φυσίγγια για φασσα

Απάντηση
Mr. F3
Full Member

Re: φυσιγκια για φασσα

Δημοσίευση από Mr. F3 »

Χρησιμοποιουσα τισ RC 32 Caccia πριν 6-7 χρονια το καλοκαιρι-φθινοπωρο σε Νο8 στα τρυγονια, ηταν πραγματικα πολυ καλες με ενα Ιταλικο παλιο οπλο που εχω στην κατοχη μου.

Τις χρησιμοποιησα προ 2ετιας με Browning 525 σπορτινγκ και προσωπικα δε μου αρεσαν, βεβαια το συγκεκριμενο οπλο ηταν το πιο ιδιοτροπο οπλο που εχω δει.

Με Blaser τις χρησιμοποιησα το χειμωνα σε Νο11 στις τζικλες, ειχαν πραγματικα μεγαλη ανασχετικη ισχυη σε μεγαλες αποστασεις, παρολα αυτα δε με ενθουσιασαν αφου τις βρηκα να ειναι ασταθες και να εχουν μεγαλη ανακρουση και οταν ενα φυσιγγιο εχει ανακρουση με το Blaser νομιζω με αλλα οπλα θα κλωτσαει σα μουλαρι.
Γνωριζω ατομα ομως που ορκιζονται σε αυτες. Μαλλον εγω μπορει να επεσα σε κακη παρτιδα.
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Γειά σας παιδιά,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πράγματι και εγώ γνώρισα άτομα πολύ μελετημένα και ψαγμένα που ορκίζονται σε αυτό το φυσίγγιο. Και μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι πολύ σταθερό. Μπορώ να σας πώ ότι δύο τουλάχιστον από αυτούς χρησιμοποιούν όπλα Beretta 682 sporting 3.5-3.6 κιλά με 18.4 αυλούς.(σε φάσσα N6, πέρδικα N7 και τζίκλα N11)

Πολύ παλιά, πριν 5-6 χρόνια, ο σύντροφος μου στο κυνήγι (με Βrowning 325 - 18.4) τις είχε δοκιμάσει στην τζίκλα και ήταν τόσο απογοητευμένος σε σημείο που τις πέτασσε μεσ τες σχοινιές!!!!!

Χαιρετώ,

pant
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΣΣΙΓΓΙΟ ΗΛΙΟΝΑ ΖΙΠ ΠΛΑΣ ΠΟΥ ΦΙΜΟΛΟΓΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΦΑΣΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Beretta
Full Member

Δημοσίευση από Beretta »

Φίλε Κύπρο, δεν γνωρίζω να σου πω κάτι για τα συγκεκριμένα φυσίγγια αυτό που γνωρίζω είναι ότι Σαββής εν άρρωστος με το κυνήγι της φάσσας οπότε πιστεύω ότι εν να κάμε καλή δουλειά
Panikos Solomonides
Full Member

Δημοσίευση από Panikos Solomonides »

Για όλους τους φίλους της σελίδας επισυνάπτω εισηγήσεις για περισσότερες επιλογές φυσιγγίων. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες. Για απορίες ή άλλες διευκρινήσεις είμαι στη διάθεσή σας.

Φιλικά
Πανίκος

ΚΟΚΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΛΤΔ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ «EXTRA»
ΚΙΛΚΙΣ 24, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΛΑΤΣΙΩΝ 2234
ΤΗΛ: 22487350, ΤΗΛΕΜ: 22487351
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:panikos@ibscyprus.com.cy

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ

TOP 31,5gr. Φυσίγγιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πρωί με φανταστικό αποτέλεσμα. Επίσης σε δροσερό καιρό και υγρασία. Αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε σε ξηρό καιρό και θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.

SCANNER 32gr. (ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ) Ο μοναδικός διασπορέας που συμπεριλαμβάνεται στο φυσίγγιο αυτό επιτρέπει στον κυνηγό να αποκτά σημαντικά πλεονεκτήματα. Ενώ υπάρχει ο κλασσικός σταυρός για περιφερειακή κάλυψη, υπάρχει επίσης και κεντρικός άξονας που συγκρατεί σκάγια για να γεμίζει και το κέντρο της τουφεκιάς σας. Αποτελεσματικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες πλην ξηρού καιρού.

ROYAL 33.5gr. Η βασίλισσα του καλού καιρού. Μετά τις πρωινές ώρες όταν αρχίζει να ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα είναι το ιδανικότερο φυσίγγιο. Από το 1953 το φυσίγγιο αυτό προσφέρει αξέχαστες στιγμές στον Κύπριο κυνηγό.

