ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13

Απάντηση
KILLER
Full Member

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .

Δημοσίευση από KILLER »

Έχω μια ερώτηση να σας κάνω λόγω απειρίας στο κυνήγι της φάσσας, εδώ και 4 εξορμήσεις έχω συναντήσει πολλά πουλιά αλλά με μηδενικά αποτελέσματα :( αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει πόσο μπροστά πρέπει να σκοπεύουμε στην φάσσα σε αποστάσεις περίπου 35-40 μέτρα? Πραγματικά έπαθα ψυχολογικά. Εν μπορώ να πω ότι εν κουτσιώ αλλά με τούτο το πουλί έπαθα την πλάκα μου! Σημαδεύω επί το πλείστον πάνω στο πουλί αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά πίσω τους. Διάβασα κάπου ότι σε τέτοιες αποστάσεις πρέπει να σημαδεύεις τουλάχιστον 4-5 είδωλα πιο μπροστά. Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος!
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

φιλε αυτο το φαινομενο ειναι συχνο.....γτ πολλοι νομιζουν οτι επειδη το πουλλι αυτο ειναι σχετικα μεγαλο.....δεν χρειαζεται η απαραιτητη προσκοπευση, απλα επειδη το βλεπουμε καθαρα με το ματι μας....εστω και αν πετα αρκετα ψηλα.

η αληθεια ειναι οτι σε ξεγελα το μεγε8ος της, για πουλλι που πετα σχετικα ψηλα.....αλλα ειναι απαραιτητη η προσκοπευση και να εισαι λιγο μπροστα της...παρα να σημαδευεις πανω στο πουλλι. Βεβαια ο υπολογισμος της προσκοπευσης ειναι μεγαλο κεφαλαιο που 8α ερθει σιγα σιγα με τα χρονια εμπειριας σου στο κυνηγι. αποσταση και ταχυτητα ειναι σημαντικοι παραμετροι για τον υπολογισμο της προσκοπευσης που 8α πρεπει να λαμβανονται υποψιν οχι μονο στη φασσα αλλα σε ολα τα θηραματα...

για More info.....να απευ8υν8εις στο solon louca Που εχει μια ιδιαιτερη μαεστρια στο κυνηγι φασσας. :)

προσωπικα εγω σε ολες μου σχεδον τις τουφεκιες ειμαι παντα λιγο μπροστα απο το 8ηραμα, παρα πανω στο στοχο... συνυπολογιζοντας παντα την αποσταση και τη ταχυτητα του θηραματος.

αυτα απο μενα...ελπιζω να βοη8ησα
KILLER
Full Member

Δημοσίευση από KILLER »

Σε ευχαριστώ φίλε, θα δοκιμάσω και θα δώ! Φτάνει να ππέσει η πρώτη τζαί μετα θα ξέρω ένα περίπου πώς νομίζω. Όσες έπαιξα ώς τωρά ήταν σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

KILLER έγραψε:Σε ευχαριστώ φίλε, θα δοκιμάσω και θα δώ! Φτάνει να ππέσει η πρώτη τζαί μετα θα ξέρω ένα περίπου πώς νομίζω. Όσες έπαιξα ώς τωρά ήταν σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

αν τις κτυπας σε πολυ κοντινες αποστασεις...τοτε σου προτεινω σαν πρωτο φυσιγγι να βαλεις φυσιγγι διασπορας....για να εισαι λιγο καλυμμενος.
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

