Kουβέντα του καφενείου - Ποιό όπλο σκοτώνει καλύτερα

JiniosEmba
Full Member

Re: κουβεντα του καφενειου πιο ολο σκοτοννει παραπανω

Δημοσίευση από JiniosEmba »

πρεπει να σαι φουλ μανιακος με τα baikal φιλε χρυσανθε
Άβαταρ μέλους
vas.vas
Full Member

Δημοσίευση από vas.vas »

Τα Baikal ειναι απο τα πιο καλά όπλα ειδικά για την Κύπρο.
Έχουν λίγο πρόβλημα στο ζύγισμα και στο βάρος ( βαρετά όπλα για περπατητό κυνήγι )
αλλά έχουν καλές κλίσεις στα κοντάκια .
Άβαταρ μέλους
chrysanthos
Full Member

Δημοσίευση από chrysanthos »

Εμαθα να κυνηγω με το Baikal στα 14 με 15 μου χρονια, ουτε το βαρος του με ενοχλει ουτε το οτι ειναι συγκεντροτικο, στο ενδιμικο 4 με 5 εξωρμησεις που ειμαι στη Κυπρο μπορει να καμω με τουτο το οπλο 35-40 χιλιομετρα περπατιμα(συνολικα) τζαι να μην με επιρεασει το βαρος του. Εχω 2 Baikal στη Κυπρο, εναν ΙJ-27 KAI ENA IJ-12, στη Ρωσια ομως κυνηγω με εναν МЦ108-04(MC108-04) Bell choke και εχω και δευτερο σετ καννες με τσιοκκαρισματα 2,5 με 5 (**^ & *****), αλλα τελευταιος αποκτισα τζαι'να Baikal IJ-54 με κυλινδρικες καννες Ισιον, δεν υπαρχει στην παραγωγη το μοντελλον αυτο εδω και 24 χρονια, ιδανικο για το κυνηγι φασιανου. Τα ρωσσικα τα οπλα τα πιο παλια μοντελλα και ειδικα οσα ειναι κατασκευασμενα επι σοβιετικης ενωσης ειναι πολυ στερεωτυπα ισως τα πιο νεα μοντελλα να ειναι λιο πιο κατω σε πιοτιτα.
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

φιλε chrysanthe ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
φιλε αν μπορεις ακομα μια διευκρινηση επειδη δεν καταλαβα και πολυ τα μοντελλα
το οπλο που βρισκουμε στην κυπρο με 650ε και ειναι με μονη σκανδαλη -πολυτσιοκ -ετζεκτορς ασπρη-μαβρη βαση
εκυ πωσα παει περιπου για να σιγκρινουμε?
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

Υπαρχει ενα μοντελο sporting 30" porting polychoke που ετυχε να δω 2-3 φορες σε δραση σε κυνηγι και σκοπευτηριο και ηταν δηλητηριο αλλα δεν καταλαβα ποιο ειναι αυτο που φερνουν στην Κυπρο. Υπαρχει το ΜΡ-23ΕΜ Σπορτινγκ, το ΜΡ-233, και το ΜΡ-39 με τις εξης προδιαγραφες.
Νομιζω το ΜΡ-27ΕΜ Sporting πρεπει να ειναι...
Γνωριζει κανεις περισσοτερα και καμια τιμη?
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Hercules έγραψε:Υπαρχει ενα μοντελο sporting 30" porting polychoke που ετυχε να δω 2-3 φορες σε δραση σε κυνηγι και σκοπευτηριο και ηταν δηλητηριο αλλα δεν καταλαβα ποιο ειναι αυτο που φερνουν στην Κυπρο. Υπαρχει το ΜΡ-23ΕΜ Σπορτινγκ, το ΜΡ-233, και το ΜΡ-39 με τις εξης προδιαγραφες.

http://www.kirgias.gr/default.asp?page= ... menu=right

ρε φιλε δε τουτην την σελιδα αν δεν την ειδες ειδη ...εχει αυτα που θελεις?
panikos747712
Full Member

Δημοσίευση από panikos747712 »

