Ρυθμιζόμενα Κοντάκια

Άβαταρ μέλους
Laurona

Re: Ρυθμιζωμενα κοντακια

Δημοσίευση από Laurona »

ΘΑ μπορουσεν ομως , οπως ειπε και ο Κυπρος να ηταν ΟΛΑ με ρυθμιζομενο κοντακι, γιατι δεν θα ειχαμε το προβλημα, καμνει μου, καθετε μου κλπ, να ηταν ενα οπλο διαχρονικο και για ολους τους σωματοτυπους, και να υπηρχε μια χρεωση 50 Ευρω σταθερη...........σε οπλουργο της επιλογης σου για ρυθμιση εκει που χρειζεται, με την αγορα, μια και για παντα....
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: Ρυθμιζωμενα κοντακια

Δημοσίευση από virtualgreek »

Τα ρυθμιζόμενα κοντάκια είναι αναγκαίο κακό.

Για ένα νέο σκοπευτή που είτε είναι νεαρό σε ηλικία και που αλλάζει ο σωματότυπος του, ή και για ένα σκοπευτή ενήλικα που όμως άργησε να μπει στο θέμα της σκοποβολής και θέλει να πειραματιστεί, το ρυθμιζόμενο κοντάκι αποτελεί μία λύση.

Ένας προπονητής θα προτιμούσε να είχαν όλοι οι νέοι σκοπευτές όπλο με ρυθμιζόμενο κοντάκι. Θα τους βοηθούσε στη ρύθμιση και το σωστό κοντάκι θα βοηθούσε τους σκοπευτές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Εφόσο το κοντάκι τους θα είχε τις σωστές αποκλίσεις και διάφορα μετρήματα οι νεοι σκοπευτές θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στο τεχνικό, τακτικό και ψυχολογικό κομμάτι της σκοποβολής, παρά να ρίχνουν φταίξιμο στο κοντάκι.

Εντούτοις, όταν ένας σκοπευτής βρει τις σωστές ρυθμίσεις, επιβάλλεται η κατασκευή ενός κοντακιού μη ρυθμιζόμενου, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαλαρώσουν οι βίδες που συγκρατούν την ράχη του κοντακιού και να ταράξει το κοντάκι από την θέση του, με αποτέλεσμα την αποτυχία, την απογοήτευση, τα νεύρα κλπ.

Σε άτομα που δεν ασχολούνται σοβαρά με την σκοποβολή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για ρυθμιζόμενο κοντάκι διότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την ζημιά που κάνει 1 χιλιοστό περισσότερο ή λιγότερο. Αυτές οι μικροδιαφορές δεν μπορούν να φανούν στο κυνήγι όπου υπάρχουν δεκάδες μεταβλητές. Τώρα εάν κάποιος έχει τεράστιο πρόβλημα και χρειάζεται 5 χιλιοστά διόρθωση, το ρυθμιζόμενο κοντάκι αποτελεί μία φτηνή λύση. Η εγκατάσταση στο υφιστάμενο κοντάκι μπόρει να γίνει εφόσον το κοντάκι έχει τις σωστές διαστάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί ο ρυθμιζόμενος μηχανισμός.

Όσο αφορά τις τιμές για μετατροπή, αυτές κυμαίνονται από 150-250 Ευρώ.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: Ρυθμιζόμενα Κοντάκια

Δημοσίευση από kypros »

Σαββα μου συμφωνω σε ολα....αλλα πιστευω οτι και στο κυνηγι το 1 χιλιοστο λαθος μετρα εξισου οσο και στη σκοποβολη.

Μια περδικα στο πικνο η μια μπεκατσα που τουφεκιεται με εντικτοδες επομιση μπορει να χαθει λογο του ενος χιλιοστου πιο ευκολα απο οτι ενας δισκος τραπ για παραδειγμα οπου εισαι επομισμενος και στη πορεια μπορει να εχεις κιολας προσαρμοστει με το ενα χιλιοστο λαθος

Η ταπεινη μου αποψη
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

kypros έγραψε:Σαββα μου συμφωνω σε ολα....αλλα πιστευω οτι και στο κυνηγι το 1 χιλιοστο λαθος μετρα εξισου οσο και στη σκοποβολη.