KILLER έγραψε:Έχω μια ερώτηση να σας κάνω λόγω απειρίας στο κυνήγι της φάσσας, εδώ και 4 εξορμήσεις έχω συναντήσει πολλά πουλιά αλλά με μηδενικά αποτελέσματα :( αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει πόσο μπροστά πρέπει να σκοπεύουμε στην φάσσα σε αποστάσεις περίπου 35-40 μέτρα? Πραγματικά έπαθα ψυχολογικά. Εν μπορώ να πω ότι εν κουτσιώ αλλά με τούτο το πουλί έπαθα την πλάκα μου! Σημαδεύω επί το πλείστον πάνω στο πουλί αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά πίσω τους. Διάβασα κάπου ότι σε τέτοιες αποστάσεις πρέπει να σημαδεύεις τουλάχιστον 4-5 είδωλα πιο μπροστά. Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος!
φιλε σε σχεση με την τζικλα η φασσα θελει αρκετα μπροστα. εν μεγαλο πουλι και παει γληορα χωρις να του φαινεται. ποσο ακριβως εν μπορει να σου πει κανενας αφου εξαρταται που την αποσταση, την ταχυτητα αλλα και την γωνια που την πυροβολας
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

KILLER έγραψε:Έχω μια ερώτηση να σας κάνω λόγω απειρίας στο κυνήγι της φάσσας, εδώ και 4 εξορμήσεις έχω συναντήσει πολλά πουλιά αλλά με μηδενικά αποτελέσματα :( αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει πόσο μπροστά πρέπει να σκοπεύουμε στην φάσσα σε αποστάσεις περίπου 35-40 μέτρα? Πραγματικά έπαθα ψυχολογικά. Εν μπορώ να πω ότι εν κουτσιώ αλλά με τούτο το πουλί έπαθα την πλάκα μου! Σημαδεύω επί το πλείστον πάνω στο πουλί αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά πίσω τους. Διάβασα κάπου ότι σε τέτοιες αποστάσεις πρέπει να σημαδεύεις τουλάχιστον 4-5 είδωλα πιο μπροστά. Παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος!
ΦΙΛΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ..(ΛΟΓΟ ΑΠΕΙΡΙΑΣ)ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΑΣ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ... ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΙ 0.5-1-1.5-2 Η 3 ΜΕΤΡΑ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ.....
ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ?ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΩΜΙΣΗΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΤΙΝΑΖΕΤΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ ....ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ.
ΑΝ ΦΥΣΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗ ΑΝ ΦΥΣΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ,ΑΝ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΚΟΥΡΝΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ (ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ)ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 35-40Μ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ 1Μ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΚ....ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ 35-40Μ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΓΟ ΥΠΟΤΙΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 45-50Μ

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗ.....ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΙΡΑ ΟΥΤΟ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.........Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΛΙΚΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.....ΑΚΟΜΑ!!! ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ:)
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Επισης ενα μυστικο για τις φασσες στο περασμα ειναι οταν ερχονται πανω μας να τις αφησουμε ερθουν καλα απο πανω μας. Πας τη κελλε μας δηλαδη! :) Εκει το τιναγμα της μειωνεται. Ενα συχνο λαθος που κανουμε ειναι επειδη ερκεται ραμμα πανω μας νομιζουμε εν σιουρη και επωμιζουμε πιο γρηγορα, πριν μπει για τα καλα απο πανω μας και εκεινη την ωρα κανει το τιναγμα της και αν στην αρχη ηταν στα 25 μετρα πολυ γρηγορα παει στα 35 και η ντουφεκιες μας στο γαμο του καραγκιοζη! :lol:

Πρεπει να την ξαφνιασουμε εμεις και οχι εκεινη εμας.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Σωτηρης VS Αρτεμης σημερα
7-2 το αποτελεσμα υπερ μου, αλλα στα τελευταια λεπτα της καθυστερησης ο Αρτεμης επαιξεν τουτο το πραμα που οι κριτες πρεπει να αποφανθουν ποιος εδερε τελικα :lol:
το υψος μου ειναι 1.78 για μετρο συγκρισης :?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
cyprohunter
Full Member

Δημοσίευση από cyprohunter »

ου γ@μωτ@ ρε πελλε μου ήντομπου τούτο το θηρίο ούλλο!!! :o :shock: τούτο αξίζει 10 πόντους χεχε
Φιλικά,
Αναστάσης
Άβαταρ μέλους
Artemis G.
Full Member

Δημοσίευση από Artemis G. »

τωρα που αλλαξα σωβρακο αν θελεις παμε να συνεχεισουμε τον αγωνα....
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”