EXPRESS 33.5gr. Πρωινό φυσίγγιο το οποίο καταπλήττει με την δραστικότητά του. Επίσης, με τη μείωση της θερμοκρασίας το φυσίγγιο αυτό αποδίδει ακόμα δραστικότερα.

SUPER 35,5gr. Για χρόνια προσπαθούμε να βρούμε κάποιον δυσαρεστημένο κυνηγό από αυτό το φυσίγγιο. Είναι πραγματικά η αποκορύφωση των φυσιγγίων με βαρετές γομώσεις. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η απαλότητα στον ώμο ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα να μην αποδώσει σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σε ψηλές θερμοκρασίες απλά αυξάνεται ελαφρώς το λάκτισμα.

LASER 36gr. Για βολές μακρινές και αποτελεσματικά σκοτώματα σε μεγάλες αποστάσεις. Συνδυάζει το ακαριαίο σκότωμα σε πολλές καιρικές συνθήκες. Δεν συστήνεται σε ξηρό και ζεστό καιρό άνω των 25-30 βαθμών.

GAME 32gr. (ΤΑΠΠΑ) Η τάππα η οποία χρησιμοποιείται είναι πλαστική και όχι μάλλινη. Γι’ αυτό δημιουργεί πολύ καλή κατανομή σκαγιών τόσο σε κοντινές όσο και σε μακρινές αποστάσεις. Χρησιμοποιείτε το φυσίγγιο αυτό σε δροσερές μέρες και ηλιοφάνεια.

GAME 29gr. (ΤΑΠΠΑ) Το δεύτερο φυσίγγιο με πλαστική τάππα το οποίο είναι κατασκευασμένο με πυρίτιδα γρήγορης καύσης για καλό και ζεστό καιρό.

BABY 28.5gr. Φυσίγγιο το οποίο προσφέρει αξέχαστες συγκινήσεις στον Κύπριο κυνηγό για δεκαετίες. Όπως λέει και το όνομα του φυσιγγίου, είναι πράγματι το «μωρό μας». Ο μόνος καιρός που επηρεάζει αρνητικά το φυσίγγιο αυτό είναι η πολλή υγρασία.

ΜΙΝΙ 29gr. Τι και αν φυσά τι και αν έχει ζέστη. Το φυσίγγιο αυτό παρουσιάζει την ιδανική λύση σε αέρα και ζέστη. Ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλης ζέστης το φυσίγγιο αυτό δεν καταλαβαίνει τίποτε. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα του γλυκού καιρού.

TIGER 30gr. Φυσίγγιο με μεγάλος εύρος σε σχέση με καιρικές συνθήκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις πρωινές ώρες το καλοκαίρι με άριστα αποτελέσματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Χειμώνα μετά τις πρωινές ώρες που σπάζει το κρύο. Αποδίδει εξαίσια σε δροσερό κλίμα.

ROCKET 32gr. Και εκεί που όλοι διερωτώνται ποιο φυσίγγιο κάνει τώρα, αυτό το φυσίγγιο δίνει πάντα τη λύση. Υγρασία, νότος, παγωμένα πρωινά, είναι οι ιδανικές συνθήκες για το φυσίγγιο αυτό.

SARKA 33gr. Όνομα και πράγμα. Σαρίζει. Αυτό το φυσίγγιο συνδυάζει τρομερό σκότωμα σε εξωπραγματικές αποστάσεις. Τα σχόλια τα δικά μας περιττεύουν. Ρωτήστε τις χιλιάδες ευχαριστημένους κυνηγούς που νοιώθουν άβολα εάν δεν έχουν μαζί τους αυτό το φυσίγγιο.

SPECIAL SKEET 32gr. Ένα φυσίγγιο για την τζίκλα και τραχύλα. Τα γλυκά πρωινά και τα ήπια απογεύματα είναι σύνηθες καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο. Το φυσίγγιο αυτό δίνει τις λύσεις σε τέτοιες συνθήκες.

TORDORELLA 28gr. Φυσίγγιο γεμισμένο με ψηλό νούμερο σκαγιού (12) για τους λάτρεις της τζίκλας και τραχύλας. Χρησιμοποιείτε το φυσίγγιο αυτό σε καλό και ήπιο καιρό, ή σε ξηρό κλίμα.