Μια περδικα στο πικνο η μια μπεκατσα που τουφεκιεται με εντικτοδες επομιση μπορει να χαθει λογο του ενος χιλιοστου πιο ευκολα απο οτι ενας δισκος τραπ για παραδειγμα οπου εισαι επομισμενος και στη πορεια μπορει να εχεις κιολας προσαρμοστει με το ενα χιλιοστο λαθος

Η ταπεινη μου αποψη
Κυπρο μου εμένα η άποψη μου είναι, όταν ο κυνηγός είναι τόσο έμπειρος που μπορεί να καταλάβει ότι το κοντάκι του είναι 1 η ακόμη 2 χιλιοστά λάθος τότε μπορεί να κυνηγήσει με οποιοδήποτε τυποποιημένο κοντάκι κοντά στα μέτρα του με επιτυχία
Open mind for a different view.
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

ενα δυο χιλιοστα στο κυνηγι δεν παι2ει ρολο, μπορει να εχει προβλημα και η κληση του κοντακιου , με το adjustable δεν διορθωνετε αυτο.ενα σωστο κοντακι στα μετρα του κυνηγου η σκοπευτη δεν χρεια2ετε adjustable.
στο κυνηγι θα παιξεις και ψηλα και χαμηλά, τι πρεπει να κανεις να το διορθωνεις συνεχως; το ιδιο συμβαινει και στους δισκους προ παντος στο sporting
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

kypros έγραψε:Σαββα μου συμφωνω σε ολα....αλλα πιστευω οτι και στο κυνηγι το 1 χιλιοστο λαθος μετρα εξισου οσο και στη σκοποβολη.

Η ταπεινη μου αποψη
Αν γλυτώσει κανένα περδίκι που τα χέρια σου δεν εχάθηκε ο κόσμος!

:lol:
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Athos 1978 έγραψε:

Η ταπεινη μου αποψη
Κυπρο μου εμένα η άποψη μου είναι, όταν ο κυνηγός είναι τόσο έμπειρος που μπορεί να καταλάβει ότι το κοντάκι του είναι 1 η ακόμη 2 χιλιοστά λάθος τότε μπορεί να κυνηγήσει με οποιοδήποτε τυποποιημένο κοντάκι κοντά στα μέτρα του με επιτυχία
Εαν καποιος αρκειται σε αυτο οκ. Αλλα αμα τυχει να πιασει το κοντακι που του καθεται γαντι στα χερια του θα καταλαβει τι εχανε τοσο καιρο!
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Warrior
Full Member

Δημοσίευση από Warrior »

kypros έγραψε:
Athos 1978 έγραψε:

Η ταπεινη μου αποψη
Εαν καποιος αρκειται σε αυτο οκ. Αλλα αμα τυχει να πιασει το κοντακι που του καθεται γαντι στα χερια του θα καταλαβει τι εχανε τοσο καιρο!
+1000
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Είχα γράψει ένα μύνημα το έκανα υποβολή αλλά χάθηκε...πάμε πάλι!!! :? :?
Μιας και το έφερε η κουβέντα με τα κοντάκια...όταν κάποιος δεν βολεύετε με την κλίση του κοντακιού επιδή είναι πολύ χαμηλό...αλλά βλέπει και ρίγα...άρα δεν μπορεί να βάλει πιο ψηλό κοντάκι διότι θα βλέπει ακόμα περισσότερη ρίγα ΤΙ ΚΆΝΕΙ???

Έχω πρόβλημα με το να κρατήσω/κατεβάσω το κεφάλι στο κοντάκι...πολλές φορές πυροβολόντας με επακόλουθο ένα "ελαφρί" χτύπημα!!!
Με τον Σάββα βρίκαμε μια λύση αλλά στο κυνήγι δύσκολα εφαρμνόζεται διότι η στάση μας δεν είναι και ότι καλύτερο τις περισσότερες φορές.

Κάπου έχω δει για ανυψωμένες ρίγες με κοντάκια τύπου μόντε κάρλο...δουλεύουν???
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε???

Το ρυθμιζόμενο είναι καλό αλλά αν δεν σε βολεύει η νέα θέση που πρέπει να έχει το κεφάλι σου στο κοντάκι ΤΙ να το κάνεις...
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
panikos747712
Full Member

Δημοσίευση από panikos747712 »

Το ρυθμιζομενο κοντακι ρυθμιζετε πανο κατο δεξια αριδτερα η μονο καθ υψος?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”