσ ή υπερβολικα καστ.

μπορεισ να ελεγξεισ μονο σου προχειρα εαν το καστ στο κοντακι σου ειναι σωστομε τον εξης τροπο... βρες ενα δοματιο με καθρεφτη και καμε μια ανετη χαραρη επομιση σημαδευοντασ το μαστερ ματι σου. εαν το καστ ειναι σωστο πρεπει να βλεπεισ στο καθρεφτη το εγχρωμο μεροσ του ματιου σου κεντραρισεμνο να εφαπτεται πανο απο τη ριγα. εαν το ματι σου πεφτει λιο δεχια ή λιγο αριστερα απο την ευθεια της ριγας τοτε εχεις λαθος καστ στο κοντακι και οι βολες σου πανε αριστερα ή δεχια απο εκει που βλεπεις.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”