Τελικά σπάζουν οι λαοί με την δίωξη;

Απάντηση
beaglemania
Full Member

Re: Τελικά σπάζουν οι λαοί με την δίωξη;

Δημοσίευση από beaglemania »

φιλε το βιντεο που λαλεις με τα σεγκουτσι ειναι ενα μικρο λαγο ουτε κιλο αφου λαλει το και μεσα ο ανθρωπος και το λαγο παρα μα παρα πολλα δυσκολα εν να τον πιασουν στην διωξη μεν ακουτε πελαρες
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Μα ακριβώς ρε φιλέ επειδή 1/500 πιάνουν το στη καταδίωξη, δεν μας επιτρέπεται να λέμε ότι οι ιχνηλάτες πιάνουν τους λαγούς στη καταδίωξη. Δεν είδα την συγκεκριμένη ταινία αν και αγόρασα πριν αρκετά χρόνια μια vhs ταινία του Χριστόγιαννη με σεγκούτσι ή γιούρα δεν θυμάμαι. Μόνο και μόνο που είναι παραγωγή του Χριστόγιανη δεν έχει κάτι ύποπτο μέσα ρε φίλε, το ήθος και η ποιότητα των παραγωγών του συγκεκριμένου ατόμου είναι εγγύηση.

Επίσης, μήπως ο λαγός που πιάνεται στη καταδίωξη (γενικά μιλώ όχι για την ταινία) είναι άρρωστος, είναι μικρός λαγός ή έχει δεχτεί σκάγια πριν;
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

VALENTINOS έγραψε:
AU-79 έγραψε:
VALENTINOS έγραψε:Ρε κοπελια εν να με καμετε να πιστεψω οτι εν εξαναειδετε σκυλους να καμνουν διωξη...........δαμε εχει κυνηγια σε αλλες χωρες που δεν χρησιμοποιουν οπλα αλλα πιανουν τους λαγους οι σκυλοι μετα που 2-3 ωρες διωξη.

Γιατι ρε φιλε εσυ ειδες πολλες φορες να πιανουν σε διωξη ενα λαγο νορμαλ και επανααμβανω ΝΟΡΜΑΛ με εν φατσιμενος με ενα γγαστρωμενος κ.τ.λ ???

Οταν λεμε διωξη εννωουμε για διωξη με ιχνηλασια να φυγει απο το οπτικο πεδιο του σκυλλιου και οχι την οπτικη διωξη σαν αυτες που κανουν οι λαγωνικοι και τα σκυλλια κουρσας.

Για τους κυνηγους οπως π.χ στη Γαλλια που κνηγουν λαγο χωρις οπλο περνουν 40-50+++ σκυλλια και τον κυνηγουν για ωωωωωρες σε περιοχες με πεδιαδες με φραχτες φυσικους και τεχνιτους που και με τη βοηθεια των κυνηγων (γιατι ειναι και αυτοι πολλοι και ειναι και αυτοι στο παιχνηδι) στο τελος μη εχοντας διεξοδο διαφυγης κρυφει με αποτελεσμα η ποινη του να εν κομμενη απο αυτα που ειδα σε dvd και απο αφυγησεις των κυνηγων λενε οτι ειναι το πιο συναρπαστικο πιο δυσκολο και λιγοστες φορες εχουν αποτελεσμα.
ΡΕ ΦΙΛΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝ Η ΔΙΩΞΗ ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝ ΠΟΥ ΕΝ ΕΙΔΕΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΔΙΩΞΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΒΙΤΕΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΙΛΟΙ ΕΝ ΜΑΛΑΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ. ΑΜΑ ΚΑΜΕΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟ Η΄ ΟΧΙ. :lol: :lol: :lol:
Ποιος σου μιλησε για μαθηματα περι διωξης...και ναι που θα μαθεις πραγματικα τι ειναι η διωξη θα καταλαβεις οτι πρεπει να εχεις σκυλλια με ταχυτητα του τσιταχ και να καμνουν τριαθλο για να πιασουν στη διωξη και παλε παιζεται.