DIAMOND 28gr. Πραγματικά ένα διαμάντι στο όπλο κάθε κυνηγού. Χιλιάδες οι αφοσιωμένοι οπαδοί της. Δύσκολα θα απογοητεύσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους κυνηγούς. Μοναδικές συνθήκες που πιθανόν να επηρεάσουν το φυσίγγιο αυτό είναι η πολλή υγρασία και το πολύ κρύο.

GOLD 24gr. Φυσίγγιο το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά για σκοπευτικούς σκοπούς. Σύντομα όμως απέκτησε πολλούς οπαδούς για μικρά θηράματα καθώς έχει μεγάλο εύρος σε σχέση με καιρικές συνθήκες. Δύσκολα επηρεάζεται καθώς η μικρή του γόμωση είναι πλεονέκτημα που αντικρούει τις κλιματολογικές συνθήκες.

TRAINING 25gr. Ακόμα ένα φυσίγγιο χαμηλής γόμωσης το οποίο παρουσιάζει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με την Gold 24gr. Η βασική διαφορά τους έγκειται στη ταχύτητα, όπου το φυσίγγιο αυτό είναι χαμηλότερης ταχύτητας για καθαρά κυνηγετικούς σκοπούς.

CHAMPION 31gr. Το τελευταίο φυσίγγιο το οποίο έχουμε κατασκευάσει. Στόχος μας, ένα φυσίγγιο μέσης γόμωσης που να μπορεί να χρησιμοποιείται για όλα τα θηράματα τόσο τον Χειμώνα όσο και το Καλοκαίρι. Συνδυάζει ένα πολύ ελαφρό λάκτισμα με ένα αποτελεσματικό σκότωμα. Δοκιμάστε το σχεδόν σε όλες τις καιρικές συνθήκες πλην ξηρού καιρού. Αποδίδει με εξαιρετικά αποτελέσματα το Καλοκαίρι με υγρασία.

Είμαστε στην διάθεσή σας για όποιες απορίες ή διευκρινήσεις. Σημειώστε ότι οι πιο πάνω πληροφορίες είναι εισηγήσεις και όχι κανόνες. Σήμερα υπάρχει πληθώρα διαφορετικών κυνηγετικών όπλων στα οποία κάποια φυσίγγια μπορεί να αποδώσουν με διαφορετικό τρόπο.

Φιλικά
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

φιλε πανικο,

αν δεν κανω λαθος κυνηγας και εσυ με οπλα beretta. τι φυσιγγια απο την σειρα σας θα συστηνες για οπλα 682 sport (με διευριμενους αυλους) kai skeet (18,4), για κυνηγι φασσας στο εσωτερικο καθως και για τρυγονι και ορτυκι τον Σεπτεμβριο στα παραλια΄,

να σου πω οτι ειμαι φανατικος οπαδος της extra diamond την οποια χρισημοποιω το καλοκαιρι στα ορτικια και στα τρυγονια και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστιμενος καθως και στη τζηκλα στο απογεθματινο καρτερι.

Ευχαριστω
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Φίλε Πανίκκο σε χαιρετώ,

Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας έχεις δώσει.

Εγώ θα σου ζητούσα ξεκάθαρα την γνώμη σου για το καλύτερο φυσίγγιο ΕΧΤΡΑ για τις πιο δύσκολες ώρες του καλοκαιριού στην φάσσα: Από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 . Επαρχία Πάφου - Θερμοκρασία 35+ - Αυξημένη υγρασία και κάποτε και ελαφρύς αέρας.

Χαιρετω,
Παντελής
Panikos Solomonides
Full Member

kypros έγραψε:φιλε πανικο,

αν δεν κανω λαθος κυνηγας και εσυ με οπλα beretta. τι φυσιγγια απο την σειρα σας θα συστηνες για οπλα 682 sport (με διευριμενους αυλους) kai skeet (18,4), για κυνηγι φασσας στο εσωτερικο καθως και για τρυγονι και ορτυκι τον Σεπτεμβριο στα παραλια΄,

να σου πω οτι ειμαι φανατικος οπαδος της extra diamond την οποια χρισημοποιω το καλοκαιρι στα ορτικια και στα τρυγονια και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστιμενος καθως και στη τζηκλα στο απογεθματινο καρτερι.