Γεια και απο μενα εγω με τη σειρα μου πιστευω πως οπλο με οπλο εχει διαφορα στο σκοτωμα οπως βεβαια και πολλοι αλλοι παραγοντες.παιδια ενδιαφερομαι για μπαικαλ ο επισημος αντιπροσοπος φερνη το mp-27- em-1c μηπος γνωριζει καποιος πιος φερνη το μοντελλο mp-233ea στη κυπρο.και κανενα σχολιο για τα συγγεκριμενα μονελλα? ευχαριστω
panikos747712
Full Member

Δημοσίευση από panikos747712 »

NIKOLAS έγραψε:
Hercules έγραψε:Υπαρχει ενα μοντελο sporting 30" porting polychoke που ετυχε να δω 2-3 φορες σε δραση σε κυνηγι και σκοπευτηριο και ηταν δηλητηριο αλλα δεν καταλαβα ποιο ειναι αυτο που φερνουν στην Κυπρο. Υπαρχει το ΜΡ-23ΕΜ Σπορτινγκ, το ΜΡ-233, και το ΜΡ-39 με τις εξης προδιαγραφες.

http://www.kirgias.gr/default.asp?page= ... menu=right

ρε φιλε δε τουτην την σελιδα αν δεν την ειδες ειδη ...εχει αυτα που θελεις?
Φιλε ο αντιπροσοπος εδω φερνει το mp-27-em-1c sporting με 30 αρα καννη πολυτσιοκ φερνη επισεις τον κυνηγετικο με διαφορα μεγεθη καννων οπως επισεις και τον ισιο
cyprohunter
Full Member

Δημοσίευση από cyprohunter »

Ο μόνος παράγοντας που παίζει περισσότερο ρόλο είναι τα μέταλλα, το όπλο με τα καλύτερα μέταλλα σκοτώνει παραπάνω. Δηλαδή τα αχρομίωτα όπλα έχουν το καλύτερο σκότωμα αλλά χρειάζονται πολυ καλό και συχνό καθάρισμα. Για παράδειγμα ένας θείος μου έχει ένα browning citori grade 6, 4.2Kg, 25 χρονών, αχρομίωτo, Bohler μέταλλα και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο όπλο με διαφορά που αυτά που έχουν περάσει απο τα χέρια μου. Όταν το επομίζω νιώθω ότι βλέπω ένα δίαυλο αεροδρομίου έτοιμο να εκτοξεύσει πυρά και ότι όπου κι αν το 'αξαμόσω' το πουλί εννα πέσει! 8-) Αλλά τον βλέπω κάθε φορά που θα επιστρέψει απο το κυνήγι το καθαρίζει εξουνιχιστικά διότι εάν το αφήσει πάνω απο μια εβδομάδα ξεκινά να γίνεται καλλίτζι. :lol: Πλέον καμιά εταιρία δεν βγάζει αχρομίωτα όπλα κάτω των 10.000 ευρώ δια τον λόγο ότι είναι πολύ πιο ποιοτικά απο τα χρομιωμένα.
Φιλικά,
Αναστάσης
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

cyprohunter έγραψε:Ο μόνος παράγοντας που παίζει περισσότερο ρόλο είναι τα μέταλλα, το όπλο με τα καλύτερα μέταλλα σκοτώνει παραπάνω. Δηλαδή τα αχρομίωτα όπλα έχουν το καλύτερο σκότωμα αλλά χρειάζονται πολυ καλό και συχνό καθάρισμα. Για παράδειγμα ένας θείος μου έχει ένα browning citori grade 6, 4.2Kg, 25 χρονών, αχρομίωτo, Bohler μέταλλα και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο όπλο με διαφορά που αυτά που έχουν περάσει απο τα χέρια μου. Όταν το επομίζω νιώθω ότι βλέπω ένα δίαυλο αεροδρομίου έτοιμο να εκτοξεύσει πυρά και ότι όπου κι αν το 'αξαμόσω' το πουλί εννα πέσει! 8-) Αλλά τον βλέπω κάθε φορά που θα επιστρέψει απο το κυνήγι το καθαρίζει εξουνιχιστικά διότι εάν το αφήσει πάνω απο μια εβδομάδα ξεκινά να γίνεται καλλίτζι. :lol: Πλέον καμιά εταιρία δεν βγάζει αχρομίωτα όπλα κάτω των 10.000 ευρώ δια τον λόγο ότι είναι πολύ πιο ποιοτικά απο τα χρομιωμένα.

Citori Αμερικάνικο με Boehler κάννες ? Είσαι σίγουρος ?
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”