Αλλα ασε μας εμας με τα παιχνιδακια μας και εκει που κατασταλλαξαμε οχι σαν κατι αλλους που ειχαν beagle και δεν εκατεχαν και ελεαν δεν καμνουν εφουμιζαν τα brack και τελικα μετα απο μια 10μηνη εμπηρεια απο τα Ιστριας γραφουν και αρθρα για τη φυλη.
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Δημοσίευση από pai »

nature έγραψε:Μα ακριβώς ρε φιλέ επειδή 1/500 πιάνουν το στη καταδίωξη, δεν μας επιτρέπεται να λέμε ότι οι ιχνηλάτες πιάνουν τους λαγούς στη καταδίωξη. Δεν είδα την συγκεκριμένη ταινία αν και αγόρασα πριν αρκετά χρόνια μια vhs ταινία του Χριστόγιαννη με σεγκούτσι ή γιούρα δεν θυμάμαι. Μόνο και μόνο που είναι παραγωγή του Χριστόγιανη δεν έχει κάτι ύποπτο μέσα ρε φίλε, το ήθος και η ποιότητα των παραγωγών του συγκεκριμένου ατόμου είναι εγγύηση.

Επίσης, μήπως ο λαγός που πιάνεται στη καταδίωξη (γενικά μιλώ όχι για την ταινία) είναι άρρωστος, είναι μικρός λαγός ή έχει δεχτεί σκάγια πριν;
χαχαχα φιλε nature επειδη ζητησες βιντεο γιαυτο και εγω ειπα για αυτο!η γνωμη μου ειναι οτι οι λαγοι ειναι εξερετικα δυσκολο εως αδυνατον να πιαστουν στην διωξη ειδικα στην κυπρο!(λογο μορφολογιας του εδαφους)αλλα ακομα πιστευω οτι στην κυπρο δεν υπαρχουν τρομεροι σκυλοι καταδιωξης που μπορουν να τρεχουν το λαγο μεχρι να εξαντληθη γτ πολη απλα οι περισσοτεροι απο εμας δεν την χρησημοποιουμε!
παντα φιλικα!
Άβαταρ μέλους
ΜΑΡΚΟΣ
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΜΑΡΚΟΣ »

VALENTINOS έγραψε:
AU-79 έγραψε:
VALENTINOS έγραψε:Ρε κοπελια εν να με καμετε να πιστεψω οτι εν εξαναειδετε σκυλους να καμνουν διωξη...........δαμε εχει κυνηγια σε αλλες χωρες που δεν χρησιμοποιουν οπλα αλλα πιανουν τους λαγους οι σκυλοι μετα που 2-3 ωρες διωξη.

Γιατι ρε φιλε εσυ ειδες πολλες φορες να πιανουν σε διωξη ενα λαγο νορμαλ και επανααμβανω ΝΟΡΜΑΛ με εν φατσιμενος με ενα γγαστρωμενος κ.τ.λ ???

Οταν λεμε διωξη εννωουμε για διωξη με ιχνηλασια να φυγει απο το οπτικο πεδιο του σκυλλιου και οχι την οπτικη διωξη σαν αυτες που κανουν οι λαγωνικοι και τα σκυλλια κουρσας.

Για τους κυνηγους οπως π.χ στη Γαλλια που κνηγουν λαγο χωρις οπλο περνουν 40-50+++ σκυλλια και τον κυνηγουν για ωωωωωρες σε περιοχες με πεδιαδες με φραχτες φυσικους και τεχνιτους που και με τη βοηθεια των κυνηγων (γιατι ειναι και αυτοι πολλοι και ειναι και αυτοι στο παιχνηδι) στο τελος μη εχοντας διεξοδο διαφυγης κρυφει με αποτελεσμα η ποινη του να εν κομμενη απο αυτα που ειδα σε dvd και απο αφυγησεις των κυνηγων λενε οτι ειναι το πιο συναρπαστικο πιο δυσκολο και λιγοστες φορες εχουν αποτελεσμα.