Ευχαριστω
Κύπρο σε χαιρετώ,

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την προτίμησή σου στα συγκεκρμένα φυσίγγια που ανάφερες. Για τα ορτύκια θα σου προτείνω επίσης το φυσίγγιο Tordorella 28 γραμμαρίων σε νούμερο 12. Είναι γεμισμένο με την ίδια πυρίτιδα του Diamond. Πράγματι κυνηγώ εδώ και αρκετά χρόνια με όπλα Beretta. Στα περάσματα κυνηγώ με Sporting 686, 30 ίντζες και στο ενδημικό με 687, 28 ίντζες επίσης Sporting. Το καλοκαίρι στη φάσσα επιδή κυνηγώ συνήθως σε υψόμετρο όπου συνήθως δεν υπάρχει υγρασία ξεκινώ το πρωί με Tiger 30 ή Chiampion 31 και μετά όταν αρχίζει η ζέστη Game 29 (έχω κάνει φανταστικές βολές με αυτό το φυσίγγιο παρόλο που γεμίζεται με πλαστική τάππα) και Baby 28.5. Αν όμως υπάρχει υγρασία τότε θα ξεκινήσω με Rocket 32 και Top 31.5. Αν υπάρχει υγρασία καθόλη τη μέρα συνεχίζω με τα ίδια φυσίγγια. Βέβαια πάντα έχω μαζί μου και το φυσίγγιο Royal 33.5 και Express 33.5 ιδιαίτερα αν τα πουλιά ψηλοπετούν κάπως, τότε υπάρχει μεγαλύτυερη δραστικότητα από αυτά τα φυσίγγια. Τα Royal τα χρησιμοποιώ σε πιο ξερό καιρό και τα Express σε υγρασία. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες μου. Για οτιδήποτε άλλο είμαι στη διάθεσή σου.

Φιλικά
Πανίκος
Panikos Solomonides
Full Member

pant έγραψε:Φίλε Πανίκκο σε χαιρετώ,

Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας έχεις δώσει.

Εγώ θα σου ζητούσα ξεκάθαρα την γνώμη σου για το καλύτερο φυσίγγιο ΕΧΤΡΑ για τις πιο δύσκολες ώρες του καλοκαιριού στην φάσσα: Από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 . Επαρχία Πάφου - Θερμοκρασία 35+ - Αυξημένη υγρασία και κάποτε και ελαφρύς αέρας.

Χαιρετω,
Παντελής
Φίλε pant σε χαιρετώ. Φαίνεται ότι είσαι από τους κυνηγούς που κάθονται πάνω στη καρέκλα και δεν "ταράσσουν". Πράγματι δύσκολες οι ώρες που αναφέρεις. Πρώτα διότι έτσι ώρα ο ήλιος είναι καυτός και συνήθως τα μάτια μας "λουλουπίζουν" και δεύτερο τα αντανακλαστικά είναι μειωμένα. Εφόσον λοιπόν δεν πέσεις σε λίθαργο τότε να μιλήσουμε και για φυσίγγια. Πράγματι έχεις απόλυτο δίκαιο. Δύσκολες ώρες όπως άλλοστε είναι και η Καλοκαιρινή περίοδος. Ξημερώνει με θερμοκρασία 20 βαθμούς, η ώρα 9 είναι 30 βαθμούς και η ώρα 11 είναι 35+ με υγρασία αυξημένη ανάλογα με τη περιοχή που κυνηγάς. Θα σου συστήσω λοιπόν ένα φυσίγγιο αφού αυτό θέλεις το οποίο αρκετοί φίλοι που κυνηγούν στην Επαρχία της Πάφου έχουν καλά δοκιμασμένο. υτό είναι το Extra Chiampion 31gr. Εάν πράγματι εκεί που κυνηγάς έχει αυξημένη υγρασία τότε θα κάνεις πολύ καλές βολές. Προσωπικά έχω πετύχει πρόπερσι στη περιοχή της σολιάς λίγες φάσσες γύρω στις 3 το απόγευμα και με το φυσίγγιο αυτό έκανα παρα πολύ καλά σκοτώματα. Υπήρχε αρκετή υγρασία.

Ελπίζω να τις δοκιμάσεις και να μιλήσουμε ξανά.

Φιλικά
Πανίκος
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

πανικο σε ευχαριστω.

Δουλευα πολυ τα extra game 29 στα ορτυκια το καλοκαιρι πιο παλια με οπλο με συμβατικους αυλους αλλα πλεον ριχνω μονο πιστονι γιατι παρατιρησα οτι αποδηδει καλυτερα με τους διευριμενους αυλους.

Δεν σου κριβω οτι το θεωρουσα σχετικα αδυνατο φυσιγγιο γιατι ετσι το ενιωθα στη τουφεκκια αλλα πριν δυο χρονια ειδα το συνκυνηγο μου να κανει απιστευτες βολες με 6αρια στη φασσα τον αυγουστο και μαλιστα με οπλο σκεετ οποτε και αναθεωρισα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”