ΡΕ ΦΙΛΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝ Η ΔΙΩΞΗ ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝ ΠΟΥ ΕΝ ΕΙΔΕΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΔΙΩΞΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΒΙΤΕΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΙΛΟΙ ΕΝ ΜΑΛΑΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ. ΑΜΑ ΚΑΜΕΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟ Η΄ ΟΧΙ. :lol: :lol: :lol:
Φίλε Βαλεντίνο από ότι καταλαβαίνω έχουμε διαφορετική αντίληψη του όρου δίωξη. Για το λόγο ότι αρέσκουν μου οι ιχνηλάτες και ασχολούμαι λίο και για να μεν είμαι ούτε απόλυτος οι ιχνηλάτες που ξέρω και όσους είδα γιατί έτυχε και κυνήγησα και στην Ελλάδα 6 σεζόν γεμάτες και έκαμα και κάμποσα λαγοκυνήγια η δίωξη που κάμνουν εν όπως την χαρακτήρισες μαλαή και στες πλείστες περιπτώσεις να μεν πω σε ούλλες οι σκύλοι εν έχουν οπτική επαφή με τον θήραμα. Όπως και να έχει επειδή αρέσκει μου να βλέπω και να μαθαίνω αν θέλεις βάλε κανένα που τα βίντεο που είδες να δούμε και εμείς την δίωξη που περιγράφεις.

Εντελώς φιλικά Μάρκος
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Τα μονα σκυλλια που εχω δει και αυτα απο βιντεακια ειναι του κ.Μανου, πιο γρηγορη διωξη δεν εχω ξαναδει ειναι σαν πυραυλοκινητα και με ατελιωτη καταδιωξη περνουν τη διωξη σαν ειδος ποιντερ καλπαστες με τη μυτη πανω και σφαιρα. Οταν τα ειδα ειπα δεν γινεται να μην σπαζουν το λαγο. Σε συνομηλια που ειχα αρκετες φορες και τηλεφωνικως και μεσω fb απο συζητησεις σε διαφορες ομαδες ειναι απο τους αθρωπους που απο κυνηγετικη εμπηρεια και σε θεμα ιχνηλατη του υποκλινωμαι και σε παμπολλες συζητησεις που εχω δει απο ελλαδιτες κυνηγους στο οτι ο ιχνηλατης περνει λαγο σε διωξη ο Μανος που εχει σκυλλια απο τα πιο γρηγορα που εχω δει προσωπικα το αποκλειη κατηγορηματικα.

Παρτε μια γευση απο γρηγορη καταδιωξη

cyprohunter
Full Member

Δημοσίευση από cyprohunter »

AU-79 έγραψε:Τα μονα σκυλλια που εχω δει και αυτα απο βιντεακια ειναι του κ.Μανου, πιο γρηγορη διωξη δεν εχω ξαναδει ειναι σαν πυραυλοκινητα και με ατελιωτη καταδιωξη περνουν τη διωξη σαν ειδος ποιντερ καλπαστες με τη μυτη πανω και σφαιρα. Οταν τα ειδα ειπα δεν γινεται να μην σπαζουν το λαγο. Σε συνομηλια που ειχα αρκετες φορες και τηλεφωνικως και μεσω fb απο συζητησεις σε διαφορες ομαδες ειναι απο τους αθρωπους που απο κυνηγετικη εμπηρεια και σε θεμα ιχνηλατη του υποκλινωμαι και σε παμπολλες συζητησεις που εχω δει απο ελλαδιτες κυνηγους στο οτι ο ιχνηλατης περνει λαγο σε διωξη ο Μανος που εχει σκυλλια απο τα πιο γρηγορα που εχω δει προσωπικα το αποκλειη κατηγορηματικα.

Παρτε μια γευση απο γρηγορη καταδιωξη

Πολύ ωραίος, μπράβο
Φιλικά,
Αναστάσης
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

Στην δίωξη ο λαγός εν πιανεται φιλε βαλεντινο. Τωρα αν έννοας οτι μπορει να κάτσει και να τον ξανασηκωσουν και να του γελάσουν στο σήκωμα τούτο μπορεί να συμβεί
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

καλημερα σας...

παρακολου8ω με ενθουσιασμο τη συζητηση αυτη, και χαιρομαι πραγματικα που γινονται τετοιες ανταλλαγες αποψεων σε ηπιους τονους. η αψοψη η δικη μου αν και δεν ασχολουμαι καθολου με ιχνηλατες ειναι οτι ειναι σχεδον αδυνατο κατα τη διωξη να πιαστει ο λαγος εκτοσ και αν ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ. ειδα παρα πολλα dvd με ιχνηλατες και ποτε κατα τη διωξη δεν εχει σπασει λαγος ή κουραστει πιο νωρισ απο τα σκυλλια με αποτελεσμα να πιαστει, χωρις ντουφεκια. μιλαμε για ενα ζωο το οποιο γυμναζεται 365 μερες το χρονο σε ολες τις καιρικες συνθηκες με αψογη φυσικη κατασταση με οπλα του τη ταχυτητα και την ακοη. ειναι αδυνατο να πιαστει εκτος και αν προκειται για νεαρο λαγο που κατα το ξεσηκωμα καταλαθοσ δωσει πανω σε κανενα ιχνηλατη....που και παλι φανταζει δυσκολο. μονο οι σκυλλοι κουρσασ μπορουν να κοντραρουν το λαγο αλλα στη κυπρο ειναι πολυ δυσκολο λογο μορφολογιασ του εδαφουσ. αντι8ετα οι περισσοτερεσ περιπτωσεισ που πιαστηκαν ζωντανοι λαγοι ειναι απο σκυλλουσ φερμασ....οταν κατα τη διαρκεια τησ φερμασ του λαγου στη κουτση καταφεραν να τον εγκλωβισουν.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

pai έγραψε: χαχαχα φιλε nature επειδη ζητησες βιντεο γιαυτο και εγω ειπα για αυτο!η γνωμη μου ειναι οτι οι λαγοι ειναι εξερετικα δυσκολο εως αδυνατον να πιαστουν στην διωξη ειδικα στην κυπρο!(λογο μορφολογιας του εδαφους)αλλα ακομα πιστευω οτι στην κυπρο δεν υπαρχουν τρομεροι σκυλοι καταδιωξης που μπορουν να τρεχουν το λαγο μεχρι να εξαντληθη γτ πολη απλα οι περισσοτεροι απο εμας δεν την χρησημοποιουμε!
παντα φιλικα!
Ξέρω το φίλε, άλλωστε στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε. Όσο αφορά την καταδίωξη, είναι λάθος κατ'εμένα να μην αφήνουμε του ιχνηλάτες να κάνουν καταδίωξη. Στην ουσία λειτουργούμε ενάντιων της ίδιας τους της φύσης με αποτέλεσμα να μην έχουμε στο τέλος ένα ολοκληρωμένο ιχνηλάτη έστω και αν έχουμε μεγαλύτερη κάρπωση με το τρόπο αυτό. Αντιλαμβάνομαι όμως τα προβλήματα που υπάρχουν στους κυπριακούς βιότοπους όσον αφορά το κυνήγι με αυτό το τρόπο. Πάντως, 1 λαγό που χτύπησα φέτος με πραγματικά μεγάλη καταδίωξη θα τον θυμάμαι για πολλά χρόνια.

Επίσης, σε συνέχεια αυτών που λέι ο Αντρέας παραπάνω, ας μην ξεχνάμε ότι ο λαγός παίζει και "εντός έδρας", σε μια περιοχή που την ξέρει σπιθαμή προς σπιθαμή.

Καλημέρα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ”